USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: USA Work and Travel 2012-2013

Príspevok od používateľa Shwollo »

idem si kúpiť redukciu na US zástrčku... takéto dačo môže byť? :smt104
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

moze byt, ale pozor, je to len redukcia, nie menic napetia, takze to bude fungovat len na pristrojocoh co funguju na US voltazi
Shwollo
Darca
Darca

pri tej redukcii nebude problém, že nulák je okrúhly a v USA je poloblúk?

napätie som si už pozrel. stačí keď budem mať na adaptéri napísané 100-220V tak OK, nie?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mne to pasovalo...., ano, ak tam bude 100 - 220 (alebo 110 - 240) tak to bude ok
Shwollo
Darca
Darca

ako je to s US simkartou? dá sa to kúpiť niekde s "rožkami" alebo musím ísť priamo k operátorovi? Je lepšie si to zabezpečiť pred letom alebo až priamo v US?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

americkú simku chceš kupovať v európe? :-)
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

da sa kupit priamo v US, ak chces klasicku na kredit tam moze vyuzit Tmobile, kt. je v tomto smere asi najrozsirenejsi a kupit si podobne ako u nas sim s kreditom (predavaju na kazdom rohu), pripadne od AT&T podobny servis sa oznacuje H2O mobile (napr. bestbuy-elektronika)
Shwollo
Darca
Darca

Fabo napísal:americkú simku chceš kupovať v európe? :-)
cez agentúru sa dá objednať a príde mi až domov.
Eritrea napísal:da sa kupit priamo v US, ak chces klasicku na kredit tam moze vyuzit Tmobile, kt. je v tomto smere asi najrozsirenejsi a kupit si podobne ako u nas sim s kreditom (predavaju na kazdom rohu), pripadne od AT&T podobny servis sa oznacuje H2O mobile (napr. bestbuy-elektronika)
treba k tomu aj nejaké doklady a podpisy a pod.?
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

niesom si ista, ale kazopadne okrem penazi mozno aj ID - cize v tvojom pripade pas...
tulo182
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tulo182 »

video z tohto roku s programom WAT:
barbi91
Novice
Novice

Príspevok od používateľa barbi91 »

Ahoj, ja som bola pracovat ako plavcik v USA s agenturou *****, bola ta super skusenost!!! Urobila som si cez nich kurz plavcika, pomohli mi so zamestnavatelom, dali rady, ako co, lebo som sla do USA prvykrat! A tento rok chcem ist zas, pretoze kurz mi stale plati!!! USA je super, pomohlo mi to aj s anglictinou. Agenturu mozem iba odporucit.

//t0m4s3 tieto prispevky od jednoprispevkovych uzivateloch su velmi nenapadne
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Zvazoval som minule a rovnako aj toto leto vyuzit WAT, no potom co sa mi vratil kamarat tak uz nato hladim nejak triezvejsie.
Kamarat siel cez CCUSA (presny nazov agentury neviem) no spokojny nebol vonkoncom, mensi plat ako slubeny, nanic lokalita a nemohol pracovat tolko kolko mal slubene takze koniec koncov ani zdaleka nezarobil na naklady este aj prerobil, za tie peniaze co ho to stalo tam mohol ist na dovolenku. Rozhodne vsak nechcem od toho nikoho odhovarat mozno to mal zle dohodnute vopred a tak dalej (veci co uz sa potom nepovedia), no ja osobne sa drzim nazoru v Europe zarobit, kupit lacnu letenku a tam to ist oplachnut :) vtedy je USA fajn volba
tulo182
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tulo182 »

Ja som bol tento rok v USA a musim povedat ze to boli moje najlepsie prazdniny. Pracoval som v Hersheyparku. Ak tam ide clovek s tym, ze chce zarobit, tak vela krat byva sklamany. Mne amerika dala hlavne vacsie sebavedomie v tom smere ze sa viem sam o seba postarat v cudzej krajine, o zdokonaleni anglictiny ani nemusim pisat (velku zasluhu malo na tom aj to ze som si tam nasiel americanku :D). Dalej som sa tam stretol s ovela ludskejsim pristupom ako u nas na Slovensku. Ci som uz nieco potreboval v banke vybavit alebo sa nieco stalo v robote vzdy boli americania trpezlivi a ochotni pomoct. Kazdemu kto zvazuje tuto moznost ist do USA tak to vrelo odporucam. Urcite sa vam stanu aj spatne veci, ale vsetko je to o pohlade na vec a ako velmi chces. Na zaver pre chalanov, budu sa tam zeny o vas trhat :Dstaci ked nieco povies a bude pocut tvoj accent.
Shwollo
Darca
Darca

Napíšem sem aj ja moje skúsenosti z USA.

Toto leto som bol cez CCUSA na programe camp counselors. Bol som v kempe Chinqueka v štáte Connecticut a robil som v kuchyni. Čo sa týka roboty tak bolo celkom v pohode. Robil som naozaj všetko - umývanie riadu, príprava jedla, podávanie jedla... Pracoval som od 7.00 do cca 20.00 s tým, že medzi raňajkami - obedom a obedom - večerou som mal dokopy asi 3 hodiny voľno. Po večeroch nám kemp organizoval road trips do kina alebo do wallmartu. V kempe bolo celkom fajn a plánujem ísť o rok znova.

Po kempe sme potom s partiou precestovali skoro celé východné pobrežie. Začalo sa to v New York City - tu sme večer prišli a cez noc pobehali nejaké bary a vôbec sme nespali :D a na ráno sme mali rezervované auto. Po prevziatí auta sme vyrazili na jeden deň do Atlantic City a na ďalší deň Philadelphia. Vo Phi sme nemali rezervovaný žiadny hostel a išli sme naslepo. Išli sme sa spýtať do jedného motela, či nemajú voľné izby. Povedali nám, že majú voľnú len jednu izby pre čtyroch a nás bolo 6. Po otázke, či tam môžme spať šiesti nám bolo povedané, že "budem sa tváriť, že vás dvoch nevidím :D". Tak sme tam bez problémov spali šiesti. Toto sa mi na USA páčilo najviac - prístup ľudí - tam nikto z ničím nemal problém. Po Philadelphii sme boli dva dni vo Washingtone. Tu sme boli v Hard Rock Cafe a obsluhovala nás Češka a potom sme zistili, že tam pracuje ďalších 6 Slovákov :D. Následne nás čakala dlhá cesta na juh - do Miami. Tu sme boli 6 dní a hostel sme mali asi 2 bloky od pláže. Miami Beach je úžasná - sedieť na pláži, popíjať pivo :D - paráda. Stretli sme tu asi 3 ďalšie partie Slovákov. Z Miami sme mali letenku do Bostonu. Tu sme samozrejme nemohli nenavštíviť TD Garded (aréna Boston Bruins) - vošli sme do proshopu a samozrejme, že sme tam stretli ďalších Slovákov :D. Po dvoch dňoch v Bostone sme sa busom za $5 dostali do NYC. Pohľady na NYC z Empire State Building alebo Brooklynu - to je niečo, čo sa na fotkách vidieť nedá - jednoducho to treba zažiť!! To, čo sme za niečo viac ako dva týždne zažili sa nedá napísať do pár riadkov...

S agentúrou CCUSA som bol maximálne spokojný. Odpísali mi na každý mail, vyriešili každý problém. Nemám im čo vytknúť.

Nebojte sa ísť do USA aj keď nebudete mať s kým. Napr. ja som stretol dve baby v lietadle do NYC s ktorými som potom cestoval.
Pokiaľ máte možnosť - choďte do USA - sú to nezabudnuteľné zážitky.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

Mam jednu otazku. Ked som teraz student VS, budem si vybavovat WAT na leto 2014 a ked nahodou nespravim nejake skusky, ze nebudem vediet pokracovat dalej v studiu, tak mozem ist aj tak ? Napr. teraz si to budem vybavovat, som denny student, ale napr. niekedy v maji nespravim skusky a vyhodia ma zo skoly, tak co potom ?
Shwollo
Darca
Darca

M4rek napísal:Mam jednu otazku. Ked som teraz student VS, budem si vybavovat WAT na leto 2014 a ked nahodou nespravim nejake skusky, ze nebudem vediet pokracovat dalej v studiu, tak mozem ist aj tak ? Napr. teraz si to budem vybavovat, som denny student, ale napr. niekedy v maji nespravim skusky a vyhodia ma zo skoly, tak co potom ?
Toto je otazka skor na agenturu. Napis mail alebo zavolaj oni ti to budu vediet presne povedat. Ak nespravis skusky tak si ich kludne mozes preniestna buduci rok a nic sa nedeje.
M4rek napísal:A najde sa tu niekto na leto 2014, kto planuje ist ? Ja o tom rozmyslam, ale zatial som nato sa, tak by som sa celkom potesil, ak by sa tu niekto nasiel, kto je na tom podobne, ze by som sa mal aspon s kym poradit a podobne. mozte pisat aj mailom na: [email protected]
Ja idem buduci rok znova. Takze sa kludne pytaj co chces
Michal13
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Michal13 »

Plánujem vyraziť v lete 2014 do USA. Najlepšie tak koncom mája prípadne začiatkom júna. V USA som ešte nebol a hládam parťáka/parťáčku, lebo samému sa mi do toho nejak nechce :D Hlási sa niekto ? :D
Eveningpixie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Eveningpixie »

Čau. Ja sa tiež chystám do USA, aj v rovnakom termíne ako ty?Cez akú agentúru ideš?

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 18:24)
Michal13 napísal:Plánujem vyraziť v lete 2014 do USA. Najlepšie tak koncom mája prípadne začiatkom júna. V USA som ešte nebol a hládam parťáka/parťáčku, lebo samému sa mi do toho nejak nechce :D Hlási sa niekto ? :D
Ja sa hlásim :) .Cez akú agentúru ideš?
miso1232
Novice
Novice

Príspevok od používateľa miso1232 »

Michal13 napísal:Plánujem vyraziť v lete 2014 do USA. Najlepšie tak koncom mája prípadne začiatkom júna. V USA som ešte nebol a hládam parťáka/parťáčku, lebo samému sa mi do toho nejak nechce :D Hlási sa niekto ? :D
ja idem tiež, poslal som Ti mail možno sa dohodneme :)
peter143
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter143 »

napište niekto kto sa chystate v lete do usa 8) nech nas je viac :D -> mail [email protected]
Napísať odpoveď