Vibram FiveFingers

O športe...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stenky »

mama kupovala v trnave na stanici u vietnamcov. pozri dake vietnamske obchody, trh popripade obuv kde mavaju aj ponozky..
dxcore35
Amateur
Amateur

Re: Vibram FiveFingers

Príspevok od používateľa dxcore35 »

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mne to typom pripomina nieco, ako maju zeny tie balerinky..Vsak aj v tych sa musi tak isto chodit a clovek priblizne citit ako v tomto nie?
Takze aj oni musia skalky a podobne citit...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

obnovim tuto temu, planujem si taketo "boty" zaobstarat hlavne na beh, ale vacsina shopov co som nasiel na nete su z ciech, a samozrejme, rad by som si ich pred nakupom odskusal
nepoznate nejaky shop kde by ich mali v okolo ziliny? pripadne hockde inde na Slovensku?
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bcxxx »

Skus outdoorove obchody v Auparku(BA), maju ich v Treklande, 100-105 € za zakladny model a 115 € za KSO model alebo tak nejako
mystery69
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mystery69 »

rozmyslam nad kupou
:)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

a bolí to?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vibram FiveFingers

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim uz dlho zvazujem kupu tejto obuvi, chcem sa opytat ci to niekto nemate ? ci je to pohodlne? a ci sa to vobec oplati kupovat ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Podla mna neoplati, v meste si stym znicis klby, nema to ziadne odpruzenie/tlmenie a spevnene (asfaltove/betonove/kockove) cesty su smrt pre nase kolena bez obuvy. Totizto, pri beznej chodzi naslapujes caz patu (neviem si predstavovat, ze by si za zachovania normalneho tempa a vzhladu chodze chodil cez spicku, co by ale aj tak nebolo moc terno na betone), ktora sama o sebe nepruzi, takze cely naraz tvojho kroku sa presuva vyssie-na koleno, kde to sice tlmi meniskus, no ako dlho? Vezmi si ze ked za den spravis 5000 krokov, tak to koleno dostane 5000x naraz o cca 2/3 tvojej hmotnosti, thats not cool... Nehovoriac o moznosti ze stupis na klinec/crepinu a pod... Ked to mozes vyuzivat v lese budis, tam sa stym mozno vyblbnes, ak ti to za tie prachy stoji... ale na bezne nosenie obuv absolutne nepouzitelna podla mna.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Podstata minimalistickych bot je prave ta, ze zmenis naslapovanie z piet na stred chodidla. Vacsinu narazu ti potom odpruzi achilovka a chodidlo, kolena tolko netrpia. Sam behavam takto pol roka a kolena nebolia. A to mam kilecko, takze ziadna lahka vaha :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

To mi je zname, behat sa tak da, ale neviem si predstavit, ze sa tak da chodit, bez toho aby som nevyzeral divne...ono pri behu clovek caka, ze behas, ze mas iny psotoj a vsetko, ale pri chodzi...neviem neviem.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Aha, tak ak to chce na chodenie, to si tiez neviem predstavit :) normalna chodza sa neda cez spicky, to by musel byt naozaj napor na kolena.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Kamarátovi som ich kúpil, beháva v nich po lese [teraz bol na Kolibe na UltraMaratóne v nedeľu], chodí po meste a nevie si vynachváliť. Sú v základe tri typy. Do "vody", do lesa a do mesta a on má medzi mestom a lesom.

Ja som ich na nohách nemal, ale tak tým že on beháva Iron Mana, Ultra Maratóny, akurát o týždeň beží stovku a podobné srandy, tak si myslím že na beh sú fantastické.

Má ich asi pol roka a sú už dosť opotrebované, za tú cenu [90-180 eur, záleží od modelu, tie jeho stáli ~120-140] sú fakt len pre hardcore športovcov, pre bežného človeka zbytočnosť podľa mňa.

A ďalšia vec, zohnať na ne ponožky v kamennom obchode je takmer nemožné, teda aspoň športové v Bratislave sú úplné off.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

da sa v nich robit vsetko. ja ich mam a chodim v nich vsade. po meste, do vody, na tury, bicyklujem v nich, do kostola. jedinym obmedzenim vyuzitia je majitelova hlava ;-)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

taktiez ich mam a nevidim v tom problem, ludksa noha od prirody je stavana na normalnu chodzu to ze sme sa mi doje... super technologiami od adidasu je druha vec :) ja mam klasicke city a je to ppci nosim ich na holu nohu a tym padom raz tyzdenne musia skoncit v pracke, teda pokial nechodis tam de je prach tak dlhsie ale ako nahle sa zmiesa prach a pot tak je to v ... :D idealne su aj na vencenie psa on vleze do vody ja vlezem zanim nemusim sa vyzuvat nic :) kamienky a tak citis ale nic strasne zasa ta guma neni kondom, pokial to neni ostry suter tak skor to masiruje slapu :)
Napísať odpoveď