Stav a kvalita slovenskych ciest
Re: Stav a kvalita slovenskych ciest
lol ja sedim v kancli po-pia

Hlavne ze tu vypisujes jak lietas po celom svk 
A tak teraz chodim na pobocky a riesim nejake veci ale to je tak docasne +
chodim na vychod 1-2x/mes uskromne tak to tak mohlo zaposobit 
Pozerali ste včera v markíze alebo jojke už neviem presne porovnávali stav ciest v jednej hraničnej obci na Slovensku a hneď o kúsok vedľa v Rakúsku. U nás samozrejme katastrofa, tam všetko super. Potom sa pýtali starostov oboch obcí koľko dali na rekonštrukciu ciest a ten náš povedal niečo vyše 100 000€ a Rakúšan okolo 30 000€. Pritom v tej slovenskej dedinke išlo iba o niekoľko málo kilometrov.
Názor nech si urobí každý sám.
Názor nech si urobí každý sám.
Videl som to a este ten starosta zadrel ze oni nemaju take skusenosti ako rakusania. Ale kam potom pchaju tolke prachy...nie do vrecak ale rovno do pitloch
Každý kto sa ešte aj na kameru odvoláva na systém v Rakúsku a na to, že nemáme na to peniaze, by mal hneď dostať facku! Pretože prachy evidentne sú, akurát klasicky putujú vždy niekde inde.
dnes som trafil krutu jamu s mondejkom
ale vyzeraju byt kolesa a disky OK nastastie som nesiel fiestou tam by asi tie plechace 14tky neprezili zajtra idem racej na kontrolu nieco tam klepe
fabia zamnou obisla horsie rozrazena pneu co som pocul dalej ani asi nechcem vediet co mal
Este som nevidel ani jeden poriadne opraveny vytlk. Namiesto jam tu teraz mame kopce. Clovek sa citi jak keby po roli jazdil.
sam by som to lepsie nepovedal... mali nechat jamy tie boli aspon vidno, tieto hrbole uz splyvaju s cestou.. 
Príjemné prekvapenie zo strany košických cestárov.. dnes po 22h som prechádzal križovatkou pod mostom VSS... a cestári tam mali rozložené nádobíčko a podľa všetkého opravovali výtlky medzi koľajnicami... už teším na rannú cestu do práce!

-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som mal podobne minuly ci predminuly tyzden pri krajskom sude... Tiez som sa tesil ked tamade najblizsie pojdem 
Tam tú križovatku začali opravovať už pred mesiacom, tiež som písal ódy na cestárov: http://www.hojko.com/post1950974.html#p1950974 ..vtedy tiež opravili hlavne výtlky medzi koľajnicami.

//autoeditácia príspevku (21 Mar 2013, 7:40)
Asi som sa trochu unáhlil s tým chválením... ale vzhľadom na počet rôznych cestárskych áut, ktoré tam včera večer stáli, som si naozaj myslel, že celú križovatku urovnajú. Zatiaľ som šiel len smer mesto -> jazero a čo tam boli diery, vyfrézovali ich a do stredu dali značku na obchádzanie výtlkov.... snáď ju tam nenechajú mesiac ako na Južnej za OMVkou, kde treba obchádzať kanál...
//poobede o 16:00 bola tá diera zaasfaltovaná..
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2013, 7:40)
Asi som sa trochu unáhlil s tým chválením... ale vzhľadom na počet rôznych cestárskych áut, ktoré tam včera večer stáli, som si naozaj myslel, že celú križovatku urovnajú. Zatiaľ som šiel len smer mesto -> jazero a čo tam boli diery, vyfrézovali ich a do stredu dali značku na obchádzanie výtlkov.... snáď ju tam nenechajú mesiac ako na Južnej za OMVkou, kde treba obchádzať kanál...
//poobede o 16:00 bola tá diera zaasfaltovaná..
No to bola zrejme len priprava, mozno to dnes v noci dokoncia
Inak som tiez prekvapeny pracou kosickych cestarov, v porovnani s ostatnymi krajmi vyzeraju svedomitejsie a zatial som s opravenymi vytlkmi nemal problem, vzdy boli pekne rovne a vyzerali kvalitne.
Áno, tie opravené sú celkom dobré, som zvedavý, ako dlho vydržie.... bo čo som si všimol... oni to akoby opravovali asfaltom, ktorý sa niekedy dával na chodníky... tj. asfalt a na to nasypú kamienky.. čičo..
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Dnes rano som pocul v radiu, ze vlada schvalila mimoriadnu dotaciu 8 mil. eur pre kraje - na opravu ciest. No snad to pomoze 
Pomoct pomoze, ale dolezite je, aby to pouzili na kompletnu opravu a nie len na platanie.
Co to tu trepete, jeden tender a 7mil rozdelenych "doma" a 1mil sa rozbedaka inac.
Peniaze su, len nie a nie natiect kam patria
Peniaze su, len nie a nie natiect kam patria
Potrebujú opraviť za 1000 miliónov - miliardu. Majú k dispozícii 30 miliónov. To sú 3%.
To nie sú moje fabulácie, to sú fabulácie Počiatka - ministra dopravy.
Inak v podsate, tento stav je aj o chýbajúcej sieti diaľnic. Slovensko potrebuje nutne Severnú i Južnú trasu a spojiť smer - Maďarsko -> Zvolen - BB - Poľska. To strašne pomôže okreskám. Ale my naprojektujeme 2-prúdové "diaľnice" a kým sa postaví, tak nebudú stačiť ani prúdy 3.
To nie sú moje fabulácie, to sú fabulácie Počiatka - ministra dopravy.
Inak v podsate, tento stav je aj o chýbajúcej sieti diaľnic. Slovensko potrebuje nutne Severnú i Južnú trasu a spojiť smer - Maďarsko -> Zvolen - BB - Poľska. To strašne pomôže okreskám. Ale my naprojektujeme 2-prúdové "diaľnice" a kým sa postaví, tak nebudú stačiť ani prúdy 3.
Pekne povedanébegbeee napísal:Inak v podsate, tento stav je aj o chýbajúcej sieti diaľnic. Slovensko potrebuje nutne Severnú i Južnú trasu a spojiť smer - Maďarsko -> Zvolen - BB - Poľska. To strašne pomôže okreskám. Ale my naprojektujeme 2-prúdové "diaľnice" a kým sa postaví, tak nebudú stačiť ani prúdy 3.
Či to spôsobujú kamióny je diskutabilné. Poznám cesty, po ktorých neprejde kamión čo je rok dlhý a sú roz*ebané ako mesačná krajina.