Ahojte,
Tak, mám telefón síce len pár minút v rukách, ale plus mínus vďaka fantastickému zálohovaniu dát na google serveroch mám všetky veci po starom takže som len updatol na 4.2.2 a voila, môžem napísať aspoň prvý dojmy, začnem tento krát tými negatívnymi:

zvláštna vzorka v tvare mriežky na displayi [niečo, čo má doriešené len Apple na svojich kapacitných displayoch

]

plastové okraje, keď som vkladal simku, tak som si tam všimol taký fabrický nedostatok, proste plast, vďaka Bohu že len na okrajoch

kalendár mi vo widgete nezobrazuje udalosti, len že sa tam "niečo" bude diať, možno si to len zle pamätám, že to tak nikdy nerobilo, neviem. No tak to nedomysleli, teraz je najlepší week view a nie montlhy view, tu vedie Xperia jednoznačne.

absencia SD karty

nemá vyberateľnú batériu

nedá sa vypnúť blinkfeed

dnes ráno, aj včera večera sa mi po zobudení z leteckého módu trochu zasekával, avšak faktom zostáva že letecký mód nahadzuje najrýchlejšie [ale NIE najpohodlnejšie [t.j. bez PiNu ako napríklad Xperia]] zo všetkým vlajkových lodí, ktoré som testoval

len 5 domovských obrazoviek, z toho jednu za*iera blinkfeed

widgety síce pribudli, ale nesú sa v duchu "moderny", takže sú jednoduché a minimalistické

power tlačidlo hore / diaľkáč

designovo je fakt pekný, ale iPhone 5 či Xperia Z sú na tom veľmi podobne, dokonca by som povedal že iPhone 5 je o chĺpok luxusnejší.

asi najúžasnejší display aký som mal kedy možnosť vidieť [4S, 5, SGS III, SGS iV, SGN II, HTC One X, Xperia Z...]

kovový

vyzerá že sa nebude zaťapkávať

prekvapivo ľahký

sadne do paprče, ako riťka na šerbeľ, myslel som že to bude veľká lopata, no nie je, palcom sa mi behá po celom mobile veľmi pohodlne

ešte jednoduchšia a ešte funkčnejšia klávesnica, avšak nie až taká pekná ako je na iPhonoch, či Xperiach, ale zase o to funkčnejšia

zvuk, zvuk, zvuk a ešte raz zvuk. Aj vl. repro, aj slúchadlá pribalené ku fónu, naozaj rešpekt. Porovnané s Xperiou Z, ktorá predstavovala do teraz v danej oblasti neprekonateľný top s jej pribalenými slúchadlami. Avšak nie je až taký výkonný ako notebook, ale netbooku sa vyrovná. Zvláda aj hlučné pasáže a nechrapčí, resp. nepodlieha skreslovaniu

HTC Sense prostredie [kalendáre, export/import udalostí, etc. etc. etc.]
hudobný prehrávač prehráva foldre!

je fakt rýchly - spustený rezidentne viber, skype, whatsapp, spustil som hru a počas hovoru mi šla hra bez zvuku rýchle loadingy, rýchle písanie správ, žiadne zasekávanie, otestované 4 BT handsfree, 3 Jabra a 1 nokia. Bezchybné, rýchle prijpojenie, bezproblémové nájdenie BT, dosah cez 2 byty
Takže veľké "bu bu bu" od HTC na mňa nespravil až také "bu bu bu", avšak aj po prvých minútach musím uznať že je to 100% ich najlepší telefón a momentálne modely na trhu mu jednoducho nemajú v čom konkurovať, možno vo foťáku, to otestujem neskôr ako sa predvedie 2µm megapixel v praxi...
Čiže prvé dojmy sú zmiešané, updatnem počas týždňa, resp. víkendu niečo solídnejšie. Každopádne, po tom ako ho držím v rukách mám taký pocit že do budúcna prechod na niečo plastové, alebo nesklenené bude extrémne ťažký, ba priam z momentálneho pocitu nemožný.