Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa begbeee »

Kks, už ma to inak sere, prakticky sa pohybujem denne po trase 20km tam a 20km späť po zaprdenej okreske, ale každý deň tam stretnem minimálne jednu hliadku, niekedy aj tri.
Včera: obojsmerná kontrola, v teréne som videl ako modrá Fabia s radarom vpredu kasíruje nejakú slečnu uprostred 3km rovnej cesty medzi poľami...
Majú u mňa akurát jedno plus: už 2 dni jazdím s vypálenou žiarovkou a nezastavali ma :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

asi sa nestihaju plnit kvoty....
obchodnici v rovnosatach, pomahaju a chrania :)
a lampa ti tusim musi svietit iba ta blizsie ku stredu vozovky
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak asi majú problém rozoznať strany, lebo mi nesvieti práve tá :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tak to uz ta veru mozu pokutovat ale asi cakali na nejakeho vacseho "macka" co ich po tvojej almuzne 20 za svetlo :mrgreen:
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Begbee to ako ze chces len provokovat kym ta nezastavia??? Co ak ta mila slenca ma zakaz cinnosti ktory jej udelili za riafenie pod vplyvom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano a kedze to mala nasprejovane na aute po celom boku tak ju preventivno-bezpecne odstavili
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

IceHammer napísal:Begbee to ako ze chces len provokovat kym ta nezastavia??? Co ak ta mila slenca ma zakaz cinnosti ktory jej udelili za riafenie pod vplyvom.
Nie. Nechcem. Ale na mojom úžasnom aute je výmena žiarovky hotová procedúra. A furt môžem lukratívne denne svietiť hmlovkami, neeeee? :sneaky:
EDIT: @audiotrack: Sarcasm detector broken? Ide o to, že takých stretávam pravidelne. Potom aj takých, čo nesvietia vôbec.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

begbee aspon prezrad na akom useku ich denne stretavas, mozno niekomu z fora pomozes ak tade pojde.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

begbeee napísal:Nie. Nechcem. Ale na mojom úžasnom aute je výmena žiarovky hotová procedúra. A furt môžem lukratívne denne svietiť hmlovkami, neeeee? :sneaky:
môžeš, v podstate je jedno či dostaneš pokutu za svietenie hmlovkami alebo za vypálenú žiarovku na stretávačkach
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ako pisal audiotrack za svietenie hmlovkami je vacsia pokuta ako za vypalenu ziarovku. Ale ako vidim v poslednom case tak nejaka ziarovka ta nemusi zaujimat kedze sa vies vyhovorit na to ze ti po ceste prestala svietit a ze si si aj pred jazdou auto riadne skontroloval.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak jasné, ja policajta rýchlo pošlem s tým do prdele.
Dneska som to stopoval, v autoservise to trvalo od otvorenia kapoty po zatvorenie (samozrejme s výmenou žiarovky) presne 45 minút. Plus na ceste a trebárs v noci nie je šanca.
Holt soudruzi z Itálie v tomto prípade spravili niekde chybu :lol:
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to co mas za auto pokial viem tak len Megane ma taky problem co trva skoro hodinu na vymenu ziarovky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

IceHammer napísal:to co mas za auto pokial viem tak len Megane ma taky problem co trva skoro hodinu na vymenu ziarovky.
http://www.hojko.com/post1971104.html#p1971104
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Stilo, ale takých aut je kopa, megane, ceed aj niektoré VWs... A čím novšie tým horšie to je.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Praveze megane III je na tom o hodne lepsie ako megane II. Ziarovka sa meni jednoducho, lebo svetlomet ide posunut dopredu a uz netreba pristup z laveho podbehu ako u predchadzajucej generacie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

http://auto.sme.sk/c/6801284/pozrite-si ... ign=temsek

Respekt k motorkam and so on... ale odkedy je motorkar na ceste nejaky nad-ucastnik cestnej premavky ?
Niektore tie videa akoze nechapem, ja sa tiez napr. uhnem motorke na krajnicu ked vidim ako leti ale vobec nie koli nemu. A druha vec je ze hlavne po tejto zime su v krajnici kadejake diery a uplne bezne aj hrbole z vyvalkaneho asfaltu.

Dalsia vec, akoze preco by som mal pustat motorku aby startoval prvy z krizovatky? Ked vie nech sa tam nejak domoce ale nedaj boze mi utrhne spetak alebo nieco.

Citim z toho clanku ze motorkar sa tu stavia do pozicie nadradeneho druha na ceste s prednostnymi pravami a co je horsie, vseci nadobudli pocit ze motorkari su uplne koser s tym ich kluckovanim pomedzi auta a podobne.
Ja osobne sa uhybam ked vidim motorku na sirku na dialku lebo raz sa mi stalo ze panecek citil potrebu ohurit a pri pokuse postavenia na zadne (samozrejme pred mojim autom) sa vysekal a dakujem bohu ze som ho nezrazil i ked svojim uhybnym manevrom som skoro zostrelil auto vedla...
Uz jak padal mi prebehla ta titulka ze "mlady vodic nedodrzal bezpecny odstup a tragicky usmrtil motorkara"
A odkaz pre motorkarov, nerobte zo seba nerozbitnych machrov, nieste. Odkaz patri iba tym ktorych sa to tato tema tyka ti normalni zase palec hore ze sa neradia do davov tychto svetaborcov.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Suhlas.. Ten clanok je pisany stylom motorkar = poloboh..
Co sa tyka niektorych veci - pustanie motorkarov na krizovatkach - porusuju predpisy - a este vam aj oskriabu auto a potom ich pustajte dalej...
Takisto dat prednost motorkarovi, kt. nevidim pretoze leti nizko a vsimnem si ho ked sa zacnem pohynat - smola..
S dverami - takyto problem mam ked parkujem pred domom v zakrute, otvorim dvere a zrazu sa priruti motorkar ktory v obci ide daleko cez 100km/h (pre uplnost, nielen motorkari)
Inac nic proti motorkarom ktori jazdia ako ludia...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď ma niekto predbieha, tak sa vždy dám na okraj cesty. Bez ohľadu na to či je to motorka, auto, sanitka alebo čokoľvek iné rýchlejšie ako ja. Ale pred križovatkou som nikdy nepustil motorkára, a ani nemám v úmysle to robiť. Prečo by som mal na červenej čakať za ním, keď nevie počkať on za mnou?
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

presne tak, k okraju v ziadnom pripade nie na krajnicu...o
abrd by som podotkol ze motorkar je taky isty ucastnik cestnej premavky ako ja...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved to je jasne. Akurat ten clanok znie akoze uhybajte motorkam, a vseci a hned a dakujte im ze vas na ceste respektuju a uhnut musia sanitky aj hasici, proste ide motorka tak uhybajte jasne????
Ako pisem, ja sa uhnem ale nie koli nemu on nech sa rozjezbije na niekom inom hlavne nech posadka auta neutrpi ujmy. Kto chce kam...
Napísať odpoveď