Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
miso03
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa miso03 »

Spolahlive ako kazde ine atmosfery. Lejes benzin (okolo 8,5l/100km) a olej (podla stavu motora od litra na 15 000 do litra na 100km) :-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

74kw ti 8,5 nežere, iba ak by si mu poriadne nakladal. Okolo 7 v pohode.
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

Čavte, čital som si tuto diskusiu ale nenašiel som čo som hľadal..
Vedeli by ste mi niekto poradiť Benzin, do 150 000 km, sedan 4dverovy, nie combik, ročnik 2004 vyššie
za 6500eur max
nie nejake tuctove auto čo ma každy

dakujem :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

Mazda 6, Toyota Avensis, Honda Accord, Opel Vectra... pripadne Volvo S60 a pod.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Kolega ju ma no moc nadseny teda nieje...
Pomaly kazdy tyzden riesi nejaky problem s elektrikou... Ale myslim ze motoricky (on ma 1.8) a podvozkovo dobre...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nejake nazory na toto:
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tddi ... 73209.html - TDDi
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 47429.html - TDCi
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdi-id4169370.html - TDCi
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 33798.html - TDCi

pozeram sa po niecom novsom a hlavne diesly kedze benzin ma uz nebavi zivit... najazd okolo 25 - 30 000km rocne, sedan/liftback, r.v. 2001+, cena idealne okolo 3600€, aut. klima, 4x el. okna, tempomat, potesi M6 a ESP... rozmyslam ze ci zobrat stare TDDi alebo radsej novsie TDCi, aj ked viem ze vstreky a cerpadla odchadzaju ako na beziacom pase, pripadne ist do rotacky TDi len tam ma odradza prestrelena cena za 12 rocne auto...

Vopred dakujem :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Suffel napísal:. ...rozmyslam ze ci zobrat stare TDDi alebo radsej novsie TDCi, aj ked viem ze vstreky a cerpadla odchadzaju ako na beziacom pase...

Vopred dakujem :)
Dafuq? Co to znamena? Kazdeho stvrt-pol miliona km == "ako na beziacom pase"?
Nebavi ta zivit benzin to ako s pocitom ze zivit diesel je lacnejsie?
V tomto si dovolim nesuhlasit.
Lepsie TDCi je kupit s poskodenymi vstrekmi napr, samozrejme za adekvatne vyhodnu sumu, vstreky vymenis sam, budes tankovat dobru kvalitnu naftu a menit castejsie palivak tak mas na dalsich 300tkm vystarane (to iste plati pre cerpadlo ktore dokaze vydrzat np aj life-time)

//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 21:57)
poviem to blbo ale tak... za 3500€ necakaj od Mondea nic ine ako podvod/macku vo vreci
Vzdy mi je az do smiechu ked vidim tie 10-12 rocne biznis dizle a ani jeden cez 200 tisic km...
A ani jedno nieje TDDi hento TDI bazarnik zjavne ani netusi co to ma za motor ale je to TDCi 85k

//autoeditácia príspevku (27 Máj 2013, 21:59)
ta 2005 Ford Mondeo 2.0 TDCi Ghia stredovy panel Ghia, volant obycajny a sedacky tiez... kks jak to tie motanice skladaju uz neni mozne :mrgreen:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tym na beziacom pase som myslel ze vecsina ktorych sa predava su pred smrtou bud cerpadla alebo vstrekov o kilometroch sa nema zmysel bavit..
ja viem preco chcem diesel a ked uz len si zoberies ze rok by som prezil bez vaznejsieho servisu (vstreky, cerpadlo, turbo).. tak si zober kolko ma stoji tych 30 000km na benzine a kolko ma bude stat tych 30 000km na diesly ak ratame jazdy po dialnici co je u mna asi 70% z jazd...
mne nerobi problem kupit auto o ktorom viem ze ma taku a taku chybu a treba ju spravit, len nechcem kupit auto v 100% stave a po troch mesiacoch sa mi rosype ako vecsine ludi ktory kupia taketo TDCi-cka, pritom podla majitela bolo na nich vsetko menene...

o kilometroch sa nemusime bavit ja nekupujem prve auto uz ich zopar bolo.. to ze je stocene skoro kazde prve mi je jasne.. lenze ono aj keby som chcel octaviu, toledo, golf tak tiez v tejto cene nekupim nic ohorujuce resp. tiez taku do ktorej treba este investovat a coto na nej porobit..

to prve je TDDi takze vsetky niesu TDCi.. a aj ked viem ze bude stocene ale vyzera celkom slusne za tie peniaze..
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Forsaken napísal:ma dakto skusenosti s AR GT ?
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=4282734
dakto ma este skusenosti ?
(zasa mi to tu zapadlo ako predtym preto este raz :smt059 )
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Forsaken: najlepsie urobis ked pojdes na alfa forum. tam najdes ludi co vlastnia toto auto a teda povedia ti skusenosti z prvej ruky :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Suffel napísal:tym na beziacom pase som myslel ze vecsina ktorych sa predava su pred smrtou bud cerpadla alebo vstrekov o kilometroch sa nema zmysel bavit..
ja viem preco chcem diesel a ked uz len si zoberies ze rok by som prezil bez vaznejsieho servisu (vstreky, cerpadlo, turbo).. tak si zober kolko ma stoji tych 30 000km na benzine a kolko ma bude stat tych 30 000km na diesly ak ratame jazdy po dialnici co je u mna asi 70% z jazd...
mne nerobi problem kupit auto o ktorom viem ze ma taku a taku chybu a treba ju spravit, len nechcem kupit auto v 100% stave a po troch mesiacoch sa mi rosype ako vecsine ludi ktory kupia taketo TDCi-cka, pritom podla majitela bolo na nich vsetko menene...

o kilometroch sa nemusime bavit ja nekupujem prve auto uz ich zopar bolo.. to ze je stocene skoro kazde prve mi je jasne.. lenze ono aj keby som chcel octaviu, toledo, golf tak tiez v tejto cene nekupim nic ohorujuce resp. tiez taku do ktorej treba este investovat a coto na nej porobit..

to prve je TDDi takze vsetky niesu TDCi.. a aj ked viem ze bude stocene ale vyzera celkom slusne za tie peniaze..
To prve mi nejak uslo :oops:
no treba s tym pocitat, turbo sa da ceknut das dole hadicu/jedna paska/, skusis ci ma oska vakla, ci neni vypileny pas v oblasti vrtule, ci neni nejak moc oleja v turbe... Zotrvak no pri plynulom pustani spojky ak zacne triast autom alebo take traslave rapotanie ktore zmyzne po vytlaceni spojky... Vstreky nasupu nezdiagnostikujes ale cerpadlo sa da cez diagnostiku odsledovat, volnobezny tlak 24-27MPa podla teploty, 130-170 MPa pri plnom plyne a vyzsich otackach viac ku 170. A problem sa da lahko odhalit, obvykle sa problem ukaze ked tomu das trosku viac na prdel (proste par krat to potiahni po obmedzovac hlavne od nizsich otacok (1500->obm.) ak nevyskoci nudzak tak zrejme ani majitel si nieje vedomy chyb toho auta.
Treba vsak stale ratat s tym ze tieto komponenty i ked v dany moment mozu byt viac menej v pohode o mesiac sa moze situacia zmenit.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

oka, diky za rady :) turbo mi je jasne aj zotrvak.. u tych vstrekoch sa nedaju zistit ani nejake hodnoty? to cerpadlo by bolo fajn keby slo odmerat inak pojde to aj napr. cez ELM327? ci treba nieco ine na toto? tak je mi jasne ze dnes mozu byt tie hodnoty taketo a zajtra uz ine.. ale tak u stareho auta s tym treba ratat...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Suffel napísal:tym na beziacom pase som myslel ze vecsina ktorych sa predava su pred smrtou bud cerpadla alebo vstrekov o kilometroch sa nema zmysel bavit..
ja len kratko k tomuto, preco potom neskusis ist do benzinu s plynom? Vyjde ta to este lacnejsie ako nafta a "nehrozia" ti nakladne opravy..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nafta ma Njutonnmetry :mrgreen:
Suffel ELM327 je komunikacny protokol OBD pre Fordy takze s takym kablom uspejes, idealny je napr. Fordiag to je kabel+soft stoji cca 60€ a k Mondeu by som to bral ako povinnu vybavu...
Da sa vstreky pozriet cca a to dvojmo:
1. studena korekcia vstrekovaca
2. tepla korekcia vstrekovaca
3. sluchovo, ci nezarapoce

ak su studene korekcie do 1,5-(!!!2)mg/stroke tak este by som z toho vedu nerobil
ak je tepla korekcia do 1-(!!!1,5)mg/stroke tiez by som to neriesil nejak tragicky
ak to klepe rovnomerne a v jednej hladine je dobre, ked uz zacne nejaky "vycnievat" z radu znamena to nielen ze chalako pojde do lovist ale ber to aj ako zaciatok stafety...
Pozor vsak, korekcie v normach nemusia nutne znamenat ze vstreky su dobre, moze davat spravne davky no napr. neefektivne rozprasovat, obvykle vtedy byvaju badatelne hrubsie zvuky...

V prilohe mas stav mojho TDCi ked sa zahreje, tlak paliva 23MPa ako som hore pisal, korekcie su v pravo dole tie 4 offsety, volnobezne otacky v zahriatom rezime by mohli byt okolo 800 no u TDCi nikdy nevies...
Pokial ide o rocnik s EGR ovladanym elektronicky 8/2005+ tak by som cekol este jeho funkciu lebo hajzel je dost drahy a tazko sa odstranuje lebo je uz elektronicky snimany...
Prílohy
fordiag1.png
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Scorpion90 - hej rozmyslal som aj nad benzinom s plynom ale neviem, este pouvazujem...

Hegy - pytal som sa preto lebo ELM327 mam a pouzivam ju aj na Focuse.. o Fordiagu som tiez rozmyslal ked som kupoval a tak mozno kupim este aj tuto.. okej som rad ze sa to da aspon takto preverit, predsa vzdy lepsie ako nic a riadit sa iba podla zvuku a toho ako ide.. tak ked pojdem nejake pozriet, skusim to aspon takto preklepnut, aj ked to nemusi byt zarucene ze sa nic nedoserie casom ale tak to uz necham na nahodu :D

inak este toto som nasiel:
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 23971.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Scorpion90 napísal:ja len kratko k tomuto, preco potom neskusis ist do benzinu s plynom? Vyjde ta to este lacnejsie ako nafta a "nehrozia" ti nakladne opravy..
LPG je super palivo, ale je to náročné na vyladenie motora resp. na benzíne môžeš mať nejakú hadicu deravú, blbosti a auto ti pôjde, ale ak tam dohodíš LPG, tak to začne robiť neplechu. Čiže motor musí byť v 100% poriadku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

vyzera vcelku dobre :))
Len mi nechce fordzona vyhodit co to je za vybava lebo zase ghia stredovy panel a obycajny volant...
Mozno to tak v nejakej krajine montovali ale ked ghia tak ghia predsa...

//autoeditácia príspevku (28 Máj 2013, 9:55)
mozno tento by stal za zvazenie... uz je tam cca 5 mesiacov mozno by sa dalo slusne bavit aj o cene...
http://ford-mondeo-combi.autobazar.eu/2 ... 94243.html
alebo
http://ford-mondeo.autobazar.eu/22-tdci ... 64952.html
stiahnut nejaku stovecku este a usetreny 1200€ vymenit co treba.
Prílohy
GHIA
GHIA
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

chapem ako to myslis s tou GHIOU ale ako pozeram inzeraty tak kazdy kto pise ze to je GHIA tak ma obyc. volant, tak neviem pochybujem ze by kazdy menil volant :D asi sa to tak montovalo..

ten combik je krasny, len skoda ze to je combik premna uplne zbytocne a nikdy to nevyuzijem... ale inak vyzera to na cukrik a este aj super cena no ehm :D..
ten strieborny nevm, vyzera ze uz ma dost toho zasebou a ktovie co vsetko treba natom robit..

inak ked sme uz pritom aky bude rozdiel v spotrebe medzi 85kW, 96kW a 114kW? 114kW je uz 2.2-ka tak ta si potiahne asi o nejake to deci viac.. ale ako som pozeral medzi 85 a 96kW ta spotreba az taka odlisna nieje..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ja viem, ja mam 2,2 a jazdim okolo 6 litrov kombinovane podla prepoctu tankovani a na palubaku mam obvykle do 5,5 takze tak...
Aaaa to :minus: guy:
Auto ma najazdenych 240000 km, podla protokolov jazdi priemerne 25tisic km rocne, cize na 8rocne auto to dava rovnych 200 000km, teda kilometre su velmi pravdepodobne spravne.
Interier tomu tiez nasvecuje dokonca bonusom je ze clovek neni prasa a o auto sa aspon ako-tak staral...
Auto ma rocnu DZ cize casto chodi dialnice dalsie velke + pre dizel
Na auto neni ziadna znama exekucia ani lizing...
:plus: po 240 000km velmi pravdepodobne hraniciace s istotou boli vymenene vstrekovace a turbo takze za tie peniaze / vybava / vykon je to velmi vyhodne
Grim, co sa ti nezda :mrgreen:
A Suffel k tej Ghii ani jedna z nich naozaj Ghia nieje :)
Znaciky Ghia stojja 20€ :), hodnota auta by pre neznaleho povedzme stupla o 500, 1000€?
Ked si das preverit podla VIN vybavu cez Ford Etis, o GHII ani Ň
Podla spritmonitoru jazdi najviac uzivatelov spotreby:
107 uzivatelov za priemer 6,9 litra /100km pri motore 2.0TDCi 96kW
55 uzivatelov za priemer 6,7 litra /100km pri motore 2.0TDCi 85kW
45 uzivatelov za priemer 6,7 litra /100km pri motore 2.2TDCi 114kW
Takze vseobecne sa da povedat ze TDCi zeru vsetky rovnako... :)
Napísať odpoveď