Andrej Kiska - kandidat na prezidenta

Diskusie na politické témy...
kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Andrej Kiska - kandidat na prezidenta

Príspevok od používateľa kathleen »

Kedze sme si uzili uz dost srandy s panom Gasparovicom, zaujima ma vas nazor. Aky by mal byt podla vas slovensky prezident a ci Andrej Kiska splna tieto vase kriteria.

http://video.tyzden.sk/redakcia/2013/04 ... rej-kiska/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Andrej Kiska - kandidat na prezidenta

Príspevok od používateľa uplink »

Podľa mňa je Slovensko v štádiu "mŕtveho vesmíru", alebo "vesmíru zatratenia". Aj keď máme nepochybne na Slovensku ľudí, ktorí rozmýšlať vedia a určite majú aj dostatočne morálne vlastné zadosťučinenie pre spravodlivosť, jednoducho ich do kolosu tvoreného našimi politikmi nepustia. Tento systém vznikol približne pri založení prvej republiky a od vtedy majú do neho prístup len "vyvolení". Jednoducho nenájdeš v politike nikoho transparentného, rozumného, čo by nechcel len kradnúť [nech už kradnú, ale nech nerobia len to] a čo by sa vedel vyjadrovať aspoň trochu na úrovni zdravého človeka. Vždy keď vidím vyjadrenie akéhokoľvek politika, tak si len plesnem po hlave a poviem si: "Ako môže taký kus primitíva vôbec existovať."
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

1. Kiska nie je politik
2. Nevyjadril si sa, ci by splnal tvoje kriteria.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Každý kto sa hrnie do politiky na akejkoľvek úrovni je pre mňa "politik". Nie, nespĺňal.
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Filein »

Videl som tú lampu a Kiska sa javil ako slušný človek. Kandidatúru odôvodnil celkom rozumne; nevyhýbavo odpovedal, ako by vyriešil marazmus v zdravotníctve/školstve - teda by bol prostredníkom medzi ľuďmi z tých oblastí a vládou, celkom som mu aj veril. Len niekomu zdvihlo obočie to, že sa stavia pozitívne ku multikulti., ale uvidím, ako to upresní počas kampane (ako prezident by na to aj tak efektívne dosah nemal).
Môžem ho porovnať len s Čarnogurským, ten jeho rozhovor pre SME bolo číre uhýbanie - ja neviem, nepočul som, mňa do toho nič, nie som kompetentný odpovedať atď.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Aj keby uspel - jeho prejav nema uroven duchaplnosti a sofistikovanosti ako ani mnozstvo a kvalitu inotajov ako maju prejavy nasho sucastneho prezidenta.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj tak SMERáci potom presadia práva/systém alá Francúzsko a prezidentom sa stane Fico. :wink:
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Nema sancu postupit do druheho kola bez podpory polit. stran. Slovaci su bohuzial zvyknuti nasledovat. V druhom kole ako protikandidat Smerakom by uz mal sancu, ale tam sa nedostane. Osobne dufam, ze dostane nakoniec podporu Prochazka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dobrý pravicový spasiteľ Prochádzka. Koľký už v poradí? :D
matki
Light Professional
Light Professional

ja to neratam :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Mohol by si začať. Potom si nezabudni otrieskať hlavu o najbližší múr.

Žiadny jednotlivec, hoc by aj Ježiš prišiel, nič nezmení. Systém ho pohltí, zkorumpuje, tam niet priestoru - prinajlepšom utečie preč zavčasu. To skôr na margo parlamentnej demokracie. Čo sa týka prezidenta - to je čisto smiešna funkcia, chodiť po hokejoch, sem-tam sa nechať odfotiť a čosi podpísať, to môže robiť hockto.

Keď tam je Ivan a pod., aspoň je sranda.
matki
Light Professional
Light Professional

Ak je to taka smiesna funkcia ,naco tie kecy o systeme co ho pohlti a zkorumpuje? :) Mne na zaciatok staci, ak ma na tom hokeji nebude reprezentovat niekto, s kym je aspon sranda.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Vsetko je lepsie ako toto aj Zeman.
Kiskovi by som dal kludne hlas, urobil pre mna 100krat viac ako vsetci kandidati dokopy. :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja ho vôbec nepoznám a keďže ho nepoznám zatiaľ by som si nevedel predstaviť, že by som ho volil, to sa ale môže zmeniť, pozriem si ešte pár jeho prejavov u mňa nie je nikto odpísaný len tak.

Je jasné, že kandidát hranola vyhrá prvé a asi aj druhé kolo.

Strany tzv. pravice bojujú medzi sebou intenzívnejšie ako so Smerom, takže žiaden opozičný kandidát nemá šancu.

No a nezávislí, to ťažko povedať, uvidíme. Musel by to byť charizmatický človek, výrazná osobnosť, niekto, koho slovo aj niečo znamená.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kandidat z ludu, ktory zabudol povedat, ze jeho byvala firma - splatkova spolocnost, pripravila o majetky ludi vdaka exekuciam, ktori nezvladli splacat svoje splatky?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

A ty si zabudol povedat, ze tisicky ludi vdaka nemu maju doma spotrebice na ktore by inak nemali. :)
Ty keby si mal firmu a ludia by ti neplatili za produkty, ktore si dobrovolne zobrali, by si to nechal tak?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Politik neriesi problem, politik ho vytvara. Nie, nesplna moje kriteria...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

heker napísal:Kandidat z ludu, ktory zabudol povedat, ze jeho byvala firma - splatkova spolocnost, pripravila o majetky ludi vdaka exekuciam, ktori nezvladli splacat svoje splatky?
a prečo to nezvládali splácať? to tá spoločnosť je navine. prečo si ľudia brali veci na splátky keď ich nezvládali splácať? splatkove spoločnosti len postupovali podľa zmlúv, ktoré uzatvorili s klientmi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://hnonline.sk/slovensko/c1-5996071 ... rezidentom ak sa toto potvrdí (teda to, čo sme všetci už dávno tušili), tak sa môžu rovno všetci kandidáti vzdať.
matki
Light Professional
Light Professional

Fico je porazitelny, suhlasim s http://hnonline.sk/slovensko/c1-5996055 ... a-dobiehal

Znamená to, že Robert Fico je poraziteľný?
Presne tak. Ficove preferencie vyzerajú nedostižne, ale treba si uvedomiť, že je to len 20 percent všetkých voličov, ďalších 20 majú pravicoví kandidáti a 40 percentám ľudí je to jedno. Ale stále visí vo vzduchu 20 percent hlasov, o ktoré sa môžu pobiť. Zatiaľ to však vyzerá tak, že pravica robí všetko pre to, aby voličov demobilizovala a nedohodla sa na spoločnom mene. Silný kandidát by bol napríklad Andrej Kiska, ale je otázne, či ho vezmú.
Napísať odpoveď