Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aká je Vaša [priemerná] hodinová mzda?

0,5-2 €/h
12
7%
3-4 €/h
55
34%
5-6 €/h
29
18%
7-9 €/h
19
12%
10-15 €/h
23
14%
16-20 €/h
3
2%
21-30 €/h
2
1%
31 - 60 €/h
3
2%
61 a viac €/h
15
9%

Celkom hlasov: 161

haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Príspevok od používateľa haluzko »

Zdravim,
dufam, ze tu podobna tema nie je.

Pomaly "dostudovavam" a chcel by som vidiet ako to vyzera na Slovensku (kludne aj Cesko) s pracou a jej ohodnotenim (studujem v Brne, takze moc netusim ako sa realne hybu ceny na SK). Pravdaze som si nasiel nejake statistiky a priemerne platy, ale povedal by som, ze su to vcelku nepresne a skreslene udaje, zaujimalo by ma, kolko ludia realne zarabaju.

Kedze zakladam temu, tak zacnem ja.
Zatial "len" freelance-ujem, konkretne robim mobilne aplikacie na zakazku pre roznych ludi/firmy. Ked si to rozpocitam na cas, ktory s tym zhruba stravim, vychadza mi to cca 10€/h (netto).

Takze co robite vy (pravdaze nepiste len ludia z IT odvetvia)? Kolko za to dostavate? Ste spokojni alebo uvazujete o zmene?
(Ak by ste niekto mali problem napisat to pod vasim nickom, mozte mi to kludne napisat do karmy/ss a ja to tu za vas napisem, ovsem anonymne, aj tak tu nikoho nepoznam :)...)

Pre upresnenie, ked uz napisete, piste brutto hodnoty.
Diky!
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kolko zarabate?

Príspevok od používateľa brm »

Ak chceš nejaké odpovede, daj hlasovanie, verejne Ti tu málokto napíše výšku svojho platu.. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

10-30 e/h, v tíme kde zarábajú ľudia po 650 e/h [nie na mesiac, na hodinu], som úplný bottom, dno, socan, chudák :D a gro času tých 10 e/h. Odvetvie - grafika, design, animácia, desktop publishing, servisák a technik.

brm - výšku netreba, stačí hodinovú mzdu, to nie je až také ošemetné, hm? :)

//trochu som premenoval tému, nech to nie je taká "Jožkovská" otázka, ale trochu sofistikovanejšia. A spravím aj to hlasovanie.
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Ak chceš nejaké odpovede, daj hlasovanie, verejne Ti tu málokto napíše výšku svojho platu.. :)
Rozmyslal som, ci sa ludia nebudu "bat" to sem napisat, preto som spomenul moznost, ze mi to poslu do karmy anonymne alebo do ss a ja to sem zverejnim (bez ich nicku).

Ked dam hlasovanie, tak tam tiez len slepo nastrielam nejake intervaly a vyslednu hodnotu to bude mat asi ako nejaka ta statistika, ktoru som spominal. Taktiez nebudem z ankety vediet aka cena patri k akemu oboru takze to strati celkovo pointu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Hmm, tak keď budú chcieť napísať, napíšu, keď nie tak máš aspoň hlasovanie, aj to je lepšie ako drótom do oka, nie? :)
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Hmm, tak keď budú chcieť napísať, napíšu, keď nie tak máš aspoň hlasovanie, aj to je lepšie ako drótom do oka, nie? :)
Jasne, dik :).
brm
Darca
Darca

Hmmm.. 10€/hod x 8hod/deň x priemerne 21 pracovných dní v mesiaci = 1680 €/mes... nie je to zlé!

:)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm - nedá sa to tak vyrátať, ani náhodou. Posledné 4 mesiace mám aj 16+ hodín na deň, a pred tým rok a pol som mal ledva 30 hodín na mesiac. Záleží od množstva práce, najmä keď si freelancer.

Avšak mediánový priemer nie je taký sladký, aký by si chcel, a ~1600 v čistom mesačne pri 10 e/h nedáš ani keby si sa rozkrájal, v hrubom je to mizerná tisícka, pričom 600 spláchneš štátu ak si živnostník a nemáš s.r.o. čku... [20% dane a minimálne 250 eur na odvodoch, ak to máš stabilné].
brm
Darca
Darca

uplink.. veď hej, ale potom porovnanie hodinovej mzdy je oničom, si myslím. Čo z toho, že mám mzdu 100€/hod, keď mesačne pracujem 2 hodiny... a môžem zarábať 3€/hod x 12 hod/denne x 30 dní do mesiaca a mám 1080€...

A ešte.. bavíme sa o brutto alebo netto číslach?

:)
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Asi by este bolo dobre upresnit, ked citam uplinkov koment, ci sa jedna o ceny s DPH alebo bez. Ja som zvyknuty pisat vzdy bez DPH, kedze to je to, co dostavam. Predpokladam, ze co napisal uplink (aj anketa) su s DPH?
Len pre moje info :).

brm - ked mas vyssiu hodinovu mzdu a pracujes menej, je to len dobre, mas viac casu na ine aktivity (resp dalsiu pracu) :), preto som chcel, nech ludia pisu viac info, asi vsak nikto nechce pisat take "osobne" informacie, ja osobne som schopny mesacne ako freelancer zarobit tych 1k€ (praca sa vzdy najde), co mi ako studentovi zatial staci a moc sa teda nenadriem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Áno, s DPH. Lenže aby si napísal netto, tak by si musel zarátať aj odvody :) aj to si zarátal? :)
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Áno, s DPH. Lenže aby si napísal netto, tak by si musel zarátať aj odvody :) aj to si zarátal? :)
Vzhladom na to, ze som este student a oficialne to fakturujem cez kamosa na firmu, tak zatial ma trapi len to s/bez DPH. Oficialne mam teda len stedreho kamarata :)...
brm
Darca
Darca

haluzko napísal:brm - ked mas vyssiu hodinovu mzdu a pracujes menej, je to len dobre, mas viac casu na ine aktivity (resp dalsiu pracu) :)
Len budem mať peniaze na tie ďalšie aktivity? Mal by som voľno, šiel by som teda niekde na výlet.. budem mať peniaze na benzín, keď som zarobil "iba" 100€/hod x 2 hodiny? Tá ďalšia práca by mala byť tiež zarátaná do Tvojej hodinovej mzdy.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hehe, tak to máš super :)
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Len budem mať peniaze na tie ďalšie aktivity? Mal by som voľno, šiel by som teda niekde na výlet.. budem mať peniaze na benzín, keď som zarobil "iba" 100€/hod x 2 hodiny? Tá ďalšia práca by mala byť tiež zarátaná do Tvojej hodinovej mzdy.
Ked nemas dost tak si najdes dalsiu pracu kde budes robit dalsie 3 hodky a snad budes mat dost no :D... Uz zalezi na tebe ako si to vybalancujes, ovsem 100€/h a 2h denne je vcelku extrem. Moja suma €/h je tiez len odhad. Ja za jednu app/projekt dostanem dajme tomu v priemere 1k€ (tiez zalezi od zlozitosti atd) a spravim ho za tyzden-dva (pritom nerobim 8h denne, niekedy 10, niekedy 5, robim len pondelok-stvrtok...) a dalsie 2 tyzdne mozem mat volno (alebo si najdem dalsi projekt) a z 1k€ vcelku vyzijem.
Prave pre toto som nechcel len anketu lebo je to velmi individualne.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

odpoved v ankete som oznacil.

uplink - co robia ludia za 650€/h?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jefty - python
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak napíšem pár dojmov. V prvom rade OP nenapísal, či chce počuť Netto/Brutto.
V druhom rade, štatistika z hojka nebude mať reálnu výpovednú hodnotu, pretože je tu menej, povedzme ľudí s najnižšou kvalifikáciu a zároveň je tu vysoké percento ajťákov.
Čiže bude tu relatívne veľká skupina zarábajúca mierne podpriemerne a relatívne zaujímavá skupina ajťákov, ktorí budú mať plat 1000+ €.
Slovenská realita podľa štatistík je - v hrubom:
priemer 800€
medián 650€
haluzko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Tak napíšem pár dojmov. V prvom rade OP nenapísal, či chce počuť Netto/Brutto.
V druhom rade, štatistika z hojka nebude mať reálnu výpovednú hodnotu, pretože je tu menej, povedzme ľudí s najnižšou kvalifikáciu a zároveň je tu vysoké percento ajťákov.
Čiže bude tu relatívne veľká skupina zarábajúca mierne podpriemerne a relatívne zaujímavá skupina ajťákov, ktorí budú mať plat 1000+ €.
Slovenská realita podľa štatistík je - v hrubom:
priemer 800€
medián 650€
V neskorsich spravach sa spominalo, ze anketa aj hodnoty co ostatni (uplink) az na mna pisali, su brutto (upravim povodnu spravu).
Ako som pisal, statistiky som videl, skor ma zaujimalo kolko zaraba normalny clovek, ktory chodi na hojko forum :). Nesnazim sa z toho zostavit statistiku ani vyvadzat zavery, bolo to cisto z mojej zvedavosti. Som si vedomy toho, ze ked mi tu ludia hlasuju, ze zarabaju 3-4€, tak to o Slovenskej ekonomike nic nehovori :).

To ci sa jedna o IT alebo iny obor, by mal kazdy clovek napisat sam. Ako vidim skor sa uchytila nic nevypovedajuca anketa, ako keby mali ludia proste napisat cislo a obor (hoci aj anonymne cezomna).

Ked chcete aby to tu malo vypovednu hodnotu, tak napiste aj vy (napriklad aj ty) ako ste na tom, ja som svoj stav uz upresnil :)...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja pracujem na dohodu (DPP) v ČR a všetci brigádnici majú jednotnú sadzbu 90kč/h.
Napísať odpoveď