Reproduktory k PC
Re: Reproduktory k PC
Lietadlom idem
Ale maju tu v bazare toto : Harman Kardon Soundsticks III , som dost uchylny na dizajn asi
keby to nebolo take velke tak to aj zoberiem
Tie HK sú len o dizajne... načo je dobré mať v jednom satelite 500 mini repráčikov? Jeden väčší by spravil viac muziky... Predražená kravina podľa môjho názoru.
vsak prave, za tie prachy by som uz mal Logitech Z623, z coho by sa asi susedia neradovali velmi 
Vedel by mi niekto poradit nejake lacnejsie repro k PC? Zvukovku mam integrovanu, MB mam MSI Z77A-G43.
Cena tak okolo 40-50€, popripade ak by bolo nieco kvalitnejsie kde sa oplati este nieco priplatit.
Budu sluzit hlavne na hudbu, filmy, serialy a pod. Pocuvam rock, indie, pop, instrumental a taketo veci. Takze preferujem vyvazeny zvuk ale mam rad aj basy.
Asi mam velke poziadavky na taku cenu ale mozno sa nieco najde
Btw co poviete na tieto?: http://www.alza.sk/genius-sp-hf2-0-1800 ... 148818.htm
Cena tak okolo 40-50€, popripade ak by bolo nieco kvalitnejsie kde sa oplati este nieco priplatit.
Budu sluzit hlavne na hudbu, filmy, serialy a pod. Pocuvam rock, indie, pop, instrumental a taketo veci. Takze preferujem vyvazeny zvuk ale mam rad aj basy.
Asi mam velke poziadavky na taku cenu ale mozno sa nieco najde
Btw co poviete na tieto?: http://www.alza.sk/genius-sp-hf2-0-1800 ... 148818.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Ja zas nesuhlasim. Tie Sounsticky maju velmi prijemny zvuk. Tam sa nehra na nejaky vykon, ale prave na kvalitu prednesu. Samozrejme HK je "luxusnejsia" znacka, takze ta cena je tam vyssia.
Shadow: pozri na Microlab B77.
Shadow: pozri na Microlab B77.
Nevyzeraju zle ale zda sa mi ze su dost velke. Vedel by si mi odporucit este nejake ine? A len tak pomimo aky mas nazor na tie Geniusi 1800A?
Ale hlavne ma zaujima aky nazor mas na tieto Kurzweily: http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... eil-KS-40A
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 14:44)
Resp. este tieto: http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... works-t12/
Ale hlavne ma zaujima aky nazor mas na tieto Kurzweily: http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... eil-KS-40A
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 14:44)
Resp. este tieto: http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... works-t12/
-
Ryan Giggs
VIP
Tie Geniusy ovela mensie ako tie Microlaby nie su. Hlavne ale maju o dost vacsi basak, takze zahraju aj podstatne nizsie frekvencie.
Tie Kurzwaily mozu byt tiez zaujimavy vyber.
Tie Kurzwaily mozu byt tiez zaujimavy vyber.
Tie Geniusy su dost vysoke ale tie Microlaby som myslel ze su hlbsie. Len ze co som cital, tak Geniusy a zvuk velmi spolu nejdu dokopy a skor je to taka lacna znacka. Ale neviem no, mas nejake skusenosti s tymto?
Na tie Kurzweily som uz par krat nasiel odkaz v teme o repro, mozno aj tu na fore ale aj na pcfore. A podla toho co tam pisali by to mohlo byt nieco ako napr. Retro DJ, Mh1C vo svojej cenovej kategorii.
Na tie Kurzweily som uz par krat nasiel odkaz v teme o repro, mozno aj tu na fore ale aj na pcfore. A podla toho co tam pisali by to mohlo byt nieco ako napr. Retro DJ, Mh1C vo svojej cenovej kategorii.
v tejto cenovej kategorii patria Geniusy medzi kvalitnejsie po zvukovej stranke
Hmm chcem sa este spytat, na notebooku mam integrovanu zvukovku, Realtek, a na buducom pc budem mat tiez, bohuzial nemam dalsi slot PCI, kedze som si objednal mini ITX . Oplati sa mi investovat do Externej zvukovej karty? napriklad ako : http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-xo ... o-station/
-
Ryan Giggs
VIP
K stoeurovym 2.1 reprakom staci aj integrovana. Jedine ak by ti to velmi sumelo.
Shadow: tie Kurzweily som nepocul, ale je to mozne. Ale tiez to nie su ziadne miniskatulky.
Shadow: tie Kurzweily som nepocul, ale je to mozne. Ale tiez to nie su ziadne miniskatulky.
Dnes som mal moznost si nahodou u jedneho kolegu vypocut Microlab Solo 7c, hralo to neskutocne, aj bass to malo v pohode, akurat,ze su obrovske
v podstate by som ich mohol dat pod stol....s nimi by uz externa zvukovka bodla?
photone: co som pozeral, tak solo6c maju rovnake parametre, ale su mensie (maju iba jeden stredobasovy reproduktor). Ja mam tiez 7c, lebo 6c v tej dobe neboli skladom a nikto mi nevedel povedat kedy budu. Co sa tyka zvukovky, tak zalezi na tom co mas teraz. Tusim som to pisal aj do tejto temy alebo niekde na forum, ja mam integrovanu Realtek ALC892 a ked som si porovnaval jej parametre s parametrami samostatnych internych zvukoviek za 40-50 €, tak to bolo velmi podobne, preto som ostal pri interovanej. Zvuk sa da dobre ozivit napriklad citlivym pouzitim softveru s menom DFX: http://www.fxsound.com/dfx/
Niektori jeho efekt prirovnavaju k technologii Creative X-Fi, akurat ze k nemu netreba ich zvukovku
PS: repro pod stol nedavaj, tam patri iba subwoofer
Niektori jeho efekt prirovnavaju k technologii Creative X-Fi, akurat ze k nemu netreba ich zvukovku
Ryan: K tym Kurzweilom by som asi ale potreboval aj zvukovku. Podla teba co by som mal vziat? Genius, Microlab alebo tie Creativy?
-
Ryan Giggs
VIP
Tie Solo som ti odporučal hneď ako prve...photone69 napísal:Dnes som mal moznost si nahodou u jedneho kolegu vypocut Microlab Solo 7c, hralo to neskutocne, aj bass to malo v pohode, akurat,ze su obrovskev podstate by som ich mohol dat pod stol....s nimi by uz externa zvukovka bodla?
Takto, ono zvukovka pomôže aj stoečkovym reprakom (aj tym Logitechom), ale aby ta investicia mala nejaky zmysel, chce to niečo lepšie ako zvukovku za 30-40 €.
GothaR: je maximalne hlupe a naivne orientovať sa podľa parametrov. Tie ti o tom ako ktora zvukovka hra nepovedia absolutne nič.
Shadow:
Zvukovka k nim nie je nutna. Ak hraju dobre, tak zahraju dobre aj z integrovanej. Nejaka ina im ale samozrejme len a len pomôže. Osobne nemam čo sa audia tyka nijako zvlašť pozitivny vzťah k čomukoľvek od vyrobcov PC prislušenstva. Takže ja osobne by som o Geniusoch či Creativoch vôbec neuvažoval.
hmm ten program je dost zaujimavy, mas nejake dobre prednastavenie ktore pouzivas? je ich tam dostGothaR napísal:photone: co som pozeral, tak solo6c maju rovnake parametre, ale su mensie (maju iba jeden stredobasovy reproduktor). Ja mam tiez 7c, lebo 6c v tej dobe neboli skladom a nikto mi nevedel povedat kedy budu. Co sa tyka zvukovky, tak zalezi na tom co mas teraz. Tusim som to pisal aj do tejto temy alebo niekde na forum, ja mam integrovanu Realtek ALC892 a ked som si porovnaval jej parametre s parametrami samostatnych internych zvukoviek za 40-50 €, tak to bolo velmi podobne, preto som ostal pri interovanej. Zvuk sa da dobre ozivit napriklad citlivym pouzitim softveru s menom DFX: http://www.fxsound.com/dfx/
Maximalne hlupe? To si nemyslim. Na ten cip su celkom dobre ohlasy a v spojeni s DFX vo vystupe nevidim ziadne nedostatky. Zvuk je cisty, vyniknu naraz basy, stredy aj vysky, nic nesumi a nic nesaturuje. A s tym ako som studoval zvukovky do 50 € som nasiel hlavne rozdiely v podpore priestoroveho zvuku. Hadat sa nejdem, momentalne mi zvuk vyhovuje a nechce sa mi tu dohadovat o takej subjektivnej veci ako je vnimanie zvuku. Mozem povedat len to, ze som videl nazory na zahranicnych forach, kde sa viac ludi vyjadrilo, ze rozdiely medzi sucasnymi integrovanymi zvukovkami a lacnymi samostatnymi su uz ovela mensie ako kedysi.
//photone: nic agresivne (s free verziou sa to ani neda
) len treba sledovat graf, aby nic neslo do saturacie. Najcastejsie to su basy, tak vtedy to treba korigovat podla stylu hudby. Ja to mam takto:
//photone: nic agresivne (s free verziou sa to ani neda
-
Ryan Giggs
VIP
S 50 eurovou zvukovkou si oproti integrovanej nejak vyrazne nepolepšiš. To je pravda. K tomu som sa ale nevyjadroval. Reagoval som na tvoj vyrok. Papierove parametre nijako nesuvisia s kvalitou zvuku. To je fakt. Preto vyberať podľa toho je nezmysel.
Ďalšia vec je použivať akekoľvek kurv*itka zvuku. Pokiaľ človek potrebuje použiť ekvalizer, tak niekde nie je niečo v poriadku. Buď je nahovno zdroj alebo repro.
Ďalšia vec je použivať akekoľvek kurv*itka zvuku. Pokiaľ človek potrebuje použiť ekvalizer, tak niekde nie je niečo v poriadku. Buď je nahovno zdroj alebo repro.
Mas pravdu vo vsetkom, ale:
Parametre drahych zvukoviek a lacnych sa dost odlisuju. Napriklad hodnota odstupu signal/sum mi priamo nic nepovie, ale ked je odstup vyssi, tak mozem usudzovat, ze pouzite suciastky su kvalitnejsie a aj zvuk bude kvalitnejsi.
Ano, zdroj urcite nie je idealny, ale pre mna je lepsie skusit si doladit zvuk k spokojnosti nejakym softom ako dat 100-200 € za poriadnu zvukovku alebo zosik. Je to nahradne riesenie, ktore nie je idealne, ale vacsine ludi staci. Casom planujem kupit nejaky zosik za cca 200 € s digitalnymi vstupmi a na neho napojit sucasne repro, ale to bude az vtedy, ked si poviem, ze mam zbytocnych 200 € na hudbu, momentalne mam este ine priority.
Parametre drahych zvukoviek a lacnych sa dost odlisuju. Napriklad hodnota odstupu signal/sum mi priamo nic nepovie, ale ked je odstup vyssi, tak mozem usudzovat, ze pouzite suciastky su kvalitnejsie a aj zvuk bude kvalitnejsi.
Ano, zdroj urcite nie je idealny, ale pre mna je lepsie skusit si doladit zvuk k spokojnosti nejakym softom ako dat 100-200 € za poriadnu zvukovku alebo zosik. Je to nahradne riesenie, ktore nie je idealne, ale vacsine ludi staci. Casom planujem kupit nejaky zosik za cca 200 € s digitalnymi vstupmi a na neho napojit sucasne repro, ale to bude az vtedy, ked si poviem, ze mam zbytocnych 200 € na hudbu, momentalne mam este ine priority.
-
Ryan Giggs
VIP
Udaj o signale/šume ti povie akurat že to bude menej šumieť. Rozdiel medzi drahou a lacnou zvukovkou ti napovie samotna cena.