Reproduktory k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
photone69
Light Expert
Light Expert

Re: Reproduktory k PC

Príspevok od používateľa photone69 »

Neni mozne zeby bola nejaka stredna cesta ? :D je to pre mna divne, kedze v podstate od kedy mam pc tak som mal 5.1. Sub tam bol stale, asi preto by mi aj chybal
Trymore
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trymore »

Myslím, že je na čase počúvať hudbu troška kvalitnejšie ako z lacných 5.1 repro a ešte lacnejších a menej kvalitnejších subwooferov. Píšeš, že to chceš na dlhodobé počúvanie hudby pri PC, v tom prípade ber Teufel alebo Microlab. Ale ak si hluchý a nevadí ti dlhodobé dunenie, tak si kúp čokoľvek, v tomto prípade stredná cesta nie je, bude ti to jedno, do takých 200 € duní všetko rovnako. Nehrá to.
photone69
Light Expert
Light Expert

ja by som to rad vyskusal, len sa bojim , ze sa mi to nebude pacit, ale nech nadtym pouvazujem, realne 2.0 okolo 100 eur su zatial o com viem : Microlab solo 6c, Teufel, M-audio AV40.
Mam este ine moznosti? na svk sa vraciam o 3 tyzdne, takze mam kopu casu na premyslanie a hladanie optimalneho riesenia :)

edit: Som schopny dat aj 150. max 200eur. ale tak by uz muselo hrat vyborne, mat aj pekny bass pri nizkom volume.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Trymore - ja by som neodsudzoval ľudí čo majú radi DTS, alebo aspoň AC3 zvuk aj v hudbe. Ja osobne chrochtám blahom keď počúvam čokoľvek na mojich Logitech Z-5500 a to by som si mohol kúpiť nejaké hyper štúdiové monitory keby som chcel a ku ním nejaký DAC prevodník externý a neviem čo. Proste mi ten zvuk oveľa viac vyhovuje z tých "lacných šuntov" či ako si to nazval. Páči sa mi tá masa zvuku, najmä pri dubstepe, alebo orchestrálnych soundtrackoch. Bohu žiaľ, masu zvuku Ti dva repráky nikdy nevytvoria, ani keď sú to samotné Nautilusy za milión kus. Jednoducho stereo je stereo a vždy stereo bude a nikdy Ti nespraví epický orchestrálny aj keď brutálne skreslený a zmixovaný zvuk. Stereo je chirurgicky presný zvuk, v ktorom rozlišuješ hĺbky, stredy a výšky a vieš si vychutnať detailnú hudbu. Ale keď chceš bláznovstvo, ktoré Ťa ohúri, tak je 5.1 tá naj voľba. Ja osobne zbožňujem mp3 upmix vo Winampe a hardwarovo koordinovaný mojou zvukovkou. Proste mám rád keď mi vokály hrajú z centru, nosné nástroje z ľava a z prava a zo zadu perkusie a doplnkové nástroje. Mám aj pár albumov v DTS formáte [digital theater sound] a to Ti poviem je iný zážitok. Samozrejme si viem predstaviť aj zvuk spravený z 5tich monitorov štúdiových, čo by boli ešte väčšie orgie, ale ide mi skôr o konfiguráciu. Zarytý hudobní fajnšmekri uznávjaú "LEN" stereo a ja hovorím že nebudem odsudzovať človeka za to že je jedlo len veľkou lyžicou a chutí mu 4x tak ako mne, zatiaľ čo ja jem distingvovane s príborom so všetkými piatimi druhmi vidličky a 4mi druhmi nožíka pre každý chod a vztíčeným ľavým malíčkom.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Brat má Geniusy 5.1 a ten zvuk sa mi veľmi nepáči. Je to síce úplne iný efekt ako pri mojích 2.1 za 500 € vďaka surroundu, ale dlho by som to nevydržal počúvať. Logitechy budú už trocha iná liga, o tom nepochybujem, ale predsa len to by už pre neho bola privysoká cena. A ešte jedna vec Uplink, v oblasti audia platí jedná vec: vždy sa ti zvuk páči, kým nepočuješ hrať niečo iné a lepšie :)

Inak na jeho mieste, keby som chcel niečo lacné, nie hlučné, a muselo by to byť 5.1 za málo peňazí, tak beriem Logitech X-530.

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2013, 14:07)
photone69 napísal:ja by som to rad vyskusal, len sa bojim , ze sa mi to nebude pacit, ale nech nadtym pouvazujem, realne 2.0 okolo 100 eur su zatial o com viem : Microlab solo 6c, Teufel, M-audio AV40...
Repro od Teufelu môžeš do ôsmich týždňov zadarmo vrátiť ak sa ti nebudú páčiť. Napíšeš im, Teufel ti vybaví vyzdvihnutie balíka, zavoláš na UPS, dohodneš si kedy prídu pre balík, zoberú ho od teba a je to. Nemáš čo stratiť.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak na výstave som počul hrať Bower & Wilkins v Nemecku, takže pochybujem že budem počuť niečo lepšie v mojom živote, ale tak budiš. A nemenovaný počet štúdiových repro či slúchadiel, vrátane custom made etymotic a iných slúchadiel. Ako píšem, 5.1 sa mi páči. Počujem že 2.0 - 2.1 high-endové repráky hrajú kvalitnejšie, čistejšie, ale nie mocnejšie a ohurújcejšie.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Práve preto sa aj ja pomaličky začínam obzerať po Teufel System 5 "5.2-Set Concert" lebo si myslím, že väčší zážitok dostanem z tohto setu ako z pasívnych stĺpov za rovnakú cenu, ktoré budú len predražené myslím.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dat price :mrgreen:
photone69
Light Expert
Light Expert

dobra palka :D
Trymore
Light Expert
Light Expert

Cena je veľmi dobrá, veď tam máš dva aktívne subwoofre okrem iného. Akurát, že ja by som to nemal kam dať, do izby s rozmermi 4x3m by sa to asi nevyužilo :(
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A k čomu je dobry druhy subwoofer? Prinos to ma takmer nulovy.

Pokiaľ to ma byť do 100€ a stereo tak (po preštudovani všemožnych for) kraľuju tie Kurzweily, spominane na predošlej strane.
photone69
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:dat price :mrgreen:
Ake mas skusenosti s pocuvanim normalnych mp3 / youtube hudby cez 5.1? Teoreticky by som ich aj vedel nejak rozlozit, ale central musi byt na lezato, bud pred monitor alebo nanho, ale skor by som ho dal pred.

Porad nejaku 5.1 ked sme uz pri tejto teme, nech mam aj z toho nejaky prehlad. Okolo 100 eur, +- 20-30 by som este dal.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Ryan Giggs napísal:A k čomu je dobry druhy subwoofer? Prinos to ma takmer nulovy.
Použitím dvoch menších subwooferov získaš rovnaký akustický tlak a hĺbku ako použitím jedného obrovského subwoofera. V rámci podmienok obývačky je to určite dizajnovo lepšie riešenie.
photone69 napísal: Porad nejaku 5.1 ked sme uz pri tejto teme, nech mam aj z toho nejaky prehlad. Okolo 100 eur, +- 20-30 by som este dal.
Na tvojom mieste by mi úplne stačili Logitech X-530. Ušetríš peniaze, získaš relatívne fajn zvuk a nízky center ľahko umiestíš pred monitor alebo na stenu za monitor.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Trymore napísal: Použitím dvoch menších subwooferov získaš rovnaký akustický tlak a hĺbku ako použitím jedného obrovského subwoofera. V rámci podmienok obývačky je to určite dizajnovo lepšie riešenie.
...dizajnovo lepšie riešenie, ktore sa ti x-krat predraži. Ale samozrejme vyrobcom je to jedno, veď nejaky hlupak to kupi.
Inak hlbku ti to nenahradi.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Chceš mi povedať, že jeden subák spraví rovnaký zvuk ako dva? :) 2x30cm je určite viac ako 1x30 resp 1x38 cm, jednoducho sa vzduchom hýbe viac.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pisal si o nahrade jedneho veľkeho, a teraz tu už hadžeš rovnaky rozmer. To je ale uplne jedno. Vzduchom sa nič viac nehybe. Basove pasmo je nesmerove, takže zdvojnasobenim toho isteho nedostaneš nič naviac. Scenu ti to lepšie nevykresli. A keď raz sub zvlada hlbky len po určitu frekvenciu, pridanim rovnakeho neziskaš nič. Hlbšie ti to nezahra aj keby si tam dal 100 ďalšich rovnakych.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Jeden veľký som mal na mysli o rozmerov chladničky. Kto si takýto sub dá do obývačky? (pričom cenovo by takéto hovedo nevyšlo o nič lacnejšie) Síce jeden sub zvláda 25 Hz pri -3 dB, tak aká hlasitosť je pri dvoch takýchto pri 25 Hz? Netvrdím, že dvomi subákmi sa hlasitosť zvýši o 100%, ale nejaké percento tam bude. Nejde o vykreslenie scény, ale o to, že zahrať tak nízke frekvencie je technicky dosť náročné a určite to nebude zadarmo.

1600 € pri piatich solídnych satelitoch a dvoch aktívnych subwooferoch rozhodne nie je veľa, toľko stojí veľká kopa dvoch stĺpových pasívnych repro, ktoré by nič z toho nezahrali čo tento set a ide len o efekt "zlatých uší". Preto ma zaujal tento set, ktorý je cenovo určite veľmi výhodný. Ale nechcem zachádzať do OT.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prinos to môže mať pri obzvlašť vysokych hlasitostiach a v extra veľkej miestnosti. Čo v klasickej obyvačke nema žiadne opodstatnenie. Inak su to vyhodene peniaze. Nehovoriac o tom, že umiestnenie takych subov v miestnosti je ťažka alchymia. 1000x radšej investovať do lepšich prednych repro ako do ďalšieho subu.
Trymore
Light Expert
Light Expert

Nebaví ma takáto téma, hlavne ak nikto z nás nič také doma nemal a ani nemá a navyše, ak si niekto myslí, že 2 bedne za tísice eur sú v niečom výrazne lepšie ako tie lacnejšie. Nie sú, je to len spôsob ako obrať ľudí o peniaze. Ako Uplink písal, ani 2 repro hoci aj za milión ti nezahrajú tak zaujímavo, ako lepší surround sto krát lacnejší.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Trymore napísal:Myslím, že je na čase počúvať hudbu troška kvalitnejšie ako z lacných 5.1 repro a ešte lacnejších a menej kvalitnejších subwooferov. Píšeš, že to chceš na dlhodobé počúvanie hudby pri PC, v tom prípade ber Teufel alebo Microlab. Ale ak si hluchý a nevadí ti dlhodobé dunenie, tak si kúp čokoľvek, v tomto prípade stredná cesta nie je, bude ti to jedno, do takých 200 € duní všetko rovnako. Nehrá to.
Presne tak, toto som riesil par tyzdnov dozadu. Mal som 5.1 od logitechu, dunelo to pekne, ale chybali tam stredy a velmi mi to vadilo. Tak som ich pouzival v kombinacii s 50 W RMS Sony vezou a bolo to ok, no basy boli stale zadunene vdaka subwooferu a na hudbu to nebolo vhodne. Preto som sa rozhodol ist do cisteho sterea a nelutujem. Basy mam stale, sice nedunia a na prve pocutie mozno kazdeho neohuria (kedze to neduni), ale na hudbu je to vyborne a k 5.1 sa uz nemienim vratit. Ako som pisal, dalsim krokom bude samostatny zosik (receiver) s digitalnym vstupom, ktory aj tak pobezi v stereo mode.
Napísať odpoveď