Vibram FiveFingers
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vibram FiveFingers
Mne to typom pripomina nieco, ako maju zeny tie balerinky..Vsak aj v tych sa musi tak isto chodit a clovek priblizne citit ako v tomto nie?
Takze aj oni musia skalky a podobne citit...
Takze aj oni musia skalky a podobne citit...
-
vendo
Guru
obnovim tuto temu, planujem si taketo "boty" zaobstarat hlavne na beh, ale vacsina shopov co som nasiel na nete su z ciech, a samozrejme, rad by som si ich pred nakupom odskusal
nepoznate nejaky shop kde by ich mali v okolo ziliny? pripadne hockde inde na Slovensku?
nepoznate nejaky shop kde by ich mali v okolo ziliny? pripadne hockde inde na Slovensku?
Skus outdoorove obchody v Auparku(BA), maju ich v Treklande, 100-105 € za zakladny model a 115 € za KSO model alebo tak nejako
rozmyslam nad kupou

a bolí to?
-
Chalesnik
Medium Professional
Vibram FiveFingers
Zdravim uz dlho zvazujem kupu tejto obuvi, chcem sa opytat ci to niekto nemate ? ci je to pohodlne? a ci sa to vobec oplati kupovat ?
Podla mna neoplati, v meste si stym znicis klby, nema to ziadne odpruzenie/tlmenie a spevnene (asfaltove/betonove/kockove) cesty su smrt pre nase kolena bez obuvy. Totizto, pri beznej chodzi naslapujes caz patu (neviem si predstavovat, ze by si za zachovania normalneho tempa a vzhladu chodze chodil cez spicku, co by ale aj tak nebolo moc terno na betone), ktora sama o sebe nepruzi, takze cely naraz tvojho kroku sa presuva vyssie-na koleno, kde to sice tlmi meniskus, no ako dlho? Vezmi si ze ked za den spravis 5000 krokov, tak to koleno dostane 5000x naraz o cca 2/3 tvojej hmotnosti, thats not cool... Nehovoriac o moznosti ze stupis na klinec/crepinu a pod... Ked to mozes vyuzivat v lese budis, tam sa stym mozno vyblbnes, ak ti to za tie prachy stoji... ale na bezne nosenie obuv absolutne nepouzitelna podla mna.
Podstata minimalistickych bot je prave ta, ze zmenis naslapovanie z piet na stred chodidla. Vacsinu narazu ti potom odpruzi achilovka a chodidlo, kolena tolko netrpia. Sam behavam takto pol roka a kolena nebolia. A to mam kilecko, takze ziadna lahka vaha 
To mi je zname, behat sa tak da, ale neviem si predstavit, ze sa tak da chodit, bez toho aby som nevyzeral divne...ono pri behu clovek caka, ze behas, ze mas iny psotoj a vsetko, ale pri chodzi...neviem neviem.
Aha, tak ak to chce na chodenie, to si tiez neviem predstavit
normalna chodza sa neda cez spicky, to by musel byt naozaj napor na kolena.
-
uplink
VIP
Kamarátovi som ich kúpil, beháva v nich po lese [teraz bol na Kolibe na UltraMaratóne v nedeľu], chodí po meste a nevie si vynachváliť. Sú v základe tri typy. Do "vody", do lesa a do mesta a on má medzi mestom a lesom.
Ja som ich na nohách nemal, ale tak tým že on beháva Iron Mana, Ultra Maratóny, akurát o týždeň beží stovku a podobné srandy, tak si myslím že na beh sú fantastické.
Má ich asi pol roka a sú už dosť opotrebované, za tú cenu [90-180 eur, záleží od modelu, tie jeho stáli ~120-140] sú fakt len pre hardcore športovcov, pre bežného človeka zbytočnosť podľa mňa.
A ďalšia vec, zohnať na ne ponožky v kamennom obchode je takmer nemožné, teda aspoň športové v Bratislave sú úplné off.
Ja som ich na nohách nemal, ale tak tým že on beháva Iron Mana, Ultra Maratóny, akurát o týždeň beží stovku a podobné srandy, tak si myslím že na beh sú fantastické.
Má ich asi pol roka a sú už dosť opotrebované, za tú cenu [90-180 eur, záleží od modelu, tie jeho stáli ~120-140] sú fakt len pre hardcore športovcov, pre bežného človeka zbytočnosť podľa mňa.
A ďalšia vec, zohnať na ne ponožky v kamennom obchode je takmer nemožné, teda aspoň športové v Bratislave sú úplné off.
-
rastikbart
Medium Star
da sa v nich robit vsetko. ja ich mam a chodim v nich vsade. po meste, do vody, na tury, bicyklujem v nich, do kostola. jedinym obmedzenim vyuzitia je majitelova hlava 
-
Runes
Addict
taktiez ich mam a nevidim v tom problem, ludksa noha od prirody je stavana na normalnu chodzu to ze sme sa mi doje... super technologiami od adidasu je druha vec
ja mam klasicke city a je to ppci nosim ich na holu nohu a tym padom raz tyzdenne musia skoncit v pracke, teda pokial nechodis tam de je prach tak dlhsie ale ako nahle sa zmiesa prach a pot tak je to v ...
idealne su aj na vencenie psa on vleze do vody ja vlezem zanim nemusim sa vyzuvat nic
kamienky a tak citis ale nic strasne zasa ta guma neni kondom, pokial to neni ostry suter tak skor to masiruje slapu