GTX 560 vs GTX 570 vs ??

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
13cookie13
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

GTX 560 vs GTX 570 vs ??

Príspevok od používateľa 13cookie13 »

Dobry den,

Moja milovana Gainward GTX 470 graficka karta dnes posledny krat, aj po pokuse ozivovania v rure, vydychla preto sa obzeram po nieco novom, co by zaplnilo tuto dieru v mojom srdci... :D staci!

Takze prebehol som nejake stranky testy a tak, a vyslo mi ze vykonostne(referencny vykon 470) aj cenovo priatelne(dajme tomu do 130eur+- aj ked povodne ocakavanie bolo tak 70 :D) riesenie pre mna je bud

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... N570OC-13I

alebo

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... N56GUD-1GI

Viem rozdiel +- 10 eur je nic jedine co ma odradza od kupy vyssieho modelu je papanie elektriny 150W vs 220W v prospech GTX 560. Gtx 470 mala tiez uctihodnych 215W aj dost hriala, mozno sa az prehrievala cca. 80stupnov v zatazi a tak sa teraz bojim aby sa mi dalsia karta zase nepokazila(predsa len to pre mna nie je mala polozka). Taktiez urcite moja zostava je poslabsia ale zatial mi vyhovuje, s Gtx 470 som hraval hry v 1080p uplne v pohode. Rozmyslal som aj nad kompletnou renovaciou tj. cpu,mb,ram,gpu ale nakoniec som dosiel k zaveru ze radsej najprv grafika a mozno nejako postupne aj dalsie veci. Takze by som sa Vas chcel opytat ktoru grafiku by ste mi odporucili?

Moja zostava:
CPU: Intel core 2 duo E8400 3ghz
PSU: Tangan 530W
MB: Asus P5E
RAM: Corsair ddr2 2*2GB (400Mhz)
LCD: 23" tv monitor 1080p nativne rozlisenie a horibilna schopnost zobrazovania co uz len v 720p (rozmazane, neostre, poroztahovane)

Cize je mi jasne ze zdroj by mi samozrejme utiahol aj vyssi model, ale na druhej strane procak uz bude aj ten nizsi model obmedzovat, zostava mi ale zatial s gtx 470 bohate stacila, novsie hry som si isiel vo full hd (co je aj jedine mozne pozeratelne rozlisenie na mojom monitore) v defaultnych nastaveniach (neviem presne ake boli a nie som ani nejaky onanista nad enormnymi hodnotami fps) plynulo, obcas nejaky drop ale nic zavazne dalo sa vsetko vklude zahrat (novy Hitman, Sleeping dogs, Witcher). Moja primarna hra ktoru hram 90% hrania je Dota2, co nie je az taky vycucavac vykonu, ale tiez vie poriadne pri masovych bitkach potrapit. Ta mi isla konstatne 100fps na starej grafike a tejto zostave, max. fps drop bol tak 40 ale to uz museli ciganske svetielkujuce penisy z neba padat. Mam teraz pozicane toto http://www.alza.sk/msi-n630gt-md4gd3-d334271.htm ale to je na prsty do hrdla a zapitie dvomi decilitrami vlaznej vody, cize slusne povedane pre mna nedostacujuce a uplne zle. PC vyuzivam v podstate cely cas co som doma ho nechavam zapnute dajme tomu tych 6 hodin denne minimalne + ked sa nieco stahuje aj dlhsie, vyuzivam Pc na Hry, filmy, internet, ziadne CAD aplikacie ani nejake narocne rendery nerobim. O pocitac sa ale snazim starat a pravidelne aspon raz do mesiaca poocistujem prach z chladicov, povysavam, ked treba a vidim ze je to uz velmi zle aj porozoberam veci, vymenim teplovodivu pastu a tak, ked nemam co robit tak je to taka moja pasia.

----Takze prosim o radu! Aku grafiku mam vybrat? Mam prihliadat na tu spotrebu energie? Poradili by ste mi mozno nejaku vhodnejsiu alternativu o ktorej som neuvazoval?---

PS: Je mi jasne ze vsetci budete mat na jazyku NASETRI a VYMEN hlavne CPU a ostatne veci , ale to budem riesit za chodu ked uz mi to nebude vyhovovat, alebo bude viacej lovacikov, teraz mi odisla grafika nepotrebujem nejaky vyraznejsi upgrade, nemam ziadnu hru ktoru by som chcel hrat a nemozem (nie som velmi na tie strielacky a tak typu battlefield 3), takze potrebujem grafiku ktore sa mozno potom nestrati ani v dalsom upgrade mojej zostavy (ak dovtedy ovsem nedosluzi :D).

VOPRED DAKUJEM ZA KAZDU ODPOVED, a ospravedlnujem sa za slohovu pracu!

Tl;dr
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: GTX 560 vs GTX 570 vs ??

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

na tvojom mieste by som si priplatil na GTX660 a budeš mať kombinovaný výkon aj spotrebu. Je rýchlejšia ako GTX570 a papá o 50W menej ako GTX560. + sú tam aj dalšie výhody: menej zahrieva, menej hučí, vylepšenia z 6XX série (GPU Boost, čiastočná podpora pre DX11.1, vylepšený surround, TXAA...).

http://www.alza.sk/gigabyte-n660oc-2gd- ... .htm#popis
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

+1 na MichalkoOov post. Avšak s touto cicou:

http://www.alza.sk/asus-gtx650tib-dc2oc ... 406439.htm
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

podľa mňa sa neoplatí ubrať na výkone a ušetriť 5e
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ow, to čo si vybral ty je tiež boost edícia, len inteligentná alza to nenapísala do popisu. Tak potom je to v podstate o kvalite. Asus aj keď slabší, tichší a chladnejší, GA silnejší, ale počutelnejší a nie tak chladný.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No nič, dnes mi to kvalitne d*be. 660 vs 650Ti. A nie 660 Ti boost. Mea culpa. A potom zo seba robím k*kota...
Prílohy
alza.jpg
13cookie13
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 13cookie13 »

diky chlapi, ale to je dost skok 50-60eur navyse pre mna ked viem ze proste mi to netreba, to uz tie peniaze radsej by som dal do dalsich komponentov(cpu,mb), aj ked to je bomba karta asi este porozmyslam ale viem ze moj pocitac ma teraz celkovo, polovicnu hodnotu ako samotna karta, a 50 eur je 50eur.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Preco sa potom nepoobzeraj po niecom pod rukou? Zozenies aj dospele 560ky (tiche verzie) s cenou uz aj okolo 100 Euro, co ti bude stacit (ak teda chces nVidiu).
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

kupovat puzite komponenty do PC je ako kupovat macku vo vreci ;)
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No tak to je pekna blbost, kupujem tak uz roky a jedine, co sa mi pokazilo, bola jedna Asus doska bez zaruky (za 40 Euro). Nevraviac o tych tisickach Euro, co som usetril.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dobi235 - záleží na tom čo a od koho. Od nejakého sprostého overclockera je to zabité, ale od rozumného čoveka čo netaktuje, tak je jedno či to má rok, alebo dva.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

a kto ti zaruci ze nebola ta graficka taktovana? dneska pretaktovat graficku zvladne hadam aj male decko... nehovorim ze vsetko z druhej ruky sa musi za mesiac pokazit ale tak no.. osobne by som si radsej priplatil a mal nove a hlavne so zarukou
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja tiez by som nekupil ziadne pouzite komponenty.
Nemas na ne vecsinou ziadnu zaruku takze ked z nicoho nic odidu tak nikto ti nic neda. Zatial co ked mas normalne z obchodu v zaruke, tak ti musia dat novy kus- ale castokrat ten typ uz nemaju a vratia ti peniaze. Ja som takto uz parkrat dostal vratenu plnu sumu, pritom som vec napr vyse roka aktivne pouzival-nie je to super? A pri pouzitej grafike by mi vadili hlavne dve veci:
1/nemoznost zistit ci nebola nejako brutalne pretaktovana- pritom vieme ze taktuje skoro kazdy
2/ ak niekto mal ten komp zapnuty stale,nejaky notoricky stahovac, tak fan dostal urcite dobre zabrat a bude dobre vybuchany a bude fajne pocut. Ja uz po pol roku co mam zapnutu grafiku kazdy den od rana donoci pocujem ze je hlucnejsia ako ked bola nova.
Napísať odpoveď