Behanie
Re: Behanie
Rocna permanentka do posilky za 200 eur a okrem beziaceho pasu je tam toho daleko viac.
-
DeadWalker
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Začal niekto z vás už bežeckú "sezónu?" Ja mám už 30 km, aby som sa pochválil. 
Moja sezóna pokračovala aj v zime 
-
lowmanek
Light Professional
Ja sa chystam od soboty pravidelne, ale aby som sa na druhy den mohol postavit, tak som zacal uz pred 2 tyzdnami chodit do fitka na pas 
-
iceman1414
Medium Star
Ja som bol tento rok 1x zatiaľ 11 km, vo štvrtok idem zase.
-
Eritrea
Star
no ja zacnem ked bude teplejsie a roztopi sa sneh
ale tesim sa...skoda len ze nemam moc na vyber u nas, len okolo rieky kde je celkom dost bordelu a komare
...dedinsky beh cez prekazky 
Celu zimu som behaval vonku bez problemov, vratane spomenuteho polmaratonu. V zime sa obecne bezia skor dlhsie trate s nizsim tempom. Vyzaduje si to spravne oblecenie (nespotit sa prilis, ale ani nenechat sa ofuknut a nahle ochladit). V mojom pripade som striedal letne funkcne tricko (do -2°C) so zimnym lahkym termom (od -2°C nizsie) a tenkou bezeckou mikinou. Nikdy mi v tom nebola zima, ani pri -8°C. Ked sa telo hybe, teplo si vyrobi. Len sa nesmie prudko schladit. Samozrejme chce to kvalitne rukavice (odporucam na polartec-ovej baze - pustaju von vlhkost), ciapku (pouzivam s radostou flisovu adlerku, ktoru mozem v pripade potreby povolenim snurky "otvorit" pre lepsie chladenie), nakrcnik, bezecke nohavice - windstoper (do 2°C beham v kratasoch). Na beh v snehu/clapkanici treba aj inu obuv ako na suchy beh. Crossove salomony s goretexom sa ukazali byt dobry napad. S radostou som si to daval pomedzi vlocky a mozem vas ubezpecit, ze behanie vo fitku na pase je proti tomu cisty lol. Navyse, pokial behanim z leta clovek postupne plynule prejde do zimy, jeho obranyschopnost a prisposobenie organizmu na zimu je uplne inde. Jasne, pokial raz za dva tyzdne vybehnem von behat na studeny vzduch, ze ma potom boli hrdlo... Tri roky som nebol chory, priatelia. Nedokazem si predstavit, ze by som mal bezat na pase. To co ma na behu skutocne bavi je ta volnost a vycistenie hlavy, a k tomu potrebujem priestor a prirodu vokol.
-
DeadWalker
Light Expert
V zime mám väčšinu času na nohách nejaké dosky, s tým sa blbo behá.etc. napísal:Moja sezóna pokračovala aj v zime
Myslíš.. lyže? 
-
mirak2
Hardcore addict
v bezkach sa bezi uzasne, lepsie ako pri normalnom behu.
-
DeadWalker
Light Expert
A board. Možno to raz dopracujem až na divadelné dosky, nvm.etc. napísal:Myslíš.. lyže?
mirak2: Vidíš, bežky! Počkám s tým do ďalšej zimy a uvidím.
nechapem ako moze niekoho bavit to bezkovanie,
uz len ked to vidim v telke tak mam dost, jasne ze taky bjorndalen to hlavne robi pre peniaze
uz len ked to vidim v telke tak mam dost, jasne ze taky bjorndalen to hlavne robi pre peniaze
-
mirak2
Hardcore addict
neskusis, nepochopis. sa to neda porovnat so zjazdovym lyzovanim, kde 5 minut cakas v rade na lanovku, 5 minut ides hore na lanovke a za 2 minuty mas zjazdenu zjazdovku. pre mna uplne ina forma relaxu, ked si slapes zasnezenym lesom, nikde necakas, nikto ta nenahana, nemusis (vacsinou) na nikoho davat pozor... pustis si mp3ku a ides, neskutocny chill
-
aruN
Professional
Ja som začal zhruba pred týždňom, denne si dám tie 2-3km s kombináciou šprintu a výdrže. Cez zimu som toho veľa nenabehal a viac som cvičil v posilňovni, takže som prvé dni mal nohy ako z betónu.
Jasne, ked je to take jednoduche, zacni aj Ty takto zarabat...Trussardi napísal:nechapem ako moze niekoho bavit to bezkovanie,
Bezky su jeden z najkrajsich sportov pre ludi, ktori dokazu vnimat krasu prirody... By som Ti odporucal skusit si taku Kysucku magistralu cez Javorniky. Ale to by si asi nepochopil. To je rovnake, ako keby som ja napisal, ze nechapem ludi, co chodia lyzovat na vleky, sak to je cely den to iste hore/dolu.
K teme: Zajtra idem skusit svoj prvy crossovy pretek (Rajecky Borosovec), dufam, ze zimne kilometre nevyjdu nadarmo
bezkovanie vs lyzovanie, to by som neporovnaval, ani to nechcem chapat, mne to pride nudne ako pre dedovk6 napísal:To je rovnake, ako keby som ja napisal, ze nechapem ludi, co chodia lyzovat na vleky, sak to je cely den to iste hore/dolu.
chodenie po snehu na lyziach no smiesne, to je moj nazor, ked to niekoho bavi prosim
Chystate sa niekto o tyzden na BRATISLAVA MARATHON? Aku disciplinu budete bezat?
Ja idem prvy krat v zivote polmaraton, nabehane mam myslim si ze celkom dost, uvidime co to da.
Ja idem prvy krat v zivote polmaraton, nabehane mam myslim si ze celkom dost, uvidime co to da.
Sajfa pojdeziegel napísal:Chystate sa niekto o tyzden na BRATISLAVA MARATHON? Aku disciplinu budete bezat?
A? Okrem toho, ze je z funradia je velmi dobry bezec
Tiez si pojdem zabehnut polmaraton. Ostatne dva tyzdne som bol chory, snad sa mi bude bezat dobre a nebude to mat negativny vplyv na moj zdravotny stav. Bol som aj minuly rok, bezalo sa mi velmi dobre. Co si pamatam minuly rok bola celkom zima, ale vyzera to tak, ze tento rok bude este vacsia.