Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Multi level marketing

Príspevok od používateľa WiZard »

Seth82, Fabo, pinco atd ...obdivujem vas (a zaroven sa vam cudujem) ...ja by som uz daaaavno stratil nervy... :D

...mate niekto skusenosti s worldgmn, resp. adkash ?? (par ludi z mojho okolia v tom "posobi" a zaujimalo by ma, ci to zasiahlo aj nejaky sirsi okruh ludi...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ja si sem chodim oddychnut po praci, resp. pocas prace :D Uvolnim napatie :)
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

pinco napísal:Takže ty chceš povedať, že ľudia v MLM, sú vlastne ľudia, ktorí majú svoju normálnu prácu a produkty ako napr. Aloe Vera si prostredníctvom MLM kupujú len pre seba, akoby v obchode. Takúto blbosť som nepočul ešte nikdy. Ty vlastne vôbec nechceš na tom zarobiť, ty to robíš len pre seba a vlastné potešenie.
Pinci to ze si este nikdy nepocul, neznamena ze to je blbosť. Sú ľudia, a možno ich je vacsina ktorí majú normálne prácu, a toto majú ako bokovku.Ja chcem na tom zarobit ja sa za to nehanbim, predpokladam ze aj ty si v OVB robil lebo si chcel zarobit. Ved ja si kupim pre seba, ty si kupis pre seba a ja nemusim ti ist predat a usetrim cas. A ty tym ze si to kupis od vyrobcu si to kupis lacnejsie, nez keby si si odo mna kupil.
Takto krasne je to tu rozpisane
Ano, mozes si znizit cenu za aku to budes kupovat. V beznych obchodoch ti nedaju trvalo znizenu cenu za to ze tam chodis nakupovat.
Hlavna pointa MLM nie je ze kupujes pre seba, ale ze kupujes na dalsi predaj a zhanas dalsich ludi co to budu predavat.
Ty mne take ides pisat? Asi si podobne ako pinci este o tom nepocul. Ja viem co robim. Pre mna je lepsie ked ty si kupis za 0,85 a ja dotanem rozdiel medzi 0,7 , nez keby som mal kupit za 0,7 a ist ti predat za 1.
Mam zacat citovat?
Je pekne ze su tam nejake citacie od neznamych autorov ktorych identitu nie je mozne overit. Oni pisu ze to je pyramida, Kiyosaki pise ze to je nieco perfektne. Teraz komu verit?
Ktori? Kde?
Napriklad: http://www.aloeveraprodukt.cz/zkusenosti_lekar.html
Kazdy OVBak o nejakom vie
Inak ja to myslim vazne, existuje aj normalne financne poradenstvo.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ty to čítaš po sebe chlape? "Ja si kúpim, ty si kúpiš a ja nemusím ti ísť predať a ušetrím čas"... a si myslíš, že z čoho potom je "živená" celá štruktúra MLM?! Na nejaký uštrený čas sa ja môžem vykašľať, je to biznis a ja potrebujem zarobiť. Keby to takto fungovalo, ako to opisuješ, tak by vznikla uzavretá skupina užívateľov daného produktu a MLM by nijak nerástla. To naberanie ľudí pod seba s úmyslom predať čo najviac je to, ako celá pyramída funguje. Sa preber, prosím ťa.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

ty to nechapes? skusim po lopate: Ja som sa dostal na aspon druhu uroven. To znamena ze mozem kupit 0,7 (velkoobchodna cena) a tebe predat za 1 (maloobchodna cena). Ale ja poviem: Mozes sa zaregistrovat kupit za 0,85 a ja dostanem rozdiel 0,85-0,7 bez dph plus 5-18% z 1 bez dph. aj ty sa dostanes na druhu uroven tak budes kupovat za 0,7 dostanes 5% z 1 bez dph, a ja dostanem rozdiel medzi mnou a tebou, napriklad 18-5 cize 13% z maloobchodnej ceny bez dph. A tym padom ty si nakupujes lacnejsie, ja ti nemusim ist predat usetrim cas a tiez zarobim. Sice by som mohol kupit za 0,7 a ist predat za 1 cim by som viac zarobil, ale ty by si to mal drahsie, ja by som "stratil cas" ti to ist predat a kedze by si to mal drahsie by si napriklad menej resp. menej casto odo mna nakupoval. Takto si sam nakupujes a mozes pod seba registrovat, a ked nie nemusis, no potom budes nakupovat za 0,7 (velkoobchodnu cenu) potom ti vratia 5% a tym co su nad tebou dalsich 13%

V obchodoch nakupujes za maloobchodne ceny a tu pri urcitom obrate sa mozes dostat na velkoobchodne ceny (nizsie ceny). Dolezite je ze mam vyrobok za cenu ktora sa mne paci. A to ze tu je MLM moze byt uzivatelom jedno.

Ked potrebujes zarobit tak treba sa snazit aby si mal vyssiu poziciu a dostal spat viac percent, napriklad az 18%. Struktura v podstate nemusi rast, ja kupujem a urcitu sumu z ceny platim ludom nad sebou. A tym co su naspodku to vobec nemusi vadit, ak su spokojni s tym kolko platia za produkty co si kupia.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ferdinand19 napísal:
Ano, mozes si znizit cenu za aku to budes kupovat. V beznych obchodoch ti nedaju trvalo znizenu cenu za to ze tam chodis nakupovat.
V beznych obchodoch neni cena navysena tak aby sa z nej nechala skruhat 40% zlava.
ferdinand19 napísal:
Je pekne ze su tam nejake citacie od neznamych autorov ktorych identitu nie je mozne overit. Oni pisu ze to je pyramida, Kiyosaki pise ze to je nieco perfektne. Teraz komu verit?
Ty si kreten uplny? Tak si to tu dame pekne po poriadku, aby si videl kto a na co reaguje.
Najprv Seth tvrdi ze FLP je MLM. Ty tvrdis ze nie je. Potom Seth zase tvrdi ze je, a ty zrazu napises ze sa ho nesnazis presvedcit ze nie je?.
Mam zacat teba citovat kde Setha (a mna) presviedcas ze MLM a FLP ma od pyramidy daleko?
Das mi aj nejaky nezavisly seriozny zdroj, nie predajnu stranku?
ferdinand19 napísal:
Inak ja to myslim vazne, existuje aj normalne financne poradenstvo.
No a ja to tiez myslim vazne, kazdy OVBak pripadne obhajca OVB (alebo AFG, PG, WinFin, WinnersGroup atd.) pozna takeho (uz uspesneho, vysoko skuseneho) poradcu ktory robi ludom dobre... aj za cenu mensich provizii... to len zopar ludi kazi firme meno... ale oni taki urcite nebudu...
To uz sme tu "parkrat" mali.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Povedz mi, kolko ludi mas pod sebou, alebo si mal za cely cas? A hlavne co ma zaujima, kolko z tych ludi vobec predalo to prve mnozstvo za 500 eur? Predpokladam, ze minimum. A to je ten problem. Nikto netvrdi, ze sa neda na pyramide zarobit. Dobry obchodnik, prirodzeny talent, preda vsetko. Ale vacsina(drviva) ludi akurat nakupi furik nejakej sracky (len nedavno sa tu riesila kava,tiez si ju pestovali, certifikaty na vsetko, same story)a to prve mnozstvo nikdy nepreda. Kym tomu este slepo veri, nahovori par kamaratov, rodinu a kolotoc ide dalej. Ukaz mi strukturu zisku vasej spolocnosti. 99% trzieb bude zo startovacieho balicka.

Vas najlepsi produkt nie je aloe vera, ale startovaci balicek.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Veď v podstate píšeme o tom istom. Tvojim argumentom, aby ľudia vstúpili do MLM sú nižšie ceny. Vízia nízkej ceny a možnosti zarobiť, privedie každého k tomu, aby to robil hlavne kvôli zárobku. A či predám niekomu návod, ako zbohatnúť alebo nejaký produkt zaobalený do myšlienky zbohatnutia na ňom, je presne to isté.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

celkom by ma zaujimalo, co robia takito ludia, ked prve MLM skrachuje, ci hladaju nejaku inu podobnu pyramidu (pricom vsetkych znamych pouzili v prvej a teda nemaju sancu prerazit) alebo zacnu konecne pracovat ako normalni ludia

mohla by to byt zaujimava sociologicka studia
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

zlava je 30% maloobchodna 1 velkoobchodna 0,7. ked to urobim naopak mas 43% prirazku. Na internete som cital niekde ze vraj vyrobna cena tvori iba 20% predajnej ceny. Samozrejme nie som schopny to dokazat. Takze neviem ci naozaj ked sa vyrobca zbavi vyrobku tak sa cena nenavisi o 40% kym dojde k zakaznikovi. Nejake oblecenie na slovensku predava vyhradny distributor a v Polsku je to o dost lacnejsie. Napriklad.

Nie, tu je nedorozumenie. Seth tvrdi ze MLM je pyramida, resp. "legalna pyramida". Ja pisem preco s tym nesuhlasim. Ja nepresvedcujem a nemam rad presvedcovanie. Ja pisem fakty a nech si na zaklade toho kazdy urobi nazor.

doc. MVDr. Lisák a MUDr. Pasztor su osobnosti, lekari, ktori prednasaju fakty a svojim menom a vzdelanim garantuju ze co povedia ze je pravda. Tam som Ti len ukazal ze existuju taki.

S tymi poradcami. Mam na mysli ozaj kvalitneho poradcu co pozna produkty a vie skutocne vybrat pre klienta, kvalitne poistenie, hypoteku a neviem co. Ale to je od veci.

matki: Neviem ci citas co pisem. Mam pod sebou 70 ludi. Kolko predalo? Kazdy sa kupou moze kvalifikovat na vyssiu uroven a tym padom kazdy moze mat nizsie ceny a ti co su nad nim budu menej zarabat. Kto si kupil kazdy spotreboval, popripade predal. Neviem preco si tu vymyslas, veci z FLP su solidny tovar a neviem preco tu spominas pyramidu. Vidno ze sa do toho nerozumies. Startovaci balik ma pointu v tom ze na vyssiu uroven si treba kupit veci za cca 500 € alebo ten balik za 437 kde je tovar za viac ako 437. Kupim si produkty spotrebujem ich, cast. mozno niekto preda a kupim dalej.

pinco: Ano. Poviem niekomu aby vstupil do MLM kvoli nizsim cenam a ked sa ti produkty pacia, povedz aj inym a mozes si privyrobit, popripade zarobit. To nie je navod ako zbohatnut.

beardie: zavisi co znamena ze skrachuje. No cela skupina ludi ide do dalsieho MLM. hladaju ktori je lepsi. ved ked MLM skrachuje nic sa nedeje. To je tak ako ked skrachoval trebisovsky cukrovar. ludia zacali kupovat cukor inde.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Samozrejme samý bullshit ale odpovede na jasne dané otázky tu nikdy nenapíše. Nonstop len tie svoje otrepané frázy nacvičené na firemných školeniach, je tak?

O akom nedorozumení tu ideš písať? Že ty nikoho nepresviedčaš ale len píšeš fakty? Kde sú teda tie fakty? Je nanajvýš zaujímavé, že som tu od teba neprečítal jeden jediný fakt o tom, že MLM nie je to isté ako pyramída, že nefunguje tak isto ako pyramída, že nemá rovnaké základy ako pyramída. A čo sa týka toho videa s tým "doktorom" Takých odborníkov "doktorov", ktorý si za finančnú odmenu nechajú vŕtať do kolena ti zoženiem "xyz". Lebo toto je presne to isté ako keď nejaký doktor povie, že daný suplement alebo anabolikum pre kulturistov je zdravotne nezávadné a popritom to v "x" prípadoch nie je pravda. Takže buď sem prídeš s reálnymi faktami, ktoré sa dajú overiť, alebo sa radšej viac nestrápňuj. Sám si popísal ako to funguje s tými províziami. A to je jeden z hlavných znakov pyramídy alebo MLM. Vyber si čo sa tebe páči, lebo iba to vieš. Aj tak je to stále jeden a to isté. Dve slová, ale jeden jediný význam.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Napis mi prosim otazky na ktore som nenapisal odpovede. Ja som ti popisal fakty a to ze podla teba je to to iste ako pyramida je tvoj nazor.
Tu je ceska definicia, z ceskej wikipedii, takmer taka ista ako ju poslal Fabo:

Pyramidové schéma (označované také jako pyramidová hra nebo letadlo) je dlouhodobě neudržitelný a podvodný model, který slibuje výdělek především za získávání dalších účastníků takového schématu. Každý nový účastník musí za vstup do schématu zaplatit poplatek a za to dostává právo vybírat tento poplatek od dalších účastníků, které sám získá.

Na zaklade toho vyplyva ze to nie je pyramidova hra, kedze zarobok sa dostava za nakup produktov.
Ti doktori su doktori a nie "doktori" a hovoria k comu dospely na zaklade svojich vyskumov. To ze niekto tvrdi klamstva za peniaze neznamena ze aj MUDr. Pasztor. Vidis ty tvrdis ze niekto za peniaze tvrdi ze skodlive veci pre kulturistov su dobre a mozem ja verit tym citacim na wikipedii ze mlm je pyramida? Aj ti profesori sethovi82 za peniaze tvrdili ze MLM je pyramida. co ty na to?

co su to realne veci co sa daju overit? daj si do googla aloe vera a docitas sa ze indiani aj alexander velky aj kleopatra pouzivali aloe vera. vsade pisu ze aloe vera ma utisujuce ucinky a ked tomu neveris tvoja skoda. co su realne fakty co sa daju overit? ja som to tu jasne popisal a ked si myslis ze to je pyramida tak si to mysli
matki
Light Professional
Light Professional

Startovaci balik je ten poplatok, akurat ste k nemu pribalili sacok fazuliek( obsah sacku sa meni podla spolocnosti). A to Vam staci, aby ste zacali odmietat realitu. Kolko zo 70 ludi, kupilo viacej ako startovaci a zazmluvnilo rodinu ?

Aeste otazka, aku dostanes proviziu, ked si niekto kupi len startovaci balik a nic viac?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

matki napísal:Startovaci balik je ten poplatok, akurat ste k nemu pribalili sacok fazuliek( obsah sacku sa meni podla spolocnosti). A to Vam staci, aby ste zacali odmietat realitu. Kolko zo 70 ludi, kupilo viacej ako startovaci a zazmluvnilo rodinu ?

Aeste otazka, aku dostanes proviziu, ked si niekto kupi len startovaci balik a nic viac?
Nie nie nie. Mas za to normalne tovar. Za nieco vyssiu hotnotu ako je suma. Ono my piseme ze balicek, ale ono to je take velka krabica. Ved keby to bolo tak ako pises tak ludia nie su sprosti ze by sa do toho pridali. Kazdy sa bud kvalifikoval na vyssiu uroven, alebo si dokopy nakupil tovar za vyssiu sumu ako stoji ten balik.

Provizia 437-360 minus DPH plus 5-18 % podla pozicie dostane sponzor, plus ti nad nim zvysne percenta do 18
matki
Light Professional
Light Professional

A aka je struktura tvojeho prijmu? Aky podiel ma provizia zo startovacich balickov ?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Presne ako napísal matki. Tým vstupným poplatkom je ten balíček, ktorý spoločnosť pribalí a to zrejme len kvôli tomu, aby sa to čo najmenej podobalo pyramíde. Lenže toho najhlavnejšieho bodu sa nezbavia. A tým je tzv. "triangle". Aby si to pochopil, tak v prílohe je obrázok. A akože si to napísal? Aha, dostávaš províziu z predaja toho, čo je pod tebou. A ten, čo je nad tebou zasa dostáva províziu za tvoje predaje. A akože to bolo? Čím vyšší level si, tým vyššia tá provízia pre teba je? Čiže je tam väčší rozdiel a tým pádom vyššia provízia pre teba za predaj niekoho na nižšom stupni (môže to byť až tých tebou spomínaných 18%)? No aký krásny príklad pyramídovej schémy :smt007 . "Ale kde, ani náhodou to nie je pyramída" :smt018 .
Prílohy
mlm.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Preco ma ten tovar hodnotu viac ako 437? O kolko? Ako je vyhodnocovana hodnota tovaru, podla tolko kolko na nu FLP nalepi?

Poznas take tie vonavky co obcas mozes kupit v obchodnych centrach, vacsinou od mladych? Co maju na sebe vytlacene ceny 50, 100, 200 eur? Aka je ich hodnota? 50, 100, 200? Ci tie 2-3 eura za ktore sa skutocne nakupuju?

Definicia ktoru postujes nie je takmer taka ista ako som postol ja, je diametralne odlisna. Chcel si aby ti niekto postol definiciu aby si o tej konkretnej definicii mohol diskutovat, tak diskutuj o nej, a nie o nejakej tvojej vyfabrikovanej definicii. (ked uz sa bavime o wiki, tu je cela pasaz z ktorej si kopiroval:

Každý nový účastník musí za vstup do schématu zaplatit poplatek a za to dostává právo získat tento poplatek, nebo jeho část, od dalších účastníků, které sám získá. Část vybraného poplatku si obvykle nechává pro sebe a část odevzdává tomu, kdo jej získal, nebo naopak organizátor hry vybírá poplatek a část proplatí za referenci.

plus o par riadkov nizsie

V pyramidových schématech je součástí každého vstupního příspěvku i odměna původnímu prodejci.

Startovaci balicek JE vstupnym poplatkom. Startovaci balicek by NEBOL vstupnym poplatkom, keby sa moznost cerpania vyhod neviazala na zakupenie startovacieho balicka.

Dalej, nejaki MUDr. Pasztor a MVDr. Lisák - kto to su? co to su? Co a kde publikoval Lisak? Ake maju vzdelanie, ked nim maju nieco garantovat?
Poznas ten vtip, ze "Ked si uvedomim, aky ja som inzinier, normalne sa bojim ist k doktorovi"? Tak, asi taku mienku mozem mat ja o tvojich doktoroch. Plus, cim podkladaju svoje "fakty"? (Plus, to ze nieco nedokazuje ze Pasztor za peniaze klame, este nedokazuje ze neklame. Taky Schroedingerov Pasztor, povedzme)
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Ten vstupny balicek to je tovar za cca 460 € predany za 437 € je to aby som sa rychlejsie dostal na druhy stupen. Neviem preco tu riesit balicek, resp. balik ked si ho nevidel a neviem co v nom je. Opakujem, keby to bol nejaky oblb ako pises asi by sa v sucasnosti k tomu nikto nepridal.
Ja dostanem viac a ten co je nado mnou menej.
No je to taka ista pyramida ako v beznom obchode: vyrobca- dovozca - regionalny distributor - predajca. Neviem preco sa stale snazis nejak silou mocou dokazat ze to je pyramida, podla definicie. lebo na pyramidu sa to podoba maximalne podla obrazka. Citam casto na internete ze na Slovensku su oproti zahranici velmi vysoke marze.

marti: tych startovacich balickov v ramci skoku na druhu poziciu bolo 6, ostatni si normalne nakupili za dva mesiace tovar na postup. Struktura v prijme je v rozdielovych percentach, tych je vacsinov 5 a 8 %.

Fabo: Ako vidis prispevok sme pisali naraz o 20,58 takze preto som ti neodpovedal robim editaciu:
Rozdiel ceny: tak v tom startovacom baliku stoji 18,77 normalne stoji 20,44
Tie vonavky nespominaj kazdy normalny vie ze to je oblb.
Tu za priamo od predajcu kupuje tovar nic viac. Meni sa cena za ktoru ju nakupujem.
Takisto spominas startovaci balik ho nepoznas a rozoberas ho.
Tu mozes mat vyhody, ktore nemusis vyuzit. V Tescu ti neponukaju nizsie ceny. Opakujem: ked kupujem tovar za priatelne ceny, nezaujima ma kto ma ake provizie v nej.

Tito doktori maju vzdelanie primerane svojmu titulu. Jeden je docent, druhy predseda asociacie sukromnych lekarov
"Cim podkladaju svoje fakty?" A cim podkladaju svoje fakty ucitelia na strednych a vysokych skolach? Ked mi nieco prednasajuci na lekarskej, priridovedeckej fakulte nieco prednasa, ako on podklada ze to co prednasa je pravda? To mas tak. Mna ucili na gymnaziu biologiu, chemiu, nieco som sa sam naucil, a ked to skombinujem s tym co oni hovoria ze ich tiez nieco ucili a robili nejaky vyskum, nevidim ziadne nezrovnalosti.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nevykrucaj sa, odpovedz na moje otazky.
Noobsz DJ
Guru
Guru

ferdinand19 napísal: No je to taka ista pyramida ako v beznom obchode: vyrobca- dovozca - regionalny distributor - predajca.
Ty si vážne mentálne narušený? Čo sem trepeš výrobcu, dovozcu, regionálneho distribútora atď? Sú snáď v rámci jednej spoločnosti? Dovoľuje ti vôbec výška tvojho IQ rozlišovať spojitosť medzi tebou spomenutými poskytovateľmi určitých služieb?

výrobca → vyrobí tovar (pýta si za neho určitú sumu, čo je logické) Ak by to mala byť pyramída, tak výrobca dostane províziu za to, že dovozca poskytne svoje služby a tovar doručí do centrálneho skladu. Taktiež výrobca dostane províziu, ak regionálny distribútor doručí tovar na predajňu.

dovozca → dopraví tovar do centrálneho skladu predajcu (za poskytnutie svojej služby si pýta určitú sumu, čo je taktiež logické. Zadarmo alebo pre pekné oči to nebude robiť) Dovozca dostane províziu za to, že regionálny distribútor doručí tovar predajcovi. A taktiež dostane dovozca províziu za to, že predajca tovar predá.

regionálny distribútor → najskôr doprava spadajúca pod predajcu, ktorou sa tovar dostane z centrálneho skladu do predajní. Tu už nebudem ďalej ten provízny pyramídový systém rozpisovať, nakoľko by som tu strávil celú noc.

To si natoľko vypatlaný, že tri rôzne spoločnosti budeš dávať za príklad pyramídy? Lebo podľa tvojej logiky by to vyzeralo nejako takto. Sa zobuď a otvor konečne oči a začni rozmýšľať nad týmito tvojimi výplodmi fantázie.
Napísať odpoveď