čítačka el. kníh

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: čítačka el. kníh

Príspevok od používateľa Gothar »

theBliZZard napísal: Vies nieco odporucit?
Prepac, nevsimol som si tvoj prispevok. Odporucit neviem nic, lebo nemam vlastnu skusenost, ale co som pozeral, tak Prestigio malo nejake citacky, ktore boli parametrami dost podobne Kindle.
Andi_Cibula: na pdf by som volil skor nieco dotykove, pretoze je to vlastne obrazok a mas na vyber z maleho pisma alebo nesikovneho scrollovania:
To scrollovanie ide na dotykovom displeji omnoho lepsie ako s tlacidlami, takze to ber do uvahy :)
Kindle 5 je super na knihy skonvertovane do ebook formatu, vtedy si mozes nastavovat velkost pisma a riadky sa ti presne naskladaju na obrazovku, takze citanie je pohodle a staci iba "otacat" strany.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Gothar ma pravdu, Kindle (3, 4, 5, proste nedotykovy) na pdf nie je to prave orechove. Aj ked sa je tu moznost konverzie, ak je PDFko ako text, resp. sa daju pouzit OCR softy ak ide o nascanovane veci, ale komu by sa s tym chcelo s*at?
Na tvojom mieste by som zvazil aj tablet.

Inak mam uz vyse mesiaca Kindle Keyboard a nemam sa na co stazovat. V spojeni s Calibre je to za malo penazi naozaj vela muziky. Nedavno som zacal citat jednu anglicku publikaciu a prijemne ma prekvapilo zistenie, ze sa okrem defaultneho slovniku da pouzit aj more dalsich. Napr. tento anglicko-cesky (http://bit.ly/cBaLlY).
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dobre, ktorý tablet by ste mi odporúčili ? Alebo ako a kde vyberať ?

Inak moment, tablety sa robia s tou technológiou Whitepaper ? Lebo ja by som chcel taký displej.
A pre upresnenie - ja nepotrebujem ani wifi ani internet, ja chcem len a len čítačku PDF ktorá vydrží dlhú nepretržitú prevádzku (zobrazenie strany).

//čo toto ? http://www.amazon.com/dp/B007OZNZG0
lowmanek
Light Professional
Light Professional

No, tu je jedna recenzia k PDFkam na Kindle paperwhite

Ono, v skratke - nevyhoda je, ze sa relativne dlho nacitava obraz, co je pri neustalom posuvani na <>. Ma to vsak vyhodu, ze baterka podla popisu vydrzi 8 tyzdnov, realne o nieco menej, ale stale je to o tom, ze si nepamatas, kedy si naposledy nabijal.
U tabletov je to posuvanie neporovnatelne rychlejsie + mas volnu ruku pri vyberani softu na citanie. Lenze to skoro realtime posuvanie si vybera dan na baterke. Tablet nemam, cize ti nepoviem realne cisla, ale znamym viac ako 2-3 dni nevydrzi.
A este jedna vec - "prava" citacka vyuziva eInk, co je technologia, ktora ma pripominat realne vytlacenu stranku. Vysledok je, ze po 6 hodinach citania aj mna, ktory ma 4,5 dioptrie, nebolia oci. S tabletom je to horsie, kedze ten nie je primarne urceny na citanie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Presne nieco take som mal na mysli :) Tablet je podla mna nevyhovujuci kvoli zranitelnosti a vydrzi baterky. E-ink displej podla mna znesie o dost viac ako LCD prekryty sklom.
Paperwhite vyzera velmi slubne, ale cena je uz trochu vyssia a skor by som uvazoval o alternativnej znacke, len treba pozriet recenzie.
Napriklad: http://datacomp.sk/nook-simple-touch-e- ... 48232.html alebo http://datacomp.sk/e-reader-kobo-touch- ... 32954.html
//ano, citanie na e-ink displeji je OMNOHO prijemnejsie ako na klasickom displeji.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čítanie na tom je úplne ako na knihe, lebo to proste nie je žiadny svietiaci displej počítačový.

A dlho načítava obraz? Nezmysel, max. 0,5 sekundy.
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Mam kindle, priatelka ipad. Jej sa viac paci citanie na tablete. Mne zas na kindly. Vyhoda e-ink je spotreba a citanie na slnku. Vecer si musis dosvecovat (ak teda nemas paperwhite).
Ak nemas nejaky ubohy tablet z kinderka tak sa na nom da nastavovat jas a vies si nastavit tak, aby ta z toho oci neboleli.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

hughito napísal:Čítanie na tom je úplne ako na knihe, lebo to proste nie je žiadny svietiaci displej počítačový.

A dlho načítava obraz? Nezmysel, max. 0,5 sekundy.
Samozrejme, ze na citanie normalnej e-knihy to staci, ale pri PDFku musis behat "hore-dole" skoro stale.
Pnr
Light Star
Light Star

Rovno format pdf by som v citacke necital. Cez calibre konvertovat a citat tak. Konvertovanie mu ide celkom ok az na par veci. Napriklad tabulky ti odsekne podla sirky strany. Skusenosti s inymi citackami nemam ale svoju som kupoval z amazon.com. Cena vratane postovneho ~85e (kindle 4) a bolo to u mna skor ako keby som objednaval cez niektore slovenske eshopy (Cesta na svk 2 dni, na colnici 2 dni). Mam pekny cloud od amazonu, kupene knihy mozes rovno syncovat na zariadenie alebo posielat mailom. Inu citacku asi nema zmysel velmi riesit.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Ja som kupil Kindle 3 aj s original puzdrom za 80€, ale z bazaru.
Inak, akcia na ebooky na Martinuse, ja som zobral toho Dana, okrem toho je to dost chabe. http://www.martinus.sk/?uZlava=907
Gothar
Moderátor
Moderátor

Na to som tiez pozeral, ale je tam Adobe DRM, ako si to dal do Kindle?
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Nejak som to zatial neriesil, tak som len hodil do googlu, ci sa to vobec da dostat do kindlu a z odkazov mi bolo jasne, ze hej, tak som kupil. Napr. http://www.bookz.cz/wordpress/2011/01/1 ... knihy-drm/
//navod hore funguje, uz mam knihu v citacke ;)
Pnr
Light Star
Light Star

Este mozete pozriet ibux.sk. Nie je tam nejaky extra vyber ale da sa vybrat a ceny nemali zle. Niekedy mali este akciu na knihy za 1e ak mas telekom. Knizky si vies poslat rovno na mail do kindlu.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Chystam sa kupiť kindle a pozerám, že je aj akcia na nemeckom amazone. 69 € je perfektná cena.
Neviete mi niekto povedať čo stojí poštovné ? Aleboči sa oplatí kúpiť z amerického viacej ?

http://www.amazon.de/gp/product/B007HCC ... d_i=301128
Pnr
Light Star
Light Star

Alle Preisangaben inkl = Všetky ceny sú uvedené vrátane
Neviem co to ale spravi ak tam das slovensku adresu. Posta z americkeho amazonu stala $20 abo $25. Objednaval som v pondelok alebo utorok a v piatok som ho mal.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za odpoved a platil si aj nejake colne poplatky ?
Pnr
Light Star
Light Star

Neplatil, akurat som musel splnomocnit dopravcu v colnom konani. Mailom mi prislo tlacivo od kuriera, vytlacit, vyplnit oskenovat poslat nazad. Pripadne spoluziak si to preclil sam. Ty ak budes objednavat z eu nebudes platit ziadne clo.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

áno rozumiem práve preto pozerám, kde ma to výhodnejšie bude stáť.
Pnr
Light Star
Light Star

Este taky detail, neda sa kupit ten s reklamami. Ked das adresu dodania na slovensko zrusi ti to. Jedine cez nejakeho znameho v us.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Z nemeckeho amazonu kindle neposielaju tak ostáva americký. Clo mi nevadí kedze je od 150 € hore. Ale DPH sa platí od 22 € aspon s číny som tak stále platil ak mi stopli balík.
Na kindle z ameriky sa to vztahovať bude tak isto, keďže kindle z dopravou mi amazon vyhodil za 84 € je pekná cena bez reklám. Ked pripočítam DPH : 16 € to činí 100€ a kurierske spoločnosti podla internetu preclievaju sami ale beru si tak isto, že vraj poplatok podla cenníkov do 10€. Objednávali ste to tak v podobnom priebehu ? A aká bola uvás konečná cena ? Ked tak pozerám, neviem či sa to oplatí :shock:

Edit: Objednam si asi kindle cez nemecky amazon pomocou : mailboxde vychádza to na dobré riešenie.
Napísať odpoveď