pokuta za koroziu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pokuta za koroziu

Príspevok od používateľa gego »

Zastavili ma policajti a dali mi pokutu 60 € za koroziu s ktorou som nesuhlasil lebo to nijak neovplyvnuje jazdne vlastnosti a bezpecnostne hladisko auta ( 5 dvere na felicii ) policajti ostali zarazeny s tym ze na spravnom konani to mam za 100 € ale nedali mi ziaden papier nic pride mi nieco domov ci sa na to vysrali a chceli ma len vystrasit ? Korozia je na kufri dveri pod listou ( listy boli dole cize su tam 2 cm siroke a 5 cm dlhe diery dve
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: pokuta za koroziu

Príspevok od používateľa Francek »

Ked mas STK, tak mozu ist do teplych krajin. Nikde nie je napisane, ze nemozes mat zhnite auto :).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na spravne konanie ti pride domov list. Ak to bolo v inom okrese ako je prihlasene auto, tak policajt ma mesiac casu, kym to spracuje vo svojom okrese. Potom dalsi mesiac maju policajti v okrese v ktorom je registrovane auto na to, kym to spracuju a poslu ti list. A potom ti pride predvolanie s tym, aby si sa dostavil o 3-4 tyzdne na spravne konanie. Takze ak ta zastavili v meste v ktorom mas prihlasene auto, tak do mesiaca ocakavaj list a potom este spravne konanie, cize tak koncom maja.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ja som chodil na felicii a mala tiež koroziu na 5tych dverách, puknutý predný nárazník, a po blatníkov bola korózia, na podbehu :D Stopla ma polícia každý mesiac minimálne 2x, keďže je trend stopovať staré autá a nikdy som nedostal ani napomenutie či pokutu. Auto je už vyradené.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ako bolo napísané, pokiaľ má platnú STK tak sa nie je o čom baviť. Korozia na piatych dverách nijako neohrozuje jeho, ani iných účastnikov cestnej premávky
Markuss0
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Markuss0 »

ale zase ked chcu muzi zakona tak fakt vedia najst cokolvek na aute... aj nemozne! no ale s koroziou by som sa hadam aj sudil :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

korozia sice neohrozuje nikoho, nevadi ani pri stk, ale iba v pripade, ze je povrchova... pokial je nieco prehrdzavene, nech su to aj piate dvere ci prah, auto sa stava technicky nesposobile na premavku na pozemnych komunikaciach... policajt moze odobrat papiere a poziadat o preverenie technickeho stavu...
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa justfyi »

Veru tazko povedat ze pokial je STK tak moze ist do teplych krajin lebo STK auto sa da zhovadit den po STK a tym padom by jazdilo dalsie 2 roky v nesposobilom stave, napriek tomu ze ma platnu STKcku.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jasne, to, ze ma platnu STK, nie je predsa vyhovorka a ani to nikoho nezaujima... ked mi odpadne koleso a ja s tym pojdem po komunikacii, tiez sa nebudem ohanat nejakou kartickou :P

ak ma policajt podozrenie, ze vozidlo nie je v adekvatnom technickom stave, tak ma vodic smolu... ide na kontrolu technickeho stavu a pokial su diery durch, tak neprejde...
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

fotky neurobili dam to zavarit a vyhovorim sa na policajnu sikanu :) ok diky
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Zakry to gitom, zbytocne to vyvarat.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja som si kedysi dvere na favorite prelepil zltou naleplou s nejakym cervenym napisom :D auto v pohode preslo, po STK som to samozrejme odlepil :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ratzi> No Fear? :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

coze? no neviem veru, co tam bolo napisane :) ale v tych dobach asi mogul :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Žasnem za čo sa už dávajú v tejto krajine pokuty. Na Felícii, konkrétne s dosť hrdzavými 5tymi dverami som nachodil celkom dosť km a nikdy nebol s tým problém.
Hrdza na Felicii nie je vada, to je jej vlastnosť. Vždy to tak bolo. Sila za čo sú schopný vyžobrať.
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

Felicia bez hrdze by ani cez STK nemala prejst
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mňa skôr udivuje, že sú to ľudia ochotní platiť? Ako vážne? Ak vám povie, že vám dáva 50€ za to, že vyzeráte nevyspato, tak tiež zaplatíte? Alebo že gumička na stierači nie je čierna ale farebná?
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Nuž veľa ľudí ešte stále má pred políciou strach a to až do takej miery, že keď vidia uniformu, radšej sklopia uši a zaplatia. Často krát aj za to, čo je nezmyselné. Istý vzájomný rešpekt by tam mal byť, ale psychologický moment robí svoje a majáky + uniforma = tu máš prachy, len ma nechaj v klude ísť.

V drvivej väčšine prípadov stačí ak zachová človek kľud, vie do akej miery urobil chybu a do akej miery je ochotný sa za ňu "biť" a hlavne pozná svoje práva.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Preto treba nezmyselné pokusy o ozbíjanie dávať do správneho konania, policajti často pochybia pri vyplnení papierov (obzvlášť tí ktorí chcú zarobiť na strachu) a vtedy je obvinenie neplatné, dôkazné bremeno nesú oni.
Na správne konanie sa oplatí doniesť si kamoša právne zbehlého nakoľko na to máte právo a už to vie zamávať policajtovým sebavedomím a skorej spraví chybu.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

hojko napísal:Na spravne konanie ti pride domov list. Ak to bolo v inom okrese ako je prihlasene auto, tak policajt ma mesiac casu, kym to spracuje vo svojom okrese. Potom dalsi mesiac maju policajti v okrese v ktorom je registrovane auto na to, kym to spracuju a poslu ti list. A potom ti pride predvolanie s tym, aby si sa dostavil o 3-4 tyzdne na spravne konanie. Takze ak ta zastavili v meste v ktorom mas prihlasene auto, tak do mesiaca ocakavaj list a potom este spravne konanie, cize tak koncom maja.
Do ktoreho mesta potom bude musiet prist na konanie?
Napísať odpoveď