GTX 780 | Nvidia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

GTX 780 | Nvidia

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Takže skladom dostupná, nová a rýchlejšia avšak aj celkom drahá 780 je tu. Čo myslíte, oplatí sa upgrade z 580/680tky, alebo je to zbytočné?

tu máme prvý real benchmark, dopadol podľa mňa veľmi dobre a keď prídu ASUSy a peniažky, pre mňa asi jasná voľba [takže moja pármesačná GTX 680 bude za malý poplatok k dispozícii :)].
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: GTX 780 | Nvidia

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Hlučnejšie chladenie, oveľa vyššia spotreba, slabší výkon v DP oproti titanu ale tak ak potrebuješ vyšší výkon ako má pretaktovaná 680 tak ju zober..

na tvojom mieste by som si radšej kúpil auto
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - načo auto, keď auto stojí 250 - 300 eur mesačne a taxíky 100-150 a spravia tú istú úlohu? A načo riskovať? Zo zdrav dôvodov nemôžem mať vodičák, samozrejme vybaviť to ide, ak by som figuroval v hocijakej havárii, spravili by mi testy, zistili diagnózu a doktorka pôjde sedieť.

Ináč čo máte všetci s tým autom? :) To si mám na krk zobrať ďalší ciciak peňazí? STK, Poistky, servis, benzín, prvotná investícia, alebo ďalší leasing, čo som kkt? Nie, ďakujem, neprosím. Kúpil som si teraz bike za 2100 eur, to je moje "auto". Auto nepotrebujem. Mám taxíky, som spokojný.
Prílohy
cars-vs-bikes.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

no auto bol len príklad ako použiť peniaze užitočnejšie. Ďalej ma napadá dom :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mám byt v os. vlastníctve. Domy sú pre pri*ebané ženušky, ktoré chcú mať silného manžela s dvomi autami, bazénom a kopou detí. Ja nechcem ani autá, ani bazén a ani deti a už vonkoncom nie pri*ebanú ženušku. Poprosím Ťa zdržať sa ďalej OT, ďakujem.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

neoplati sa to kvoli jednej veci a tou je optimalizacia ktora je nulova.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Optimalizácia v akom zmysle? Spotreboa, hlučnosť, výkon? Lebo čo som pozrel asi 10 stránok s benchmarkmi EVGA SC ACX, tak všade trhá asfalt a hodnoty sú super. Čo presne teda nie je zotpimalizované?
Forsaken
King
King

hry... moja karta sa nudi vid crysis 3, aspon podla vytazenia GPU... nepotrebujem nic lepsie pokial nebude mat co robit...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Metro: Last Light 99% nonstop, Crysis 3 99% nonstop. Niečo asi robíš zle, alebo máš Titána?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

taktiež 99% usage v crysise. V metre mám o pár malých percent menej
Forsaken
King
King

nejdem tu viac pisat :) iba tolko:

- pisal som to do temy s C3, kde som mal 70% GPU usage max. nejakych 88%, pri zapnuti FULL HD frapsu sa mi GPU usage ani kusok nezmenil, co mi pride divne, takisto sa mi nezmenili ani FPS v hre - po pravde mozno to este slo tak +2-3 viac.
takisto som taktoval kartu +150 offset a nic sa nestalo.. - ako nahle prisli vyssie levely (moj predpoklad je iny dizajner, koder) - fps mi zahadne stupali... (nakolko tam boli aj "travovite" a dazdovite useky - pochybujem ze sa jednalo o zlozitost sceny)

- Metro LL mi ide naplno FHD s auto vyhladzovanim(default), nepotrebujem viac - pocas hrania som si nevsimol ziadne glitche pri AA ako pri C3., nepotrebujem tam nastavovat absolutne nic... gpu usage som nepozeral - hra je optimalizovana idealne... nepotrebujem nic riesit.

- pre priklad Mafia II fps glitch medzi dverami do kaviarne kde my fps klesnu na 38, wtf ? inak su locknute na 60, na mieste medzi dverami vsak klesnu.

- pre Tomb Raider musel prist asi 6 update aby som nemal problem s fps.

- NFS MW - fps glitche v urcitych oblastiach, nepomaha absolutne nic ani zmena rozlisenia ani detailov...

po kupe noveho PC ma radost velmi rychlo presla, 1z10 hier stoji za to aby si ju hral a 1z10 hier je fakt odladena tak ze si spokojny...

moj nazor je taky ze optimalizacia je odflaknuta.

ako priklad mozem dat ze som sa rozculoval pri Metre 2033 co je 3-rocna hra(generacia GTX 480 highend) a je spravena uplne zle... ked ju ani na dnesnych masinach nedokazes vymaxovat bez problemov na GTX 780...

tot asi vsetko :)
- pri dobre spravenych hrach si nepomozes, pri zle spravenych hra to len naserie...toi je odpoved preco nekupovat GTX 780 - moj nazor
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Forsaken napísal:nejdem tu viac pisat :) iba tolko:

- pisal som to do temy s C3, kde som mal 70% GPU usage max. nejakych 88%, pri zapnuti FULL HD frapsu sa mi GPU usage ani kusok nezmenil, co mi pride divne, takisto sa mi nezmenili ani FPS v hre - po pravde mozno to este slo tak +2-3 viac.
takisto som taktoval kartu +150 offset a nic sa nestalo.. - ako nahle prisli vyssie levely (moj predpoklad je iny dizajner, koder) - fps mi zahadne stupali... (nakolko tam boli aj "travovite" a dazdovite useky - pochybujem ze sa jednalo o zlozitost sceny)

- Metro LL mi ide naplno FHD s auto vyhladzovanim(default), nepotrebujem viac - pocas hrania som si nevsimol ziadne glitche pri AA ako pri C3., nepotrebujem tam nastavovat absolutne nic... gpu usage som nepozeral - hra je optimalizovana idealne... nepotrebujem nic riesit.

- pre priklad Mafia II fps glitch medzi dverami do kaviarne kde my fps klesnu na 38, wtf ? inak su locknute na 60, na mieste medzi dverami vsak klesnu.

- pre Tomb Raider musel prist asi 6 update aby som nemal problem s fps.

- NFS MW - fps glitche v urcitych oblastiach, nepomaha absolutne nic ani zmena rozlisenia ani detailov...

po kupe noveho PC ma radost velmi rychlo presla, 1z10 hier stoji za to aby si ju hral a 1z10 hier je fakt odladena tak ze si spokojny...

moj nazor je taky ze optimalizacia je odflaknuta.

ako priklad mozem dat ze som sa rozculoval pri Metre 2033 co je 3-rocna hra(generacia GTX 480 highend) a je spravena uplne zle... ked ju ani na dnesnych masinach nedokazes vymaxovat bez problemov na GTX 780...

tot asi vsetko :)
- pri dobre spravenych hrach si nepomozes, pri zle spravenych hra to len naserie...toi je odpoved preco nekupovat GTX 780 - moj nazor

to je predzvesť, onedlho to vidím na DLC s názvami "Best Optimization - Make your GPU cooler" samozrejme s cenami ako komplet hra ;)

politika nových GPU je dosť často marketing, ja si myslím, že dokonca aj 660Ti je viac než dosť aj keď osobne aj pri nej by som zvolil jej max edíciu s rozšírenou pamäťou na 3GB ale to len kvôli módovaniu hier ako (F:NW,Skyrim,GTA,...) čím som práve sa nechal zmanipulovať ich marketingom... :smt033
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

A povedal niekde že to potrebuje iba na hry? Čo ked chce GK110 na compute? Tiež nevyužívam GPU iba na hry
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Nuz ja uz mam predobjednanu EVGA GeForce GTX780 Superclocked ACX :)) Vykon priblizne na urovni titanu a o 400 evry lacnejsie.
PS: Upgradujem z GTX 580 SOC
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xH4wK - presne na tú si brúsim zub aj ja. Buď, alebo ak príde skôr od Ešusu, tak tá. Trochu sa bojím z reciek na tú ACX na hluk, ale tak prekusnem, aj tak mi tu celý deň huláka čistička vzduchu, takže PC nepočuť :D
xH4wK

No podla recenzii je tichsia ako ta od gigabyte, ale ze hluk nie je nic hrozne...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

780-in-love.png
Taktiež predobjednaná...

:aasmile20:
xH4wK

FUUUUUUUUUUUUU, bez dph.
:<

Btw nakoniec som sa rozhodol pockat az kym nepride BF4 a budem potrebovat novu grafiku, teraz hravam len LoL a mam tam s gtx580 200 fps tak som si to zhodnotil, ze zatial si ju predsalen necham :0
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xH4wK - tak na LoLko by to bol mierny overkill :) ja dávam keď mám čas AAA tituly v max nastaveniach, v akých mi to dovolí a odpalujem sa na tom. Napríklad teraz hrám už týždeň Metro a je to proste dokonalé. A stále 55-60 fps, 99% vyťažená grafika.
xH4wK

No tak to hej mno, ale ja si nechavam take tituly potom ked pride BF4 odlozim na chvilu lolko a poprechadzam aj AAA tituly co vysli teraz .. lebo teraz sa odbavujem na lolku :D
Napísať odpoveď