Zivot s otcom alkoholikom

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
NaNervy
Novice
Novice

Zivot s otcom alkoholikom

Príspevok od používateľa NaNervy »

Ahoj.... Neviem ci tu taka tema uz je ale nenasiel som ju. Je tu aspon milion o alkohole ale toto asi nie...
Mam 17 rokov. Chodim na strednu skolu..... A pointa - otec je alkoholik.
Pracuje v zahranici a ked doma nie je, je tu klud. Co robi v praci ma nezaujima. Vraj ked chodi doroboty nepije, az ked z nej ide na ubytovnu.. Niekto peniaze zarabat musi a z 300€ mesacne nevyzijime :(
Ak je doma tak uz o 9-tej rana ide do svojej oblubenej krcmy.. Uz o 2 hodiny je kompletne staty.. Nevladze chodit a nema pojem o svete..
Domov sa dotacka ale este stale ma dostatok energie aby ma .... proste nazlostil. Niekedy pride o 3 hodiny, inokedy o 10 hodin. Kazdy den ked je doma to iste... Nevie sa ani normalne vysrat a vzdy je cely zachod zamdany, ma fakt hnusne reci opakujuce sa v priemernej kadencii 20 krat za 5 minut...
Nechce sa mi to dalej rozpisovat kedze by to boli same nadavky tuna...
Dalej este k jeho zdraviu, kedze az tak ukradnuty mi nie je - kazde rano ho taha na zvracanie, kasle,... ale vraj to je cigaretami.. to isto..
Vela krat po pitke zvracia aj pol hodiny... Proste je totalne prepity...
Jednoducha otazka - co mam robit ? :(
Nerobi taky bordel, zeby som nan zavolal policiu ale ani to by nebolo riesenie. Na liecenie sa neda, kedze nechce ist ani ku doktorovi..
....este raz pisem - niekto zarabat musi... Ked je triezvy povie mi ledva dva slova.. Ked je opity nemam 2 sekundy pauzu od nadavok a demencii..
Tato tema je asi moj posledny pokus o napravu.. Najblizsie ho zavrem na WC, kym nebude triezvy.. Rovnako ma napada diskusia s jeho "kamaratmi" a casnickou, ktora aj ked moj otec lezi na stole mu donesie dalsie pivo................ dik..

Edit: Este som nic nepisal o mame.. Stale ked je ozrany sa tvari, ze nic, ze ho pocuva, ze mu dokonca rozumie, ze sa nic nedeje ked jej povie ze je slapka.... Ked je triezva tak o tom nepovie ani slovo.. Aj jej by som to rad natrieskal do hlavy kedze takto to uz nejde...
Thovt
Star
Star

Re: Zivot s otcom alkoholikom

Príspevok od používateľa Thovt »

Toto je veľmi zlé. Jediný kto mu môže pomôcť je on sám.
K tomu ho môže posunúť najskôr niekto blízky, teda snáď ty s mamou, ale to by on musel mať záujem.

Najlepšie riešenie by bolo spýtať sa na to nejakého odborníka, napr. psychológa.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...čašníčka ti nepomôže, tí korheli v šenku tiež nie...ona je rada, že má dobrý kšeft o ktorý by nerada prišla a oni majú svojho kamaráta...ak nie je ich kamarát a chodí tam len chlastať, tak im to bude jedno...tak či tak, nemá dôvod to takto riešiť...tvoja mama rezignovala, a skôr aby vyvolala konflikt, radšej prikyvuje a myslí si svoje...podľa mňa ho ani nepočúva a je jej to uriti...ako to vyriešiť neviem, napadá ma iba fyzické násilie...ak si myslíš, že to nie je také zlé, aby bolo treba volať políciu, tak zrejme ti ani toto nebude pripadať ako dobré riešenie...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Antabus nepomoze ??? :) ci to uz na tieto stavy by bolo beznadejne tak ci tak?
NaNervy
Novice
Novice

Ak sa nemylim tak sa "podava" iba na lieceni a volne sa zohnat neda.. No neda jak neda...
Taktiez by bola sranda ho to donutit vypit kedze on "nie je alkoholik iba si rad vypije"

Edit: ako pozeram tak Antabus sa uz vobec nepredava na SR. Dalsie nahrady su na predpis..
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Na Tvojho otca nebude platiť nijaké prehováranie, predpokladám že to bolo urobené už mnohokrát. Nijaký alkoholik si neprizná, že je závislý a že má problém. No najväčší problém má jeho rodina a ľudia čo žijú vedľa neho. Vinu na tejto situácii prikladám aj mame, pretože nechce riešiť vzniknutú situáciu a v tejto situácii ju môže riešiť len ona, pretože len ona má na to páky.Len ona môže donútiť otca ísť na liečbu a keď chce pomôcť sebe , vám aj otcovi mala by využiť všetky nátlakové akcie kým bude neskoro.(aj hrozbu rozvodu)
http://www.i-psychologia.sk/view-1095.php
NaNervy
Novice
Novice

Dnes pri otazke, ze kedy sa prestane konecne opijat do nemoty odpovedal " ". "Co mi na to povies?" Nic ti nepoviem a je ticho.... Tipujem, ze do hodiny pojde na pivo a rozpravat bude az po nom... :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

NaNervy - vzhľadom na to že môj otec pije od 15 či 17tich do teraz, aj keď teraz už "len" pivo [10-15 pív denne 0,3 - 0,5l seriózne], tak Ti dám jednu radu, ktorú Ti vie dať len človek čo vyrastal s alkoholikom [ja]. Nie je a neexistuje žiadna možnosť ako by ste mu mohli pomôcť. Proste žiadny zázrak, ani liečenie, nič. Môže sa odsťahovať len on od Vás, alebo Vy od neho. Ak ste závislí na jeho finančnom príjme ste slušne povedané "fuc*ed up!". Ja som takto žil s jedným momentálne nemenovaným psychopatom s oveľa horším "hobby" ako je alkohol 5 rokov, nie môj otec, ale iný človek, nedobrovoľne, lebo som nemal kde byť. Takže opäť viem čo to je. A opäť Ti dám radu, treba sa od neho oddeliť a nechať ho na pospas osudu, buď si pomôže sám, alebo umrie.

Ľudia čo sa snažia silou mocou pomáhať alkoholikom sa trápia najviac zo všetkých...skúšal väčšiu časť života...bez úspechu.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Precitaj si zopar clankov od tohto pana, je to odbornik co sa alkoholikov tyka a sam im pomaha:
http://www.sme.sk/c/3900413/vlado-schwa ... lenke.html
http://www.drogy-sos.sk/rubrika/stare-c ... e/alkohol/

Ak mas chut a cas, tak mu spis tovj pribeh do mailu a isto ti rad da dake tie rady ci pomoze ;)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Možno to bude znieť kruto, lebo je to tvoj otec, ale na alkoholika nepomôže nič. Pokiaľ on sám nechce a neuvedomí si, že má problém, ty, rodina, tvoja mama, prehováranie, zháňanie pomoci naozaj nepomôže. Jediné, čo môžeš spraviť je ísť si vlastnou cestou, vydržať do 18ky a pokiaľ Ti to potom dovolí škola, práca, finančné prostriedky, tak odísť. V "záchvate" ho treba ignorovať, pretrpieť, nestarať sa do neho. On si posral život, zdravie a kazí ho veľmi aj Tebe a celej rodine a to je na tom smutné, vidieť, ako alkohol demoluje vzťahy, človeka, jeho charakter, vnímanie okolitého sveta a reality...
Držím Ti palce, aby si čo najskôr odišiel z domu.
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Na jednej strane bud rad ze vas nemlati a ze zaraba a nosi peniaze. Popocuvaj nadavky jednym uchom dnu a druhym von. Kolko poznam pripadov ze otec chlasta a nechodi ani do prace a este ked pride domov tak vsetko zive co dostane pod ruku tak zmlati. Poznam dievca co jej otec aj dokonca mama chlastaju a nepracuju. Doma nemaju teplu vodu tak chodi bud do suseda alebo priatela sa sprchnut. A plus milion pripadov co som pocul v okoli.
Ale na druhej strane nebudem zastavat tvojho oca lebo alkoholizmus sa bude stupnovat. Z alkoholu sa blbne takze este sa mozno vykasle na robotu, bude doma, bude brat posledne peniaze co mate. Takze nieco treba robit. Bylinky nato niesu. Su take tabletky napr. ale to musi on sam. Skuste mu cela rodina dohovorit ale pochybujem ze mu to pomoze. Len verit ze z dna na den prestane ako jedna osoba mne blizka.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Agresívny nátlak celej rodiny, ak nepomôže... tak mu už nepomôže nič...
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Nepusť ho dnu ožratého alebo ho zatvor v kúpelni.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Budem absolutne OT ale ked tak citam, tak ta marihuana je fakt dost nebezpecna droga, a narozdiel od alkoholu by mala byt v absolutnej zakonnej prohibicii.
A myslim ze moja lutost ta zaujima asi ako mna dlhovekost chrustov ale v tejto situacii.. uff.
Moj otec je striktny abstinent kvapku piva nevypil od vojny (cca 30 rokov).
Na to aby si sa sam postavil na nohy si asi mlady ale na tvojom mieste by som odchod pripravoval, trosku to este vydrz a medzicasom uvazuj ako si najst pracu na prezitie a nejak sa odtrhnut od "rodiny" lebo ak to tvoja mamka ma u prdele tak tato situacia sa uz isto zlepsovat nebude ale prave naopak...
Napísať odpoveď