"Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážitky
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Hlúpa" žena/muž vs. elektronika | skús., príbehy, zážit
inak ked som kratko brigadoval v NAY tak som presne takychto ludi ako tento moj fella zboznoval
som ich natieral na chlieb ako som chcel a predaval tie, za ktore som mal najvyssiu proviziu
(bol som k*rva, viem, ale je to moja chyba, ze su ludia priblbli?)
-
uplink
VIP
guess.whoo - tak in general z toho žijú obchodníci a predávači. Preto keď si nepriplatíš za službu, tak Ti hrozí že dostaneš šrot a odpad za vysokú cenu.
-
Arkaz
Addict
Cestou z BA v aute sa dnes stala mne perlicka od mojej zeny
Mam vystrihnutu micro sim z klasickej orange. Adapter na klasicku som mal od O2 vystrihnuty. Mojej to tam neslo dat a hovori.,, Ale to je O2 a ty mas orange to nevadi ? " Ja hned EPIC FAIL 
-
uplink
VIP
Tak áno no
technicky menej zdatná slečna
...našťastie nie v kritickom momente 
Mna raz maminka zvozila, ked som sa vratil z lekarne, ze ona chcela Magnezium, nie Horcik. 
-
uplink
VIP
SRneC - stáva sa aj v lepších rodinách. Minule som vravel jednej obvodnej doktorke že na vstrebanie vápnika treba magnézium, B6-B12, vitamín E, vitamín D a ešte zopár vecí...
po asi minúte sa zamyslela a povedala: "Nie sú to esenciálne vitamíny a prvky, ktoré treba na vstrebanie kalcia?"
A ja len: "Erm, áno
"
po asi minúte sa zamyslela a povedala: "Nie sú to esenciálne vitamíny a prvky, ktoré treba na vstrebanie kalcia?"
A ja len: "Erm, áno
-
redliner
King
Ako prvé čo bolo, keď som si kúpil Galaxy S II tak bola reakcia mojej priateľky: "Načo si si kúpil takúto tehlu ? Veď to nedáš ani do vačku,nestačil by ti takýto mobil ako mám ja ? V čom je tvoj mobil lepši ako môj ? Akurát je väčší a ťažší
(má nejaký vyklápací Samsung,strašné čosi... keď s nou telefonujem tak počujem každé tretie slovo,no keď jej chcem zabezpečiť nový mobil tak odmieta a tvrdí že ho nebude používať lebo ona sa do takých vecí nerozumie,pripadám si ako keby mala asi 50 r.)
no na toto je expert moj otec. ovladat veci ako tak vie, problem je, ze chce vzdy mat co najlepsie veci, aj ked ich nevyuziva. takze klasika, S3 na volania a maily(aj ked mal na to dost velku zlavu, tak to celkom beriem), ale najvacsi gol je smart tv, do ktoreho vrazil tazke peniaze v nasej obyvacke. ovladanie gestami, podpora 3D a podobne vychytavky. LENZE, on filmy nepozerava a taktiez odmieta platit za satelit, magio a podobne sluzby, takze na nom pozerava spravy na markize a joj, kuka idnes.cz a pusta si pesnicky na youtube. ale ma velku a funkciami nabitu tv, to je hlavne.. a nic nemilujem viacej ako ked ma zavola k pc, ukaze prstom na banner a spyta sa ma "a ked na toto kliknem, tak to je zadarmo, nic nebudem platit?"
potom je tu sestra, ktora ma smiesny plat, ale aj tak potrebuje iphone, ktory stoji viac nez jej mesacna vyplata a na otazku preco vlastne, preco jej nestaci nieco lacnejsie, tak nevie odpovedat..proste iphone..
a spoluziak ma minule tiez dostal, ked si vyberal mobil a vyber padol nakoniec na S3-S4, aj ked sa stazoval ze je drahy. na moju radu, ze taky S3 mini by mu bohate stacil mi odpovedal, ze on na tom predsa POTREBUJE POZERAT MAILY!!!
potom je tu sestra, ktora ma smiesny plat, ale aj tak potrebuje iphone, ktory stoji viac nez jej mesacna vyplata a na otazku preco vlastne, preco jej nestaci nieco lacnejsie, tak nevie odpovedat..proste iphone..
a spoluziak ma minule tiez dostal, ked si vyberal mobil a vyber padol nakoniec na S3-S4, aj ked sa stazoval ze je drahy. na moju radu, ze taky S3 mini by mu bohate stacil mi odpovedal, ze on na tom predsa POTREBUJE POZERAT MAILY!!!
-
Andi_Cibula
Addict
Úžasné sú otázky mojej mamy keď si priveziem domov nejaký nový prístroj alebo elektroniku a ona "načo ti to bude ?" 
U nás sa zase všetko nazýva 'počítač'. Mám v rukách iPad - odlož ten počítač, to isté s iphone, proste skoro zo všetkým 
-
Andi_Cibula
Addict
Majú pravdu, v každom tom zariadení je nejaké CPU. 
Najlepsie bolo, ked bola ta epizodka s nezakonnymi fakturami za registraciu na urcitych weboch - ktora bola iba odrb, pridem domov mama naklada sestre aka je blba, pytam sa preco, vraj jej prisla faktura na 60 eur a musi ju zaplatit, hovorim ze aj mne. Mama v extaze pustila sa aj do mna hovorim jej klud je to odrb, mama hned ze aj zo sudu daco prislo, nedalo sa nic vysvetlit - blokada... 10 minut po nas hukala, prisiel otec z prace (zbehlejsi v internetoch a pocitacoch este viac ako ja
) , hned sa mu prisla vyzalovat aki sme sprosti a oco: "Ved sa ukludni aj mne to prislo."
Mama skoro odpadla. 
-
uplink
VIP
SRneC - uf, to by som nechcel
to už hraničí s tou jemnou ohraničenosťou osoby 
Myslim si, ze je to uplne normalna lama-mama
Koniec-koncov stvoky ludi im zaplatilo.
M142: rovnako aj môj tatko. som si kúpil MP3 prehrávač kedysi, chcel tiež. teraz chce telefon nejaký, aj ked mu bude k prdu... hlavne že dostal aj NB z firmy, svojho času asi top na slovensku, a jeho využitie je fakt bieda. nespravím nič 
mama ide meniť telefón... g300 (bude na predaj ak niekto chce) ide vymeniť za asha 302 LEBO je malý, tučný do ruky a je červený 
argumenty ako ze ma zastaraly system, na ktory si bude zasa dlho zvykat a nic jej na nom nepojde, a ak uz pojde, bude to sekat, alebo ze bude robit hrozne fotky, bude mat pomalu galeriu a spomaleny prehliadac samozrejme neobstali
ked som jej nasiel Galaxy Chat (uprimne, je niekde inde ako asha) tak nie nie, ona biely nechce... navela navela povedala pravdu, ze nie kvoli tomu, ze je biely, ale ze kolega v praci ma samsung a povedal ze su to najhorsie telefony
, ked som jej ukazal katalog telefonov, spoznala jeho telefon, ma galaxy ace 1 
samozrejme kolegovia su najmudrejsi a scitanejsi ako syn, ktory sa do toho vyzna, vzdelava sa v tejto oblasti a bavi ho to, takze nacrtnem priebeh v najblizsich dnoch, g300 sa preda, kupi sa ten odpad, prvy den radost, ku veceru si uz zacne uvedomovat chybu a o 3 dni pride so smutkom v ociach ze chce iny, takze budem mat na predaj aj ashu 302
argumenty ako ze ma zastaraly system, na ktory si bude zasa dlho zvykat a nic jej na nom nepojde, a ak uz pojde, bude to sekat, alebo ze bude robit hrozne fotky, bude mat pomalu galeriu a spomaleny prehliadac samozrejme neobstali
ked som jej nasiel Galaxy Chat (uprimne, je niekde inde ako asha) tak nie nie, ona biely nechce... navela navela povedala pravdu, ze nie kvoli tomu, ze je biely, ale ze kolega v praci ma samsung a povedal ze su to najhorsie telefony
samozrejme kolegovia su najmudrejsi a scitanejsi ako syn, ktory sa do toho vyzna, vzdelava sa v tejto oblasti a bavi ho to, takze nacrtnem priebeh v najblizsich dnoch, g300 sa preda, kupi sa ten odpad, prvy den radost, ku veceru si uz zacne uvedomovat chybu a o 3 dni pride so smutkom v ociach ze chce iny, takze budem mat na predaj aj ashu 302
-
Fabo
Hardcore addict
No tak keby argumentoval tak, ze na tom vela cita maily tak chce velky displej, tak beriem noM142 napísal:a spoluziak ma minule tiez dostal, ked si vyberal mobil a vyber padol nakoniec na S3-S4, aj ked sa stazoval ze je drahy. na moju radu, ze taky S3 mini by mu bohate stacil mi odpovedal, ze on na tom predsa POTREBUJE POZERAT MAILY!!!
U mna mama je relativne v pohode. Vie ze sa nenauci narabat s dotykacom, tak ho nechce, ma sukromnu nokiu C6 a sluzobny blackberry, maximalne jej to vyhovuje a novy telefon nechce.
Zato otec ked si pred asi rokom a pol vyberal telefon... tak rozmyslal ci dotykac ci klasicky, vybral si dotykac, v pohode, ale musela to byt Nokia... Nic ine, on ma nokie 10 rokov, musi byt nokia... no nevysvetlil som mu, ze a) je v tom debilny symbian, nic sa v tom neda nastavit poriadne b) tie veci co sa mu pacia na mojej motorole s androidom mu ajtak nepojdu... nie, on si vezme nokiu c5-03...
Odvtedy nepresli dva tyzdne bez toho aby sa na ten mobil nestazoval... ale pouziva ho. Som zvedavy, ci ked bude kupovat dalsi, vezme zas nokiu (s WP8... to uz sa snad bude dat) alebo nejaky iny.
#1 Priateľka: Nepoužívaj tak často ten tempomat, pokazíš ho!
#2 Najnovšie som kúpil malej sestre tablet a s mamou sa ho boja zresetovať keď zamrzne. Radšej počkajú, kým sa úplne vybije a potom ho nabijú a ide.
EDIT: Som užívateľom OS v iPod Touch i užívateľom Androidu, ale fakt je ten, že iPhone má lepšie hry.
#2 Najnovšie som kúpil malej sestre tablet a s mamou sa ho boja zresetovať keď zamrzne. Radšej počkajú, kým sa úplne vybije a potom ho nabijú a ide.
EDIT: Som užívateľom OS v iPod Touch i užívateľom Androidu, ale fakt je ten, že iPhone má lepšie hry.
-
uplink
VIP
Ja som dnes išiel do kolien [jedná sa o cyklus viacerých dní, dnes to len vyvrcholilo], klientka prekonala asi všetky ostatné, čo som kedy stretol. Prípad bol o tom že chcela silou mocou PC za 300 eur. Počítač na office, s LCD panelom, s klávesnicou, myškou, legálnym systémom a legálnym Officom. Povedal som jej že niečo "normálne" je tak za 500-700 eur. A office je moc drahý, reku ak chce byť silou mocou ofiko, tak Libre Office, alebo černota. Prišiel ku nej borec s vysokou školou, ako ho pomenovala: "šikovnejší mladý pán ako som ja." a z edsystem jej odporučil "zostavu" za 222 eur aj s DPH. Čuduj sa svete, keď mi došiel jej arogantný email, kde vychválila toho korunovaného debila do nebies a mňa nepriamo ponížila a naznačila mi že som hlupák čo sa nevyzná, som si povedal, toto by mohlo stáť za to, keď som uvidel čo vybrala. Neskôr pochopíte. Tak som jej len diplomaticky odpísal:
"Vidíte pani XY, mám sa ešte veľa čo učiť, ospravedlňujem sa Vám za moju nevedomosť, čo ste si vybrala je úplne super. Pán je naozaj skúsenejší ako ja a vyzná sa."
A teraz to začalo, the fun part. Počítač si doviezla z edSystem domov, v malej krabičke. Samozrejme telefonát mne, nie mladému pánovi: "Hmm, pán XY, ale neviem nájisť monitor, ani klávesnicu a myš ku počítaču, a ani káble tu nie sú." a ja len: "Fúha, tak možno Vám dali chybný kus." Vrátila sa do eDSystem, kde jej vysvetlili že si kúpila all-in-one mini PC, našťastie [pre moju zábavu] nie do podrobna. Došla domov s novým Acer LCD panelom za !120! eur s DPH [Boh nás ochraňuj] a nejakou noname klávesnicou a myškou. Borec jej to doma zapojil, lebo ja som nemal čas. A teraz došla tá fun part. Non-system disk or error. Tak mi opäť volala. "Pán XY, ale vypisuje mi to bla bla bla." a ja len: "Fúha, hmm a aký OS ste dostala ku počítaču?" [v telefóne ticho]. ja: "Aha, to je bez OS, no treba ho teda dokúpiť." tak pani celá na*raná na jej nového "odborníka" šla opäť do edSystem, samozrejme kúpila Windows 8, nie 7, ale budiš. Keď sa vrátila zistila že jej nový PC nemá mechaniku, tak musela kúpiť externú. Momentálne sa nachádzala tak -250-300 eur v mínuse, ergo, "zarobila" +50 eur, keby si nechala PC vyskladať odo mňa. A teraz najväčšia čerešnička. Volal mi pán "expert", že či to nepotrebuje drivery na disk, ten all-in-one PC. Tak ja len na to: "No viete ako, ale to je PC bez HDD, čiže on potrebuje disk ako taký a až potom prichádzajú v úvahu nejaké drivery." opäť ticho v telefóne. Ženskej som vynadal že je hlúpa a nech si 2x rozmyslí do čoho vrazí prachy. Môže byť rada že jej v edSystem všetko vrátili a kúpila si notebook, opäť šrot, ale kúpila. Lebo bola nahnevaná na celý iT svet [samozrejme som z toho opäť vyšiel ja ako idiot, ale čo by nie.].
Proste ľudská arogancia, nevedomosť a tuposť je bezhraničná, spolu s vesmírom...
"Vidíte pani XY, mám sa ešte veľa čo učiť, ospravedlňujem sa Vám za moju nevedomosť, čo ste si vybrala je úplne super. Pán je naozaj skúsenejší ako ja a vyzná sa."
A teraz to začalo, the fun part. Počítač si doviezla z edSystem domov, v malej krabičke. Samozrejme telefonát mne, nie mladému pánovi: "Hmm, pán XY, ale neviem nájisť monitor, ani klávesnicu a myš ku počítaču, a ani káble tu nie sú." a ja len: "Fúha, tak možno Vám dali chybný kus." Vrátila sa do eDSystem, kde jej vysvetlili že si kúpila all-in-one mini PC, našťastie [pre moju zábavu] nie do podrobna. Došla domov s novým Acer LCD panelom za !120! eur s DPH [Boh nás ochraňuj] a nejakou noname klávesnicou a myškou. Borec jej to doma zapojil, lebo ja som nemal čas. A teraz došla tá fun part. Non-system disk or error. Tak mi opäť volala. "Pán XY, ale vypisuje mi to bla bla bla." a ja len: "Fúha, hmm a aký OS ste dostala ku počítaču?" [v telefóne ticho]. ja: "Aha, to je bez OS, no treba ho teda dokúpiť." tak pani celá na*raná na jej nového "odborníka" šla opäť do edSystem, samozrejme kúpila Windows 8, nie 7, ale budiš. Keď sa vrátila zistila že jej nový PC nemá mechaniku, tak musela kúpiť externú. Momentálne sa nachádzala tak -250-300 eur v mínuse, ergo, "zarobila" +50 eur, keby si nechala PC vyskladať odo mňa. A teraz najväčšia čerešnička. Volal mi pán "expert", že či to nepotrebuje drivery na disk, ten all-in-one PC. Tak ja len na to: "No viete ako, ale to je PC bez HDD, čiže on potrebuje disk ako taký a až potom prichádzajú v úvahu nejaké drivery." opäť ticho v telefóne. Ženskej som vynadal že je hlúpa a nech si 2x rozmyslí do čoho vrazí prachy. Môže byť rada že jej v edSystem všetko vrátili a kúpila si notebook, opäť šrot, ale kúpila. Lebo bola nahnevaná na celý iT svet [samozrejme som z toho opäť vyšiel ja ako idiot, ale čo by nie.].
Proste ľudská arogancia, nevedomosť a tuposť je bezhraničná, spolu s vesmírom...