Antifa

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: ANTIFA

Príspevok od používateľa hughito »

To, že komunisti vyhrali v Čechách a pod., to je jasné, ale boli sme spoločný štát.

Na keby sa nehrá, pozerajme sa na fakty. A pozrime sa na napr. na Juhosláviu. :wink:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

mali sme spolocny stat, len je pekne vidiet kto mal sympatie ludi na nasom uzemi, 62% je pekne cislo...
to "keby"... keby sme sa vzopreli tak nam ukazu "spravny smer" ako v 68...
Juhoslavia a Ceskoslovensko je dost prehnane porovnanie...
kapitola sama o sebe bol Tito, pohadal sa so Stalinom, odmietol napochodovat do Ceskoslovenska atd...
ale mohol si to dovolit, bol aj "predsedom nezainteresovanych statov" neviem nazov toho spolocenstva
ale jednalo sa o krajiny, ktore neboli ani "imperialisti" ani ti co im zasadzovali zdrcujuci uder skorim prichodom na precovisko :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pozeram sa na fakty, vycnieva rok '68, co bol len jemny odvar rokov 50-tych
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja narážam na to, že komunisti tu mali svoju silu (aj na SK), nevraviac o Čechách, takže jednoducho sme si to tu zaviedli sami. Ten častý obraz o tom, ako nás ZSSR "oslobodilo" (tie úvodzovky v zmysle tých, čo to tak prezentujú) a hneď vsadilo do okov je jednoducho historicky nepravdivý. Dokonca na našom území ani nepôsobili v rooch 1945-48 žiadni Rusi, ktorí by nejak cielene pracovali a intrigovali v tento prospech. To, že slovenskí a českí komunisti mali kontakty s Moskvou a brali ich ako akýsi najvyšší autoritatívny orgán, je vec iná.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito napísal:Ten častý obraz o tom, ako nás ZSSR "oslobodilo" (tie úvodzovky v zmysle tých, čo to tak prezentujú) a hneď vsadilo do okov je jednoducho historicky nepravdivý.
a aka je pravda?
hughito
Redeemer
Redeemer

Už som to napísal. :wink:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

tak ja idem zajtra ocnemu :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Mal by si, asi máš vážne problémy:

Kód: Vybrať všetko

Takisto sme k socializmu dospeli sami, bez nejakého veľkého vplyvu Rusov.

Socializmus sem nebol importovaný ani násilne zavedený, s tým sa treba zmieriť.

Ja narážam na to, že komunisti tu mali svoju silu (aj na SK), nevraviac o Čechách, takže jednoducho sme si to tu zaviedli sami.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

1. je to len tvoja domnienka, realita je, ze sme spadali do sfery vplyvu sovietov a aj keby sme sa postavili na hlavu tak skoncime v (podla teba neexistujucich) okovach...
2. nebol nasilne importovany ale ludom na Slovensku bol odhlasovany v Cechach (62% pre demokratov)
3. nezaviedli sme si to sami, keby sme boli sami tak vyhraju demokrati

to, ze nesuhlasim s kazdou tvojou domnienkou neznamena, ze potrebujem odbornika, to ty prehliadas fakty a stale omielas svoje domnienky dookola...
hughito
Redeemer
Redeemer

(podla teba neexistujucich)
Nedomýšľaj si, díky. Prvá časť vety je tvoja domnienka, ktorá stoji na vode.

Ďalej sa nemá zmysel vyjadrovať k čomukoľvek, pokiaľ ignoruješ to, že existovala Československá republika a hlasovania dopadlo tak, ako dopadlo.

Moje vyššie uvedené tézy platia. Takže ten odborník stále platí.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

napisal si:
"Ten častý obraz o tom, ako nás ZSSR "oslobodilo" (tie úvodzovky v zmysle tých, čo to tak prezentujú) a hneď vsadilo do okov je jednoducho historicky nepravdivý."
som sa ta pytal aka je pravda, odpovedz prosim bez zbytocnych omacok...

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2013, 16:17)
a ked je to, ze sme spadali do sfery vplyvu sovietov moja domnienka, tak odbornika potrebujes ty, ale ocny to nevyriesi :wink:

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2013, 16:21)
inak skoda, ze to hlasovanie dopadlo tak ako dopadlo, bola by tu inak demokracia, lebo sovieti na nas nemali ziadne zaujmy,
ba dokonca keby sme neboli satelit Nemecka tak sme mohli prezit vojnu ako napr neutralne Svedsko (cista ironia)
hughito
Redeemer
Redeemer

Máš problém s chápaním textu? Už som na to odpovedal. Socializmus sme si zvolili/zaviedli sami (ČSR), nebol tu násilne importovaný ani zavedený (tlak ZSSR na jeho zavedenie bol minimálny).
a ked je to, ze sme spadali do sfery vplyvu sovietov moja domnienka, tak odbornika potrebujes ty, ale ocny to nevyriesi
Nie, domnienky sú tie závery, ktoré z toho vyvodzuješ, teda že, keby sa neudial február 1948, tak ZSSR zasiahne. Domnienka je to tom zmysle, že nie, že by sa to nemohlo stať, ale proste je to hypotéza, je to "keby" a na to sa v histórii nehrá.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

a nezasiahli by?
alebo by vyhrali demokrati, ZSSR, Madarsko, NDR a Polsko by casom postavilo okoclo imperialistickeho Ceskoslovenska plot a zivot by pre nich isiel dalej... ba dokonca by sa nam ospravedlnili za to, ze nam "omylom" zobrali Podkarpatsku Rus, ktora bola este pocas vojny slubena Ceskoslovensku a udialo by sa este nesmierne vela pre nas pozitivnych udalosti... skoda, za vsetko si mozme sami...
nechaj to tak, s tebou fakt nema vyznam sa o tom bavit... ale ked sa rozhodnem stat spisovatelom tak aspon viem kto vo mne prebudza krasne predstavy, ktore by sa dali zuzitkovat v scifi romane...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tebe úplne unikla pointa, si beznádejný prípad.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ano a aka je pointa? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Čitkaj. :roll:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

citkam mojenko... na predchadzajucej strane som ti ja aj beardie spomenuli, ze volby by nic neznamenali lebo sme spadali do sovietskej sfery vplyvu...
co si k tomu napisal? "na keby sa nehra" argument hodny dietata na ZS...
Postupim, Teheran, Jalta... nemali nic spolocne s Mnichovom? vsade sa rozhodovalo o nas bez nas...
Zakarpatska Rus... exilova vlada nemala o nu zaujem? ci bolo referendum? nie, proste si ju ZSSR spinavo prisvojilo a nikoho to netrapilo...
Polsko pred skoncenim vojny ziadalo medzinarodny dozor, ako skoncilo? vsetci sa na nich vy......
1968? jednym slovom... okupacia...
a ked clovek spomenie, ze volby by nic nezmenili tak tebe neni blbe napisat "na keby sa nehra"
o osude Ceskoslovenska bolo rozhodnute este pred tym ako skoncila vojna... a som rad aspon za to, ze sme neboli sucast ZSSR...
hughito
Redeemer
Redeemer

A ja som napísal, že bez ohľadu na toto všetko čo si vymenoval, sme k socializmu dospeli sami a bez "pomoci" ZSSR. Je to naozaj také ťažké pochopiť? Treba sa pozrieť na výsledok demokratických volieb (komunisti mali reálnu a väčšinovú podporu obyvateľstva) a potom ten vývoj, ktorý predchádzal feburáru 1948. ZSSR v tom nemalo prsty, išlo o vnútornú záležitosť. Preto - nemožno sa sťažovať na žiadny import ani sféry vplyvu, nebodaj na to, že Rusi nás predsa "neoslobodili, lebo sem zaviedli totalitu." To sú holé nezmysly. A iba na to celý čas narážam. A ty to máš neustále problém pochopiť.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

sami sme si zaviedli totalitu a tak isto sme sami vyhlasili klerofasisticky stat... ano, to su fakty...
ale co by bolo keby nie?!
hughito
Redeemer
Redeemer

No s tým samostatným slovenským štátom to tak vôbec nebolo také jednoznačné. :wink: A pojem klérofašizmus sa dnes už nepoužíva.

Keby nie? To ti nikto nepovie presne, ale samozrejme, že je dosť pravdepodobné, že by ZSSR nejakým spôsobom zasiahlo. Ono ja osobne sa tejto časti dejín (1945-48) nejak zvlášť nevenujem, takže neviem takto z fleku načrtnúť (jednoducho nemám širšie vedomosti a kontext o tomto).
Napísať odpoveď