Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa piton »

Mmarek9122 napísal:Caute ludkovia potrebujem help s VS.

Tento rok koncim Elektrotechnicku s odborom POS (pocitacove systemy) ... PC ma bavia aj programovanie jednoducho vsetko okolo PC ... mohli by ste mi dat nejake navrhy kde ist na ktoru skolu?? Nieco s INF ale kde tak to uz neviem ... som z okolia MI.

Za skore odpovede Dakujem :-)
Jednoduche... moznosti zoradene podla vzdialenosti od domova: FEI TUKE, FIIT/FEI STUBA, FIIT VUT Brno(prip. Masarykova), Karlova uni/CVUT Praha.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zabudol si FRI UNIZA.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

este aj UPJS informatika ..(len nieje technicka)
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

To potom aj UK BA matfyz.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na upjs uz je aj aplikovana informatika ale iba bc.
F1L1P
Expert
Expert

Príspevok od používateľa F1L1P »

Co znamena Podanie dodatočnej prihlášky do 26.07.2013? Znamena to ze ju mozem este poslat na skolu aj napr. v juni? Jedna sa o toto http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... formatika1
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

F1L1P napísal:Co znamena Podanie dodatočnej prihlášky do 26.07.2013? Znamena to ze ju mozem este poslat na skolu aj napr. v juni? Jedna sa o toto http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... formatika1
tzv 2. kolo, nenabrali dost studentov, takze prihlaska sa da poslat az do konca jula
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

Zdravím, chcel by som sa spýtať čo hovoríte na VUT v Brne, konkrétne na odbor http://www.vutbr.cz/studium/ects-katalo ... u?oid=9141. Zaujíma ma najmä, za aké ceny sa tam dá "prežiť", čiže čo tam asi stojí nejaké ubytovanie a strava(+ nejaké základné veci) nie som náročný(čím menej tým lepšie) a ešte ako je to tam s učivom, niekde som čítal, že sú tam samé materiály analógové obvody, prípadne nejaké skúsenosti ak tam niekto chodí, dočítal som sa, že berú bez prijímačiek ak sú priemery známok na konci 1. 2. 3. ročník a na polroku v 4. ročníku lepšie ako 2, čiže to by som mal splniť.
Prípadne ak by ste vedeli poradiť niečo podobné v rámci elektroniky, čiže žiadna "silnoprúdovka" energetika ani nič podobné. Niečo v podobnom odbore.

Vopred ďakujem za odpoveď.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aké máš momentálne záujmy ? Považuješ slaboprúd za svoj život ? :D

Skúsim chronologicky:
1. ročník - filter, sito, eliminácia slabých, začínalo nás tuším 700 a zápočet z najelementárnejšej elektrotechniky nedostalo 100 ľudí, potom ďalších 100 odišlo po prvom semestri dobrovoľne.
Fyzika1/2, Matematika 1/2, Elektrotechnika 1/2 sú predmety s filtračnou funkciou, Elektronické súčiastky tiež vedeli potrápiť. Ja osobne som prešiel všetko na prvý šup, k známkam sa nevyjadrujem. :D
2. ročník - konečne oborové predmety, ale niektoré nie nejak sympatické, Výrobné Procesy sú rozprávky, na skúške som popísal 7 strán A4. :roll: , Matematika 3 bola strašne easy. Klasika Signály a Sústavy kde sú záležitosti ako FT, FFT, Z transformácia, analýza signálov, neviem čo k tomu dodať.
Analógové elektronické obvody sú veľmi kvalitne spracovaný predmet, prednášky som žral jednu za druhou, férový učiteľ na skúške. Svetlý moment pobytu na VUT FEKT.
Digitálne obvody - absolútna nutnosť v dnešnom svete Mixed Signal systémov, spolužiaci na ten predmet nadávali a nenávideli ho, ja som ho spravil na Áčko, veľmi kvalitne spracované, bohužiaľ sa už nechytajú do rúk logické obvody, ale sype sa to do FPGA Spartan 3, čo asi odrádzalo neprogramátorov, kódi sa v jazyku VHDL ktorý vzišiel z pekla samého.
Simulácia v prostredí SPICE s tým istým učiteľom čo analogina, predmet som spravil za A, tento predmet chýba aj na zahraničných univerzitách, pche.
3. ročník - Pomerne slobodná voľba predmetov, povinné boli Plošné spoje a povrchová montáž, trochu rozprávok, ale človek sa dozvie nutné do života (prezradím tajomstvo, ja viem doma v byte vyrábať krajšie plošné spoje než ústav samotný, hold teoretici)
Mikroelektronika a technológia súčiastok bol jeden z naj predmetov, spravil som ho na A, je to akýsi komplexný prierez súčiastkami a jej výrobou. Na labiných sme robili hybridy na keramike, sieťotlačovali sme, celkom pekné, dokonca tie šmejdy aj fungovali, mohli sme si ich nechať. :)
Analógové integrované obvody prednáša šéf oboru, veľmi kvalitne spravený predmet ktorý pripravuje na prácu v oblasti návrhu integráčov a bezprostredná spolupráca s ON Semiconductor, s tým sa síce ráta až v 5. ročníku, ale ja už pre ON Semi makám 2 roky. :)

VUT intráky - drahé a stále zdražujú, menzy total naprd. Zriadil som si kartičku MUNI - lacnejšie, kvalitnejšie, výdatnejšie, zdravšie jedlá. Intrák môj naposledy stál 3 tisícky, momentálne bývam na byte kde platím 2175kč + energie.
Ešte niečo ? Môžem ti poslať zoznam predmetov ktoré si NEzapisovať.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Chystáte sa niekto na TSP, zajtra alebo pozajtra, či už v BA alebo v Brne na MUNI? :)
Jak ste na tom? Skúšate si robiť testy? Pripravujete sa nejak špeciálne? Aký percentil potrebujete?
anyway
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa anyway »

Zajtra robim v Brne, aj test s bio a chem. TSPeciek som si spravil zo desat. Percentil potrebuejm co najvyssi (mierne som sa vybodol na biologiu), ale sudiac podla vysledkov z poslednych troch rokov, tak nad 65, aby som mal aspon nejaku sancu. Specialne sa nepripravujem, chcel som si pozriet vyrokovu logiku, ale na tom som prilis lenivy... Najhorsie mi ide kulturny prehlad a analyticke myslenie. Najviac bodov dosahujem pri kritickom mysleni.
Hensym
VIP
VIP

Mne stačí zo 55, a TSP-čka som si dnes a včera spravil dokopy asi tri. Raz 70 percentil, raz 78, a dnes sa mi podarilo 89, a ešte mi ostalo 7 minút do konca. Ja dúfam, že mi to zajtra nepokazí stres. Tiež si chcem ešte pár vecí pozrieť, zatiaľ som si nepozeral nič špeciálne.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Andi_Cibula napísal:
VUT intráky - drahé a stále zdražujú, menzy total naprd. Zriadil som si kartičku MUNI - lacnejšie, kvalitnejšie, výdatnejšie, zdravšie jedlá. Intrák môj naposledy stál 3 tisícky, momentálne bývam na byte kde platím 2175kč + energie.
Ešte niečo ?
Vzhľadom na to,že je možné ,že pôjdem na VUT avšak na podnikateľskú fakultu tak ma zaujíma len tá posledná časť teda ubytovanie a stravovanie. Ceny intrákov sú fakt drahé počul som že cca 2800 kč , rozmýšlal som teda nad inými alternatívami. Stravovanie je možno iné podľa fakulty či?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Na Purkyňách je to vraj lacnejšie, ale nimi som sa nezaoberal, medzi moje nároky patrila kúpelka s hajzlom na izbe. Odvtedy moje nároky vzrástli, tak som šiel preč. Teraz sa na PPV prerábajú trojky izby na dvojky, takže to bude ešte asi drahšie. Ono v tej malej izbičke sa tisli už dvaja, traja na izbe bolo peklo.

Tu je cenník:
http://www.kam.vutbr.cz/skripty/doc.aspx?id=485

Stravovanie sa nerozlišuje podľa fakulty ani podľa konkrétnej menzy, ceny sú všade rovnaké (neadekvátne ku gramáži a kvalite jedál), fakt je lepšie zriadiť si tú MUNI kartičku.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

MUNI - ake su vase pocity z TSP? :)
Hensym
VIP
VIP

Biedne. Prišli mi ťažšie ako minulé ročníky. Veľa som nestihol, veľa som preskočil a veľa som tipol. :(
Bol som varianta 12. Teraz budem týždeň v nervoch, kým budú výsledky.

Ostatní ako?
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

S predoslymi to porovnat neviem, nakolko som robil iba jeden a to tiez iba do polovice. Napriek tomu si verim, ze by som to mohol spravit. Stihol som to presne na minutu no s tym, ze asi 10 veci nemam vobec a polovica zo zvysku je zle :D Bol som varianta 6.
Hensym
VIP
VIP

Ja som vynechal asi 15 otázok, možno viac. To je tam ale bežné, priemer vynechaných otázok na TSP býva zo všetkých vyše 20.
Skôr sa bojím, že tie, čo som napísal, budú zle. :lol:

Aký percentil potrebuješ?
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja vlastne ani neviem :D Hlasim sa na pocitacovu grafiku na FI, kde to zistim? :)
Hensym
VIP
VIP

Ja úplne to isté. :D
Oficiálne nám treba percentil 52. S tým, že tam možno budú odchýlky oproti minulému roku, čiže s percentilom 55 už ideme na istotu.
Robil som si doma 3 TSP, a ani jedno som nedal pod 70, jedno dokonca 90, ale z tohto mám pocit, že mi hrozí aj pod 50. :lol:
Ale stále verím. :D
Napísať odpoveď