Behanie

O športe...
DeadWalker
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Behanie

Príspevok od používateľa DeadWalker »

mirak2 napísal:neskusis, nepochopis. sa to neda porovnat so zjazdovym lyzovanim, kde 5 minut cakas v rade na lanovku, 5 minut ides hore na lanovke a za 2 minuty mas zjazdenu zjazdovku. pre mna uplne ina forma relaxu, ked si slapes zasnezenym lesom, nikde necakas, nikto ta nenahana, nemusis (vacsinou) na nikoho davat pozor... pustis si mp3ku a ides, neskutocny chill
Takže úplne ako behanie...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

behanie nemam spojene s bielou zasnezenou krajinou. a behanie je vacsia makacka, takze ziaden chill, na bezkach sa rozbehnes a pokial je dobry sneh, tak aspon chvilu sa mozes "vozit". je to ako disputa medzi korculovanim na hokeji a behanim na hokejbale
DeadWalker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Skúsim, uvidím a rád sa aj pochválim potom. 8)
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Bezci, v com, s cim a ako behate? ( aka obuv? pouzivate specialne oblecenie? sam/s niekym ? s hudbou? asfalt/prirodny povrch? zaznamenavate si udaje cez mobil? pouzivate sporttester?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kupil som si Adidasy z bezeckej serie (tusim Run), bez hudby, s kamaratom, meriam gps s mobilom, ale beham len obcas a aj to v lete pri peknom pocasi.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Na jesen som kupil minimalisticke New Balance minimus road zero. Nie som ziaden velky bezec a mojich 100 kilo tomu tiez nepomaha, ale beham velmi rad. Teraz tak 7km 3x tyzdne na pase, kolena prestali pobolievat. Neviem ci len zmenou topanok, alebo aj poctivim treningom noh. Pozeram pritom discovery. V lete hradza petrzka, hudba v usiach. Ak nie bike.Vzdy sam, pri behu sa mi najlepsie cisti hlava.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jednoznacne s hudbou, ako uz bolo povedane najlepsie precisti hlavu, spevnene povrchy, doteraz som behal v reebok realflex, no kolena nesuhlasili s minimalistickou obuvou, tak v blizkej dobe presedlam na nejaky viac "odpruzeny" high end model mizuno (asics su pre mna uzke, mam strasne siroke chodidlo, takze z miestnej ponuky ostali len mizuno)
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Jednoznačne s hudbou. Ako už bolo spomínané vyššie prečistí to viac hlavu. Behávam na asfalte a obuv mám bežeckú Adidas ale konkrétne model neviem. Sem tam používam aj športtester. Čo sa týka toho oblečenia tak mám akurát adidas "nohavice" na beh.
DeadWalker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

WiZard napísal:Bezci, v com, s cim a ako behate? ( aka obuv? pouzivate specialne oblecenie? sam/s niekym ? s hudbou? asfalt/prirodny povrch? zaznamenavate si udaje cez mobil? pouzivate sporttester?
Špeciálna obuv a oblečenie - nie, ako kedy, s hudbou, asfalt, zaznamenávam, používam. :D Verím, že ti to takto stačí. :D
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

WiZard napísal:Bezci, v com, s cim a ako behate? ( aka obuv? pouzivate specialne oblecenie? sam/s niekym ? s hudbou? asfalt/prirodny povrch? zaznamenavate si udaje cez mobil? pouzivate sporttester?
väčšinou betón a spevnené povrchy, v chladnejšom (mokrejšom) počasí na nohách asics gel torana 5, v teplejšom (a hlavne teda suchšom) počasí ecco rxp 1660.. oblečenie podľa počasia, v zime termo + dlhé elasťáky, keď tak 2 tenšie vrstvy polartec na seba + tenká čiapka a tenké rukavice (ja ako rekreačný bežec behávam len pri teplotách nad nulou) v lete klasika bežecké šortky a nejaké triko čo má dobrý odvod.. 80% času behám sám, z toho tak 50% s hudbou, keď niekto behá so mnou tak behám bez hudby :-) a používam už pol roka športtester s gps, a môžem len vrelo každému odporučiť! :)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ked uz behat tak jedine na takychto 7-milovych cizmach :).
Hned jak bude vyplatka alebo prijem penazi kupujem tieto boty. 98% svalov sa vyuzije na celom tele takze nie je o com a k tomu kpa srandy, zazitkov a behat sa s nimi da az 45km/h pre mna jasna volba a motivacia do buducnosti :).
Belgabad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Belgabad »

behám v obyčajných "tramkach od čiňaka" :D, väčšinou s hudbou, kombinácia asfalt-prír. terén (kedy ako, nebehám vždy tú istú trasu), vždy sám, zaznamenávam si len koľko som odbehol
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

Termo prádlo, tenisky momentálne obyčajné, plánujem však pozrieť po niečom "na behanie", najradšej sa mi behá samému s hudbou v ušiach a niekedy aj bez nej, ak idem napríklad cez les. Prednosť dávam mäkkým povrchom, kúsok od domu mám hneď pár kopcov, alebo fotbalových ihrísk. Na zaznamenávanie používam endomondo.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Keby som znovu zacinal behat, tak dve zakladne veci, do ktorych by som investoval (aj keby to malo byt len obcasne a rekreacne):

1, OBUV - nechaj si poradit v sportovej predajni. Precitaj si na nete nieco o pojmoch PRONACIA a SUPINACIA. Dobrym tipom je doniest do obchodu starsiu obuv a podla zodratia podrazky ti predavac (ak je aspon trosku vyskoleny a skuseny) vie poradit boty, ktore su pre Teba vhodne. Behat v cinach je najlepsi sposob, ako si znicit clenky. Ale ako je komu lepsie, tak nech si robi. Na suchom beham v Asics Cumulus 12, na blato/sneh bravam gore-texove traiy Salomon Blazer GTX.

2, Sporttester. Sledovat si tep JE dolezite. Sportester Ti pomoze na zaciatku treningu neprepalit tempo, ale drzat si ho cely cas v rozumnom rozsahu. Az budes mat nabehane, asi ho prestanes pouzivat. Ako zaciatocnik vsak svoj tep nevies odhadnut a zatazou regulovat tak, aby to malo zmysel. Mam nabehane cez 1000km a bravam si ho stale...

K zvysku: Behavam sam. Vacsinou s hudbou, ale napr. po tme v meste (niektore zo zimnych treningov) kvoli bezpecnosti radsej bez. Behamvam asfalt vs. polne cesty (3:1), zimny sneh neviem, kam zaradit. Udaje si zaznamenavam cez GPS logger, z ktoreho potom .gpx importujem do endomonda. Je to presne a navyse, datalogger vazi 29g a nie 129g, ako priemerny handroidovy mobil. Specialne oblecenie je co? Jasne, ze pre beh v mrazoch je dobre pouzivat bezecke nohavice (windstoper bez tepelnej vrstvy), v lete zasa funkcne pradlo (pouzivam kratke crafty, ale ani kompresne tielko z lidlu vobec nieje zle). V poslednej dobe si zvykam aj na kompresne podkolienky, ma to cosi do seba.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ja som sa po zimnej prestavke odhodla vcera vyrazit. Vybral som si najprv nieco jednoduchsie teda rovinku na hradzi. Prvy krat to bolo dost takze, kedze celu zimu som v podstate nic nerobil ale zvalim to na tenisky, ktore si dnes idem kupit nove a na vecer po praci idem zas... :sneaky:

zacal som ti to aj merat cez runkeeper. Myslim, ze je to celkom dobra motivacia najme ked zacnu tie kilometre pekne pribudat...Idem bez hudby mam jej dost cely den v kancelarii
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

WiZard: Behávam v Nike teniskách, ale viem, že nutne potrebujem novú obuv. Po poslednom zapadnutí do hnoja, opratí v práčke a následnom sušení totiž nedopadli moc slávne. :D Behávam najradšej sama, ale občas idem s kamoškou na okruh a každá si bežíme svojím tempom, toľko, koľko chceme. Sporttester mám, ale momentálne ho zase nepoužívam. Viem, že pri tempe, akom behám, mám momentálne okolo 140-150/min. Beriem si vždy mobil, tam mám čas, hudbu a keby niečo, môžem aj zavolať. Terén, ako kedy a ako kde. Doma behávam po asfalte okolo rieky, v Martine po poľných cestách alebo na antukovom ihrisku. Tento rok behávam od februára, ale február/marec bola dosť zima, takže tak pravidelnejšie až teraz posledné dva-tri týždne. :)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

behavam od minuleho roku (feb), vacsinou na hradzi v petrzke po asfalte (snp - apollo). teraz behavam v nike lunar forever nt. snazim sa aspon 2-3x do tyzdna, minimalne 4km, ked dam menej, tak mi to nestaci : ) vacsinou medzi 6 - 12km. na meranie pouzivam Nike gps appku..
Prílohy
nikegps.PNG
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Behať som začal asi pred 2-3 týždňami.. keď som sa po Veľkej noci postavil na váhu a z toho čísla sa mi až zatočila hlava. Zatiaľ behám každý druhý deň len krátky úsek dlhý 1,7km tam a späť (druhá strana hrádze na Jazere)... na začiatok stačí.. heh! Používam staré rozčaptané Niky, no chystám sa kúpiť niečo nové, v čom sa bude behať pohodlnejšie a bezpečnejšie.

:)
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Behávam dva krát za týždeň- piatok 15-18 km a pondelok 10-12 km.
V stredu odbehnutý polmaratón za 2:03:38. Mohlo byť kľudne aj 1:55, ale zobral som celý závod len zľahka. Ku koncu som mal síl nejakých 250-300 metrov šprintovať :D Neviem, celý čas som cítil, že dokážem viac, ale nechcelo sa mi.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Chalani, da sa v Nike+ Running appke zmenit nejak mile na kilometre? Zmenil som si to v tom webovom rozhrani, ale v tej aplikacii mam stale mile, a defaultnu vysku/vahu v ft/librach.

//som slepy, nasiel som to :D
Napísať odpoveď