Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Príspevok od používateľa beardie »

Jeden mam, zobud sa a netrolluj ;-)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ale s tymi sefkami ani moc netroluje
cest vynimkam samozrejme
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Co to nevidite ze koli zenam su take nizke platy? Ak by zeny sa vratili k sporaku a k detom nezamestnanost by bola prakticky nulova! A spolocnost by bola zdravsia a detom by sa dostala lepsia vychova!!!
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiež som si najprv pomyslel zprvu keď som Faminov názor čítal že je to debilina, ale po chvíľke zamyslenia sa mi napadajú ďalšie otázky - kedy a ako sa majú teda rodičia starať a vychovávať deti ?
Z mojej skúsenosti viem že dobre som na tom preto lebo otec bol počas mojho detstva na invalidnom dôchodku, teda sa mi venoval takmer denne a spolu sme chodili a robili kopu vecí pri ktorých ma (a brata) toho veľa naučil.
Mama chodila z práce zdratá a zničená a bývala nevrlá, takže argument o staraní sa po pracovnej dobe trochu nefunguje. A inštitút škôlky ako odkladiska detí tiež trochu kríva ak to rodičia berú ako úschovňu keď sú v práci.

//tvrdenie o tom že ženy by mali mať zakázané pracovať a zastávať vedúce funkcie odsudzujem a považujem minimálne za primitívne.
To čo odsudzujem je keď sa na takúto pozíciu dostanú netransparentne, teda nie na základe schopností viesť spoločnosť.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

rly? nič lepšie?
Si ako tí rôzny svedkovia Jehovovi a iní sektári, čo sa rozkrikujú na námestiach, že príde apokalypsa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Famine

to ze mnohe zeny sa dostali na svoje pozicie iba preto ze su alebo boli milenkou niekoho vyssieho je podla mojej vlastnej skusenosti z viacerych firiem uplne bezna vec. Riaditel si najde milenku ktoru financuje z toho ze jej vymysli nezmyselnu dobre platenu poziciu na ktorej netreba nic dokopy robit.
Ano je to tak, neverili by ste, kolko je manazerskych pozicii kde su ludia ktorych by nikde normalne nezamestnali, ale napriek tomu sa dostali tam kde su vdaka tomu ze sa niekomu pacia a vedia dobre *****. Ale je to nefer takto pisat, lebo je kopec zien ktore si svoje miesto zasluzia a vedia podavat kvalitne pracovne vykony.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Dlhodoba zla praca - nezamestnanost a prepustanie, je jasny signal pre jedinca aby opustil krajinu.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Famine napísal:Co to nevidite ze koli zenam su take nizke platy? Ak by zeny sa vratili k sporaku a k detom nezamestnanost by bola prakticky nulova! A spolocnost by bola zdravsia a detom by sa dostala lepsia vychova!!!
inak sa to uz neda ani nazvat... ty si ozaj dement...
PS: zaloz si firmu a zamestnaj tych co su nezamestnani...
zistis to, ze su nezamestnani lebo nikdy nikde nerobili alebo maju narok na podporu...
cest vynimkam co ziju niekde v prdeli kde fakt praca neni a nemozu za to, ze sa tam narodili ale ked naozaj chcu robit tak za nou odidu...
konkretne otazky:
kolko % ludi na slovensku je nezamestnanych?
kolko % z tych nezamestnanych su dlhodobo nezamestnani (napr 5 rokov)?
kolko z nich je ciganov?
ja viem, ze u nas to neni ruzove ale ja mam 25 a robim v 6 alebo 7 firme, tak tu prosim ta netrep...
TEN KTO SI CHCE NAJST ROBOTU SI JU AJ NAJDE

a to, ze trepnes do eteru vetu "aj tak si chodia na materske dovolenky" tak na to uz je skoda slov...
ale jedno ti k tomu napisem... pinelka

//autoeditácia príspevku (21 Apr 2013, 22:34)
"Robia vacsinou darmozracske funkcie ktorych celkovy hodnotovy prijem je nula bodov! Napriklad take sekretarky sluzia svojim sefomm aby ukojili ich sexisticke chute!!!"
to, ze si sa zalubil do sekretarky, ktora bola radsej so svojim sefom ako s tebou je tvoj problem...
vacsina zien maka niekde za pasom a podobne a dovolim si tvrdit, ze pre firmu spravia ovela viac
ako by si urobil ty...vyplyva mi to z toho co pises, nerad si domyslam ale ty vyzeras na cloveka co ma obmedzenu inteligenciu
(podla tvojich prispevkov) a asi ani nie si manualne zrucny (tvoje nazory na nezamestnanost)...

//autoeditácia príspevku (22 Apr 2013, 22:35)
Andi_Cibula napísal:A inštitút škôlky ako odkladiska detí tiež trochu kríva ak to rodičia berú ako úschovňu keď sú v práci.
tak toto je zaujimave, ja neviem aku sedlac tu spominas, ale napr v tej dedine pri TT, kde chodila sestra ich ucili aj nieco viac, napr aglictinu... za 2 roky sa naucila viac ako ja za 5 a ked som pocul tu vyslovnos a slovnu zasobu tak mi padala sanka...
to bola len taka perlicka... ja som tam chodil rad a myslim, ze je pre dieta lepsie ked sa hraje s rovesnikmi ako by malo byt pri mamicke v domacnosti, pozerat ako vari a nehat si fukat kazdu bolacku...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nemyslim si, ze je pre dieta vhodne aby chodilo do skolky, alebo inej statnej institucie, kde sa s kazdym zaobchadza rovnako, zvycajne podla standardu najpomalsieho clanku v kolektive. Nehovorim, ze sediet s mamou cely den doma je eno nuno, urcite po pri tom nejaky kruzok, alebo centrum volneho casu, kde je moznosti na rozne aktivity podstatne viac, ale skolka? Ak by som mal mat vlastne deti, velmi by som uvazoval nad tym, ci by som ich vobec poslal do skoly http://www.slobodaucenia.sk/clanky/unschooling
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

TommyHot napísal:Nemyslim si, ze je pre dieta vhodne aby chodilo do skolky, alebo inej statnej institucie, kde sa s kazdym zaobchadza rovnako, zvycajne podla standardu najpomalsieho clanku v kolektive.http://www.slobodaucenia.sk/clanky/unschooling
tak to potom nema skolstvo vobec ziadny vyznam, sak na co skolka, zakladna, stredna, vysoka,
vsade sa zaobchadza so ziakmi rovnako :roll:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale urcite ma vyznam. Pre rodicov, ktori nemaju schopnosti/chut/cas na unschooling je indoktrinovane skolstvo must have. Pre tych ostatnych su tu metody, ktore z decka nespravia priemerneho idiota...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

OK, ked ho mozes naucit viac ako trapne vyrazy (unscholing, indoktrinacia, must have a pod) tak ho uc, len aby si ho nakoniec len neindoktrinoval...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Aby sme sa vratili k myslienke temy:
- Vlada na to, ci ludia maju pracu alebo nie, SERE! inak sa neda vysvetlit to, ze sa v ziskovych statnych podnikoch znizuju stavy (a hraju sa tam na neexistujucu krizu) a v tych, ktore nie su ziskove, su v tom len preto, ze maju hlupy dosadeny manazment alebo ich dakto vysava. Je az neuveritelne, kolko blbcov sedi na teplych flekoch.
- Reci o opatreniach rastu zamestnanosti su uplny bullshit pre sproste ovce, ktore maju radi SMER->@ (velke hnede)
- Vladni uradnici a poslanecka zberba je tam na to, aby sa za 4 roky nabalila. To sa momentalne deje neskutocnym tempom a intenzitou, kde si vladna sranda aktualne zabera fleky cez svoje biele kone a je to hlavne v sluzbach (najma stavebnictvo, sprava majetku a pod.), nie vyrobe (ta ma vysoky riskfaktor)
- Momentalne tomu sefuju opicky vladnej srandy ako Jahnacinka, Kalibuk, Zaciatok, Fraska a dalsi mumaci, ktory by v realnom trhovom prostredi vdaka svojej sprostosti neprezili, ale kedze nemaju chrbtovu kost, ide im to uspesne cez vladne zakazky, tendre, europske fondy a spol..
- Momentalne si mozete vsimnut, ze uz ani fin. skupinam (opat plne blbcov) ako Pentagram, ci Ja&Ty to nejde ako predtym, kedze nova vladna sranda ma svojich sponzorov (napr. Uzky, ci Foor). Napr. taka PrimatBanka vykazuje stratu cez 3mil.eur. Ale hlavne, ze ma vela reklamy a najvyssi urok na obycajnom term. vklade.
- Takze opat si zopakujeme - vlada na pracu pre ludi SERE! nerobi absolutne nic pre to, aby sa zvysovala zamestnanost. Zmyka beznych zivnostnikov cez vyssie odvody, likviduje zakonnik prace, zavadza komunisticke maniere; zakony, ktore likviduju firmy cez konkurzy, restruktualizacie [je to vyborne pre podvodnikov], podivne exekucne konania,atd...
Jednoducho to vyzera tak, ze zivnostnik a maly podnikatel je triedny kapitalisticky nepriatel, ktoreho ttreba zlikvidovat (a kolko sprostych oviec tomu pritakava, ako podnikatelia ozobracuju zamestnancov); Hranol by najradsej videl vsetkych ako zamestnancov, pretoze z nich su najvyssie odvody do statu. Len kde by sa mali zamestnat??? to nikto nevie. Ani on. Ale on to nemusi vediet.
- Vlada na ludi SERE!, preto sa zvysuje statny dlh - rozdavame; 5000x mne, 5000x mojmu kamratovi, 0.5x tebe - a tak dokola. Daktori vsak z tych 0.5 hikaju radostou ako somari.
- Taky tunel, ako sa momentalne deje vo vlade, to bicyklista cigan a spol. - suvix.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Famine, dobry nazor.

A ti co nadavate, ze vo vlade sa vela ludi chce nabalit, si uvedomte, ze vy chcete to iste, cize preco by to nerobili.

A k nezamestnanosti a k tomu, ze za to moze vlada alebo kto, nezmysly, vlada s tym nic nema, opustit krajinu nepomoze, nezamestnanost sa rozsiruje vsade.

Jednoducho vacsinu prace sa uz robi efektivnejsie, vsak pokrok, ludi uz netreba.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vlada nemoze za nezamestnanost? :lol: a kto? Ved ty robis preto, aby si zivil hlavne tento stat, ked scitas, kolko dani mu posielas :lol:
Stat tak neskutocne zasahuje do trhoveho hospodarstva a ma tak siroke byrokaticke chapadla, ze priamo a intenzivne ovplyvnuje podnikatelske prostredie. Stat je ten, kto tu umoznuje zivit bezpravie, ze tebe ako dodavatelovi tovaru odberatel nezaplati a za 5rokov sa nedomozes tych penazi a pripadne skrachujes.

Posledna veta, ze praca sa robi efektivnejsie a ludi uz netreba si dufam myslel ako vtip, ze? :new04: :smt046

Je rozdiel sa nabalit tak, ze mas raz dost a nechas nieco aj inym, resp. nespravis to na ukor ich likvidacie a nabalit sa tak, ze po tebe len spust.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

No, si uplne mimo.
Tak si dalej nadavaj na imaginarne dovody nezamestnanosti a la vlada :)

Jednoducho pokrok (efektivita prace, technologie) sposobil, ze ludi uz v pracovnom procese velmi netreba.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No neviem, ja som síce za to, že štát je istým spôsobom nutný a mal by zabezpečovať niektoré funkcie v minimálnej t.j. nejakej základnej miere (zdravotníctvo, školstvo, doprava, PZ SR), ale oprávnene sa pýtam načo nám je štát v podobe terajšej?

Služby pre občana idú do pé... Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale také cesty, nemocnice a školy ako máme v SR to je nonsens. Súdny systém nefunguje. Nefunguje polícia. Vymožiteľnosť práva minimálna.

To všetko za situácie keď zamestnávateľ musí zaplatiť 1350€ na to, aby zamestnanec dostal na ruku 760€, to všetko za situácie keď z 1,5€ benzínu ide 70c vláde.

Zdanenie nemáme vysoké, 19-20-21-25% to sú len také malé manévre pre ovce, sú štáty kde to je aj 50%, problém je prerozdelenie týchto peňazí.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Totalne mimo si jedine ty. To co tvrdis, je taka sprostost, ze nepoznam slovo, ktore by ju dokazalo opisat.
Existuje iba vtip - preco na vychode niet roboty? lebo vsetko porobeno :D

VZDY je co robit, si zapamataj. A ked tomu nerozumies, tak chod tahat dalej kacera.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Zdanenie nemáme vysoké, 19-20-21-25% to sú len také malé manévre pre ovce, sú štáty kde to je aj 50%, problém je prerozdelenie týchto peňazí.
Tak sa rychlo preber zo sna prosim ta, lebo to, ze odvody nevolas dane, neznamena, ze danami nie su. Mna tento stat stoji kazdy mesiac vyse dvojnasobok priemernej mzdy a to neratam zisk z mojej firmy, kde platim 25% dan z dividend, 14% preddavok na zdravotku a nejakym zahadnym sposobom vypocitany preddavok na dan... Koniec koncov aj z jedneho aj z druheho platim 50% dan...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

s tým školstvom súhlasím, a to podľa mňa každý normálny človek, ktorý vychodil nejakú školu...neznamená to, že deti majú učiť rodičia, tí majú svoje povinnosti, prácu... u deciek v predškolskom veku by sa malo zistiť na čo majú talent alebo predispozície a ďalej ho rozvíjať...tým, že budeme v škole nadaného atléta učiť matematiku alebo fyziku mu nijako nepomôžeme, ešte nikto sa nestal profesionálom z toho, že sa naučil z každého rošku trošku...

Tommy: keby si zamestnal sám seba, nevyšlo by ťa to menej na odvodoch ?
Napísať odpoveď