Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Bitcoin
myslíš defaultného klienta bitcoin-qt? tvoja adresa/adresy je v karte receive coins. v svk sa tá karta volá prijať bitcoins. ľudia, odporúčam vám o tom čo to naštudovať a až tak sa púšťať do kupovania a prevádzania transakcií. veľmi ľahko sa môže stať, že to pošlete inam a mince sú v nenávratne, keďže to nevystornujete ako kdesi v banke. takisto pri zabudnutí hesla alebo stratení súboru peňaženky, strážiť ako oko v hlave.
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
to je vážne kurz 170€ ?
včera keď som tam pozeral bolo 150€
Ok díky adresu mám , kde je súbor s peňaženkou? V priečinku bitcoin? A skúšam ten minning , len tak zo srandy stále mi to píše len starting... a hádže to dole v tabulke errors a tolerance čo to je ?
mining je zbytocny, jedine sa pridat do poolu, ale aj tak bude tvoja vypoctova sila limitne sa bliziaca k nule v porovnani s ostatnymi
-
Space5800
Medium Professional
ja sa každy deň bucham po hlave že som nekupil včera 
-
PhYs0c
King
kde sa dá založiť peňaženka?
-
Old Dirty Bastard
Guru
180ePhYs0c napísal:to je vážne kurz 170€ ?včera keď som tam pozeral bolo 150€
martinsos: wallet.dat (súbor s peňaženkou kde sú uložené tvoje adresy a ich privátne kľúče) je v documents and settings\user\appdata\Bitcoin. je aj veľa super alt. klientov, kt. nesťahujú neustále blockchain na HHD, ale berú ho online, čiže sa dá klient po nainštalovaní instantne používať.
čo sa týka miningu, hmm.. profit môžeš mať aj pri solo, ak máš elektrinu zadara a cena btc sa udrží, prípadne bude stúpať
aký hash rate ti dajú ostatné komerčné karty vyššej triedy zistíš tu https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
sólo na piatich kartách dobre vytaktovaných radeon 7990 (cena jednej je tuším okolo 900€ nová a robí 1200 MH/s) by bol aktuálne profit 0,40BTC denne, čiže 25BTC by ti vyplatili po cca dvoch mesiacoch. ak chceš skúsiť mining, pridaj sa do poolu, tak sa tie bloky riešia značne rýchlejšie, keďže sa výkon delí, rovnako potom aj daná odmena. nehrozí ti teda to, že ak ti vypadne prúd alebo odíde karta, nemáš z toho nič. taktiež mám taký pocit, že veľa tried radeon kariet sa už nevyrába, už nekúpiš ani 7970, musel by si preliezť možno viac stránok, u ATI sú už discontinued. čiže jedine kupovať používané. 6990 som videl nedávno na bazosi ešte v záruke za dobrú cenu 300€.
beardie: bitstamp je ale online exchanger, po založení ti vystavia automaticky peňaženku, ale dlhodobo by som si tam mince nenechával, spusta ľudí tak prišla o kopu minci, keď potom stránku hackli. bitstamp ale tuším zatiaľ nečelil žiadnym útokom a tiež ho používam na nákup, najrýchlejšie spracovávajú údaje (príjem platieb, prevod na btc)
Aha mám Nvidiu gtx 570soc a dáva 140mh/s takže som doťažil 
-
94jakub
Guru wannabe
Veď vždy môžeš vyskúšať pool. Tam nepotrebuješ nazbierať plných 25BTC.
Neviem, či niečo robím zle ale...chcel som to len tak vyskúšať na NB. Nie na ťaženie samozrejme, len tak to pozrieť, že čo to vlastne je a ako to funguje. No stále mi tam píše 0h/s. Tak neviem, či to je pomalým NB alebo je niečo zle nastavené.
Neviem, či niečo robím zle ale...chcel som to len tak vyskúšať na NB. Nie na ťaženie samozrejme, len tak to pozrieť, že čo to vlastne je a ako to funguje. No stále mi tam píše 0h/s. Tak neviem, či to je pomalým NB alebo je niečo zle nastavené.
-
Old Dirty Bastard
Guru
aký miner používaš? ťažko sa takto radí..tých programov na ťaženie je asi toľko ako klientov s peňaženkami. skús sa poradiť na bitcointalk.org pokiaľ máš na NB integrovanú grafiku, tak ti to najskôr ani nespustí, je možné, že daná grafika nepodporuje šifru SHA256 (prostredníctvom ktorej sa ťaží bitcoin), ale tu len strieľam, nie som nejaký zdatný v kryptografii
prípadne skús ťažiť na CPU, ak ide len o test
-
Andi_Cibula
Addict
Efektívnejšie sa to počíta jednoúčelovým zariadením na báze FPGA:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=44891.0
Odporúčam prejsť, veľmi výživné.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=44891.0
Odporúčam prejsť, veľmi výživné.
-
Old Dirty Bastard
Guru
už vidím ako sa tuna bude niekto púšťať do vlastného FPGA. hotové sa dajú síce taktiež kúpiť, ale ešte som nevidel niečo výkonejšie ako komerčne dostupné GPU. možno že je to ale cenovo výhodnejšie a nenáročnejšie na spotrebu
-
Space5800
Medium Professional
Old Dirty Bastard: čo bitcoiny? sranda sledovať čo sa deje.
-
TommyHot
Addict
No tak dnes bitstamp kvalitne padol na hubu. Nastastie sa mi podarilo predat vcas, aj ked ma to stalo asi 2 hodiny klikania cez polofunkcne servery. Bilancia je +30% za tyzden, co nie je az take zle 
ktovie, ci sa prave teraz neoplati bitcoiny kupit, kedze padli takto nizko, otazne je, ako vysoko vystupia..
Rozumiem tomu dobre, ze to padlo na 70dolarov ? Podla bitstamp.net
Takze splasla bublinka. Este pockam chvilku a kupim si tiez par, len pre tu srandu. Bublina sa zopakuje urcite
Takze splasla bublinka. Este pockam chvilku a kupim si tiez par, len pre tu srandu. Bublina sa zopakuje urcite
-
TommyHot
Addict
A uz to zase rastie 
-
Space5800
Medium Professional
matki: 70 som tam nevidel...najmenej $108, ja lol som sa pokušal predať keď bolo ešte $160...nešlo, nešlo...predal som za $108 refreshnem a vidim tam $174. Nasrať!
Jj, bolo 78 asi 5 min dozadu a teraz zase 170.