Cudna situacia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
k4mz1k
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Cudna situacia

Príspevok od používateľa k4mz1k »

Hojte,
Mam taky asi dakus vacsi problem. Asi som sa "zabuchol" do kolegyne. Mam priatelku; uz viac ako 6 rokov, z toho 3 zijeme spolu. Ma to vsak hacik. Zistil som, ze k nej necitim minimalne pol roka uz nic. Vztah sa stal rutinou, cim viac si to uvedomujem, tym viac ma to boli. Viackrat som sa snazil vztah ozdraviť, no uz neviem najst ten pekny cit. S kolegynou mame vela spolocneho, myslim ze to je vzajomne. Rozumieme si. Priatelku som nepodviedol, ani to neplanujem, radsej sa pred tym rozidem, aj ked viem ze to je nefer voci nej. Inak sa vela hadame, splocne zaujmy vlastne nemame. Ja som zufaly z toho. Byt v ktorom byva e je spolocny. To len na okraj. Poradte ako by ste sa zachovali. Inak by mi nenapadlo nikdy ze budem na nejakom fore riesit nieco take. Chyby si nevsimajte, pisem cez iPhone.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Cudna situacia

Príspevok od používateľa deszka3 »

Podľa mňa už aj ty určite vieš, že je len jedno východisko ak to chceš vyriešiť a to rozchodom s terajšou priateľkou. Keď k nej už necítiš vôbec nič, tak už nemá význam ani pokúšať sa. Jediné čo ti v tom bráni je spoločný byt, ale aj to sa dá vyriešiť.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

V prvom rade - pokiaľ k priateľke už nič necítiš, povedz jej to. A to čím skôr, problémy je dobré riešiť čím skôr, toto sa samé nevyrieši, ver mi. Bez vetra sa ani lístok nepohne. Pokiaľ jej o tom nepovieš, tak nerátaj s tým, že to zrazu na teba len tak príde, bum a budeš opäť zalúbený do súčasnej priateľky. Ono sa to nemusí stať, ani keď sa pokúsite túto situáciu riešiť, no základ je komunikácia, my ti môžeme poradiť čokoľvek, ale kým nebudeš konfrontovať priateľku, tak je to všetko zbytočné. Povedz jej, čo je veci, buď k nej fér a správaj sa ako chlap.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

vo vnútri si už rozhodnutý, len to zbytočne nenaťahuj, lebo budeš len a len trpieť (vlastná skúsenosť). Rob to aby si bol ty šťastný, nie aby boli ostatní okolo teba šťastní a ty smutný a zúfalý :)
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

suhlasim s crovenom, vies dobre ako to skonci. a k priatelke but uprimny. je myslim viac fer povedat jej to ako ju vodit za nos.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Zvlastne ako forum reaguje diametralne odlisne ked tuto situaciu popisuje muz ako ked tu boli rozoberane dievcata, ktore su na tom rovnako.
Nebudu ziadne narazky na promiskuitu, prelietavost a paralely s opicami a konarmi?
Spoiler
Zeny su ako opice. Nikdy sa nepustia konara, dokial nedrzia dalsi.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

axxis tato tvoja reakcia bola teraz megatrefa!! a mala nazorna ukazka ako to na tomto fore chodi ;-))

hd_:
V prvom rade - pokiaľ k priateľke už nič necítiš, povedz jej to. A to čím skôr, problémy je dobré riešiť čím skôr, toto sa samé nevyrieši, ver mi. Bez vetra sa ani lístok nepohne. Pokiaľ jej o tom nepovieš, tak nerátaj s tým, že to zrazu na teba len tak príde, bum a budeš opäť zalúbený do súčasnej priateľky. Ono sa to nemusí stať, ani keď sa pokúsite túto situáciu riešiť, no základ je komunikácia, my ti môžeme poradiť čokoľvek, ale kým nebudeš konfrontovať priateľku, tak je to všetko zbytočné. Povedz jej, čo je veci, buď k nej fér a správaj sa ako chlap.

a z inej temy, kde mala kocka podobny problem, ( len ta reakcia je .... ehm dimetralne odlisna )

Už len to, že si sa sem kvôli tomu zaregistrovala a založila tému znamená, že si v peknej riti. My asi ťažko budeme vedieť posúdiť, s kým chceš byť viac. Či zahodiť 8 rokov s terajším kvôli niekomu, s kým ti to možno nevydrží ani štvrtinu toho času.
Každopádne ak nechceš vyznieť ako krava, tak sa snaž, ako si sľúbila, ak sa vzdáš tvojho terajšieho, tak to bude dosť vypovedať o tvojom charaktere. Osobne si myslím, že 8 rokov je dosť dlhá doba nato, aby si sa vôbec zamýšľala nad niekym iným. Keby to bolo po 8 mesiacoch, tak človek mávne rukou, ale po 8 rokoch by som čakal, že už plánujete spoločnú budúcnosť/rodinu a nie doku**enie vzťahu kvôli niekomu tretiemu.

http://www.hojko.com/ktoreho-mam-nechat ... 76738.html

cize zhrnutie, vseobecne ak sa jedna o zenske pohlavie, je to kur*a a nevazi si. ale ked sa jedna o neho" tak b< sa mal zachovat ako chlap a vztah rychlo ukoncit, co je na tom ze su spolu sest rokov. nenazyva sa to dvojity meter??
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ithory máš pravdu :) dobre napísane
možno sa jemu niečo podobné stalo, že ho baba nechala kvoli inému a má v tomto smere ťažké srdce na baby :) a možno nie...
každopádne ja som si toho názoru, že by dotyčný (muž/žena) mal spraviť to aby sa netrápil nad niečím čo nemá budúcnosť (a dobre to sám vie).
Keď sa v tom vzťahu trápi, tak aký zmyslel ho má umelo naťahovať, veď to je čisté utrpenie (vlastná skúsenosť).
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Croven napísal:vo vnútri si už rozhodnutý, len to zbytočne nenaťahuj, lebo budeš len a len trpieť (vlastná skúsenosť). Rob to aby si bol ty šťastný, nie aby boli ostatní okolo teba šťastní a ty smutný a zúfalý :)

v celku pekne vystihnute, len dufam ze by si pod. neporadil napr. aj nejakemu svojmu zenatemu kamaratovi s malyckym dietatom, krory sa rozhoduje medzi svojou rodinou a priatelkou. nezijeme len pre svoje vlastne potesenie, vies?;-))

plus to ty nemozes posudit co ma buducnost a co nie. ale ak tam uz nie je vzajomna laska, takyto vztah je naozaj lepsie ukoncit.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ithory, porovnavas podla mna na prvy pohlad rovnake ale pritom dost odlisne situacie...tento tu ma viacmenej jasno len chce vediet ako by sme sa zachovali my...zatial co v tom druhom pripade nazov temy "ktoreho mam nechat a s ktorym byt" hovori za vsetko :smt096
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

áno, máš pravdu, nežijeme, ale to sú podla mňa dve odlišné veci, je rozdiel keď si s priateľkou plánuješ spoločnú budúcnosť a je rozdiel (obaja ste mladí študujete na VŠ máte 24+-), keď tú budúcnosť už žiješ (so svojou ženou a malým dieťaťom) :) ja teda zas extrémne veľa skúseností nemám a som mladý chalan (22), ale tiež som si niečo zažil, tiež som sa potrápil, ale vela veci ma život v tomto naučil :)
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

jasne jasne, sedi vec ... to len ta veta mi tak divne vyznela:DD
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

urcite sa nedavaj dokopy s kolegynou,mal som presne tento isty problem , parkrat v zivote som svoje rozhodnutie olutoval aj ked z celkoveho hladiska musim ohodnit vztah ako dobry ale nakoniec nevysiel (aj preto ze bola kolegyna)
ak svoju terajsiu priatelku uz nelubis (nebol by som si tym isty,teraz pred sebou vidis novu osobu preto si poblazneny,preto by si chcel rad vymenit,ja som sa jej snazil nejaky ten mesiac vyhybat aby som zistil ci to co citim bola naozaj pravda nielen blud)

tiez som si myslel ze vtedajsiu uz nelubim,ale bolo to potom inak :?
porozpravajte sa spolu,aj ked to uz mozno tvoj terajsi vztah nezachrani a rozhodnes sa pre kolegynu ale za tych 6rokov to stoji
neurob presne tu istu chybu ako ja
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

1.) S tym bytom to bola chyba, co ti moze znicit zivot
2.) Pokus sa vztah zachranit.. nejaka ta spolocna dovolenka, vylet, aktivity, ktore ste spolu robievali, ked vam bolo dobre
3.) Ak to nezaberie, nenic si zbytocne dalej zivot....
4.) S novou zenskou si hlavne nic spolocne nekupuj!!!!!!!

p.s.: kolegyna je rovnaka zenska ako ktorakolvek ina. takze prils never tym reciam, ze s babami v praci si radsej nezacinat
p.s.2: ked opadne uvodna zamilovanost, po istom case sa dostavi rovnaka rutina.. je to uz len o tom, ako si ju sprijemnis
p.s.3: prave sa tlapkam po pleci za to, aky som narozovo konzistentny :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To, co citis nie je smerodajne. Smerodajne je to, ci si sa uz rohodol usadit a chces zivotnu partnerku po svojom boku. V takom pripade nie je smerodajne chvilkove citove poblaznenie. V kazdom vztahu raz opadnu city (a v kritickych situaciach sa zasa mozu vratit).

Takze otazka neznie, ze ku ktorej co citis. Otazka znie, co od priatelky ocakavas. Ak zivotnu partnerku, ktora bude stat po tvojom boku, tak to zrejme bude zena, s ktorou si 6 rokov a byvate spolu.
Ak emocie, vasen, vzrusenie tak chod za novou. To su vsak veci, ktore ti vie kratkodobo dat hociktora zena.
k4mz1k
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa k4mz1k »

Dikes za rady, ono je to este trocha zamotanejsie, ale nechcem na sklo vypisovat. Vacsina ste poradili to, co som si myslel, ze je najlepsie zrobit. Musim sa ja rozhodnut. Kazdopadne dam vediet, ako to cele dopadne. Nebude to hned zajtra, ale ....
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja si myslim ze sa hadas a "necitis nic k terajsiej" len kvoli kolegyni do ktorej si sa zapozeral.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Frikso napísal:To, co citis nie je smerodajne.
Este pred rokom by som suhlasil na 100% ale teraz som voci tomu troska skeptickejsi. To co citi totiz nie je len momentalne ale dlhodobejsie. V kazdom pripade ovplyvnovat vlastne city sa da.

Zazil som nieco podobne. A z vlastnych skusenosti by som sa vydal cestou ktoru ti odporuca lumir. Ak to co si skusal doteraz nezabralo tak skus nieco ine. Rozpravaj a komunikuj a snazte sa obnovit vas vztah obaja.
Napísať odpoveď