Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Asi posledná možnosť rozhodnúť sa poslať posledné prihlášky.
FIIT STU a FEI STU
Je na týchto fakultách potrebná maturita z Matematiky? Na FEI myslím majú napísané, že nie, no nie som si istý, a na FIIT som to nenašiel. Viem, že to na stránke uvádzajú ako jednu z príloh k prihláške, spolu s diplomami a výsledkami zo SCIO, ale nikde nevidím, že by to bola povinnosť. Poradíte mi?
FIIT STU a FEI STU
Je na týchto fakultách potrebná maturita z Matematiky? Na FEI myslím majú napísané, že nie, no nie som si istý, a na FIIT som to nenašiel. Viem, že to na stránke uvádzajú ako jednu z príloh k prihláške, spolu s diplomami a výsledkami zo SCIO, ale nikde nevidím, že by to bola povinnosť. Poradíte mi?
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nevie mi niekto nahodou povedat, ci su na internete verejne testy ktore boli na prijimacich skuskach po minule roky na Farmaceutickej fakulte UK? Neviem to totiz nikde najst no nechce sa mi verit ze by to nikde nebolo zverejnene..
Inžinierske štúdium už nebude tak časovo náročné, choď to toho.Markoff napísal:Práveže ja už jednu študujem, a teraz končím Bc. Ale aj tak neviem či Ing. bude až také jednoduché, a tie obory sú dosť odlišné na 2 rôznych školách čiže nejaké uznavanie predmetov tam neprichádza do úvahy.
Pokial by som studoval dve vysoke skoly sucasne, tak by som zvolil system jednu externe a druhu denne. Poznam ale dost ludi, co studuju dve skoly sucasne a obidve dennou formou. V tomto pripade, by som sa pokusil aspon na jednej z tychto skol si vybavit individualny studijiny plan.
Na moju otázku nepoznáte odpoveď? Dnes to chcem poslať, lebo kým tam prídu peniaze, kým to príde poštou, bude aj koniec marca. 
Na FEI určite nepotrebuješ mať maturitu z matiky a na FIIT ma tiež prijali aj bez nej 
A na FEI je termin podania prihlasok az dokonca aprila, tak s tym sa nemusis az tak ponahlat.
Aha, to som si nevšimol. No uprednostňujem FIIT pred FEI, ak teda hovoríš, že ťa prijali bez nej, tak dnes to môžem uhradiť a poslať. 
Vďaka za rýchlu reakciu,...
Vďaka za rýchlu reakciu,...
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
A na zaklade coho teda prijima ta FIIT a FEI? Ked sa prijimacky nerobia a netrvaju ani len na tej maturite.
Myslím že základ bodujú podľa toho, z akej školy ideš. Niektoré školy majú 50 bodov, iné 30, iné 0. Mali by prijať všetkých, ..ľudí eliminujú iba ak je počet uchádzačov väčší ako by mal byť. Potom sú na prvých miestach tí s maturitami a diplomami. Plus, posielaš tam životopis, tak si asi aj tam pozrú nejaké znalosti a tak.
STU si s radosťou nabere v prvom ročníku veľa študentov, za ktorých získa peniaze od štátu a potom je tam sito. Podľa štatistík až 60% študentov vyletí v 1. Roku... A je to vidno po 1. semestri, z 5 kruzkov v obore zostali az 2 
A preto STU beriem ako poslednú možnosť. 
Ja ked som isiel tak to bolo nejak ze maturita z AJ alebo Mat a vybralo sa to lepsie hodnotene. Ale tak asi sa to zmenilo. Zoberu 500 ludi, po prvom semestri tam ostane 200 a maju zarobene. Vsak nova budova postavena a na prednaskove miestnosti nezostali €viper1993 napísal:A na zaklade coho teda prijima ta FIIT a FEI? Ked sa prijimacky nerobia a netrvaju ani len na tej maturite.
Teraz pozeram web
doklady o štúdiu:
overenú kópiu maturitného vysvedčenia, uchádzači, ktorí maturujú v tom roku, v ktorom sa zúčastňujú prijímacieho konania, ju dodajú bezprostredne po vykonaní maturitnej skúšky,
najlepšie z hodnotení (uvedené v percentiloch) - dodať najneskôr do 10. mája 2013:
hodnotenie externej časti maturitnej skúšky z matematiky (školou potvrdené), platí pre uchádzačov, ktorí maturujú v tom roku, v ktorom sa zúčastňujú prijímacieho konania),
pre uchádzačov o 4-ročné štúdium hodnotenie externej časti maturitnej skúšky z cudzieho jazyka (potvrdené školou);uchádzačom, ktorí vykonali skúšku úrovne B1 (resp. pred šk. rokom 2008/09 úrovne B alebo C) sa upraví hodnotenie na 80 %,
hodnotenie písomného testu z matematiky vykonané a overené nezávislým posudzovateľom - pre akad. rok 2013/14, národné porovnávacie skúšky uskutočňované spoločnosťou SCIO, s. r. o. (http://www.scio.cz alebo tel.: +420234705555),
loool teraz uz primaju dokopy 790 ludi. Fuha, to pred dvoma rokmi to bolo 150 + 300.
To som samozrejme čítal, ale nikde sa neviem dozvedieť, či je to potrebné. Vyššie píše, že ho vzali aj bez. Nikto na škole ma neupozornil, že by to bolo potrebné, preto sa pýtam. Každopádne, je to poslané, tak neriešim.
No tak to neviem, ja ked som bol pred 2 rokmi tak som tam bol odniest maturitne.
Cavte mohol by mi niekto z kazdej z tychto troch fakult napisat tri odbory (Bc.) ktore su najlahsie a na FRI len zoradit? Diky
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... formatiky0
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... nformatiky
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... formatiky0
-
snakehead28
Amateur
Ahojte chalani,
pekne som si vyplnil el. prihlašku na Ekonomicku univerzitu v BA, nasledne som si ju vytlačil a potvrdil v škole, napísal životopis ako odomňa vyžadovali, a zaplatil poplatok za prijmacie konanie vo vyške 32 €.
čo sa tyka toho poplatku tak som to spravil cez Internet Banking(IB) podla inštrukcii ake mali na nete. len som nerozumel jednému kroku...
oni mali na nete všetky inštrukcie kam a ako ten poplatok poslat:
Poplatok za prijímacie konanie na prvý, resp. druhý stupeň štúdia sa pri bratislavských fakultách uhrádza na túto adresu:
-názov fakulty, na ktorú sa uchádzač hlási, v nasledujúcom tvare (NHF EUBA, OF EUBA, FHI EUBA, FPM EUBA, FMV EUBA, FAJ EUBA)
to čo som sem pastol (napísané hrubým) je prvá inštrukcia kam a ako to poslat. len ja som jej nerozumel tak som tento krok odignoroval a poslal peniaze aj tak. Všety ostatne veci (čislo učtu, variabilny a špecificky symbol, kod banky, atď ) som vyplnil spravne. Chcem sa spýtať či nemôže u nich nastať nejaký problém ak som nespravil ten prvý krok. Viem, že oni na identifikovanie platby (od koho je) použivaju špecifický symbol (rodne čislo uchadzača) takže platbu by mali identifikovať, ale radšej sa pýtam.
Dajte vediet.
A tuto http://www.euba.sk/uchadzaci-o-studium/ ... a-8750.pdf su inštrukcie ako poslat tie peniaze na IB, podla toho som postupoval, tam aj ten ich prvý krok ktoremu som akosi neporozumel ()
pekne som si vyplnil el. prihlašku na Ekonomicku univerzitu v BA, nasledne som si ju vytlačil a potvrdil v škole, napísal životopis ako odomňa vyžadovali, a zaplatil poplatok za prijmacie konanie vo vyške 32 €.
čo sa tyka toho poplatku tak som to spravil cez Internet Banking(IB) podla inštrukcii ake mali na nete. len som nerozumel jednému kroku...
oni mali na nete všetky inštrukcie kam a ako ten poplatok poslat:
Poplatok za prijímacie konanie na prvý, resp. druhý stupeň štúdia sa pri bratislavských fakultách uhrádza na túto adresu:
-názov fakulty, na ktorú sa uchádzač hlási, v nasledujúcom tvare (NHF EUBA, OF EUBA, FHI EUBA, FPM EUBA, FMV EUBA, FAJ EUBA)
to čo som sem pastol (napísané hrubým) je prvá inštrukcia kam a ako to poslat. len ja som jej nerozumel tak som tento krok odignoroval a poslal peniaze aj tak. Všety ostatne veci (čislo učtu, variabilny a špecificky symbol, kod banky, atď ) som vyplnil spravne. Chcem sa spýtať či nemôže u nich nastať nejaký problém ak som nespravil ten prvý krok. Viem, že oni na identifikovanie platby (od koho je) použivaju špecifický symbol (rodne čislo uchadzača) takže platbu by mali identifikovať, ale radšej sa pýtam.
Dajte vediet.
A tuto http://www.euba.sk/uchadzaci-o-studium/ ... a-8750.pdf su inštrukcie ako poslat tie peniaze na IB, podla toho som postupoval, tam aj ten ich prvý krok ktoremu som akosi neporozumel ()
Možno to je to, čo máš napísať do "Správy pre adresáta". Ale myslím, že ti to určite vezmú aj bez toho.
Každopádne, ten prvý krok je debilne napísaný, a ani ja neviem, čo tým chceli povedať. Vôbec to nekorešponduje s ostatnými vecami v tom návode... Proste sa zle vyjadrili.
Každopádne, ten prvý krok je debilne napísaný, a ani ja neviem, čo tým chceli povedať. Vôbec to nekorešponduje s ostatnými vecami v tom návode... Proste sa zle vyjadrili.
-
snakehead28
Amateur
jj, aj otec mi povedal, že som to mal napísať volakde tam ked som vyplňal platobny prikaz, ale take okienko tam ani nebolo...
ale tak ked som dal variabilny symbol špecifický symbol tak hádam ma správne identifikujú...
a ešte sa chcem spýtať, že oni chcú ako potvrdenie o platbe, citujem:
Ako doklad možno uznať výpis z bankového účtu, resp. potvrdenie o úhrade alebo potvrdenie o zrealizovanej platbe z internetového bankovníctva
vytlačil som si teda výpis z účtu kde mám tu platbu. ten im plánujem poslať. avšak výpis obsahuje aj pre mňa citlivé údaje (zostatok na účte). Rád by som ich vyčiernil čiernou fixou a také im to poslal.
Bude to v poriadku? uznajú mi to?
Ďakujem.
ale tak ked som dal variabilny symbol špecifický symbol tak hádam ma správne identifikujú...
a ešte sa chcem spýtať, že oni chcú ako potvrdenie o platbe, citujem:
Ako doklad možno uznať výpis z bankového účtu, resp. potvrdenie o úhrade alebo potvrdenie o zrealizovanej platbe z internetového bankovníctva
vytlačil som si teda výpis z účtu kde mám tu platbu. ten im plánujem poslať. avšak výpis obsahuje aj pre mňa citlivé údaje (zostatok na účte). Rád by som ich vyčiernil čiernou fixou a také im to poslal.
Bude to v poriadku? uznajú mi to?
Ďakujem.
Samozrejme, že uznajú. Musia tam ale zostať veci ako tvoje číslo účtu, meno, a transakcia.
Neviem, čo to je za idiotizmus žiadať potvrdenie, keď si to platil prevodom. Myslím, že škola žiada doklad o zaplatení, iba keď celú prihlášku vypisuješ papierovo, a nie elektronicky.
Neviem, čo to je za idiotizmus žiadať potvrdenie, keď si to platil prevodom. Myslím, že škola žiada doklad o zaplatení, iba keď celú prihlášku vypisuješ papierovo, a nie elektronicky.