Moja milovana Gainward GTX 470 graficka karta dnes posledny krat, aj po pokuse ozivovania v rure, vydychla preto sa obzeram po nieco novom, co by zaplnilo tuto dieru v mojom srdci...
Takze prebehol som nejake stranky testy a tak, a vyslo mi ze vykonostne(referencny vykon 470) aj cenovo priatelne(dajme tomu do 130eur+- aj ked povodne ocakavanie bolo tak 70
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... N570OC-13I
alebo
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... N56GUD-1GI
Viem rozdiel +- 10 eur je nic jedine co ma odradza od kupy vyssieho modelu je papanie elektriny 150W vs 220W v prospech GTX 560. Gtx 470 mala tiez uctihodnych 215W aj dost hriala, mozno sa az prehrievala cca. 80stupnov v zatazi a tak sa teraz bojim aby sa mi dalsia karta zase nepokazila(predsa len to pre mna nie je mala polozka). Taktiez urcite moja zostava je poslabsia ale zatial mi vyhovuje, s Gtx 470 som hraval hry v 1080p uplne v pohode. Rozmyslal som aj nad kompletnou renovaciou tj. cpu,mb,ram,gpu ale nakoniec som dosiel k zaveru ze radsej najprv grafika a mozno nejako postupne aj dalsie veci. Takze by som sa Vas chcel opytat ktoru grafiku by ste mi odporucili?
Moja zostava:
CPU: Intel core 2 duo E8400 3ghz
PSU: Tangan 530W
MB: Asus P5E
RAM: Corsair ddr2 2*2GB (400Mhz)
LCD: 23" tv monitor 1080p nativne rozlisenie a horibilna schopnost zobrazovania co uz len v 720p (rozmazane, neostre, poroztahovane)
Cize je mi jasne ze zdroj by mi samozrejme utiahol aj vyssi model, ale na druhej strane procak uz bude aj ten nizsi model obmedzovat, zostava mi ale zatial s gtx 470 bohate stacila, novsie hry som si isiel vo full hd (co je aj jedine mozne pozeratelne rozlisenie na mojom monitore) v defaultnych nastaveniach (neviem presne ake boli a nie som ani nejaky onanista nad enormnymi hodnotami fps) plynulo, obcas nejaky drop ale nic zavazne dalo sa vsetko vklude zahrat (novy Hitman, Sleeping dogs, Witcher). Moja primarna hra ktoru hram 90% hrania je Dota2, co nie je az taky vycucavac vykonu, ale tiez vie poriadne pri masovych bitkach potrapit. Ta mi isla konstatne 100fps na starej grafike a tejto zostave, max. fps drop bol tak 40 ale to uz museli ciganske svetielkujuce penisy z neba padat. Mam teraz pozicane toto http://www.alza.sk/msi-n630gt-md4gd3-d334271.htm ale to je na prsty do hrdla a zapitie dvomi decilitrami vlaznej vody, cize slusne povedane pre mna nedostacujuce a uplne zle. PC vyuzivam v podstate cely cas co som doma ho nechavam zapnute dajme tomu tych 6 hodin denne minimalne + ked sa nieco stahuje aj dlhsie, vyuzivam Pc na Hry, filmy, internet, ziadne CAD aplikacie ani nejake narocne rendery nerobim. O pocitac sa ale snazim starat a pravidelne aspon raz do mesiaca poocistujem prach z chladicov, povysavam, ked treba a vidim ze je to uz velmi zle aj porozoberam veci, vymenim teplovodivu pastu a tak, ked nemam co robit tak je to taka moja pasia.
----Takze prosim o radu! Aku grafiku mam vybrat? Mam prihliadat na tu spotrebu energie? Poradili by ste mi mozno nejaku vhodnejsiu alternativu o ktorej som neuvazoval?---
PS: Je mi jasne ze vsetci budete mat na jazyku NASETRI a VYMEN hlavne CPU a ostatne veci , ale to budem riesit za chodu ked uz mi to nebude vyhovovat, alebo bude viacej lovacikov, teraz mi odisla grafika nepotrebujem nejaky vyraznejsi upgrade, nemam ziadnu hru ktoru by som chcel hrat a nemozem (nie som velmi na tie strielacky a tak typu battlefield 3), takze potrebujem grafiku ktore sa mozno potom nestrati ani v dalsom upgrade mojej zostavy (ak dovtedy ovsem nedosluzi
VOPRED DAKUJEM ZA KAZDU ODPOVED, a ospravedlnujem sa za slohovu pracu!
Tl;dr