Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin
Zlato sa neda vytvorit a jeho mnozstvo je relativne obmedzene, to urcuje jeho hodnotu. A dnes uz aj spekulacie na trhoch.
zlato je tak isto regulovane, aby ho bolo relativne stale rovnako.. t.j. ak si otvoris doma banu, kde budes tazit 1000 ton zlata mesacne, tak ta proste zrusia, alebo zastrelia... Tak isto ako su regulovane diamanty, aby nestratili na svojej hodnote, tak to co vytazia radsej spalia.. a este na tom zarobia..
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A co? Realnu hodnotu - pouzitelnost - pre bezneho cloveka nema. Zo zlata si nevyrobim ryl, zlatom nenakrmim prasa. Zlato je rovnaka bublina ako papierove peniaze.matki napísal:Zlato sa neda vytvorit a jeho mnozstvo je relativne obmedzene, to urcuje jeho hodnotu. A dnes uz aj spekulacie na trhoch.
Vies co sa stane s hodnotou akejkolvek meny ked sa jej zacne tlacit privela? klesne. ako zimbabwiansky dolar. FED (ktory mimochodom je rovanko statnou instituciou ako NBS, nie je sukromny) nemoze tlacit dolare donekonecna ako tu niektori tvrdite. Inak by ich od neho nikto nechcel.
-
Andi_Cibula
Addict
Akú hodnotu teda predstavujú tie výpočty pri ťažbe Bitcoinu ?
Samozrejme také doláre sa nemusia kryť len zlatom, ale omnoho viac cennejšia je ľudská práca vo forme napr. obilia, vyťaženej ropy, alebo ľubovoľnej inej suroviny použiteľnej v priemysle, potravinárstve.
Plno zlata je napr. v elektronike, ale tam sú aj iné kovy, napr. striebro, platina, paládium, ródium, atd.
Samozrejme také doláre sa nemusia kryť len zlatom, ale omnoho viac cennejšia je ľudská práca vo forme napr. obilia, vyťaženej ropy, alebo ľubovoľnej inej suroviny použiteľnej v priemysle, potravinárstve.
Plno zlata je napr. v elektronike, ale tam sú aj iné kovy, napr. striebro, platina, paládium, ródium, atd.
dopestuj si doma zlato teda...
Co ma pouzitelnost s realnou hodnotou? Co je to ta realna hodnota podla teba? Pre mna nema ryl ziadnu pouzitelnost ako bezneho cloveka, prasa by som nim nenakrmil. Naopak za zlato si viem zohnat stravu. Pytas sa na hodnotu zlata, tak ti odpovedam, ze je dana hlavne mnozstvom. Aka je hodnota hliny ? Asi nie moc velka, kedze je vsade okolo teba. Naopak, zlato je podstatne vzacnejsie. Teda je jeho hodnota vyssia. Rovnako dolezite je, ze zlato sa nepokazi, ako napr cokolada alebo korenie. Aj preto sa stalo univerzalnym platidlom.
-
Old Dirty Bastard
Guru
fúú, tak tento posledný surge bol teda imba, zarobiť vyše 1200eur z noci na ráno, bolo to určite príjemné prebúdzanie
aspoň nejaké dobré správy do života, inak sa mám dosť na pejču
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2013, 12:28)
matki: ako veľmi praktické je pre teba platiť zlatom za benzín, naturálie alebo nocľah či nájomné? to by si došiel na pult so zlatou tehlou a sekáčikom odlomil potrebný kúsok alebo by si behal s vreckom zlatého prachu a váhou? prípadne hľadal nejakého predajcu, kt. by bol od teba schopný zlatú tehlu kúpiť, aby si mohol ďalej disponovať prostriedkami? pretože zámena bitcoinov za "reálne meny" a opačne je instantná, takisto sa bitcoin delí až na osem desatinných miest, čiže pre mňa nie je problém vystaviť platby vo výške aj zopár centov.
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2013, 12:28)
matki: ako veľmi praktické je pre teba platiť zlatom za benzín, naturálie alebo nocľah či nájomné? to by si došiel na pult so zlatou tehlou a sekáčikom odlomil potrebný kúsok alebo by si behal s vreckom zlatého prachu a váhou? prípadne hľadal nejakého predajcu, kt. by bol od teba schopný zlatú tehlu kúpiť, aby si mohol ďalej disponovať prostriedkami? pretože zámena bitcoinov za "reálne meny" a opačne je instantná, takisto sa bitcoin delí až na osem desatinných miest, čiže pre mňa nie je problém vystaviť platby vo výške aj zopár centov.
zlato sa síce vytvoriť nedá, ale takisto pre neho platí inflácia. stále sa ťaží ďalšie a tak skoro sa s tým určite neprestane. na bitcoin žiadna inflácia nevplýva, je ich daná pevné množstvo a nikdy ich nebude viac, práveže ich bude ešte menej, keďže už teraz kopa ľudí stratila peňaženky/heslá/atď.matki napísal:Zlato sa neda vytvorit a jeho mnozstvo je relativne obmedzene, to urcuje jeho hodnotu. A dnes uz aj spekulacie na trhoch.
A preto mame likvidne peniaze. A rec nebola o praktickosti platenia so zlatom, to samozrejme prakticke nie je. Bavili sme sa o hodnote zlata a preco vobec ma nejaku hodnotu.
Bitcoin ma kolko ? 4 roky ? Trosku skoro na hodnotenie, uvidime ci tu bude o 15-20 rokov, ake bude mat vyuzite, aku hodnotu a aku likviditu
Kazdopadne, este vzdy by som radsej vsadil na zlato ako bitcoin
Bitcoin ma kolko ? 4 roky ? Trosku skoro na hodnotenie, uvidime ci tu bude o 15-20 rokov, ake bude mat vyuzite, aku hodnotu a aku likviditu
-
guess.whoo
Redeemer
to si na bitcoine zarobil 1200 za noc? mas aky pc?Old Dirty Bastard napísal:fúú, tak tento posledný surge bol teda imba, zarobiť vyše 1200eur z noci na ráno, bolo to určite príjemné prebúdzanieaspoň nejaké dobré správy do života, inak sa mám dosť na pejču.
-
Old Dirty Bastard
Guru
presne tak, bitcoins som kúpil už dávnejšie, teraz ma už len teší ich stúpajúca hodnota.
Cawte, nedávno som sa dočítal o tejto mene a o ťažení , no neviem či to má cenu vôbec ťažiť sólo na (gtx 570soc) , alebo cez pool no tam , keď sa to rozdelí
A hlavne ešte teraz keď odmena za block klesla na 25btc , čo Vy nato?
-
Space5800
Medium Professional
Z toho čo som čítal sa ťažiť na gpu už neoplatí.
JJ niečo som čítal vraj sú nato nejaké špeciálne dosky, no cena 1000e...
-
Space5800
Medium Professional
V štvrtok/piatok pri kurze $130 (!!!) za btc som sa rozhodol že si kúpim 0.1btc aby som zistil čo a ako. Peniaze nabehli dnes ráno, to už bitcoin šiel za cca 170$. Chvíľu som sledoval ako jemne stúpa a zrazu to začalo šialene naberať na obratkach, až kdesi k 185$. Tak som rýchlo kúpil nech stihnem vlnu a potom som sa už len pozeral ako to prudko padá naspať na cca $170. Momentálne je takmer $197 za btc a uvažujem že si ešte dokúpim niečo málo ale neviem či to má zmysel 
je to cista bublina, mozno skor pyramida
cim sa o tom viac hovori, tym viac ludi to chce a preto cena stupa, stari harcovnici to predavaju novym oveckam, ked sa ich prisun zastavi...
ked to bude padat, bude to padat velmo rychlo
ale v teorii ekonomiky a v historii to bude mat pekne a vyznamne miesto
cim sa o tom viac hovori, tym viac ludi to chce a preto cena stupa, stari harcovnici to predavaju novym oveckam, ked sa ich prisun zastavi...
ked to bude padat, bude to padat velmo rychlo
ale v teorii ekonomiky a v historii to bude mat pekne a vyznamne miesto
-
Fabo
Hardcore addict
Bublinka. Posledne dni mam pocit ze sa niekto kto ich ma vela ich chce zbavit tak vyhana bublinu... No, ale je to fajn spekulativna komodita ak by to niekto kupil alebo dostal pred par mesiacmi...
-
javatar
Hardcore addict
Matne si pamatam, ze tak rok-dva dozadu bol kurz 1BC~8EUR - mal som ich nakupit vtedy 
-
Old Dirty Bastard
Guru
pyramidova hra
a profituje na nej kto? ľudia čo investovali, je to z určitého hľadiska ako s burzou.. lenže nikto nestojí na čele. cela ta sieť je decentralizovana. ano, už tu mame bitcoin milionarov, a? boli v spravnom čase na spravnom mieste. tak ako učtovnička v prvom mcdonalds čo bola vyplacana akciami alebo ten kamoš zuckerberga, kt. mu dal zopar stovak na kúpu servera.
myslíš, že tí ľudia čo 3 roky dozadu vyťažili 500BTC za týždeň na procáku (nie grafickej karte! vtedy bola obtiažnosť neporovnateľne menšia) počítali s tým, že to skončí takto? veľa z ních svoje peňaženky aj stratilo, zabudli heslá, prípadne predali za zlomok súčasnej hodnoty.
ľudia, niečo si o tom aj naštudujte predtym, než niečo take trepnete.. bublina? môže byť.. je to riziko.. nikto nikoho nenuti do toho vložiť životne uspory.. vlož toľko, koľko neoľutuješ pri strate.. a sleduj to priebežne..
kľudne to môže klesnúť na nulu.. veď je to experiment.. z nuly to aj napokon vzišlo. kľudne to môže mať o mesiac hodnotu tisíc eur.. už veľa nechýbalo a pri nedávnom dopyte by to niekde tam skočilo.
stačí sa pozrieť na čísla z posledného mesiaca.. ešte pár dní dozadu bol kurz 100USD, dnes prekročil hodnotu 200USD.. za 4 roky market nadobudol jednu miliardu USD.. ďalšia pribudla za posledný týždeň.
ja vám môžem povedať len toľko, že za posledné dni mi ten nárast vyniesol ďalších vyše 2000eur.. normálne už uvažujem o ďanovom poradcovi, predsa len zisk sa ma daniť. či tie prachy niekedy uvidim? či ich stihnem vybrať pred padom? bude nejaky pad? necham sa prekvapiť.
áno, zas sa na tom najviac nabalia tí boháči, kt. netrápi ani väčšia investícia (ak to teda celé nepadne), ale tak čo už
pochybujem, že sa mi v živote ešte v blizkej buducnosti naskytne lepšia príležitosť na investíciu.
myslíš, že tí ľudia čo 3 roky dozadu vyťažili 500BTC za týždeň na procáku (nie grafickej karte! vtedy bola obtiažnosť neporovnateľne menšia) počítali s tým, že to skončí takto? veľa z ních svoje peňaženky aj stratilo, zabudli heslá, prípadne predali za zlomok súčasnej hodnoty.
ľudia, niečo si o tom aj naštudujte predtym, než niečo take trepnete.. bublina? môže byť.. je to riziko.. nikto nikoho nenuti do toho vložiť životne uspory.. vlož toľko, koľko neoľutuješ pri strate.. a sleduj to priebežne..
kľudne to môže klesnúť na nulu.. veď je to experiment.. z nuly to aj napokon vzišlo. kľudne to môže mať o mesiac hodnotu tisíc eur.. už veľa nechýbalo a pri nedávnom dopyte by to niekde tam skočilo.
stačí sa pozrieť na čísla z posledného mesiaca.. ešte pár dní dozadu bol kurz 100USD, dnes prekročil hodnotu 200USD.. za 4 roky market nadobudol jednu miliardu USD.. ďalšia pribudla za posledný týždeň.
ja vám môžem povedať len toľko, že za posledné dni mi ten nárast vyniesol ďalších vyše 2000eur.. normálne už uvažujem o ďanovom poradcovi, predsa len zisk sa ma daniť. či tie prachy niekedy uvidim? či ich stihnem vybrať pred padom? bude nejaky pad? necham sa prekvapiť.
áno, zas sa na tom najviac nabalia tí boháči, kt. netrápi ani väčšia investícia (ak to teda celé nepadne), ale tak čo už
Kde zistím moju adresu v tej origo bitcoin peňaženke? Nikde to neviem nájsť :-/