Kvalitné slúchadlá do 150€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
theeggo23
Amateur
Amateur

Kvalitné slúchadlá do 150€

Príspevok od používateľa theeggo23 »

Zdravím,
už dlhšiu dobu hľadám vhodné slúchadlá , cenovo do 150€ . Tvarovo by mali byť over ear - okolo uší. Budem ich používať len doma k ntb (plánujem dokúpiť niečo ako FiiO E10). Potrebujem aby boli komfortné na dlhodobé počúvanie a aby aspoň ako tak izolovali, keďže nechcem byť pri počúvaní rušený (takže pravdepodobne uzavreté). Počúvam hlavne trance a dnb takže ocením výraznejšie bassové spektrum (ale kvalitné).
Každý tip ocením...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitné slúchadlá do 150€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V tejto cene je to obligatne. Beyerdynamic DT770, Shure SRH840, Ultrasone HFI-780, Audio-Technica ATH-M50.
theeggo23
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa theeggo23 »

Keby si mi pls každé v krátkosti popísal čo sa týka zvuku?
A ktoré by si si z nich vybral ty?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ako su zoradene imo hraju najlepsie. DT770 najlepsie, M50 najhorsie, to ale neznamena ze hraju zle, prave naopak. Takisto sa toto poradie do uplatnit podla mnozstva basov. M50 najbasovejsie. Nie je v tom ale ziadna suvislost, len nahodou to tak vyslo.

DT770- mierne zvyraznene basy aj vysky, stredy mierne v uzadi. Su ale zo vsetkych najdetailnejsie. Celkovo najlepsi zvuk. A maju "nesmrtelnu" konstrukciu a vdaka velurovym nausnikom su aj pohodlne.

M50- nadupany, basovy zvuk, niekedy az prilis, vysky aj stredy malo vyrazne. Na hiphop a podobne zanre ideal, no mna osobne z toho dunenia bolela hlava. Takisto nie kazdemu musia sadnut co sa pohodlia tyka. Maju vacsi pritlak.

HFI-780 - tie som nepocul, ale pocul som nizsi model ktory je charakterovo rovnaky. Takze zvyraznene basy, s modernym lubivym zvukom, dobry priestor. Daju sa zlozit.

SRH840 - vcelku vyrovnany zvuk, viac basov ako DT, viaceri sa ale stazuju na pohodlie kvoli pritlaku. Daju sa ale pouzit velurove nausniky z vyssieho modelu SRH940. Celoplastaky, vraj obcas sa niekomu stane ze tam nieco praskne.

Kombinaciu DT770 + E10 (okrem ineho) pouzivam aj ja. Tu som o nich aj pisal recenziu: http://www.hojko.com/uzivatelke-recenzi ... 67148.html
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Chcem sa ja ešte dodatočne spýtať k tejto téme:
1. je nejaký výrazný rozdiel medzi Beyerdynamic DT770 a DT990? Dajú sa zohnať za cca rovnakú cenu, no ja ako laik vidím v DT990 vyšší model
2. existuje nejaká lacnejšia varianta (aj podobne kvalitná) toho FiiO E10? Príde mi veľa dať 76€ len za zosilovač..
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. DT990 nie je vyšši model. Je tam ale zasadny rozdiel, v tom, že DT990 su otvorene, DT 770 uzavrete. Medzi 990 a 770 je rozdiel v charaktere zvuku, v kvalite ani nie. DT990 su oveľa viac basove a maju menej detailu ako DT770. Zas ale vďaka otvorenosti maju vzdušnejši prejav, a samozrejme vyrazne horšie izoluju (oboma smermi). DT770 sa robia okrem 250 aj v 80 resp. 32 ohmoch, DT990 iba v 250, takže s DT770 si ľahšie poradi aj prenosne zariadenie (hlasitosť), aj keď ani pre take sluchadla to nie je idealny zdroj (kvalita).

2. Fiio E10 nie je LEN zosilovač. Je to DAC (zvukova karta) A sluchadlovy zosilovač. 70€ je na take zariadenie, s takou kvalitou, a pre take sluchadla smiešna cena. V podobnej kvalite za menšiu cenu nekupiš nič. Porovnateľne zariadenie je Creative Surround HD, stoji ale tiež okolo 70€. A potom Audiotrak Prodigy Cube USB, ten je ale o čosi drahši.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

neskôr som sa takisto dočítal, že DT990 sú otvorené :). Čiže na všeobecnejšie použitie (hry a hudba a prípadne filmy na PC, mp3 prehrávač, príp. telka, multimedial. prehrávač) sú vhodnejšie DT770 nehladiac na to, či sú otvorené/uzavreté? Neviem si nejako priradiť, z ktorých slúchadiel bude prejav/posluch lepší, vhodnejší vzhľadom na toto použitie.. (samozrejme, že k PC mám DAC alebo internú zvukovú kartu)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ to planuješ pripajať aj k TV či nejakemu prenosnemu zariadeniu, tak je lepšie hľadať sluchadla s nižšou impedanciou. Resp. miesto Fiio E10 či ineho stolneho DACu kupiť Fiio E07K (stoji cca 15-20 eur viac), ktory sa da použiť ako zvukovka k PC, ako DAC (k zariadeniam s USB audio out) aj ako prenosny sluchadlovy zosilovač (k TV, mp3...). Takže vyborne, univerzalne zariadenie veľmi dobrym zvukom ku ktoremu môžeš použiť aj naročnejšie sluchadla.
Pre tvoje použitie ešte lepšie Fiio E17 (je ale o dosť drahši - cc 130 eur /z ebay za menej/), ktory ma aj digitalne vstupy (koaxial aj optiku), takže môže služiť aj ako DAC k TV, konzole apod.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

V mojom prípade budú slúchadlá s externou zvukovkou pripojené len k PC (možno k mp3, ale s tým nerátam), čiže by mi bohato stačil FiiO E10 (max. E07K). Skôr mi išlo o tie slúchadlá: DT770 vs. DT990 - ktoré budú vhodnejšie..
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

A co take ATH AD 700x ? U nas sa myslim zohnat nedaju, ale na Amazone su za par eur. Pripadne uzavrete ATH A900x ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neda sa povedat ktore su vhodnejsie. To je o tom ci potrebujes izolovat alebo nie. Takisto o tom aky zvuk ti sedi viac, pripadne ake zanre pocuvas. Cisto z pohladu kvality je to rovnaky level, ale odlisny charakter, podanie zvuku. Ako som pisal vyssie, 990 su podstatne basovejsie (nie prebasovane), s trosku lepsim podanim priestoru a vdaka otvorenosti so vzdusnejsim prejavom. 770 su zas vyrovnanejsie (basov maju ale dostatok) s trosku lepsim detailom.

Inak 770-ky spolu s E10 mam aj ja (okrem ineho).

AT-cka su tiez vyborne sluchadla. Pytal sa vsak na konkretne modely.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ak sa nájdu lepšie slúchadlá v danej cene, rád si nechám poradiť, no v tejto téme Ryan napísal, že DT770 je best choice. Ja nepotrebujem uzatvorené slúchadlá, preto sa rozhodujem medzi DT770 a DT990. Odpoveď som dostal a za to ďakujem K+
Ryan Giggs
VIP
VIP

Best choice ano, ale tam vyššie sa riešili striktne uzavrete. Ty ale tie nutne nepotrebuješ.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nie, preto som sa pýtal aj na DT990, ale vravím, ak sa nájde niečo lepšie v danej cene, príp. niečo, za čo by sa oplatilo ešte niečo málo prihodiť, rád si nechám poradiť..
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tejto cenovke jednoznačne kraľuju Audio-Technica ATH-AD900 alebo AD900X, ale na ebay z Azie alebo Ameriky. U nas (aj v okolitej Europe) stoja raz toľko.
J.an
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa J.an »

Vedel by si porovnat charakter zvuku a objem basu u AD900X vs DT990? v kombinacii s fiiom e10
Ryan Giggs
VIP
VIP

AD900 su totalne svetle, (to však neznamena že su bez basov) basov maju podstatne menej. AD900 hraju celkovo o dosť lepšie, maju bezkonkurenčny priestor (cela AD seria) ale na nejaku tanečnu muziku to nemusi každeho uspokojiť.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Vedel by si ich len informacne porovnat s K701 ? Na K701 by som uvital trochu viac stredov a A900x su na tom udajne o nieco lepsie. Akurat neviem, do akej miery sa ta uzavretost odraza na zvuku ...

A tie verim, ze naroky na zdroj budu u ATH o nieco nizsie nez u AKG :-/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Otazka je na com si to pocuval. Tych menej stredov mohlo byt sposobenych zdrojom. K701 su extra narocne na zelezo.

Uzavrenost sa prejavi v trosku mensom priestore, a takej tej mensej odlahcenosti, vzdusnosti prejavu. Najake skreslenie zvuku ci kelimkovy efekt alebo rezonovanie ci dunenie basu ktore su typicke pre lacne sluchadla v tejto kategorii nehrozi. Tu je rec o spickovom zvuku.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

To môžem len a len potvrdiť, že 701 sú extrémne náročné. Pri nedostatočnom ,,železe" nie sú dostatočne separované nástroje a to by si za tie prachy nechcel. (to je také najciteľnejšie podľa mňa)
Napísať odpoveď