Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zeky
Star
Star

Re: Multi level marketing

Príspevok od používateľa zeky »

Neviem, prečo by si mal cestovať kvôli predaju. O pošte si asi ešte nepočul. Takže mi chceš povedať, že si kúpiš a NIČ nepredáš?
Takže Ty investuješ stovky € a užívaš svoje produkty len sám?
Prečo sa stať distribútorom Forever Living Products?

Nakupujte výrobky za veľkoobchodné ceny (a predávajte ich so 43% ziskom)
Začnite úspešne podnikať priamo z vášho domu
Sponzorujte priateľov, rodinu či známych, a pomôžte im stať sa súčasťou tejto prosperujúcej spoločnosti
Spotrebný tovar
Spotrebný tovar vám pomôže ľahšie si vybudovať základňu lojálnych zákazníkov, ktorí budú chcieť pravidelne dokupovať produkty. Aktívna základňa zákazníkov je kľúčom k úspešnému MLM a môže byť založená iba na kvalitných výrobkoch spotrebného charakteru.
Zaujímavé FLP tvrdí, že ich bussiness je postavený práve na tom, že funguješ ako distribútor pre ich produkty + môžeš zohnať ďalších distribútorov, ktorí môžu predávať, za čo máš % aj Ty.
MLM sa mení, aby im to ľudia stále žrali. V tom máš pravdu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zeky on nepotrebuje predavat, to uz tento MLM prekonal, tuna staci zohnat ovecku pod seba a zisky uz prerozdeluje firma... :)

Predava dalej len kto chce... no a ferdi proste nechce, tak ho nemat otazkami ako sa to predava... :D
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

no este to mi treba ze budem balit, ked to moze balit FLP. Inak nerozumiem presne preco je to tam tak napisane, ked kazdy si to moze objednat a mne zaplati proviziu za to ze si to kupil, pre mna je lepsie ked si objedna a dostanem proviziu, nez keby som kupil dostal proviziu a predal drahsie.
No ja za to platim a dostanem provizie, takze sa mi to oplati, v tom je pointa. No a okrem ineho si kupujem kozmetiku atd. co su veci co dokial som nepoznal FLP, som kupoval v obchode.

Fabo: a pripada ti na tom nieco divne? inak to nie je ovecka, to je zakaznik, resp. odberatel. ale kto chce moze predavat ked ten komu to predava si nechce tiez za velkoobchodne ceny kupovat.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keď niekomu o tých produktoch porozprávaš a on si následne chce niečo objednať, tak to robíš najprv cez nejaký formulár alebo niečo také, kde nejakým spôsobom formou osobitého prideleného čísla alebo svojho mena identifikuješ seba ako toho, kto sprostredkoval túto objednávku, že? Alebo ako to funguje?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Ano. cez internet do formulara vypisem udaje, plus svoje identifikacne cislo, (moze sa aj dotycny sam zaregistrovat a mu dam cislo), do polhodiny mu pride mailom potvrdenie registracie a moze objednavat. do 48 hodin po zaplateni ma tovar doma.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ferdinand - priznám sa, celú diskusiu som nečítal. Len dotaz: Máš na nákup/predaj tovaru aj živnostenské oprávnenie/s.r.o.? Ak správne rozumiem tvojmu výroku: " ale kto chce moze predavat ked ten komu to predava si nechce tiez za velkoobchodne ceny kupovat." tak tvrdíš, že koncový zákazník si môže kúpiť priamo od firmy za veľkoobchodné ceny + provízia pre teba ALEBO priamo od teba za maloobchodné ceny a ty si dáš štandardnú obchodnú maržu.

Veľmo by ma zaujímalo, ako to majú zmluvne v tej veľkej firme ošetrené, že ich "delegáti" smú takto predávať na svoje triko ich produkty. Teda kto z toho odvádza daň, ako je to s platením odvodov...?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

väčšinou to býva tak, že produkt predáva priamo firma (odvádza daň) a sprostredkovateľovi vypláca províziu a sprostredkovateľ je často zamestnanec v inej firme a MLM má len na privyrobenie, takže zaňho odvádza odvody zamestnávateľ (čo si budeme klamať, odvádza ich za seba sám)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Stoporko: ferdinand nakupuje len pre svoju spotrebu, takze dane riesi FLP. Ako to je pri dalsom prepredaji neriesi - uz som sa pytal.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Mňa by len zaujímalo, či si aj podáva daňové priznanie. Lebo ako on sám spomenul, ľudia sa v tej firme musia registrovať a provízia je príjem, ktorý nie je zdanený. Bolo by zaujímave vidieť ako sa zatvári, ak si nepodáva daňové priznanie a niekto na daňovom by to zistil. Chcel by som vidieť ako by sa zatváril, keby mu došla "pozvánka" z príslušnej organizácie (či už z daňového úradu alebo niekoho iného).
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rád by som vidieť jeho zmluvu s tou firmou. Z toho bude hneď jasné, ako je to s oprávnením. A súčasne - či to, že nerieši ďalší predaj (mimochodom, on narába s hotovosťou? Dúfam, že má registračnú pokladnicu a vydáva bločky...) je daňový podvod + nelegálne podnikanie (pokiaľ v tej zmluve nemá ošetrené, že predáva ako ich "predĺžená ruka" tak predáva na svoje triko a na to potrebuje živnosť + veci s tým súvisiace). A jeho daňové priznanie by som tiež rád vidieť :)
pinco
Darca
Darca

Nie, on s hotovosťou určite nenarába. On, keď objednáva pre niekoho, alebo ten dotyčný si objednáva sám, tak zadáva do formulára jeho identifikačné číslo. Čiže v centrále vedia identifikovať, prostredníctvom koho si ten dotyčný tovar objednal a následne mu vyplatia províziu alebo poskytnú zľavu (alebo ako to tam majú).
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Stoporko 1: Mám živnosť. Je normálne zmluva a je to všetko právne vysporiadané. Ja keďže si nakupujem DPH platí firma, odvody si platím sám. A keď niekto predáva a má daňový doklad tak platí daň predavajúci.

Fabo: Správne to ma byť tak že keď niekto predáva ďalej robí všetko tak ako to má byť v obchode.

Noobsz DJ: Ja podávam. Tie provízie je potrebné zdaniť. Otázne je či na daňovom úrade riešia že niekto predáva takýmto spôsobom veci, nielen od FLP, lebo je zrejme dosť ľudí čo tie provízie nezdaňujú.

Stoporko 2: Nie si ty nejaký daňovák alebo niečo také? Treba riešiť iné veci ako to či niekto kto si takto privyrobí 50 € zaplatí odvody a poistenie. Inak tým že treba mať na takýto predaj pokladnicu dochádza k zhoršovaniu podnikateľského prostredia. A myslím že takáto daň nezachráni štátny rozpočet, kontroly treba robiť inde.

pinco: Číslo zadavám pri registrácii a odvtedy si každý objednáva sám. Tak ako v internetovom obchode. Napíše číslo, heslo a objednáva. Vyplácajú provízie, ktoré sa môžu zväčšovať, a tým pádom zmenšovať pre ľudí nado mnou.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ferdinand - od daňovákov mám na hony ďaleko, mám vlastný eshop a na našich byrokratov a spol. srdečne nadávam :)
Pýtam sa z čisto osobných dôvodov, zaujíma ma, ako to majú ošetrené. Takže tebe sa finančne oplatí platiť odvody? Ak sa smiem spýtať, cca koľko máš čistý zisk (zisk = provízie + predaj - nákup - odvody, skladné, software, réžia...)?

Počkaj, aké, že DPH si platí firma? Pokiaľ ty ako podnikateľský subjekt nakupuješ od dodávateľa (materskej firmy), tak buď nie si platca DPH a teda nakupuješ za cenu, v ktorej je už DPH zarátané, alebo si platcom DPH a teda si môžeš uplatniť odpočítanie DPH a nakupuješ za ceny bez dane (zjednodušene).

Môžeš mi, prosím, popísať, ako funguje, keď to napr. ty chceš predať niekomu ďalej? Jedna známa po FLP pokukuje, tak by som rád vedieť, ako to je. Teda situácia: ja chcem kúpiť nejaký tovar a prídem za tebou. Ako to potom prebieha? Komu platím, ako platím, aký dostanem doklad (fa/pokladničný), kedy mi príde tovar, kto mi ho dá...
pinco
Darca
Darca

Stoporko, tu už na to odpovedal.
ferdinand19 napísal:Ano. cez internet do formulara vypisem udaje, plus svoje identifikacne cislo, (moze sa aj dotycny sam zaregistrovat a mu dam cislo), do polhodiny mu pride mailom potvrdenie registracie a moze objednavat. do 48 hodin po zaplateni ma tovar doma.
Čiže on si nerobí žiadne zásoby, ktoré neskôr predáva. On odprezentuje produkty a "zákazník" si už tovar objedná sám. Ferdinand má svoje identifikačné číslo, ktoré "zákazník" vpíše do formulára, aby v centrále vedeli "pod koho" ten "zákazník" patrí. Následne je ferdinandovi vyplatená provízia.

Asi tak nejak ferdinand, že? Prepáč, že odpovedám za teba.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

stoporko: je tam napisane že konam vo vlastnom mene, atd. , cize pravne je to absolutne v poriadku. Mne sa oplati platit odvody, lebo dostavam iba provizie, nepredavam. skladne,rezia 0 €, ak ma niekto skladne, skladuje to vo vlastnych priestoroch.
ja som podnikatelsky subjekt mam prijem za provizie, tovar co nakupujem, nakupujem pre seba ako zakaznik, cize je tam zapocitane dph.

ak pokukuje po FLP najlepsia varianta: pod niekoho sa zaregistruje, dostane cislo, objednava od FLP, FLP jej to doruci aj da doklad. Kupovat od niekoho ma zmysel len ked niekto kupuje velmi malo.

ano spravne pinco, takto to funguje, preto tvrdim ze MLM nie je pyramida.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ferdinand - takže ty fyzicky nikomu nič nepredávaš? Teda v zmysle: najprv ja nakúpim a tebe predám? Ty len sprostredkuješ predaj? Čo máš v živnostenskom, ak sa smiem spýtať? Je živnostenský list pre túto prácu povinný?

Ešte raz - aký je tvoj čistý zisk v priemere za mesiac? Kľudne stačí do správy ak nechceš verejne - aby som jej vedel povedať s čím cca môže rátať.

Pinco - teda on v podstate robí len makléra, propagátora, správne tomu rozumiem? S obchodníčinou to nemá prakticky nič spoločné. Či?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

ja tak robim. kazdy musi vediet co sa mu viac oplati. mam tam maloobchod.
podla zakona by si mal mat zivnostensky list, no ked nemas nic sa nedeje, nikto to neriesi, i ked podla zakona treba mat.

"aby som jej vedel povedať s čím cca môže rátať."- no ja mam cca 700 €, ale to je rozne, neda sa povedat s cim mozes ratat, ake obchody urobis tolko zarobis, zavisi to aj od ludi na akych natrafis atd. Niekto hovori ze to je drahe (vyhovara sa), no poznam ludi co peniaze maju a mali by to vo vlastnom zaujme uzivat no nechcu. To je velmi tazke povedat s cim moze ratat. Moze ratat s tym ze jej budu spravodlivo vyplatene provizie.

Tu v podstate nemas byt obchodnik, aj pre ludi je lepsie ked si to mozu nakupovat od vyrobcu nez od teba, budu to mat lacnejsie, nemusis ist predat, zvlast ked byvaju daleko. I ked mozes predavat, napr. nejaky maser alebo neviem kto, moze ponukat klientom a predavat. To ze vlastne nie som obchodnik je hlavna myslienka MLM.
pinco
Darca
Darca

Stoporko, podľa mňa, s obchodničinou to má dosť spoločné. Predajný proces tam predsa prebieha, aj keď nie je ukončený výmenou, aspoň teda nie priamo s ním, ale so spoločnosťou.

Ja osobne v tom stále pyramídu vidím. Je odtiaľ vypustená jedna/dve línie a je to také "prezlečené do krajšieho", ale štruktúra a samotné jadro toho, je spoločné s pyramídou.

Nevidím však v tom nič hrozné, nijak ťa za to neodsudzujem. Ak ťa to baví a aj tvoje okolie je s tebou spokojné, tak je to ok.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Fincentrum vylúčili z asociácie poradcov

Kto by to bol povedal, že taká "seriózna" spoločnosť bude vylúčená z asociácie poradcov? Je to síce neskoro, ale niekedy sa to muselo začať. Čakám, kedy budú vylúčené aj ďalšie podobné spoločnosti a zostane len jedna zo všetkých spoločností, ktorá si v podstate kúpi svoj monopol. A dúfam, že padne aj posledná spoločnosť, ktorá na našom trhu zostane. Aspoň bude o zopár tisíciek podvodníkov menej. Pardon, mal som na mysli finančných poradcov a nie podvodníkov.
tomas011
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tomas011 »

Hľadám lídrov na rozbehnutie SR a ČR trhu pre novú medzinárodnú spoločnosť,
ktorá valcuje svetový trh a je momentálne TOP 1 na svete podľa ratingov aj zárobkov.

"Poznáte niekoho kto pije kávu?"
Káva je hneď po vode druhým najobľúbenejším nápojom na planéte. Jedná sa o druhú najviac obchodovanú komoditu po rope.
Chceš sa aj ty stáť súčasťou medzinárodného obchodu s kávou a zarábať na tom, že len v Európe sa vypije denne 1,2 miliardy šálok kávy?

Spoločnosť Organo Gold je úplne na začiatku na Slovenskom a aj Českom trhu a vďaka tomu máš aj ty obrovskú príležitosť ako sa stať či už úspešným
tak isto i finančne nezávislým. Určite poznáte spoločnosti ako sú Avon alebo Oriflame. Viete si predstaviť že ste na začiatku-rozbehu
takejto spoločnosti? Organo Gold je najrýchlejšie rastúca spoločnosť na svete s väčším potenciálom ako iné spoločnosti vďaka systému a produktu.
Ak ste cieľavedomí a otvorený novým možnostiam kontaktujte ma na [email protected] alebo v správe určite sa dohodneme na stretnutí kde si povieme viac.

video treba zapnúť titulky)
http://www.10incomes.com/page/mlm-500-momentum-ranks (TOP 500)
http://www.obtainer-online.com/incomelist.php (zárobky)
http://www.facebook.com/pages/K%C3%A1vo ... ts&fref=ts
http://www.tomas11.organogold.com/r/CZ/CZ/
Napísať odpoveď