Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aká je Vaša [priemerná] hodinová mzda?

0,5-2 €/h
12
7%
3-4 €/h
55
34%
5-6 €/h
29
18%
7-9 €/h
19
12%
10-15 €/h
23
14%
16-20 €/h
3
2%
21-30 €/h
2
1%
31 - 60 €/h
3
2%
61 a viac €/h
15
9%

Celkom hlasov: 161

Korag
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Príspevok od používateľa Korag »

seth82 napísal:Poniektorí sa tu sťažujú - môj otec robí autobusára v SAD v tejto hladovej doline plnej cigánov, pracuje od 4.30AM až do 21.30, pričom síce má dve prestávky (jedna štyri hodiny a ďalšia tuším dve hodiny), ale má celé dni zabité, má zodpovednosť za plný autobus ľudí, musí sa naťahovať s cigánmi a ešte riskuje, že mu nejakí prebehnú do autobusu, nezaplatia za lístok, alebo ho stratia/zahodia a v prípade návštevy revízora má problém on. Nehovoriac o tom, že v prípade, že z nejakého dôvodu mešká v príchode na zástavku, alebo z nej skôr odíde, strhnú mu istú čiastku z platu. A to najlepšie na koniec - mesačný plat do 500 eur v čistom, so 40+ ročnou praxou ako vodič.

Takže asi tak, bieda je všade.
Tak zodpovednost je v kazdej praci, vzdy musis mat nieco na starosti, alebo nejakym sposobom korigovat chyby v zamestani, inak to nema zmysel a tu na Slovensku je taka bieda, ze este aj za zodpovednu robotu, cely den v praci ti tu ponuknu uplne mizivu mzdu, na smiech.

A tu konk. na kopaniciach je taka nudza o pracu, ze nie je ani z coho vyberat a ak hej, jedno zamestnanie je podobne tomu druhemu, viac ao 600/700€ mesacne si tu proste clovek v beynej pracovnej dobe nezarobi a vzdelanie tu nehra rolu uz vobec.

Takze po vsetkom su len 2 moznosti: ist na VS a uplatnit sa v danom obore(musi mat uplatnenie) a po VS ist co najrychlejsie do zahranicia a tam zostat alebo ist rovno do zahranicia a mat sa jak pan aj na nizkych poziciach, preto hned ak sa mi naskytne moznost letim do Danska( min. mzda vyse 2000€) alebo do podobnych statov, pretoze tu moze ostat fakt len clovek, co sa tu nejakym sposobom viaze alebo sa mu tu naozaj lubi(moc takych nepoznam :) )
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Matka ma Doktorsky diplom so specializaciou, ovlada nemecky jazyk na pokrocilej urovni

tu jej nukali 600-700/mes - http://www.seniorpark.sk/index/language/de.html

a to ma 5 rocnu prax v tom obore

Po*ebane Slovensko
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Slovensko je oproti Zapadnym krajinam chudobné a najblizsich minimalne 20rokov sa v tomto smere nic vyraznejsie nezmeni. Na druhej strane by som oponoval nazoru ktori tvrdi ze sa tu neda zarobit. Da. Poznam dost mladych ludi ktori v Ba zarabaju 2000-5000€ mesacne.Niektori z nich maju miesta po znamosti-uznavam, ale ostatni si vsetko vybojovali a vymakali. Treba pouzivat hlavu: ak nemam robotu v rodnej Hornej dolnej, tak odidem tam kde je jej viac a je vecsia konkurencia zamestnavatelov.Skusim vecsie mesto alebo Ba. A kto chce naozaj dobre zarabat, tak odchadza do zahranicia: Cechy,Rakusko, Nemecko, Gb, Usa. Riesenia vzdy existuju len treba vediet aj nieco ponuknut a nieco pre svoje sny aj urobit. A byt ochotni makat, byt lepsi ako priemer,posuvat sa profesne stale niekde dalej.Kto sa zastavi toho skor ci neskor ostatni predbehnu.Lenze toto je vsetko,tento pristup ludi,ich lenivost, pozostatok socializmu, ked system zabezpecil obcanom vsetko az pod nos do zaludka a tak si odvykli rozmyslat a zobrat svoj osud do vlastnych ruk. Zivot nie je posedenie s kamosmi vo vinarni,ruzova zahrada, ale tvrdy boj,neustala snaha o napredovanie.Nikto nikoho nebude viest za rucicku,ani zanho mysliet. Ja osobne som tiez skor lenivejsi typ a pre peniaze sa nezblaznim,ale je to moje slobodne rozhodnutie a nenariekam ze nemam dom a mercedes pred nim. Je kopec ludi co nemali nic iba holi zadok a casom,rokmi tvrdej driny sa vypracovali az na pozicie ludi ktori si mozu dovolit skoro vsetko.Vzdy sa da niekam pohnut,zlepsit svoj zivot, ,len musi clovek chciet a ist za tym. :) /odist robit do zahranicia dajme tomu na 10rokov,setrit,vratit sa a vyriesit bytovu otazku a nasledne cloveku staci na zivot aj mensi plat-alebo rovno v zahrnaici aj ostat navzdy/
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nebudem sem pisat presnu sumu, ale spadam do kategorie 16-20e/h. Prijmy z firmy a z inych aktivit do toho neratam.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Na Slovenske pomery som si vybral hrozne odvetvie. Srat ako tak tie peniaze, horsie je, kolko je clovek v praci. Je rozdiel mat malo za 160 hodin a mat malo za 260 hodin.
To je priorita preco by som siel do zahranicia ...aby som mohol zit, peniaze su na 2. mieste.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Bud rad, ze nezijes niekde v Koreii, alebo v Hong Kongu kde sice dobre zarobis, ale muklujes povacsinou minimalne 12-16 hodin denne. Bankove konta plne penazi, ale uzijes si ich az na stare kolena, ak samozrejme dozijes.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Tomu sa chcem prave vyhnut, na stare kolena by som mal rad vsetky peniaze minute a hompalal nohami na hojdacom kresle s fajkou v hube.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

TommyHot napísal:Nebudem sem pisat presnu sumu, ale spadam do kategorie 16-20e/h. Prijmy z firmy a z inych aktivit do toho neratam.
preco do toho neratas prijmy z firmy popripadne aj tie aktivity? co to davas na charitu?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie nedavam to na charitu, ale tazko by sa to rozratavalo na hodinovu mzdu a aj tak mam pocit, ze je tu debata o prijmoch zo zamestnania, nie z dividend, investicii a kadecoho ineho...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas
hlavne preto, ze zisk z dividend a pod.investicii rozratany na hodiny resp. mesiac by bola iba nizka/resp nepravidelna/ suma.A tiez preto, ze akoby sa to asi tak malo ratat, ked vecsina dividend sa vyplaca stvrtrocne :) podobne nepravidelne to mas aj s prijmami s podnikania.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 dividendy su aj zisk z s.r.o. a ten si ako konatel legalne vyplacas raz rocne.. ale ano, mas pravdu, je to nepravidelna suma a neda sa to rozratavat na obdobia...
wladas
Redeemer
Redeemer

aha jasne, proste ak by si sedel doma na riti tak aj tak dostanes pridel - odrobene 0h
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

SRneC napísal:Mozes mi vysvetlit ako mozes byt spokojny? A to len odhliadnuc od prachov, mas vobec nejaky volny cas pre seba - na zivot?
robim 12h zmeny tak si odrobim 4 dni a potom mam 4 dni volno, spokojny som preto, ze som si nasiel uplatnenie, praca je to niekedy stresujuca a tazka ale poctiva, sice nezarobim az tak (z kazdej vyplaty odlozim asi 200€) ale tie skusenosti a zrucnost ktore naberam su to co som chcel a budem ich vyuzivat cely zivot, mohol by som robit v mekaci za mozno viac, ale neziskal by som z toho nic
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Syfon ja ťa obdivujem za to, že si zo svojej výplaty dokážeš odložiť 200€. Ja zarobím v čistom toľko, čo máš ty v hrubom a veru si nedokážem odložiť ani len polovicu z toho, čo ty. Ja si musím platiť ako bývanie, tak aj náklady na život a prevádzku auta. Preto aj hľadám iné zamestnanie, kde budú ochotný oceniť moje skúsenosti lepším finančným ohodnotením.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Budem sarkastický, ale aj tak sa ti to možno nepodarí. Keď som kedysi zarábal tretinu z toho, čo dnes, furt som si namýšľal, že fúúúú, ak by som zarobil trikrát toľko (druhá skupina zvrchu), tak to by som hneď našporil na bársčo. A teraz, keď mám to, čo som chcel, sa peniaze paria rovnakou rýchlosťou, šporím presne toľko, koľko predtým (nič) a som na tom v podstate stále rovnako...Akurát, že mám možnosť minút viac peňazí na moje pohnútky a to je tak všetko...Ak je človek dobrý s peniazmi, našporí aj z mála, ak je niekto ako ja, ukladať bude až vtedy, keď si kúpi každú hlúposť, ktorú chce...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Noobsz DJ, dakujem, ale mam to stastie, ze byvam vo velkom dome s rodicmi ale prispievam na chod domacnosti, tiez zivim auto a seba, vediem si uctovnictvo a setrim kde sa da, v podstate kupujem len nevyhnutne veci a raz za cas si nieco doprajem, drzim palce :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak to ta aj ja obdivujem :shock: . Tolko pravidelne sporit neni moc realne umna
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Žiaľ, u mňa je to mix. Raz mám za 3h práce 10-15€, raz mám za 10 minút 65€. Označil som ale 3-4€ z dôvodu stabilnej letnej brigády. Zatiaľ. Po ukončení SŠ ale mám už istú prácu s h. mzdou okolo 15€, 8-10 hod denne pon-pia, čo na tento kraj nie je ani zlé (zapadákov ako pi*a).
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Mohol by si povedat o aku pracu ide? Lebo 15 e/h nie je zle ani pre cloveka v BA s 10 rocnou praxou, nie to este niekde v zapadakove.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ako to tu tak vsetko postupne citam, zistujem, ze som na tom relativne naozaj dobre. Toto je hrozne: ak by som mal zarabat taketo peniaze, tak by som sa proste zodvihol a odisiel prec (ci z rodneho mesta alebo dokonca z republiky). Hlavne, ked je clovek mlady a zacina, tak to obzvlast zavazi.

A naozaj je lepsie najst si pobocku nejakej zahranicnej firmy a pracovat v nej, konatel nejakej slovenskej sro-cky iba ludi vacsinou zdiera.
Napísať odpoveď