Podnájom a nedôvera ísť do toho

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Podnájom a nedôvera ísť do toho

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Dobrý deň chcem sa spýtať, písal som mail na zaujímavú ponuku, neviem či tomu môžem veriť kedže to je brutal vybavený apartmán a chlapík nieje údajne na Slovensku a nevie dobre po našom, aspoň sa tak tvári, na môj záujem odpovedal takto, viete mi niekto prosím poradiť alebo ma uistiť či to nieje odrb prípadne mi to tušenie vyvrátiť ? Ďakujem
Ahoj,

Ďakujeme vám za vašu rýchlu odpoveď a za vašu láskavú e-mail. Ak máte stále záujem Súhlasím prenajať to na vás. Sľubujem vám, že vás bude milovať miesto. Zdá sa, že milý človek a môžem vás uistiť, že nebudeme mať žiadne problémy.
Zrejme budete musieť vidieť byt pred diskusiou ďalšie podrobnosti, pretože si nemôžete prenajať byt, ktorý ste ešte nevideli. Som ochotný zaslať vám kľúče, takže môžete navštíviť a pozrieť sa vyhovuje vašim potrebám.
Doprava kľúče (kľúčov od apartmánu, INTERPHONE, alarm) a prehliadacie povolením (podpísané podľa mňa), sa uskutoční prostredníctvom autorizovaného kuriérom a pomocou Moneybookers viazaný účet, aby sa ubezpečil, že môžeme vzájomne dôverovať.
Použitie Moneybookers viazaný bankový účet týka troch strán: ja ako vlastník, si ako potenciálny nájomca a Moneybookers ako zodpovedný tretej strane oprávnenej k riadnemu správanie transaction.Please kliknite na odkaz na webové stránky, kde Moneybookers nájdete postup vysvetľuje: https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=escrow&l=EN

Tu je postup vysvetľuje:

V Moneybookers Escrow účet funguje rovnakým spôsobom ako viazaný účet, na ktorom umiestnite vklad keď si prenajmete byt, okrem toho, že namiesto toho, aby banky, používame Moneybookers. Samozrejme, nikto nemôže dotknúť, že peniaze, kým sa nevrátili kľúča.
Escrow vklad, musí byť prvý mesačné nájomné + mapa záruka (280 + 280 = 560 Euro) podať bankovým prevodom na aktiváciu viazaný bankový účet.
Dodávka bude s licenciou spoločnosti, ako je DHL, Federal Express alebo UPS a bude odoslaná Moneybookers u Vás doma.
Ak chcete začať proces, som potrebovať nasledujúce informácie o vás:
-Dodacia adresa (adresa, kam chcete balíček má byť dodaný) a meno príjemcu;
-Dodávky Plán (miestneho času budete doma dostanete balíček a podpísať prevzatie);
-Telefónne číslo;
Nemusíte sa otvoriť účet u Moneybookers, pretože táto transakcia je prenájom a prenajímateľ musí otvoriť transakciu, napíšte mi Vaše osobné údaje a ja vám otvorí prípad s nimi okamžite.
Potom Moneybookers vám posiela kľúče a zmluvy už naplnený vaše osobné údaje, budete musieť do 14 dní prezrieť byt, pretože v deň príchodu; Ak chcete zachovať byt, dávajú mi peniaze, a budeme pokračovať odtiaľ; Ak nechcete, aby sa z bytu, môžete poslať kľúče / zmluvy späť na Moneybookers a dostanete svoje peniaze späť.
To bude v písomnej forme v moneybookers zmluvy som sa podpísať.
Moneybookers poplatky budú hradené ma, keď som sa začne postup, budete musieť zaplatiť za poplatky prevodu peňazí, keď budete platiť zálohu.
Ak súhlasíte so pohnúť dopredu môžem zaslať kópiu nájomnej zmluvy v prázdne.
Počkám vašu rýchlu odpoveď, a ak budete súhlasiť, budem potrebovať vaše plné meno, dodaciu adresu a vaše telefónne číslo (mobil ak je to možné), takže môžem začať Moneybookers prenájom transakcie.
Ešte raz vďaka za Váš čas a tešíme sa na počujem od vás čoskoro.

S pozdravom,
Vladimir
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2013, 06:25)
a vysvetliť čo to je moneybookers preboha ...nikdy som sa s tým nestretol
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Podnájom a nedôvera ísť do toho

Príspevok od používateľa Grim »

...sačia tri prvé vety a musí ti byť jasné že je to oje*...ide to takto - kompliment - súhlas - pochvala miesta - kompliment - daľej som nečítal...ešte som si všimol monebookers...nikde ani náznak o tom, že by ste sa mali stretnúť...čo by každému zdravému jedincovi asi bolo jasné...bez stretnutia by som do ničoho nešiel...

...a google ti očividne tiež nefunguje...

https://www.google.sk/search?client=ope ... el=suggest

...ak by si ani tak nevedel, tak ti napoviem, že je to niečo podobné ako PayPal...ak nevieš čo je PayPal, použi Google...ak nevieš používať Google, nájdi si na Google návod, ako používať Google... :smt006
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nemal som čas zistiť čo to je ponáhľal som sa do práce.. A chcel som hlavne zistiť to čo som zistil ďakujem
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ludia by mali zda sa zvysit prijem jodu, inac si neviem vysvetlit ako na to mohol niekto skocit.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som na to neskočil, došlo mi to divné a pre istotu som sa chcel uistiť tu na fóre, veľa krát som tu dostal správne odpovede ktoré mi dali pokojný spánok a zasa som sa uistil v tom že to je bullshit :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

blitzkrieg

nemyslel som Teba :) ale tych ludi v clanku. Vzdy treba postupovat tak, aby si nedal druhej strane nejaku svoju vyhodu bez toho, aby si nemal aspon aku taku istotu ze ta neoklame. Ludia su totiz casto
h*vada a bez mihnutia oka su schopni zneuzit dovercivost kohokolvek. Akonahle chce druha strana po tebe nieco rizikove, tak nech hovori akekolvek sladke recicky a vymysli, tak ide s najvecsou pravdepodobnostou o podvod.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to máš pravdu dnes mi zistil jeden chalan že IP adresu má zo Slovenska takže nežije v Liverpoole či v ktorej marhe mi to písal že je, každopádne je to vyriešené a nech to tu na fóre je :) možno bude mať niekto podobný problém
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Nechcem zakladat zbytocne novu temu. Poslednu dobu coraz vaznejsie pomyslam na to, ze by som siel do podnajmu. Ti, ktori v podnajme ste, tak co odporucate? Podnajom od nejakeho sukromnika na inzerat, alebo cez realitku? Znamych nemam ziadnych co nieco prenajimaju, takze tato moznost pada.
Dava sa aj nejaka zaloha dopredu, keby sa nieco rozbilo? Kolko to je? Som z BA a podnajom by som v BA aj chcel. Skuste napisat vase skusenosti s tymto, ocenim :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Frco
cez realitky je to istota alebo ssdz.sk, maju vo vlastnictve dost bytoviek
zalohu (depozit) rataj vo vyske samotneho najmu
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

platí sa provízia realitke ak to je cez realitku samozrejme, to je koľko si oni povedia ale daj si pozor, niektoré provízie aj majiteľ uhrádza realitke, mňa tak skoro okakali :) nakoniec som platil pol a majiteľ pol, odporúčam 2 izbový byt alebo 2 garzónku, sú lacnejšie v podstate ako 1 garzónky alebo 1 izbové byty, najlepšie je ísť cez súkromníka, dohodneš si podmienky jednoduchšie ako keď ti za zadkom stojí realiťák s notesom a perom za uchom a prehovára ťa že lepší byt nenájdeš a on zhrábne 300 € za 5 minút, väčšinou sa platí jeden nájom dopredu a záloha ak by sa niečo pokazilo ale vždy je to individuálne ale tu v BA som znechutený, tie ceny čo si pýtajú, no je to na zaplakanie, niekedy mám pocit že bezdomovci sa majú lepšie, ceny za normálne bývanie sa pohybujú okolo 380 € - 600 € tak sa na to priprav :) prípadne ešte niekoho nahovor nech ide s tebou bývať
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ceny su take lebo to asi ludom vyhovuje kedze to kupuju
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

To myslis, ze ked si najdem v ponuke nejakej realitky podnajom, tak jej budem musiet zaplatit poplatok za sprostredkovanie? Najcastejsie vo forme mesacneho najmu? Spiny :)

Ja som predbezne pozeral Petrzalku, tam by som chcel nejaku dvojgarzonku (skratka aby to malo aspon 2 miestnosti), nechcem mat jednu miestnost a v nej vsetko aj s WCkom a kupelnou :) Co som nasiel, tak sa ceny pohybovali zvacsa do tych 400 eur aj s energiami. To by som este nejako zvladol hadam. A byvat chcem sam, nechcem tam nikoho ineho s kym by som sa shareoval.
Serox
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Serox »

treba si dokladne precitat zmluvu (aj miniaturne slova)... ked sa jedna o fake, je to viac menej vidiet aj na pristupe daneho cloveka...
Napísať odpoveď