eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Scorpion90 napísal:uz to tu bolo rozoberane.. platis 3 rozne poplatky. Ebay si ich sam strhne, pokial mas na ucte dostatocnu sumu

a/ poplatok za vlozenie ... http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html - pri aukciach 50x zadarmo za mesiac

b/ poplatok za predaj - standardne 9% z predajnej ceny / cena + shipping /

c/ poplatok paypal - 0.35 $ fixne + cca. 3% zo sumy co ti prijde

Je toho pomerne dost..
keby tí sráči konečne zrušili PP poplatky, toto je zderstvo najvyššieho zrna.. keďže ebay vlastní paypal, všetky tie poplatky idú jednej strane, strhnú ti poplatok z predanej sumy a potom ti ešte strhnú ďalší z toho zvyšku. + čítal som niekde, že ebay bude meniť poplatok z 9% na 14% pre všetky kategórie, úžasný biznis. snáď ale nemusím písať prečo chodím práve tam a trpím to.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

DA sa poslat feedback niekomu beztoho aby som u neho nieco kupil??
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Old Dirty Bastard napísal:keby tí sráči konečne zrušili PP poplatky, toto je zderstvo najvyššieho zrna.. keďže ebay vlastní paypal, všetky tie poplatky idú jednej strane, strhnú ti poplatok z predanej sumy a potom ti ešte strhnú ďalší z toho zvyšku. + čítal som niekde, že ebay bude meniť poplatok z 9% na 14% pre všetky kategórie, úžasný biznis. snáď ale nemusím písať prečo chodím práve tam a trpím to.
na toto som na****y aj ja, ale nic s tym nespravim. Je to ich business, maju to monopol / oficialne nie, ale kto ti uz posle peniaze na ucet..kazdy zakaznik vyzaduje Paypal. A mna ako predavajuceho to mimoriadne znevyhodnuje oproti napr. US sellers, kedze musim nastavit vyssi shipping = platim vyssie poplatky / resp. mozem mat free shipping ale musim to dat do ceny = som drahsi../
MoRk4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MoRk4 »

Ahojte,
mam taku otazku co ma zaujima uz dlhsie. Ako je mozne ze mi nieco z dalekej ciny pride zadarmo ?? Respektive za 1dollar ?? Oplati sa to tomu cinankovy vobec posielat ? :D Ako to funguje ? Oni maju postu zadarmo alebo ako ?
Scorpion90
King
King

Nemaju postu zadarmo, ale posielaju to zadarmo z niekolkych dovodov

1) posielaju vo velkom - z ciny kazdy den prudi v kontajneroch na lodiach OBROVSKE nepredstavitelne mnozstvo tovaru, ktore zahlcuje Europu
2) kvoli konkurencii - ak by tovar z ciny stal rovnako ako tovar napr. z USA, nikto ho nekupi
3) vyrobne naklady - stale su neuveritelne nizke
4) kvoli feebacku - na malych prkotinkach za par centov si zvysuju rating
5) v portfoliu produktov ma vacsina predavajucich aj drahsie veci a tie lacne s free shipping sluzia na uputanie pozornosti a vela kupujucich potom kupi aj ten drahsi tovat, na ktorom maju obrovsku marzu
measter
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa measter »

Zdravim mam otazku chcem si kupit isty tovar na ebay.uk ho maju len dvaja predavajuci, no ale pozeral som nemecky ebay a tam je toho za vagon mam taky mensi problem ze po nemecky ani nevinadam:) chcem sa opytat da sa prepnut nemecky ebay do anglictiny?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Zdravím, vedel by mi niekto nejak racionálne vysvetliť, prečo po mne na colnom úrade požadovali doklad o zaplatení tovaru napriek tomu, že tento doklad predajca priložil do toho vrchného obalu na krabici a dokonca bolo na prvý pohľad vidno túto cenu ?
Išlo o meracie káble k osciloskopu v hodnote 140 dolárov z USA.

Taktiež ma okrem vypočítaného DPH zarazil ďalší požadovaný poplatok 4.5€ za vybavenie, teda tvrdenie o tom že príde dobierka vo výške DPH je LOŽ.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Vzdy od teba chcu doklad o zaplateni (paypal alebo prevod), taketo fakturky ti neuznaju nikdy..

Posta si prednedavnom nastolila poplatky za preclenie tovaru (3.8€ list, 4.5€ za balik). Este som sa nedavno cudoval ze v CR to takto funguje uz davno a na SK je to zdarma. Uz som sa zlakol ze budeme v niecom lepsi :-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Joooo, ja som im poslal presne tú istú faktúru ktorú pribalil predajca (nemal som najmenšieho poňatia ako ten balík vyzerá, inak by som sa pokúsil o podvod).
Poučenie - radšej si to vydražím o pár € viac z Nemecka, za tú frustrujúcu čakačku (37dní od zaplatenia po obdržanie) mi to nestojí. :smt094
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

rastikbart napísal:DA sa poslat feedback niekomu beztoho aby som u neho nieco kupil??
samozrejme že nie. Jedine že by si chcel podvádzať, a dohodol by si sa na "zaplatení" niečoho, čo by si nezaplatil. Ale je to podvod a je stíhaný nie je len banom, ale aj súdne.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Old Dirty Bastard napísal:keby tí sráči konečne zrušili PP poplatky, toto je zderstvo najvyššieho zrna.. keďže ebay vlastní paypal, všetky tie poplatky idú jednej strane, strhnú ti poplatok z predanej sumy a potom ti ešte strhnú ďalší z toho zvyšku. + čítal som niekde, že ebay bude meniť poplatok z 9% na 14% pre všetky kategórie, úžasný biznis. snáď ale nemusím písať prečo chodím práve tam a trpím to.
PP je osobitná služba, nemusia za ňu ísť ísť peniaze len cez ebay, ani nemusí cez ňu ísť každý nákup... keď sa ti to zdá drahé, môžeš použiť niečo iné...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

je pravda, že ebay podporuje aj iné druhy platieb, drvivá väčšina uprednostňuje paypal, kvôli tej "super istote", pri ktorej je chránený zákazník, ale nie obchodník. ako som už písal v príspevku, kt. aj cituješ, "snáď ale nemusím písať prečo chodím práve tam a trpím to.", väčšine ľudí asi hneď došlo prečo chodím tam a nie inam, ale vysvetlím to po lopate. ak si si ešte nevšimol, ebay je monopól, je tam najviac ľudí a preto aj navyššia šanca predaja. taktiež by som PP nenazýval priamo osobitou službou, ako som už spomínal, patrí to pod ebay a bez PP sa na ebayi nedá spraviť nič.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Uvediem tiež príklad známi predával Google nexus tablet v škótsku dal to na inzrertné stránky (podobné bazosu) cena bola 120 Libier stálo tam to týždeň minimálne, akurát chodili ponuky pod cenu. Nahodil som ho na ebay predal sa do hodiny za cenu ako som si predstavoval. Tak ako vraví kolega je to monopol na predaj aj kúpu vecí a prenás zo Slovenska aspon premna najvýhodnejší web na nákupy. Kartou platím, akurát na aliexpres.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

trvam na tom co som napisal, ebay moze fungovat bez paypalu, paypal funguje bez ebayu... su to osobitne sluzby. To, ze uzivatelia vyzaduju na ebayi PP, lebo je tam prepracovana ochrana kupujuceho, a predavajuci ponukaju PP, lebo ho ludia chcu, to nema nic spolocne s tym, ze to vlastni ten alebo tamten.

To je na urovni toho ako keby si povedal ze cesty a letisko su jedna vec, lebo obe spravuje stat, a bez cesty sa na letisko nedostanes...
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Na aliexprese zrusili pay-pal kvôli vysokým poplatkom a samozrejme konkurencia ebay-u platím kartou a ochrana funguje ako u Pay-Pal. Peniaze odosleš a ked ti balík dorazí, potvrdíš a peniaze pridu kupujucému. Každý balík preto ide cez sledovanu zasielku.
Scorpion90
King
King

Fabo napísal:trvam na tom co som napisal, ebay moze fungovat bez paypalu, paypal funguje bez ebayu... su to osobitne sluzby. To, ze uzivatelia vyzaduju na ebayi PP, lebo je tam prepracovana ochrana kupujuceho, a predavajuci ponukaju PP, lebo ho ludia chcu, to nema nic spolocne s tym, ze to vlastni ten alebo tamten.

To je na urovni toho ako keby si povedal ze cesty a letisko su jedna vec, lebo obe spravuje stat, a bez cesty sa na letisko nedostanes...
Dovolim si nesuhlasit, uz dlhu dobu predavam na ebayi a bez Paypalu mi takmer nikto nezaplati. Pred casom som sa takmer tyzden "hadal" s jednym nemcom, od ktoreho som chcel prevod na ucet - neuspel som napokon. A to mam vynikajuci feedback.

U Amikov / vacsina trzieb / nemozem ani snivat, ze by mi poslali peniaze inak ako cez Paypal. Neviem najst zdroj, ale niekde som cital ze vyse 99 percent medzinarodnych obchodov na Ebayi ide cez Paypal. To je take obrovske cislo, ze to takmer vylucuje z hry akykolvek iny druh platby.

Eticke by bolo, keby Paypal rozdelil poplatky na dve kategorie: a) pri platbach mimo Ebay b) platbach cez Ebay. Tie druhe by mali byt viac-menej symbolicke. Ebay vsak nema k takemuto kroku dovod, kedze na to neexistuje ziaden tlak

Suma sumarum, trvat na svojom mozes, ale pravdu nemas..
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

inak keď mi niekto posiela nejaké prachy cez paypal to je najväčšie zderstvo, muselo niekto poslal euro a prišlo mi z neho 68 centov alebo zo 7 € 6,54€ atď, nemajú niekde prehľadne tie cenníky?
Scorpion90
King
King

OptionskO
Novice
Novice

Príspevok od používateľa OptionskO »

Možno to tu už bolo riešené, ale v tejto rozsiahlej téme som to nenašiel. Takže otázka : kupil som android PC cez ebay.com a platil Paypal-om po 2 mesiacoch miniPC nenabootuje a len svieti android robot preto chcem tovar reklamovať predajca deklaroval 1rok zaruku , teraz však nekomunikuje odpíal mi len raz. Aká je možnosť reklamacie ? Na paypal sa da otvoriť prípad na vec ktora bola kupovana 45 dni dozadu , čo teraz robiť ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Neviete, či sa pri nákupe platia aj "import charges"? Objednával som už pár vecí, ale tento poplatok som si doteraz nevšimol a nič navyše okrem ceny tovaru a poštovného som nikdy neplatil. Pre doplnenie - chcem si kúpiť Kindle Paperwhite.
Napísať odpoveď