Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Multi level marketing

Príspevok od používateľa uplink »

Ja by som všetky tie multi-levely dal zakázať...:|
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Noobsz DJ: To chcem povedat, že to nie je pyramida, a ani FLP nie je pyramida. Najprv si precitaj co pisem. Pisem ze je to take ista pyramida a kedze to nie je pyramida, tak ani FLP nie je pyramida.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

no, niekto to tu musi napisat, tak si ma premna zamna skarmujte ale niekto musi...tebe ferdinand bud uz nenavratne vymyli mozog, alebo si proste dement, ine vysvetlenie nemam :) presviedcat tu vzdelanejsich ludi ako ty sam ze 2+2 nieje to iste ako 4....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ok, dostali sme sa k tomu, ze to sice pyramida nie je, ale musis si kupit vstupny balicek, ti pod tebou platia tebe, ty platis tym nad tebou, dobre

kolko vies takymto predajom zarobit mesacne? co vsetko to obnasa, co vsetko musis priemerne za mesiac spravit? kolko novych klientov musis zlanarit? kolko klientov musia zlanarit ti pod tebou?
co sa stane, ked uz nikoho noveho nebudete vediet najst, kedze trh bude nasyteny?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

vstupny balicek si kupit nemusis, ale pokial si planujem pravidelne kupovat veci tak sa mi to oplati. treba urobit nakup za 500 €, alebo si kupit ten balik, aby sa mi cenova hladina znizila z 0,85 na 0,7. ja osobne momentalne tento rok takych 700 € priemer. su na tom aj o dost lepsie, samozrejme su aj velke hviezdy.
co treba urobit? treba najst ludi ktori chapu princip, maju zaujem zaujem kupovat atd.
kolko? zavisi od objemu, jedna pani kazdy mesiac kupuje za 300 €, je po liecbe.
co treba urobit? vysvetlit ludom ako to funguje, davat im informacie o produktoch na co sa mozu pouzivat kto ma s tym ake skusenosti.
co musim? tak v podstate nemusim nic, nikto tu na nikoho netlaci aby robil nakupy.
kolko novych? za noveho ma vyhodu jeho hlavny sponzor, takze to je jedno.

co sa stane ked trh bude presyteny? v podstate nic, staci ked ti co to poznaju budu nakupovat. z extremneho hladiska sa moze stat ze bude tazsie sa dostat na vyssiu uroven. no a ked sa ludia dostanu na vyssiu uroven, tak ti nad nimi budu menej zarabat. kedze to nie je pyramida nehrozi, ze by sa to nejako zhrutilo.

Balvorn: neboj sa o mna, mam svoju situaciu pod kontrolou, ja nepresviedcam, ja len pisem co som zazil a co viem.
Balvorn
Light Star
Light Star

ved toto ze ty si anineuvedomujes ze pises somariny :) nie, ty nic z toho nemusis robit... ale ak by si to nepsravil tak sa v tom ani nepohnes... oni ta presvedcili ze ty to chces spravit :)
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Ty kupujes za kolko eur kazdy mesiac "vyrobky" a kolko eur na tom kazdy mesiac zarobis?

/uplink: ja by som vsetky tie internety zakazal!! :-D
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

ferdinand19: všimol som si, že si spomínal že predávaš výrobky z aleo vera... je to Dr.Egrt? :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A na mna si sa vykaslal? Preco neodpovedas na polozene otazky?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ty si vážne mentálne narušený? Čo sem trepeš výrobcu, dovozcu, regionálneho distribútora atď? Sú snáď v rámci jednej spoločnosti? Dovoľuje ti vôbec výška tvojho IQ rozlišovať spojitosť medzi tebou spomenutými poskytovateľmi určitých služieb?

výrobca → vyrobí tovar (pýta si za neho určitú sumu, čo je logické) Ak by to mala byť pyramída, tak výrobca dostane províziu za to, že dovozca poskytne svoje služby a tovar doručí do centrálneho skladu. Taktiež výrobca dostane províziu, ak regionálny distribútor doručí tovar na predajňu.

dovozca → dopraví tovar do centrálneho skladu predajcu (za poskytnutie svojej služby si pýta určitú sumu, čo je taktiež logické. Zadarmo alebo pre pekné oči to nebude robiť) Dovozca dostane províziu za to, že regionálny distribútor doručí tovar predajcovi. A taktiež dostane dovozca províziu za to, že predajca tovar predá.

regionálny distribútor → najskôr doprava spadajúca pod predajcu, ktorou sa tovar dostane z centrálneho skladu do predajní. Tu už nebudem ďalej ten provízny pyramídový systém rozpisovať, nakoľko by som tu strávil celú noc.

To si natoľko vypatlaný, že tri rôzne spoločnosti budeš dávať za príklad pyramídy? Lebo podľa tvojej logiky by to vyzeralo nejako takto. Sa zobuď a otvor konečne oči a začni rozmýšľať nad týmito tvojimi výplodmi fantázie.
Toto som mu napísal na tú jeho fantas magorinu, že výrobca, dovozca, regionálny distribútor atď sú podľa neho pyramída. Napísal ako to funguje s tými províziami v tej FLP a ku tomu som mu dal obrázok, ktorý to presne vystihuje a ukazuje, v čom to pyramídou v skutočnosti je a čo nemôže žiadny, podotýkam ZDRAVÝ jedinec odškriepiť. Lenže on zdravý nebude ani keby sa na hlavu postavil. A aký bol jeho proti argument?
ferdinand19 napísal:To chcem povedat, že to nie je pyramida, a ani FLP nie je pyramida. Najprv si precitaj co pisem. Pisem ze je to take ista pyramida a kedze to nie je pyramida, tak ani FLP nie je pyramida.
Ja verím tomu a bol by som ochotný dať krk za to, že toto je budúci NESVOJPRÁVNY občan, na ktorého sa budeme potom my všetci skladať. Takáto smotánka sa motá vo všetkých týchto pofiderných spoločnostiach vrátane spoločností, ktoré poskytujú podľa ich slov finančné poradenstvo.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Vidis to nie si skćhopny pochopit to co pisem a este na mna hovoris ze som buduci nesvojpravny obcan. Este si ochotny za to polozit krk. No neviem. Neviem co tym chces povedat, podoba sa to na pyramidu ako macka na kona. A co tym chcem vlastne dokazat. Hlavny zaver je: Kupujem si tovar za mnou prijatelnu cenu a kto za to dostava provizie by moze byt jedno. A tak to plati pre kazdeho kto toto robi. Tak to konecne pochop!
Balvorn
Light Star
Light Star

ano, noob nieje schopny pochopit co pises...a vlastne ani my... a mas pravdu, toto je uz nad moje chapanie co vsetko tu ty zo seba dostanes... a ziadne argumenty...len ty si myslis ze to nieje pyramida tak ani **** to pyramida nebude a basta... este mi prosimta napis, studujes nieco?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Balvorn na takú osobu sa neoplatí ani reagovať viac. O pár príspevkov vyššie písal, že z tých pod ním nič nemá. Že určitá provízia je až keď si zakúpia balíček, čiže spravia nejakú transakciu. On je natoľko obmedzený, že nedokáže pochopiť, že aj v pyramíde je to presne tak isto. Že človek na vyššom stupni dostane províziu až vtedy, keď niekto pod ním vykoná nejakú transakciu. Či už nákup, vloženie peňazí niekam alebo nalákanie niekoho ďalšieho. Takže je to asi takto nejako.

FLP
: províziu dostaneš ak → niekto pod tebou spraví transakciu (rozumej predaj alebo nahovorenie ďalšej ovce do systému, ktorá si zakúpi pofidérny balíček).
: ten na vrchu celej spoločnosti sa slušne nabalí.

Klasická pyramída
: províziu dostaneš ak → niekto pod tebou spraví transakciu (rozumej vloženie určitej hotovosti do systému alebo nahovorenie ďalšej ovce do systému).
: ten na vrchu celej tejto pyramídy sa slušne nabalí.

Dajme tomu, že z toho obrázka som na 3. stupni. Províziu mám za každého mnou pridaného človeka. Taktiež dostanem províziu aj z tých, ktorí boli pridaný ľuďmi, ktorých som pridal ja. Takže ja dostávam províziu za AKTIVITU (predaj balíčkov) od mnou pridaných ľudí na 2. stupni a taktiež od ľudí na 1. stupni pod mojimi ľuďmi.

Tento model je okopírovaný z klasickej pyramídy. A ak to chce niekto spochybňovať, tak tým NESVOJPRÁVNYM občanom bude či chce alebo nechce. Alebo minimálne trpí extrémne nízkou inteligenciou spôsobenou vymývaním mozgu na teambuilding-ových školeniach. Ešte tu spomínal aj to, že má pod sebou 70 ľudí. To mu ťažko uverím, lebo tá jeho snaha vyzerá ako keby sa silou mocou snažil pod seba niekoho dostať. Lenže tu ťažko nájde hlupáka, ktorý si nechá vymývať mozog.
Prílohy
mlm.jpg
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Jediný rozdiel v klasickej pyramíde je v tom, že vo FLP si môžeš vybrať, či chceš vstupný balíček alebo nie. Ak si ho kúpiš, tak sa dostávaš na vyššiu pozíciu a zrejme môžeš pod seba brať aj iných ľudí, alebo teda oni si prostredníctvom teba môžu objednávať tovar. Keď si vstupný balíček nekúpiš, tak len objednávaš tovar prostredníctvom svojho "sprostredkovateľa", teda toho, kto ti o tých produktoch porozprával. Pochopil som to správne?

V klasickej pyramíde je to, že buď si v nej alebo nie si vôbec. Rozdiel v tomto však je minimálny. Stále platí, že ten dole zarába aj tomu, čo je nad ním a všetko je to také "prezlečené do krajších šiat" v podobe vecných vstupných balíčkov a pod. Pyramídová štruktúra tam je, aj keď nie taká "okatá".
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Balvorn: No to ze to niekto nie je schopny pochopit, nie je moj problem ja to jasne pisem. Ake argumenty? Tie mozem pisem ked mam nejaky nazor. Ja tu pisem moje skusenosti. Uz som dostudoval
Noobsz DJ napísal:
FLP
: províziu dostaneš ak → niekto pod tebou spraví transakciu (rozumej predaj alebo nahovorenie ďalšej ovce do systému, ktorá si zakúpi pofidérny balíček).
: ten na vrchu celej spoločnosti sa slušne nabalí.

Klasická pyramída
: províziu dostaneš ak → niekto pod tebou spraví transakciu (rozumej vloženie určitej hotovosti do systému alebo nahovorenie ďalšej ovce do systému).

: ten na vrchu celej tejto pyramídy sa slušne nabalí.

Transakcia je nakup od spolocnosti FLP, ako pisem kazdy si nakupuje od vyrobcu, ved takto je to najvyhodnejsie, novi clenovia s tym nic nemaju, keby nepribudali nic sa nedeje, staci ked budu stari nakupovat. Balicek s tym nic nema a nie je pofiderny, je to normalne velka krabica s produktami. Ten na vrchu sa nemoze nabalit. Vzdy sa rozdavaju iba 18% plus nieco navyse. Ty mozes ziskat az 18 % za svoje nakupy a z toho mala navyse sa nikto nemoze nabalit. Ak by to tak bolo ludia do toho nejdu. Vidis, nerozumies ale trepes.
Noobsz DJ napísal:Takže ja dostávam províziu za AKTIVITU (predaj balíčkov)
Vidis nie. Ty dostavas proviziu ze si niekto nieco objedna.

Ak je to okopirovane z pyramidy, tak aj v zamestnaniach je pyramida. Zakaznik zaplati za pracu (iba za pracu, material, energie atd. nepocitam) zamestnavatel si necha cast a zvysok za zamestnancovi. Zvyšok si necha a pekne sa nabalí.
pinco napísal:Jediný rozdiel v klasickej pyramíde je v tom, že vo FLP si môžeš vybrať, či chceš vstupný balíček alebo nie. Ak si ho kúpiš, tak sa dostávaš na vyššiu pozíciu a zrejme môžeš pod seba brať aj iných ľudí, alebo teda oni si prostredníctvom teba môžu objednávať tovar. Keď si vstupný balíček nekúpiš, tak len objednávaš tovar prostredníctvom svojho "sprostredkovateľa", teda toho, kto ti o tých produktoch porozprával. Pochopil som to správne?
Nie uplne. Novych mozem brat hned, a priamo si objednavaju tovar. Kazdy si hned objednava tovar sam a ja s objednavanim nic nemam. Vstupny balik je urychlenie postupu na vyssiu poziciu, na to ti treba cca. 500 € a ten balik stoji 437 €.
pinco napísal: V klasickej pyramíde je to, že buď si v nej alebo nie si vôbec. Rozdiel v tomto však je minimálny. Stále platí, že ten dole zarába aj tomu, čo je nad ním a všetko je to také "prezlečené do krajších šiat" v podobe vecných vstupných balíčkov a pod. Pyramídová štruktúra tam je, aj keď nie taká "okatá".
No to iste plati aj o klasickom zamestnavani, inak videl som taku krasnu pyramidu zo zeleziarni: Hore bol prezident, pod nim viceprezidenti, pod nim generalny manazeri pre neviemčo všetko, potom riaditelia diviznych zavodov, potom su nejaki riaditelia usekov, veduci, smeny a robotnici. Aka krasna pyramida. A potom citame ze prezident zaraba rocne 0,8 + 5 mil USD rocne. Ale je sikovny! Mozno sa pekne nabalil. Takze aj tam plati ze ten dole zaraba tomu nad nim hore.
Inak my sa za to nehanbime. Neviem pinco ci ty nikomu nezarabas, mozno si taky sikovny ako seth82 že nie. Stale tvrdim: Je to sposob nakupovania, ludia su spokojni s cenami a ze na niekoho zarabaju im to je jedno.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ty si buď retardovaný alebo nevieš čítať.
Takže ja dostávam províziu za AKTIVITU (predaj balíčkov) od mnou pridaných ľudí na 2. stupni a taktiež od ľudí na 1. stupni pod mojimi ľuďmi.
Kde tam je písané, že tú províziu dostávam za svoju aktivitu? Sa nauč najprv čítať a potom sa ku niečomu vyjadruj. Je tam jasne napísané, že tá provízia je z aktivity ľudí, ktorý sú tebou pridaný a sú na nižšom stupni. Toto je neodškriepiteľný fakt, ktorý je úplne rovnaký či už u toho tvojho FLP s pofidernými balíčkami alebo u klasickej pyramídovej spoločnosti.

Ako môžeš porovnávať normálneho zamestnávateľa s pyramídou? Ktorý normálny zamestnávateľ platí svojím zamestnancom provízie za predané produkty? Zamestnávateľ dáva svojmu zamestnancovi fixnú čiastku a podaktorý do nej dávajú aj prémie ak sú spokojný s prácou svojich zamestnancov. Si myslíš, že ja potom dostávam províziu z toho čo vyrobia ľudia, ktorých mám pod sebou? Wake up retard. Otvor oči a začni vnímať realitu taká, aká je. Nie sme v Matrixe a ani v žiadnom inom vymyslenom svete.
Zakaznik zaplati za pracu (iba za pracu, material, energie atd. nepocitam)
Toto je skvelý vtip. Do finálnej ceny služby alebo produktu sú zarátané náklady na zamestnancov, energie, materiál, prácu. Z čoho by sa mal potom majiteľ/konateľ spoločnosti nabaliť, keď zákazník platí iba za prácu? Energie, materiál, náklady na zamestnancov sa financujú samé? Týmto som si utvrdil ešte viac svoju mienku o tebe. A potom sa čudujme, že je Slovensko tam kde je, keď tu takýto výkvet existuje.
videl som taku krasnu pyramidu zo zeleziarni: Hore bol prezident, pod nim viceprezidenti, pod nim generalny manazeri pre neviemčo všetko, potom riaditelia diviznych zavodov, potom su nejaki riaditelia usekov, veduci, smeny a robotnici. Aka krasna pyramida.
Tu platí to isté ako som vyššie popísal. Každý jeden zamestnanec má svoju fixnú mzdu. Pyramída by to bola jedine v tom prípade, keby vždy tí na vyšších postoch dostávali provízie za aktivity tích na nižších postoch. Lenže v zamestnaniach každý dostáva fixný mesačný plat. Pyramída sa v tomto prípade nekoná.
No to ze to niekto nie je schopny pochopit, nie je moj problem ja to jasne pisem.
Jediný kto nie je schopný pochopiť si ty a taktiež to nie je náš problém, ale tvoja diagnóza. Dalo ti to tu jasne najavo xyz diskutujúcich. Ty vieš jasne napísať len "omáčku", ktorú ťa naučili na školeniach. Nič viac.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Normalny zamestnavat plati za pracu. Fixnu mzdu maju mozno v statnej sprave a neviem kde. Plati za pracu plus ma tam nejaku "proviziu" ktoru ma zisk. Neviem preco tu stale rozoberas moj MLM, ked ho nepoznas. Vidis ty si myslis ze toto nie je pyramida. Jedno pochop: bud je jedno aj druhe pyramida, alebo ani jedno ani druhe. Nieco z toho si vyber.

Jednoznacne vidim ze si nepochopil vetu: Zakaznik zaplati za pracu (iba za pracu, material, energie atd. nepocitam)
Tym som povedal ze zakaznik plati pracu, material, energie atd. plus proviziu za tu pracu zamestnavatelovi. Takze je to taka pyramida.

S tou aktivitou.
Kde som ja napisal, ze sa ta provizia dostava za "tvoju" aktivitu? Ta provizia je z aktivity ludi, ale v tom ze si objednaju od FLP a nie ze im to ludia podo mnou predaju. Ty sa nauč čítat a potom sa k niečomu vyjadruj
Noobsz DJ
Guru
Guru

Zakaznik zaplati za pracu (iba za pracu, material, energie atd. nepocitam)
Tu je jasne napísané, že materiál, energie atď nepočítaš.
zakaznik plati pracu, material, energie atd. plus proviziu za tu pracu
Tu už zrazu počítaš aj materiál, energie a províziu? Akú províziu? Zamestnávateľ nemá žiadnu províziu z predaju. Má plat tak isto ako zamestnanec. Naštuduj si základne pojmy "PROVÍZIA" a MESAČNÝ PLAT, lebo ty ani nevieš čo ktorý pojem znamená.
Kde som ja napisal, ze sa ta provizia dostava za "tvoju" aktivitu? Ta provizia je z aktivity ludi, ale v tom ze si objednaju od FLP a nie ze im to ludia podo mnou predaju. Ty sa nauč čítat a potom sa k niečomu vyjadruj
Ja viem čítať veľmi dobre, no tebe to robí zrejme problémy. Tak ešte raz. JA som na mieste agenta, ktorý je na treťom stupni v hierarchií. Ľudia, ktorých som dostal do systému sú podo mnou na druhom stupni. Tí ľudia dostali do systému ďalších a sú na prvom stupni. Takže podľa tvojho vyjadrenia JA ako agent na treťom stupni dostanem províziu z každej jednej transakcie (nákupu) daných ľudí.
ja hlasim ze traja nado mnou maju za mna peniaze no pomahaju mi, a viem kolko maju za mna a viem kolko percent mojej prace ide mne a kolko inym
A teraz môžeš skúsiť vyvrátiť ten systém provízie. Nehorázne si tým naser*š do huby. Sám si tu spomínal, že sa dostáva rozdiel nejakej sumy medzi jednotlivými stupňami. Som veľmi zvedavý, akú fantas magorinu si zasa vymyslíš.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

V tom prvom pripade mozno som mal doplnit: V tomto pripade material, energie, nepocitam. Chcel som povedat ze sa v tom pripade jedna o sumu za pracu. Cize som mozno zle sa vyjadril. Ty si potom nespravne pochopil moju myslienku, kedze som ju asi nespravne napisal.

"Tak ešte raz. JA som na mieste agenta....." - ano, toto je teraz uz spraven napisane.

Ano ja mam cenovu hladinu a ludia nado mnou svoju. A dostavaju rozdiel.

Inak za pyramidu mozem povazovat aj personalne agentury, oni tiez nevyplatia zamestnancovi sumu ktoru dostali od svoje klienta pre ktoreho pracovnik pracoval, i ked oni k tomu davaju aj nejaku "pridanu hodnotu".

Takisto aj na vychode funguje tak, ze typek zozenie ludi na stavbu, platia mu 7 € na hodinu a tym pracovnikom dava 5 € na hodinu, pricom nic nerobi (len teoreticky priklad). Inak biznis ktory robim je normalny solidny biznis, a kazdemu vyhovuje ze to tak funguje.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Myslím, že tu je krásne rozpísané celé MLM. Myslím, že tam vyvrátili pochopiteľne snáď všetko, čo tvrdíš.

http://www.vandruff.com/mlm.html

Tebe totiž úplne uchádza pointa medzi korporáciami, ktorých práca a profit stojí na reálnom dopyte a je úzko prepojená s trhom a medzi MLM. Len keď sa nad tým zamyslíš, firma ktorá povedzme ponúka nejaké služby alebo produkt, sa snaží minimalizovať počet zamestnancov, samozrejme na úroveň, keď môže normálne fungovať a zároveň maximalizovať profit. V žiadnej firme Ti nepovedia: "Počuj, zaplať nám za to, že tu môžeš pracovať, my Ti za to dáme nejaké predražené krabice, ktoré môžeš predať a čím viac ľudí nám sem donesieš, tým lepšie."
Taktiež nedokážeš pochopiť niektoré úplne základne matematické a ekonomické princípy.
Vieš, ja som bol kedysi tiež debil, ktorý chvíľu veril na pekné reči a mal som veľké oči pre peniaze.
Veľmi rýchlo som sa našťastie spamätal. Ako vravím každá skúsenosť je skúsenosť.

Zvlášť tento odsek je výstižný pre všetkých, ktorí v MLM sú a odmietajú priznať, že spravili chybu. To je v ľudskej povahe totiž.

Never Admit You Are Wrong
Many have left high-paying jobs to "pursue their dreams" in an MLM. Having been conned so dramatically, they do not easily admit defeat. It seems easier to cling to the bad dream in an increasing cycle of desperation to make the MLM work against all odds. "Losers" at the bottom congregate into support groups, perhaps spinning-off another MLM where they can be "boss."

There is an undeniable camaraderie among MLMers. But for everyone else, "there goes the neighborhood." It is saddening to see people being encouraged against all instinct and common sense to chase after an illusory "pot of gold," but what can be done?

//Ešte aby som nezabudol tak také malé zhrnutie:

Summary of What's Wrong With Multi-Level Marketing

MLMs are "doomed by design" to recruit too many salespeople, who in turn will then attempt to recruit even more salespeople, ad infinitum.

For many, the real attraction of involvement in multi-level marketing is the thinly veiled pyramid con-scheme made quasi-legal by the presence of a product or service.

The ethical concessions necessary to be "successful" in many MLM companies are stark and difficult to deal with for most people.

Friends and family should be treated as such, and not as "marks" for exploitation.
Napísať odpoveď