Zatazenie procesora
Zatazenie procesora
Zapol som dnes notebook a asi po hodine surfovania som si vsimol ze procesor stale kolise z 30 na 80 az 90%. Co to znamena? Mam zapnuty iba Chrome, TC a prehravac.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zatazenie procesora
Skús antivírus + antimalware. Vyzerá to na bordel.
-
Space5800
Medium Professional
A čo takto to prepnuť na procesy a pozrieť sa ktorý vyťažuje? 
to je teda riadne EKG
dáš sem screen výkonu zo správcu úloh ale nepozrieš sa na procesy?
ale až nevidno proces, kt. ti to žere, tak to bude vírus
dáš sem screen výkonu zo správcu úloh ale nepozrieš sa na procesy?
ale až nevidno proces, kt. ti to žere, tak to bude vírus
aky je to procesor? mne nieco podobne robil na starom notasi amd turion ktory sa kus prehrieval a cool n quiet sa to snazilo takto zachranovat
Procák bude dobrý. Už zo screenu vidieť, že je dvojjadrový + tá grafika HD5730 sa dávala do silnejších notebookov.
Skontroluj aj teploty, to čo píše xixo dáva zmysel.
Skontroluj aj teploty, to čo píše xixo dáva zmysel.
Tak do spravcov uloch som sa pozeral a najviac vytazoval procesor Chrome. Ked som ho vypol tak to kleslo na normal. A teraz ho uz mam znova zapnuty asi dva hodiny a nic neobvykleho sa nedeje. Teplotu CPU mam 51 stupnov a pocas toho kolisania bola 60 stupnov.
Ale pamatam si ze taky isty problem som mal asi rok a pol dozadu na starom deskope kde bolo este stare jednojadro a surfoval som na Mozille. A ked to zacalo tak to skakat tak pc bolo uplne pomale a po niekolkych minutach Mozilla uplne zamrzla neslo ju vypnut ani dat do listy vobec nereagovala fungovalo iba ked som ju vypol cez spravcu uloh. A ked som ju znovu zapol tak opat to zacalo skakat pc bolo uplne pomale az po case opat zamrzla tak vtedy som pc restartoval a mal som aspon na chvilu klud no po hodinke to zacalo zase a tak sa to opakovalo az kym mi neodisiel zdroj a nekupil som si notebook.
Vtedy som sa tym nezaoberal pc bol uz velmi stary a najlepsie roky mal uz davno za sebou no teraz ked som to zaregistroval zase tak ma to uz trochu zaujima co je s tym.
Ale pamatam si ze taky isty problem som mal asi rok a pol dozadu na starom deskope kde bolo este stare jednojadro a surfoval som na Mozille. A ked to zacalo tak to skakat tak pc bolo uplne pomale a po niekolkych minutach Mozilla uplne zamrzla neslo ju vypnut ani dat do listy vobec nereagovala fungovalo iba ked som ju vypol cez spravcu uloh. A ked som ju znovu zapol tak opat to zacalo skakat pc bolo uplne pomale az po case opat zamrzla tak vtedy som pc restartoval a mal som aspon na chvilu klud no po hodinke to zacalo zase a tak sa to opakovalo az kym mi neodisiel zdroj a nekupil som si notebook.
Vtedy som sa tym nezaoberal pc bol uz velmi stary a najlepsie roky mal uz davno za sebou no teraz ked som to zaregistroval zase tak ma to uz trochu zaujima co je s tym.
mozno si mal v nejakom tabe flash alebo nieco podobne narocne
No neviem ci to bude tym. Zase mi to robi a mam tam stranky ktore si bezne prezeram kazdy den. A zacalo mi to prvy krat robit len dnes.
Stlač v chome naraz Shift+Esc (klúč>nástroje>správca úloh). Tam to všetko pekne uvidíš.
Mam dalsi problem. Pri mazani mi ide CPU na plno a pc je uplne pomale. A 1GB dat mi maze nechcem kecat ale aj 30 min.
Dam aj screen:
Dam aj screen:
Nemá Total Commander funkciu bezpečného odstránenia viacnásobným prepisovaním? Skús sa pohrabať v jeho nastaveniach.
Ak ten 1 GB dát obsahuje veľa súborov tak je problém vyriešený, ak nie tak je problém s prehrievaním CPU.
Ako vidím máš tam AMD a tie cpu ževraj dosť pečú a sú pomalšie ako intely.
Ak ten 1 GB dát obsahuje veľa súborov tak je problém vyriešený, ak nie tak je problém s prehrievaním CPU.
Ako vidím máš tam AMD a tie cpu ževraj dosť pečú a sú pomalšie ako intely.
Tak problem som vyriesil tak ze som to dal mazat cez tento pocitac a zlozku zmazalo za par sekund. Neviem cim to bude. Uz viac krat sa mi to stalo v TC. A aj kopitovanie napriklad z HDD na klucik trva cez TC ovela ovela dlhsie ako cez tento pocitac. Takze CPU to asi nebude. A pocas toho mazania v TC mal CPU 60 stupnov co je si mylsim normal alebo nie?
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 18:57)
A ta funkcia bezpecneho odstranenia co si smominal je vlastne co?
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 18:57)
A ta funkcia bezpecneho odstranenia co si smominal je vlastne co?
Staré AMD piekli, nové sú chladnejšie ako Intely. (samozrejme ako ktoré)Spixy napísal:Ako vidím máš tam AMD a tie cpu ževraj dosť pečú a sú pomalšie ako intely.
Rýchlosť AMD je už tiež dobrá.
Už skôr som si všimol že keď mi notebook prejde do režimu jak je zapnutý šetrič a aj do vypnutia obrazovky a prerušim to tak vidím že procesor niečo robil? Čo to znamená?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:09)
Podľa screenu z prvé januára 2012 som mal teplotu GPU 55 stupňov? To teraz nemám ani 1 po zapnutí booku
Každopádne sa chcem niečo opýtať. Už asi tretí deň po čas surfovanie, sa mi postupne zapĺňa ram, a cpu tiež nie je nejaký kľudný. Pre inštaloval som Chrome no problém stále pretrváva.
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:12)
Ale do pindy, prečo sa tu tie fotky tak pomiešali?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:15)
Prečo mi autoeditáciu nedáva na koniec, a fotku mi dalo dva krát a všetko sa pomiešalo?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:21)
Kým sa to dá do poriadku tak aktuálna otázka je v prvej autoeditácií.
Podľa screenu z prvé januára 2012 som mal teplotu GPU 55 stupňov? To teraz nemám ani 1 po zapnutí booku
Každopádne sa chcem niečo opýtať. Už asi tretí deň po čas surfovanie, sa mi postupne zapĺňa ram, a cpu tiež nie je nejaký kľudný. Pre inštaloval som Chrome no problém stále pretrváva.
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:12)
Ale do pindy, prečo sa tu tie fotky tak pomiešali?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:15)
Prečo mi autoeditáciu nedáva na koniec, a fotku mi dalo dva krát a všetko sa pomiešalo?
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 20:21)
Kým sa to dá do poriadku tak aktuálna otázka je v prvej autoeditácií.
zatlieskajme ludom co nepoznaju printscreeen
neber to ako urazku 
ASUS N61DA?