Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
xkeiko
Amateur
Amateur

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa xkeiko »

U Focusu je problém ho zohnať, resp zohnať benzín, všetky aktuálne ponuky su na diesle. A to teda neviem či by bola dobrá voľba ak budem jazdiť hlavne po meste.
Ceed mi prijde ako fajn autíčko do mesta, hoc pôsobí zvonku trocha zženštile :D Ale vnutrajšok je mi z tých 4 asi najsympatickejší.
Octavia bola najskôr moja prvá voľba, no odrádza ma jej obľúbenosť u zlodejov :/
Leon mi naopak príjde zvonku najkrajší, no odrádza ma vyššia spotreba (čo je ale asi najmenší problém).
Inak je asi blbé, že posudzujem autá podľa toho ako vyzerajú, ale hold musí sa mi auto páčiť :D
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

u mna poradie tychto aut by bolo Octavia - Focus - Ceed - Leon... ale osobne by som sa mozno pozrel aj po Toyote Auris, Mazde 3 a pod.

//kym som si to listoval v autobazare pozeram ze ma Ratzi trhlo ale zhodli sme sa :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

do nafty sa zbytocne nehrn, pokial ju vyslovene nepotrebujes... do mesta uz vobec nie...

to, ze sa Ti musi auto pacit, je samozrejme v poriadku, mas rozpocet, v ktorom si mozes vyberat :)
xkeiko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa xkeiko »

Čo tak zbežne čítam, japoncov si ľudia chvália, takže či mazda či toyota by nemusela byť zlá voľba, ale bohužiaľ ten vzľad môjmu oku nelahodí :/

Inak vidím, že leon veľmi obľúbený nie je, prečo?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

u mna kvoli dizajnu, sedackam a neistemu, ani makkemu, ani tvrdemu podvozku... a okrem toho vela ludi ma predsudky voci koncernu volkswagen...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak jasne vzhlad je uz druha vec.. japonci maju svoj typ vzhladov.. ja osobne som za Octaviu lebo myslim ze za tie peniaze dostanes asi najviac muziky a tak isto co sa tyka ND, servisu atd..

Leon u mna pride auto za ktore by som ja peniaze nedal jednak sa mi vobec nepaci a po druhej stranke ked za tie iste peniaze mozem mat Octaviu ktora je vacsia, komfortnejsia tak nevidim dovod ist do Leonu..
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

Juicy za 5000 € sa da dnes samozrejme kupit vela inych aut ako Suzuki Swift, s tym plne suhlasim..ja som to hlavne myslel v danom segmente mensich aut..Poviem ti co ma zlomilo aby som sa rozhodol pre Swifta..hlavne rocnik 2008, malo km - 57tis, bezklucovy system, automaticka klima, predne okna v elektrike+vyhrievanie, vyhrievane sedacky, 6 airbagov, kozeny volant s ovladanim radia a 6 repro v zaklade.....motor 1.3 je na dany obsah nadpriemer, mam s tym dobru spotrebu na dialnici (6.4l) pri rychlostiach 130-140, prakticky ma predbiehaju len passaty a octavky a podobne auta..nemusim sa vliect 100-110 kvoli spotrebe...
aby som auto len nechvalil, nepacia sa mi take malickosti ako malo osvetleny intros(1 velke svetlo v strope), chyba mi laktova opierka, palubny pc ukazuje len aktualnu a priemernu spotrebu, neosvetleny kastlik pred spolujazdcom, truba ako z hrackarskeho auta, odhlucenie mohlo byt tiez lepsie...ako pre mna nic strasne, niektore veci sa daju poriesit, ale kazi to celkovy dojem z auta..
Pozeral som v danej cenovej relacii 5000€ rozne auta ako Golfiky 4,5, Passaty B5.5, Octavie, Fabie, Focusy, Mondea, Astry, GrandePunta, BMW E46, Mazda 6, Avensis, Corolla, ..... vsetko su to skvele auta, kazde ma nieco do seba, nie som zastanca jednej znacky, avsak vacsina ma uz svoje najlepsie kilometre za sebou hlavne co sa tyka dieslakov..
ked sa ti nepaci Swift za 5000€ co by si si vybral ty? rad si precitam :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak mi Juicy dovoli, odpoviem za neho - hociktore z tych, ktore menujes v predposlednom odstavci...

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 22:44)

chalani, nemate niekto na predaj alebo neviete o niekom, kto predava nejaky vergel okolo 1000e pre zenu na dojazdenie? inzeraty som pozeral, okrem jednej cervenej 323 a zltej astry som nic extra nenasiel...

najlepsie nejaky hatch, cim menej hrdze, tym lepsie... a ziadni francuzi a podobna haved :D

dakujem, za tipy K+ :)
Norick98
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Norick98 »

Chalani, vyberam si uz nejaky ten den nove auto a neviem sa rozhodnut. Do finale sa dostali:
Citroen C-Elysee a Kia Rio. Na motor nie som narocny a zoberiem 1.2 + zrejme stredna vybava.
Co poradite a preco?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

RATZINGER666 napísal:ak mi Juicy dovoli, odpoviem za neho - hociktore z tych, ktore menujes v predposlednom odstavci...

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2013, 22:44)

chalani, nemate niekto na predaj alebo neviete o niekom, kto predava nejaky vergel okolo 1000e pre zenu na dojazdenie? inzeraty som pozeral, okrem jednej cervenej 323 a zltej astry som nic extra nenasiel...

najlepsie nejaky hatch, cim menej hrdze, tym lepsie... a ziadni francuzi a podobna haved :D

dakujem, za tipy K+ :)
do 1000e jednoznacke punto, na fiatfore ich je tusim dost. kamarat ma +- do tejto sumy punto a musim povedat ze prekvapilo az moc k dobremu :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Norick98 napísal:Chalani, vyberam si uz nejaky ten den nove auto a neviem sa rozhodnut. Do finale sa dostali:
Citroen C-Elysee a Kia Rio. Na motor nie som narocny a zoberiem 1.2 + zrejme stredna vybava.
Co poradite a preco?
Kia Rio. Jednoznačne.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Norick98 - nieje ten citron vacsi ako RIO? nad Ceed-om si nerozmyslal? no osobne s tychto dvoch som za RIO uz len s toho ze citron je francuz...

RATZI - mam na predaj octavku ale to je dost nad rozpocet, ale ak by si mal zaujem kludne sa ozvy ze si to ty urcite by sme sa dohodli..
Norick98
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Suffel - Citroen C - Elysee je sedan takze je cca o pol metra dlhsi ako hatchback Kia Rio, ale velmi sa mi paci dizajnovo (elegantne a priestorove) a ma skvelu cenu.
Rio je zase dizajnovo sportovejsie a ma lepsie vybaveny interier (asi aj krajsi). Ceed je uz drahsi. Hladam tak okolo 10 000EUR.
Preco by mali byt francuzke auta zle? nie su to predsudky? :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

staci hladat o francuzoch je tu na fore (ale ja internete) popisane na mraky.. mne sa ten c-elysse (ci ako sa to vola, strasne cudny nazov to ma), vobec nepaci neviem preco ale vidim v tom celu Thaliu... z vonka celkom ujde ale interier na prvy pohlad mi pride dost low co sa zrejme aj po case urcite prejavy na kvalite pouzitych materialov.. KIA je "japonec" aj ked je vyrabana na slovensku ale osobne sa mi tie auta velmi pacia hlavne ceed aj ako si uz spomenul je drahsi ale co sa tyka aj kvalitou bude to na inej urovni.. ono kedze to je nove auta a jedna sa o malo-objemovy benzin zrejme to bude na jazdenie po meste atd. takze velky najazd tam nebude, mohol by byt aj ten c-elysee ale ja by som radsej bral nieco osvedcene a overene teda RIO :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a co tak peugeot 301?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

s kaluze do blata? ved to je to iste az na prednu masku, svetla a zadne svetla su tie auta identicke.. tak to je uplne jedno ci c-elysee alebo 301 ved aj tak to pada s rovnakych liniek..
Norick98
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hej 301 je s Elysee ako cez kopirak. Len pri tom citroene sa mi ovela viac paci dizajn. Je pravda, ze ten interier je nic moc. Niekde sa ta cena musela odzrkadlit.
Ok tak zatial vyhrava Rio :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

http://fiat-punto.autobazar.eu/14-lpg-e ... 83568.html a takéto niečo ? cena do tých 10tic. nové, záruka.

Poprípade nechceš radšej nejakú ročnú jazdenku ? ... nájdeš pekné autíčka aj so zárukou ešte
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248 napísal:
do 1000e jednoznacke punto, na fiatfore ich je tusim dost. kamarat ma +- do tejto sumy punto a musim povedat ze prekvapilo az moc k dobremu :)
punto nie, nejaky normalny hatchback... alebo maly sedan...

suffel: hmm, octavia by mozno sla, co znamena "cez rozpocet"?
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

deMarkqo napísal:Juicy za 5000 € sa da dnes samozrejme kupit vela inych aut ako Suzuki Swift, s tym plne suhlasim..ja som to hlavne myslel v danom segmente mensich aut..Poviem ti co ma zlomilo aby som sa rozhodol pre Swifta..hlavne rocnik 2008, malo km - 57tis, bezklucovy system, automaticka klima, predne okna v elektrike+vyhrievanie, vyhrievane sedacky, 6 airbagov, kozeny volant s ovladanim radia a 6 repro v zaklade.....motor 1.3 je na dany obsah nadpriemer, mam s tym dobru spotrebu na dialnici (6.4l) pri rychlostiach 130-140, prakticky ma predbiehaju len passaty a octavky a podobne auta..nemusim sa vliect 100-110 kvoli spotrebe...
aby som auto len nechvalil, nepacia sa mi take malickosti ako malo osvetleny intros(1 velke svetlo v strope), chyba mi laktova opierka, palubny pc ukazuje len aktualnu a priemernu spotrebu, neosvetleny kastlik pred spolujazdcom, truba ako z hrackarskeho auta, odhlucenie mohlo byt tiez lepsie...ako pre mna nic strasne, niektore veci sa daju poriesit, ale kazi to celkovy dojem z auta..
Pozeral som v danej cenovej relacii 5000€ rozne auta ako Golfiky 4,5, Passaty B5.5, Octavie, Fabie, Focusy, Mondea, Astry, GrandePunta, BMW E46, Mazda 6, Avensis, Corolla, ..... vsetko su to skvele auta, kazde ma nieco do seba, nie som zastanca jednej znacky, avsak vacsina ma uz svoje najlepsie kilometre za sebou hlavne co sa tyka dieslakov..
ked sa ti nepaci Swift za 5000€ co by si si vybral ty? rad si precitam :)
Kombinacia rocnik+km+vybava je v tejto cene skutocne perfektna ale nemozem sa zbavit pocitu, ze je to vsetko natlacene v jednej skatuli na styroch kolesach. Nestiham pozriet aktualnu ponuku inzeratov. Je jasne ze by bolo potrebne upustit od najazdenych km alebo znizit poziadavku na rocnik ak by som chcel vojst do 5000€. Vychytavky ako multifunkcia na volante alebo zadne okna v elektrike cenu auta nerobia, ovela dolezitejsi je pre mna priestor pre cestujucich, komfort a velkost batozinoveho priestoru.
Napísať odpoveď