Ideálne robené tak, aby si človek dal ráno tú námahu, išiel kúpiť zas čerstvé, pretože to ktoré má doma sa nedá jesť a hneď popri tom kúpil aj čo nepotrebuje
McDonald
Re: McDonald
Ako hádať sa tu nejdem
Ak viem, že hneď keď sa vrátim z obchodu to pečivo zjem tak pohoda. Je aj chutné, výber veľký ... ale nedajboh aby vydržalo do rána 
Ideálne robené tak, aby si človek dal ráno tú námahu, išiel kúpiť zas čerstvé, pretože to ktoré má doma sa nedá jesť a hneď popri tom kúpil aj čo nepotrebuje
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ináč mohli by konečne zaradiť aj bezlepkové sendviče a bezlaktózové syry do ponuky pre kriplov ako som ja. Nebolo by od veci.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
yep, lidl to tiež pečie tam
Ano ale:
Lidl = supermarket: maju mrazene chemicky upravene polotovary z Polska ktore vydrzia aj 2 roky az to upecu je to precpane konzervacnymi latkami.
V napr. hypertescu maju normalne pekarenske oddelenie kde 3 ludia pecu pecivo v normalnych peciach a su na to skoleni.
Tu vznika rozdiel.
Lidl = supermarket: maju mrazene chemicky upravene polotovary z Polska ktore vydrzia aj 2 roky az to upecu je to precpane konzervacnymi latkami.
V napr. hypertescu maju normalne pekarenske oddelenie kde 3 ludia pecu pecivo v normalnych peciach a su na to skoleni.
Tu vznika rozdiel.
-
audiotrack
VIP
tento sa ti extra podaril
Zdroj je tentokrát nejaký pokec? Či máš aj v lidli a tescu kamošov tak ako u policajtov?
1) zloženie výrobkov v tescu a lidlu nemáš ako overiť. Takisto aj tesco môže kupovať v poľsku, rovnako ako lidl môže piecť zo slovenskej múky a droždia. Človek nemá prístup do tej ich pekárne
2) v tescu pečú školení pracovníci. No, na to ani nemám čo povedať. Celý ich personál je vysoko školený
A bez školenia by predsa nevedeli upiecť pečivo, lebo to je neuveriteľne zložitá záležitosť
1) zloženie výrobkov v tescu a lidlu nemáš ako overiť. Takisto aj tesco môže kupovať v poľsku, rovnako ako lidl môže piecť zo slovenskej múky a droždia. Človek nemá prístup do tej ich pekárne
2) v tescu pečú školení pracovníci. No, na to ani nemám čo povedať. Celý ich personál je vysoko školený
Mele ti to dobre
Ano znamy pracoval v tescu tak piekli cerstve to mam z "prvej ruky" a to s lidlom to je snad jasne kazdemu kto sa na tie peciva pozrie, na to snad nepotrebujes chemika ty
Ano znamy pracoval v tescu tak piekli cerstve to mam z "prvej ruky" a to s lidlom to je snad jasne kazdemu kto sa na tie peciva pozrie, na to snad nepotrebujes chemika ty
-
uplink
VIP
3) v Prvej Bratislavskej Pekárni a.s. čurajú praktinanti priamo do kvásku od chlebov, potvrdené priamo zo "zdroja"
Ale True Story, najprv mi to prišlo hrozne smiešne keď mi to povedal kamarát, čo študoval na učilišti za pekára a potom som si len povedal ešte že som celiatik
Ale True Story, najprv mi to prišlo hrozne smiešne keď mi to povedal kamarát, čo študoval na učilišti za pekára a potom som si len povedal ešte že som celiatik
Tak uvazujem ze ta pekaren je celkom blizko hypertesca ktore mam na mysli 
-
audiotrack
VIP
argument za všetky drobné. Čiže zdrojom je tvoje "pozrem a vidím".Hegy napísal:Mele ti to dobre![]()
A ak tvoj známy musel prejsť školením aby mu vysvetlili ako sa pečie chlieb, tak to bolo asi len preto, že mal obe ruky ľavé a bez toho aby mu to niekto povedal by to nevedel. A zrejme nazval školením to, že mu to niekto vysvetlil keď sa spýtal.
tvoje argumenty su o 8 levelov blizsie prave ta pasujem za mojho osobneho kritika
ano predstav si ze je to robota pre blbcov a tak isto ako s blbcom s tebou jednaju a teda aby si mohol piect chleba musis mat ich interne skolenie (isto maju aj svoje postupy a kvoty ktore treba dodrziavat) tak skus do vsetkeho len nesparat a pustit uz nieco k veci
ano predstav si ze je to robota pre blbcov a tak isto ako s blbcom s tebou jednaju a teda aby si mohol piect chleba musis mat ich interne skolenie (isto maju aj svoje postupy a kvoty ktore treba dodrziavat) tak skus do vsetkeho len nesparat a pustit uz nieco k veci
-
audiotrack
VIP
interné postupy a kvoty má isto aj lidl, tak aj tam prechádzaš školením
čiže z tvojho hlavného argumentu sme sa dostali k tomu, že je to kravina. K tomu pozrem a vidím si sa radšej ani nevyjadril, lebo si tam asi dlho nebol pozreť a vidieť. To pečivo vyzerá, voní a chutí úplne normálne ako každé iné z ktoréhokoľvek iného obchodu. Ak je tvrdé, tak preto že je staré. Ale to je už tvoj problém ak kupuješ tvrdé rožky. Ak ho kúpiš čerstvé a dáš do sáčku, tak kľudne na druhý deň môžeš jesť. A aj keby tam bola posypova soľ z poľska či ocikané droždie z bratislavkej pekárne ako uplink spomínal, chcel by som vidieť, ako to okom zbadáš. Presne tak, nijako
Ano hlavne ked vidim jak ho zlepuju z tych mastnych plechov 
Uz si videl jak vyzera konvektomat v lidli a pec v tescu?
Rozdiel je len ten ze jedny su peciva napichane konzervacnymi latkami ktore staci rozmrazit a na 15minut strcit do konvektomatu, vdaka tymto latkam je pecivo chutnejsie a cerstvejsie dlhsie (netvrdim ze mi nechuti, chuti a vonia i ked je to vytvorene umelo, ja niesom ziaden bojovnik za zdravu vyzivu hlavne ze to chuti...) a na druhej strane je tu tesco co ma vlastnu pekaren na pecivo a stara sa o to "skoleny" personal. V lidli ide otocit potenciometrom ten kto ma na to cas (asi maju hore nalepku sladke pecivo 20min a sladne pecivo 15min)
Uz si videl jak vyzera konvektomat v lidli a pec v tescu?
Rozdiel je len ten ze jedny su peciva napichane konzervacnymi latkami ktore staci rozmrazit a na 15minut strcit do konvektomatu, vdaka tymto latkam je pecivo chutnejsie a cerstvejsie dlhsie (netvrdim ze mi nechuti, chuti a vonia i ked je to vytvorene umelo, ja niesom ziaden bojovnik za zdravu vyzivu hlavne ze to chuti...) a na druhej strane je tu tesco co ma vlastnu pekaren na pecivo a stara sa o to "skoleny" personal. V lidli ide otocit potenciometrom ten kto ma na to cas (asi maju hore nalepku sladke pecivo 20min a sladne pecivo 15min)
-
audiotrack
VIP
ale to predsa nič nehovorí o zložení. Takže aj doma v domácej pekárničke keď si pečiem z múky, vody a droždia je to umelé lebo tam iba točím potenciometrom vždy rovnaký čas? Videl si ako to pečivo rozmrazujú a rozbalujú z igelitov? Nevidel, rovnako ako si nevidel ako v tescu miesia cesto a valkajú rožky.
K tým pekárňam, u nás v Častej je dosť vychýrená pekáreň. Pečivo tu je naozaj dobré pokiaľ je fakt čerstvé, na ďalší deň ráno je síce ešte jedlé, ale určite to nieje také dobré ako hneď po kúpe. Čo je však smutné je to, že z roka na rok sa rožky zmenšujú. Pamätám si, že keď som bol malý a chodil do pekárne, rožok bol určite aspoň o 1/3 vačší ako sú teraz.
alebo ti len o 1/3 narastli oci
a audiotrack, brigadoval som popri skole na pumpe a robili sme tam 70% sortimentu co najdes aj v lidli, ked sa to robi v tom konvektomate vidis ako tie latky vsetky "vytekaju" z toho von a na pohlad je to neskutocne mastne. Po upeceni samozrejme vonavucke a chutnucke, len tvrdim ze je v tom bordel, u nas v hypertescu mas pekarensky kut kde pozeras ako personal vypeka a nic mrazene som tam nikdy nevidel (hypertesco Budatinska/Panonska).
a audiotrack, brigadoval som popri skole na pumpe a robili sme tam 70% sortimentu co najdes aj v lidli, ked sa to robi v tom konvektomate vidis ako tie latky vsetky "vytekaju" z toho von a na pohlad je to neskutocne mastne. Po upeceni samozrejme vonavucke a chutnucke, len tvrdim ze je v tom bordel, u nas v hypertescu mas pekarensky kut kde pozeras ako personal vypeka a nic mrazene som tam nikdy nevidel (hypertesco Budatinska/Panonska).
-
javatar
Hardcore addict
Mna by len zaujmalo preco to prepchavaju konzervacnymi latkami ked samotne zamrazenie zakonzervuje pecivo na lubovolne dlhu dobu (zdroj - skusenosti so skladovanim kupovaneho aj domaceho chleba v konzervaznymi latkami nenapustenej mraznicke).
Lebo po rozmrazeni ti za 12 hodin stvrdne... (pecivo) + nebude vonat tak cerstvo
„Chuť chleba sa väčšinou vylepšuje éčkami a bielym cukrom. Konzervačné látky prekysľujú organizmus, a keď ho jeme často, prekyslenie sa zvyšuje.
-
audiotrack
VIP
javatar, never všetkému čo si hegy vymyslí
Ak si aj kúpiš nedopočenú bagetu na dopekanie doma, nemá o nič viac konzervačných látok ako hocičo iné. Ale to si treba prečítať zloženie a riadiť sa "pozrem a vidím"
-
uplink
VIP
čo napísal Hegy je jeden dôvod a druhý je taktické trávenie populácie, teda okriplovanie. Tak isto sa pýtam prečo je v dvadsiatich výrobkoch biely cukor, keď tam vôbec nemusí byť [napr. cornflaky, však fičia aj na sladko aj na slano, tak prečo je tam cukor a nie soľ?] a iné srandy...javatar napísal:Mna by len zaujmalo preco to prepchavaju konzervacnymi latkami ked samotne zamrazenie zakonzervuje pecivo na lubovolne dlhu dobu (zdroj - skusenosti so skladovanim kupovaneho aj domaceho chleba v konzervaznymi latkami nenapustenej mraznicke).
dovodov je vela (aj chemie) ale v tejto konverzacii vsetko podkladat chemickym rozborom inac to neprejde miestnou kritikou