pokuta za koroziu
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
pokuta za koroziu
Zastavili ma policajti a dali mi pokutu 60 € za koroziu s ktorou som nesuhlasil lebo to nijak neovplyvnuje jazdne vlastnosti a bezpecnostne hladisko auta ( 5 dvere na felicii ) policajti ostali zarazeny s tym ze na spravnom konani to mam za 100 € ale nedali mi ziaden papier nic pride mi nieco domov ci sa na to vysrali a chceli ma len vystrasit ? Korozia je na kufri dveri pod listou ( listy boli dole cize su tam 2 cm siroke a 5 cm dlhe diery dve
-
Francek
Star
Re: pokuta za koroziu
Ked mas STK, tak mozu ist do teplych krajin. Nikde nie je napisane, ze nemozes mat zhnite auto
.
-
hojko
Site Admin
Na spravne konanie ti pride domov list. Ak to bolo v inom okrese ako je prihlasene auto, tak policajt ma mesiac casu, kym to spracuje vo svojom okrese. Potom dalsi mesiac maju policajti v okrese v ktorom je registrovane auto na to, kym to spracuju a poslu ti list. A potom ti pride predvolanie s tym, aby si sa dostavil o 3-4 tyzdne na spravne konanie. Takze ak ta zastavili v meste v ktorom mas prihlasene auto, tak do mesiaca ocakavaj list a potom este spravne konanie, cize tak koncom maja.
-
rufus59
Light Professional
Ja som chodil na felicii a mala tiež koroziu na 5tych dverách, puknutý predný nárazník, a po blatníkov bola korózia, na podbehu
Stopla ma polícia každý mesiac minimálne 2x, keďže je trend stopovať staré autá a nikdy som nedostal ani napomenutie či pokutu. Auto je už vyradené.
-
audiotrack
VIP
ako bolo napísané, pokiaľ má platnú STK tak sa nie je o čom baviť. Korozia na piatych dverách nijako neohrozuje jeho, ani iných účastnikov cestnej premávky
ale zase ked chcu muzi zakona tak fakt vedia najst cokolvek na aute... aj nemozne! no ale s koroziou by som sa hadam aj sudil 
-
RATZINGER666
Darca
korozia sice neohrozuje nikoho, nevadi ani pri stk, ale iba v pripade, ze je povrchova... pokial je nieco prehrdzavene, nech su to aj piate dvere ci prah, auto sa stava technicky nesposobile na premavku na pozemnych komunikaciach... policajt moze odobrat papiere a poziadat o preverenie technickeho stavu...
Veru tazko povedat ze pokial je STK tak moze ist do teplych krajin lebo STK auto sa da zhovadit den po STK a tym padom by jazdilo dalsie 2 roky v nesposobilom stave, napriek tomu ze ma platnu STKcku.
-
RATZINGER666
Darca
jasne, to, ze ma platnu STK, nie je predsa vyhovorka a ani to nikoho nezaujima... ked mi odpadne koleso a ja s tym pojdem po komunikacii, tiez sa nebudem ohanat nejakou kartickou 
ak ma policajt podozrenie, ze vozidlo nie je v adekvatnom technickom stave, tak ma vodic smolu... ide na kontrolu technickeho stavu a pokial su diery durch, tak neprejde...
ak ma policajt podozrenie, ze vozidlo nie je v adekvatnom technickom stave, tak ma vodic smolu... ide na kontrolu technickeho stavu a pokial su diery durch, tak neprejde...
-
gego
Light Professional
fotky neurobili dam to zavarit a vyhovorim sa na policajnu sikanu
ok diky
-
Francek
Star
Zakry to gitom, zbytocne to vyvarat.
-
RATZINGER666
Darca
...ja som si kedysi dvere na favorite prelepil zltou naleplou s nejakym cervenym napisom
auto v pohode preslo, po STK som to samozrejme odlepil 
-
Fabo
Hardcore addict
Ratzi> No Fear? 
-
RATZINGER666
Darca
coze? no neviem veru, co tam bolo napisane
ale v tych dobach asi mogul 
Žasnem za čo sa už dávajú v tejto krajine pokuty. Na Felícii, konkrétne s dosť hrdzavými 5tymi dverami som nachodil celkom dosť km a nikdy nebol s tým problém.
Hrdza na Felicii nie je vada, to je jej vlastnosť. Vždy to tak bolo. Sila za čo sú schopný vyžobrať.
Hrdza na Felicii nie je vada, to je jej vlastnosť. Vždy to tak bolo. Sila za čo sú schopný vyžobrať.
Felicia bez hrdze by ani cez STK nemala prejst
Mňa skôr udivuje, že sú to ľudia ochotní platiť? Ako vážne? Ak vám povie, že vám dáva 50€ za to, že vyzeráte nevyspato, tak tiež zaplatíte? Alebo že gumička na stierači nie je čierna ale farebná?
Nuž veľa ľudí ešte stále má pred políciou strach a to až do takej miery, že keď vidia uniformu, radšej sklopia uši a zaplatia. Často krát aj za to, čo je nezmyselné. Istý vzájomný rešpekt by tam mal byť, ale psychologický moment robí svoje a majáky + uniforma = tu máš prachy, len ma nechaj v klude ísť.
V drvivej väčšine prípadov stačí ak zachová človek kľud, vie do akej miery urobil chybu a do akej miery je ochotný sa za ňu "biť" a hlavne pozná svoje práva.
V drvivej väčšine prípadov stačí ak zachová človek kľud, vie do akej miery urobil chybu a do akej miery je ochotný sa za ňu "biť" a hlavne pozná svoje práva.
-
Andi_Cibula
Addict
Preto treba nezmyselné pokusy o ozbíjanie dávať do správneho konania, policajti často pochybia pri vyplnení papierov (obzvlášť tí ktorí chcú zarobiť na strachu) a vtedy je obvinenie neplatné, dôkazné bremeno nesú oni.
Na správne konanie sa oplatí doniesť si kamoša právne zbehlého nakoľko na to máte právo a už to vie zamávať policajtovým sebavedomím a skorej spraví chybu.
Na správne konanie sa oplatí doniesť si kamoša právne zbehlého nakoľko na to máte právo a už to vie zamávať policajtovým sebavedomím a skorej spraví chybu.
Do ktoreho mesta potom bude musiet prist na konanie?hojko napísal:Na spravne konanie ti pride domov list. Ak to bolo v inom okrese ako je prihlasene auto, tak policajt ma mesiac casu, kym to spracuje vo svojom okrese. Potom dalsi mesiac maju policajti v okrese v ktorom je registrovane auto na to, kym to spracuju a poslu ti list. A potom ti pride predvolanie s tym, aby si sa dostavil o 3-4 tyzdne na spravne konanie. Takze ak ta zastavili v meste v ktorom mas prihlasene auto, tak do mesiaca ocakavaj list a potom este spravne konanie, cize tak koncom maja.