Pokazený PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pokazený PC

Príspevok od používateľa sano456 »

Zdravím, mám menší problém...
Keď som pred pár dňami bol na pc, tak z ničoho nič zmrzol celý win... Nejak som si z toho nerobil ťažkú hlavu, veď sa to môže stať hocikedy. Tak reku, že resetnem celý komp, no potom to začalo :smt033 .
Od toho okamihu mi nejde zapnut PC... Mnohokrat som ho resetol tlacitkom a niekedy bol taky zmagoreny, ze ani to logo BIOSu co sa na zaciatku ukazuje neukazovalo... Pokusal som sa pustit LIVE CD Hirens Boot, ze nech sa pozrem na Hard-disk.. No aj to sa mi podarilo az na niekolky pokus, lebo cely LIVE OS bol taky neplynuly a lagoval cely OS.. Ked som sa pokusil zapnut WIN, tak po logu BIOS-u (ak sa o ukazalo) mi win nenabootoval, ostala cierna obrazovka.. Po niekolkych krat sa mi teda podarilo pustit to CD Hirens Boot a spravil som HD Tune test... Zostal som zaskoceny, vsetky sektory boli cervene.. Ani jeden zeleny tam nebol... Nechce sa mi verit, ze by sa mi z nicoho nic odfajcil cely HDD.. A nie som si isty ci je to aj LEN tym HDD kedze aj Live OS laguju.. Neviete niekto co tym moze byt?
Idealne by bolo vziat HDD a pripojit k inemu PC, no ja u mna doma bohuzial tuto moznost nemam...
Ked som sa pokusal dat novy Win, tak mi vypisalo chybu hned po tom ako som zvolil na ktory oddiel chcem dat novy win a ta chyba bola nieco v zmysle: Windows cannot install, hard drive may fail soon...
Neviete niekto co s tym a ako zistim co tomu skutocne je?
STImaster
Medium Expert
Medium Expert

Re: Pokazený PC

Príspevok od používateľa STImaster »

Proste si kúp nový HDD a je to vyriešené :)
Ak nemáš financie ďalej ti nemám ako poradiť.
sano456
Medium Star
Medium Star

Len som si fakt neni isty ze ci je to len ten HDD... Lebo som este zabudol dodat, ze sa mi podarilo dostat do live CD ubuntu kde som si bol schopny prekopirovat niektore veci z toho starsieho HDD... a preto neviem co si mam o tom myslet kedze podla programu su vsetky sektory zle, ale prekopirovat som si to este vedel...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skus vytiahnut hdd a spustit live ci to bude sekat.a skus aj ramky otestovat.najlepsie by bolo keby si ho fakt otestoval v inom kompe
sano456
Medium Star
Medium Star

Ramky otestovane- vsetko OK..

a podla mojho nazoru veru live OS ide rychlejsie o nieco bez zapojeneho HDD :shock: . najlepsie by to fakt bolo otestvat v inom pc, no ja zial sam tuto moznost nemam... a rad by som tento problem vyriesil sam, ak by sa dalo (myslim ze s vasou pomocou zvladnem vsetko to co nejaky chlapik v PC servise, aspon co sa tohto konkretneho problemu tyka, a kazde usetrene € naviac potesi) . No myslim, ze som sa dostal prave do slepej ulicky, no keby ste mali este nejake napady, budem rad :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

s kadial si?
sano456
Medium Star
Medium Star

Oblasť Nitry, ak chceš bližšie SS :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja som od nitry 300 km :wink:
sano456
Medium Star
Medium Star

Ludia, problem som este stale nevyriesil a pochopitelne uz by som chcel... Myslite se je vobec je treba zhanat cloveka u ktoreho si necham dat spravit Error check na HD Tune, ak uz aj SMART hlasi chybu v samotnom Linuxe? (Jeho Live verzii)...

Prikladam screenshoty

Rad by som pocul, ci je este aj ina alternativa ako ta, ze odisiel HDD :) Dakujem za pomoc
A zaroven by som sa rad spytal ako je mozne, ze ak je ten HDD tak pokazeny, ako je mozne ze som vedel z neho skopirovat este data? :mrgreen:
Prílohy
Screenshot.png
Screenshot-1.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nie nie je, ale kukni aj crystal disk a hd tune či tam nebude iný reading. Ale na 99% treba nový disk.
Napísať odpoveď