spojenie 2 pc s lan kablom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
quartz
Light Star
Light Star

spojenie 2 pc s lan kablom

Príspevok od používateľa quartz »

Zdravim chcel by som spojit 2 pc (jeden ma windows 7, druhy windows 8) s lan kablom (koncova rj-45). Skusal som ich prepojit ale pisalo mi ze oba pocitace musia mat windows 7. Je to pravda? Skusal som to podla tohto navodu:

1. Zapojíš sieťový kábel do oboch počítačov

2. Na oboch kompoch nastavíš rovnakú IP aj masku... maska sa nastaví sama keď nastavíš IP
IP nastav takto: x.y.z.1 a na druhom kompe x.y.z.2 (za x y z samozrejme čisla) napríklad 192.168.0.1 s 192.168.0.2
Keby si nevedel kde sa to nastavuje: ovládací panel tam sú siete pravým myšítkom na to eth. pripojenie ktoré chceš nastaviť, potom TCP/IP a tam nastavuješ IPčky
3. Teraz sú úspešne pripojené, ale ak chceš prenášať súbory, musíš nakonfigurovať počítač aby dovolil zdielať súbory:
Takźe zase ovládací panel a siete a vľavo máš Nastaviť malú domácu sieť a teraz pokračuješ podľa pokynov, nezabudni zaškrtnúť položku: Povoliť zdielanie tlačiarní a súborov

A neslo mi to pretoze som nevedel najst tu zlozku kam mam dat subory na odoslanie do toho druheho pc.
Dakujem za radu.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: spojenie 2 pc s lan kablom

Príspevok od používateľa Chalesnik »

aspon pri xp a 7 to bolo tak,,, ze musis mat rovnaku pracovnu skupinu, potom si nastav firewall neviem aky mas, zistovanie siete, vypnut zdielanie chranene heslom to najdes v centrum sieti a rozsirene zdielanie ...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: spojenie 2 pc s lan kablom

Príspevok od používateľa Curuj »

"zložku do ktorej dáš súbory" si vytvor hocikde a daj ju zdielať (pravým tlačítkom - zdielanie...) prípadne nazdielaj priamo zložku, čo chceš zobraziť na druhom PC
Napísať odpoveď