Komplikovaná situácia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Komplikovaná situácia

Príspevok od používateľa ateista »

Ahojte,

Hovorí sa, že človek niekoľko krát za život príde na križovatku a musí sa rozhodnúť ako so svojím životom naložiť.
Momentálne sa nachádzam na takej križovatke.
S bývalou priateľkou, s ktorou máme spoločné dieťa sme sa včera už asi naposledy respektívne definitívne pohádali a vymazali sa z FB.
Hádka bola zameraná ohľadom návštev syna.
Išlo o to, že máme v práci občas volné dni a vždy keď som chcel prísť tak mi to zatrhla bud v ten deň alebo pár dni pred tým ako som mal prísť.
Spočiatku som sa to snažil akceptovať ale nebolo to jednoduché, nakoľko syna nemám možnosť vídať tak často ako by som si želal nakoľko mi to pracovná náplň neumožňuje.
Ide mi o to, že nech sa snažím ako chcem dopadne to vždy rovnako ale tento krát som sa už rozhodol to riešiť súdnou cestou a vyžiadať si striedavú starostlivosť a vytýčenie si výšky výživného, nie je to ľahké rozhodnutie ale iné mi neprišlo na um aspoň nie v takom krátkom rozmedzí aké som mal.
V práci máme právnika, ktorý je ochotný mi vypracovať navrch a zodpovedať mi otázky čo všetko ma v tom prípade čaká.

To bola prvá cesta mojou križovatkou.

Druhá je možnosť čo som dostal odísť do zahraničia minimálne na rok a viac.
Čo sa týka práce tam mám dostať informácie tento alebo budúci týždeň, ide o možnosť zlepšiť si jazyky a zarobiť viac peňazí.
Na druhej strane by už mala ona konečne pokoj, nemusela by schovávať svojho priateľa predo mnou a podobne.
Ale na tretej strane by som už nevídal syna skoro vôbec nakoľko by išlo o prácu vo Švajčiarsku čo nie je zrovna najbližšie.
Som človek, ktorý sa má problémy sa rozhodnúť a keď sa rozhodne zvyčajne sa to končí katastrofou :( .

A tretie križovatka je tá, že sa mi možno začína rysovať po dlhej dobe vzťah ale nebol by som ta asi ja ak by to nebolo komplikované.
Dievča, ktoré som spoznal v predchádzajúcom zamestnaní a s ktorým som sa začal teraz stretávať mi povedalo, že ju začínam priťahovať ako citovo tak aj fyzicky.
Máme skoro podobný osud, tiež ma dieťa ale na rozdiel odo mňa má dlhodobý vzťah, ktorý ale vraj už nemá nádej na pokračovanie.
Ide o to, že nedokážem byt taký sebec aby som niekomu rozbil vzťah aj keď tam nemusí byť žiadna nádej ale stále sú spolu.
Nevedel by som sa cez to dostať, moje svedomie by to nepripustilo a skončilo by to tak ako vždy radšej dám prednosť šťastiu niekomu inému ako by som mal byť šťastný ja ale za cenu, že si nebudem vyčítať rozbitý cudzí vzťah.

Rád by som si vypočul Váš názor na tieto situácie, poprípade ak by ste mali podobnú skúsenosť a mali by ste dáku radu, ktorá by mi pomohla to dáko vyriešiť bol by som vďačný.

Ďakujem
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: Komplikovaná situácia

Príspevok od používateľa lowmanek »

Tretiu moznost by som vylucil ako prvu - ked hlada niekoho ineho pocas sucasneho vztahu, je celkom velka sanca, ze by tak spravila aj pri tebe...
Na tvojom mieste by som zmenil prostredie /aj ked ako otec to je tazke/, takze ja by som asi volil to zahranicie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

musis sa nakoniec rozhodnut sam, ale podla mna by mal skusit to Svajciarsko. Vratis sa odtial skusenejsi, rozhladenejsi a aj nejake tie peniaze donesies. Ty sa nemas kde nahlit, vsetko ma svoj cas,
vzdy sa najdu zeny ktore budu mat o teba zaujem o to sa bat netreba. A to s tym synom, to je tazke, to ti neviem poradit, deti este nemam..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to Švajčiarsko by som ti odporučil aj ja...
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

na tvojom mieste by som siel do svajciarska,zarobit,zabudnut,ak das podnet na sud az do jeho zaciatku co moze byt naozaj dlhe obdobie nemusi ti syna davat vobec
ano je smutne ze ho neuvidis vyrastat ale rok nieje az taka dlha doba,kolegynu neries (este aj zadanu s deckom) aj ked vlastne nevieme podrobnosti mozno je to ozaj dobra zena...
ateista
Light Professional
Light Professional

Podľa toho čo mi povedal právnik v práci, tak pokiaľ to nie je súdom dané, nemôže mi zakázať vidieť synátora takže o to sa nebojím.
Uvidím čo sa týka toho Švajčiarska čo presne to bude za prácu.
Čo sa týka tej holky bojím sa, že to bude ešte veľmi komplikované.
Ale aj tak ďakujem za Vaše postoje.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Kolko mas rokov a kolko syn ? Tiez si myslim, ze to svajciarsko bude najlepsie. Dnes sa da celkom dobre udrziavat kontakt so synom aj na dialku, s exkou Vam to moze len prospiet. Das jej na chvilku pokoj a potom ked sa vratis to snad pojde lepsie. Vychladnu krivdy. A ta nova ak to nema este poriadne doriesene, to nedopadne dobre.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Jednoznacne Svajciarsko.. ja som spravil chybu, ze som ostal na Slovensku kvoli dnes uz byvalej, a sice to prinieslo aj par pozitiv, mohol som byt uz niekde uplne inde. Suma sumarum, obetovat nieco kvoli zene za to podla mna nestoji. A o to viac, ak je zadana a ma decko...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Určite si choď za svojím, buduj kariéru, zdokonaľuj sa, privyrob si viac pokiaľ môžeš. Chápem, bude ti chýbať syn (ten pocit nepoznám, keďže nie som rodič), ale pochop, že ona ti bude v kuse znepríjemňovať život a snažiť sa robiť všetko preto, aby mala syna len pre seba. Tak aspoň svojím odchodom dáš priestor novým myšlienkam, novým smerom vo svojom živote, pretože ak ostaneš, budeš sa v bludnom kruhu točiť stále dookola...Nad poslednou možnosťou ani nepremýšľaj, nie si povinný byť náhradou niekomu, kto si nedokáže sám usporiadať život. Veľa šťastia a rozhodni sa správne!
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Chceš byť ďalší foter, čo namiesto riešenia problémov zdrhol? Mysli na syna, nech je už tvoja bývalá aká chce, je to aj tvoje dieťa. To, že ste nezvládli vzťah je jedna vec, nie si prvý ani posledný, no aj napriek tomu môžeš byť dobrý otec. Máš tu zázemie, prácu, rodinu a keď odíšeš nebudeš mať nič, začneš od nuly. Čo urobíš je na tebe, ani jedna cesta nebude jednoduchá, no to podľa mňa vieš aj sám.
ateista
Light Professional
Light Professional

matki napísal:Kolko mas rokov a kolko syn ? Tiez si myslim, ze to svajciarsko bude najlepsie. Dnes sa da celkom dobre udrziavat kontakt so synom aj na dialku, s exkou Vam to moze len prospiet. Das jej na chvilku pokoj a potom ked sa vratis to snad pojde lepsie. Vychladnu krivdy. A ta nova ak to nema este poriadne doriesene, to nedopadne dobre.
Matki:
Ja mám 25 a syn bude mať teraz 3 roky.

Bindo011
Už v tejto dobe vídam syna moc málo, niekedy to nie je ani 6 dní v mesiaci, nakoľko mám prácu akú mám.
Teraz by som ho možno vídaval len 2-4 x do mesiaca.
Naviac vďaka tomu, že ona si kvázi niekoho už našla som aj nútený tam chodiť neskôr a tým pádom trávim s malým aj menej času.
Keď to zosumarizujem tak sním za dva dni strávim cca 12 hodín dokopy.
Napísať odpoveď