deeplook napísal:Ty sa spametaj co pises.. By boli donuteny.., co si Ty nejaky otrokar? (nevidis tu nahodou rozpor nutit a dobro?) V historii bolo vela ludi ktory sa stavali do elitarskej pozicie nad inych, "lebo oni maju dobry umysel a oni to vedia lepsie.." a jedine co sposobili bolo obmedzenie slobody a utrpenie druhych. Podla tvojej logiky by si potom musel obrat ludi o konzumaciu slaniny,chrumiek, chlastu (lebo Vam to skodi..), Zaviest povinne hodiny telesnej vychovy( pre vase dobro..). Akym pravom chces obmedzit slobodu cloveka ktory sa rozhodol napriek vsetkym rizikam fajcit? Pokial fajci a neobtazuje nefajciarov co ta je do toho? Ked je niekto netolerantny fajciar to je vec ina.. Ale globalne sa stavat do pozicie urcovatela toho co dobre a pod hrozbou trestu presadzovat svoju volu... Sry ,ale taketo rozmyslanie ma vie riadne ...
Naco filozofujes , zvysenie ceny je "obmedzenie slobody cloveka" ? ha..
Nuz fajcim, ale bolo tu spomenute ze "dovolim kazdemu kdekolvek, ci doma, ci v aute,..."... Tak na toto by som zareagoval... Napr. neznasam, ked si niekto len tak zapali na zastavke akoby sa nechumelilo... Ja sa vzdy idem zopar metrov za/pred zastavku postavit, aby som neobmedzoval ludi stojacich na zastavke. Ved predsa kludne moze mat niekto astmu alebo podobne, dostane zachvat,... Zvykli si tiez nasi susedia olasky cigani zapalit doma a vyjst vonku s cigaretou fajciac cestou po chodbe... Uz zopar krat som im chcel vynadat a povedat im nech si to zapaluju vonku, no nenasiel som nejak guraz povedat to 40-rocnemu chlapovi... Ani v aute nedovolim, fajcit, aj ked som zopar x uz kuril v aute... Brat povedal ze nechce aby sa v aute fajcilo tak to respektujem...
Avalong napísal:Tak takyto vysledok som si ani len nepredstavoval
ved v dnesnej dobe kazdy fajci uz len koli tomu ze druhy fajcia ... jednotlivec sa nechce odlisovat
hm, zaujimavy postoj, ale popravde kebyze nesportujem urcite by som u cigariet skoncil i ja,...
soviet666 napísal: ne tY sa spamataj, "konzumaciu slaniny,chrumiek, chlastu (lebo Vam to skodi..)" ano NAM to skodi okoliu NE
ma zvrateny pohlad na svet
2Les>>> mas zase RAZ pravdu (skoda ze iba raz ) al tom to vystihol
2Skenner>>> kecas o tom pive (keby som ta nepoznal tak ti aj uverim) v skole si kecal o 2 plechovkach ale som toho nazoru ze keby si schlipol penu zo šariša 12tky tak si donemoty (tY hej )
Do Faka este raz si precitaj moj prispevok . Pisem ,ze pokial neobtazujes nefaciarov.. (cize asi nikomu neskodis) Tak najprv si to 3 krat precitaj, potom sa zamysli a az nakoniec nieco napis.. Nie v opacnom poradi! A pokial lezies do podnikov kde sa fajci a tebe to vadi tak tam nelez. (Trhove spravanie - Chodi tam viac fajciarov tak sa tam fajci. Ked budes majitel podniku, Tak to tam zakazes... a bude na fajciaroch ci tam budu chodit ,alebo nie)
Nefajcim. Obaja moji rodicia fajcia v byte, takze som pasivnym fajciarom prakticky odmalicka. Neznasam to. Neznasam fajciarov. Nechapem, co im to dava okrem toho, ze nicia zdravie svoje a zdravie okolia.