Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin
este to bude chvilu rast, teraz je najlepsi cas na nakup 
-
Space5800
Medium Professional
Myslíte že už je správny čas na kúpu alebo ešte budeme pozerať ako to padá keď sa všetci zobudia 
//beardie reagoval skôr ako som napísal
//beardie reagoval skôr ako som napísal
no ja si urcite par kupim, hned ako si rozbeham penazenku, len pre tu srandu 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Problem bitcoinovych marketov je ten, ze zvycajne bezia na velmi slabom HW a staci, ze nastane chaos podobny dnesnemu a nedokazes rychlo reagovat a prides o peniaze... Kdezto pri "klasickom" investovani ak im aj vypadne server, mozes zavolat rovno brokerovi nech spravi transakciu za teba...
Ja by som tiez nakupil ale po dnesku uz vidim aj rusku ruletu ako menej rizikovejsiu a vynosnejsiu
Ja by som tiez nakupil ale po dnesku uz vidim aj rusku ruletu ako menej rizikovejsiu a vynosnejsiu
ked to padne na 25-30, nakupim
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja len ľutujem jedno.. že som nemal pripravené prachy, keď to bolo na 80USD, damn.. zase na tom niektorí ľudia zarobili celý majetok po tomto vystúpaní. a tých čo predavali na stovke a nižšie nechápem
podľa grafov z mtgox bolo 5000BTC predaných za 20USD kus, facepalm. za celý tento pokles mohol mtgox, podľa ktorého sa riadi zvyšok trhu.. a konkrétne bitstamp ceny asi len strieľal.. ten mal snáď najnižší kurz. mtgox mal takmer dvojhodinvý lag, to som ešte nezažil.. čiže absolútne neukazoval relevantné údaje, len staré blbosti.. ľudia lacno predali, potom naspäť nakupovali, ale keďže ich order bol vybavený po hodinovom lagu, už to bolo za oveľa vyššiu cenu ako pôvodne čakali. najpravdepodobnejšie, že to bol opäť plánovaný útok hackerov, kt. chceli zahltiť web a vystrašiť ľudí, aby mali sami pre seba lacné bitcoiny.. podarilo sa, ovečky poslušne predali 
No za tie nizsie sumy to mohli predavat napriklad ludia, ktori BC vydolovali este ked bola cena na urovni 2-3 USD (rok dozadu?). Je to taka stavka na istotu, s tym ze si mozes nechat este 50% BC a pockat ci cena pojde hore.
Ale ten vcerajsi pad je dost zaujimavy, uvidime ako to pojde dalej
Ale ten vcerajsi pad je dost zaujimavy, uvidime ako to pojde dalej
-
Old Dirty Bastard
Guru
z jedného hľadiska to chápem, prišiel k tomu ľahkým spôsobom ak to bol totálny early investor, prípadne vyťažil za týždeň 500 mincí. ja osobne zas ak by som už vedel, že to má potenciál vyšplhať sa k 300USD, nepredával by som za 100USD
ale hej, každý sme iný. taktiež pred pádom mal trh hodnotu vyše 2.8 miliardy, aktuálne je to na 1,9, vycashovali ľudia peknú sumu
a snáď nás už dlhšie žiadny pád nečaká, že konečne ľudia pochopia, že cenu vlastne znižujú oni sami svojími predajmi z paniky a furt strhnú k sebe ďalších. snáď konečne aj všetky weby, ktoré robia exchange upgradenú servery, aby zvládali tie prípadne ďalšie DDoS útoky/návaly ľudí.
Edit: tak nie, včera to nebol DDos, tentokrát to posrali sami
https://mtgox.com/press_release_20130411.html
fakt nechápem prečo nechávajú upgrade vždy na poslednú chvíľu. každý okrem nich samotných vedel predpokladať nárasť trhu? však vedeli, že tam na verifikáciu čaká vyše 15000 ľudí a objednávok na nákup je tiež nehorázne množstvo
Edit: tak nie, včera to nebol DDos, tentokrát to posrali sami
fakt nechápem prečo nechávajú upgrade vždy na poslednú chvíľu. každý okrem nich samotných vedel predpokladať nárasť trhu? však vedeli, že tam na verifikáciu čaká vyše 15000 ľudí a objednávok na nákup je tiež nehorázne množstvo
-
theBliZZard
Star
-
Old Dirty Bastard
Guru
výstižný comment k situácii s Goxom
a to je slovenský, ani nejdem googliť čo sa píše globálne. "utržili porážku." nj, je to fakt strašné.. sme tam, kde sme boli pred 3-4 dňami, bitcoin proste skapal, haha. "Neexistuje pritom žiadne jednoznačné vysvetlenie, prečo hodnota tak rýchlo sfúkla a prečo sa tak udialo včera." opäť skvelá informovanosť.
a dokazuje to už hen aj článok postnutý nadomnouSo your inadequate servers turned a small sell-off into a big panic? Ridiculous. I'm upvoting this because it's a statement that people should see but I personally will not be using your site.
Think of the damage this event will cause to Bitcoin's reputation. It was easy to argue that the "20% drop due to hackers" last week was nothing since at the end of the day, Bitcoin traded higher.
But this is completely different. The media has "bubble" written everywhere, which has spooked many holders. Your servers caused a lot of people to pull the trigger and we as a community have to put our foot in our mouths before we even think of trying to tell anyone that this wasn't a crash.
Az tak strasne to nepadlo, je to na 175 a pomalicky rastie. Skoda ze som nebol registrovany a nemal peniaze ready vcera. Paci sa mi tato spekulativna hra. Cakam na sprocesovanie penazi a kupim si za par susnov a budem sa hrat 
-
Old Dirty Bastard
Guru
hej, aj mňa strašne baví sledovať ten vývoj na trhu.. za pár mesiacov pri BTC som sa naučil o ekonomike viac ako za roky na škole
ešte jeden comment k tomu,že Gox včera vykonal 3krát viac transakcií ako normálne, ja osobne si tiež stále myslím, že to bolo celé vykonštruované
Seriously, WTF? Your horribly inept trading system played a major role in causing a pretty big crash/correction/whatever, lots of grief, and economic losses.
Your comment afterwards is "Hey guys, due to the chaos we helped inflict our profits for today are up almost 200%! Let's take a moment together to celebrate how impressive things were!"
Well, fuck you. 30 minute lag in trading while the market is being dumped is robbery, especially when there was no communication or notice on the issues. Thanks for letting us know what happened AFTER we lost money over it. Glad your awesome company made lots of money in transaction fees though
-
Space5800
Medium Professional
Chcem si zasa kúpiť niečo málo bitcoinov. Môžem alebo za 2 dni to pôjde dole a zasa spanikárim a predám za pár desiatok $/btc?
Aj keď nato mi asi nikto nevie odpovedať. Ale po včerajšku som z toho v prdeli a bojim sa kupiť 
cenu btc si každa zmenareň vycucava sama?
cenu btc si každa zmenareň vycucava sama?
je to burza, rozhoduje ponuka a dopyt
-
Old Dirty Bastard
Guru
úplne si to nevycucáva, ako povedal sundevil, ide o dopyt.. cena klesla kvôli tomu, že je momentálne veľa voľných mincí.. vystúpa, ak ich ľudia opäť odkúpia, čo sa stane, resp. už sa deje. napr. v brazílii je nedostatok ponuky, cena je tam vždy o 10-15 USD vyššia ako všade inde, taktiež v kanade. ak chceš investovať a dúfať, že cena pôjde vždy len smerom hore, strácať nervy hneď pri prvom páde o 20-60%, tak bitcoin určite nie je pre teba.
-
TommyHot
Addict
Tak som vcera nakupil ako to znova zacalo rast.. Sice som premrhal tie lepsie ceny, lebo bol cely bitcoin zasekany, ale tak nevadi
trochu to podusim, predam, pockam kym "niekto" znova urobi "ddos" a potom nakupim lacno.. Snad sa podari 
-
Old Dirty Bastard
Guru
takúto stratégiu som tiež zvažoval, nechať vysieť prachy na stránke a čakať, kým to padne, aby som to mal pripravené na nákup, len som asi moc paranoidný, ani mince tam nenechávam dlhšie.
viem, ze sa asi nepatri spytat, ale kolko toho mate ? 
posielam si tam 150eur na hranie, ale ked si pomyslim, ze budem mat 1btc, tak mi to pride smiesne
posielam si tam 150eur na hranie, ale ked si pomyslim, ze budem mat 1btc, tak mi to pride smiesne
Och bože, my sme asi pred dvomi mesiacmi zo spolužiakmi chceli kupovať tú veľkú mašinu + každý kúpiť 20 BTC.
Mohol som byť milionár. *facepalm*
Mohol som byť milionár. *facepalm*