Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu

Príspevok od používateľa hojko »

hughito: Mozno preto, ze si zrejme maloval doma a tam sa pouzivaju vodou rieditelne farby, takze staci voda a nic ine na to netreba.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Tak cisto logicky vznikom sveta a zivota su urcite vytvorene mechanizmy ocisty, na ktore netreba chemiu vymyslenu 100rokov dozadu, tomu by veril iba kkt. Je to len velmi silny zvyk. VELMI SILNY.

Urcite to raz vyskusam, ale az ked budem zit sam, lebo na private sa mi hnusi v nasej sprche umyvat sa iba cistou vodou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hojko napísal:hughito: Mozno preto, ze si zrejme maloval doma a tam sa pouzivaju vodou rieditelne farby, takze staci voda a nic ine na to netreba.
To nie je pravda. Každopádne, to išlo iba o istý náčrtok toho, že tá "potreba" je preháňaná. Samozrejme, ak by som sa úplne zasvinil od niečoho humusného, tak pokojne nejakú solvínu alebo čo použijem, veď o to nejde. Bavím sa tu o dennodennom sprchovaní (obyčajnom). :wink:
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Myslím si že aj dávno keď ešte neexistovalo mydlo, tak mali nejakú náhradu, ktorá nahrádzala to chemické. Takže povedať si, že sa nebudem umývať gélmi je podľa mňa hlúposť. Všetkého veľa škodí, umývať sa často, alebo nepoužívať vôbec sprcháče....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

SRneC napísal:Tak cisto logicky vznikom sveta a zivota su urcite vytvorene mechanizmy ocisty, na ktore netreba chemiu vymyslenu 100rokov dozadu, tomu by veril iba kkt. Je to len velmi silny zvyk. VELMI SILNY.

Urcite to raz vyskusam, ale az ked budem zit sam, lebo na private sa mi hnusi v nasej sprche umyvat sa iba cistou vodou.
tak začni behať holý. Vznikom sveta a života sme oblečenie tiež nemali. Je to len veľmi silný zvyk. VELMI SILNY.

tým chcem povedať, že takýto argument ako si použil je hovadina. Neverím tomu, že človek čo nepoužíva ŽIADNU drogériu nesmrdí. A ak si dáš na seba voňavku alebo deodorant, tak to už ideš sám proti sebe. To už rovno aj to mydlo môžeš použiť.

a periete tiež bez pracieho prachu a aviváže? Veď tá horúca voda predsa na odstránenie špiny stačí a baktérie tiež vyhubí, nie?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

fuj ble avivaz, hnus velebnosti
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a mimo iné, to nie je "chémia vymyslená pred 100 rokmi". Mydlo sa používalo už 3000 rokov pred kristom ( http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%BDdlo ... m.C3.BDdla ). A na osobnú hygienu sa používalo už od 2. storočia. Takže jeho čistiace účinky poznali veľmi veľmi veľmi dávno. A od 7. storočia ho dokonca farbili a parfemovali, takže sa to už dá považovať za mydlo v takej forme ako ho poznáme dnes. Teda, podaktorí poznáme. Lebo niekto je čo sa hygieny tíka na úrovni starého Ríma za éry gladiatorov
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

audiotrack napísal:Lebo niekto je čo sa hygieny tíka na úrovni starého Ríma za éry gladiatorov
...a niekto zase čo sa týka gramatiky... :wink:
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

'You know you have won an argument when they start correcting your grammar.'

Zdielam názor s audiom.
SRneC
Addict
Addict

Oblecenie vzniklo kvoli klimatickym podmienkam, takze ano, je to este silnejsi zvyk ako chemicke umyvanie. A naozaj si myslim, ze voda na umyvanie urcite staci. Keby to robili od pociatku vsetci nebolo by nam to vobec divne. Teraz sa len treba dohodnut kto je v spolocnosti debil, prirodzena mensina alebo komercna vacsina.

Rad by som sa spytal majitelov psov ako je to so smradom ked ich umyju chemicky, zacnu smrdiet rychlejsie?
wladas
Redeemer
Redeemer

cim mensia mensina, tym vacsi debili
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:Oblecenie vzniklo kvoli klimatickym podmienkam, takze ano, je to este silnejsi zvyk ako chemicke umyvanie. A naozaj si myslim, ze voda na umyvanie urcite staci. Keby to robili od pociatku vsetci nebolo by nam to vobec divne. Teraz sa len treba dohodnut kto je v spolocnosti debil, prirodzena mensina alebo komercna vacsina.

Rad by som sa spytal majitelov psov ako je to so smradom ked ich umyju chemicky, zacnu smrdiet rychlejsie?
kvôli klimatickým podmienkam. Čakal som taký argument, že obliekaš sa aby ti nebola zima a nie aby si sa nezašpinil. Ale v lete ti zima nebude. Určite sa neobliekame keď je 35°C aby nám nebola zima. Vtedy kvôli klimatickým podmienkam teda behaj holý, keď je to len o zvyku ktoré si sa rozhodol meniť. Či tam sa ti už nepáči že by si bol menšinou?

DEVZYO1G to pekne pomenoval. Jeden sa pustí do gramatickej chyby, druhý do oblečenia. A to že mydlo poznáme celé stáročia a to, že aj keď sa neumývajú tak si perú pracími prostriedkami a používajú voňavky, to už ostalo bez povšimnutia. Voda z teba nezmyje špinu. Zmyje možno pach spôsobený potom, prípadne kúsky odumretej kože, ale určite nezničí baktérie.

Prečo si potom umývaš ruky pred jedlom mydlom keď telo si mydlom neumývaš?
wladas
Redeemer
Redeemer

audiotrack napísal:Prečo si potom umývaš ruky pred jedlom mydlom keď telo si mydlom neumývaš?
musim uznat ze toto je nepriestrelny argument :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

audiotrack napísal:...Voda z teba nezmyje špinu. Zmyje možno pach spôsobený potom, prípadne kúsky odumretej kože, ale určite nezničí baktérie

Prečo si potom umývaš ruky pred jedlom mydlom keď telo si mydlom neumývaš?
1. Voda na beznu spinu staci.
2. Lebo pritomnost spiny a bakterii pocas jedenia rukami povazujem za neziaducu. Pritomnost bakterii na beznej pokozke je v istom mnozstve (udrzatelnom cistou vodou) je prospesna. Sterilne prostredie je vo svojej podstate kontraproduktivne. Jest so spinavymi rukami negativne ovplyvnuje chut :P male mnozstvo bakterii teoreticky nevadi (v pizzeriach vidim pravidelne jest ludi rukami ale zeby hromadne odchadzali na zachod umyvat si ruky velmi nevidim ale mozno sa len nepozeram)

Ad. existencia mydla: Mydlo existuje dlho ale ludia sa neumyvali denne (resp. tak casto ako teraz) ;) Taktiez boli viac zadrbany mechanickou spinou. Pokial som zadrbany od oleja tak to bez chemie nejde. Vacsinu "mojej" spiny vsak tvori prach, pot a bakterie v nom. Voda skratka staci. Nevoniam sice ked vyjdem zo sprchy ale smrdiet zacinam neskor.

Ad. deodoranty a vonavky: Aplikuju sa popri geloch a tie sa aplikuju na viacmenej cely povrch tela. Teda ak "skodia" cca rovnako ako mydla/gely stale je to lepsie ako cisto gel alebo oba.
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

ColdRain napísal: ináč umývať si vlasy každý deň šampónom je hlúposť, čoskoro sa stratí vlastný film pokožky hlavy a vlasy sú potom mastné za pol dňa lebo pokožka sa zblázni a nereaguje primerane na bežné vonkajšie podmienky
Ta ja si teraz musim kazdy den, aj ked sa mi zda ze teraz sa mi mastia este viac a to puzivam iba tie zihlavove a brezove. Umyvam kazdy den, ale teraz ked beriem antibiotika tak sa mi zda ze ich mam maste este rychlejsie..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zbožňujem týchto mudrlantov, ktorí ma tu budú presviedčať o tom, aký som špinavý, smradľavý a plný chorobných baktérií, ktoré má doslova žerú zaživa. :lol:

Mne taktiež vymizli rôzne kožné sračky, ekzémy a pod., síce, už som ich nemal v takej miere ako keď som bol decko, aj keď som ešte používal chémiu.

___

pre uhonených karmistov: o nejaký ekzém mi vôbec nejde, základ je ten, že nebudem na seba kydať kilá sračiek, keď to nie je vôbec potrebné. Keď ste takí odborníci, skúste opísať, ako sa prejavuje na človeku negatívne to, že na sebe zanecháva tie miliardy baktérií. :wink:
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Boze, ved sa skuste raz umyt bez sprchoveho gelu a uvidite, ci smrdite...teoretizujete tu o tom jak Einstein
Telo si umyvam iba vodou a v sprche som kvoli tomu dlhsie, tak polhodinku, ale nesmrdim a kludne si s vami mozem dohodnut stretko, nech si uz konecne vsetci cuchnu...
Bez samponu som vydrzal mesiac, ale vlasy boli mastne, takze som znovu presiel na sampon...
Neohanam sa pri tom tym, ze nepotrebujem chemiu atd., proste som chcel vyskusat nieco nove a zvykol som si...
A hlavne - NESMRDIM :D
SRneC
Addict
Addict

Audio, obliekaju sa ludia aj v rovnikovych oblastiach a je dokazane, ze holy sa skor dehydratujes, takze odev je pomoc aj v teple. A rukami jem, lakte a kolena si nepotrebujem olizovat. Este nejaky "nepriestrelny argument" ? :lol:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Bavime sa tu o bakteriach na tele a pritom denne ich vsade mozne chytis. Uz len pocas pisania na klavesnici. Suchnes si potom rukou po tvari a podobne.
To mas presne ako tie ustne vody, kde to skumali nejaki vedci a povedali, ze nieje to vobec zdrave zabijat vsetky bakterie v ustach, kedze niektore su prospesne a este viac tym clovek uskodi si ako pomoze.

Moc sa ludia dako zamerali na to, co na nich kde striehne a pouzivaju vopred kadejake pripravky a potom sa necudujem, ze kus zaprsi, ci zafuka vetrik a polka bezi k doktorovi s nadchou, ked nema ziadnu imunitu, ked sa proti vsetkemu brani kadejakym chemickym svinstvom.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

lowmanek napísal:Telo si umyvam iba vodou a v sprche som kvoli tomu dlhsie, tak polhodinku, ale nesmrdim a kludne si s vami mozem dohodnut stretko, nech si uz konecne vsetci cuchnu...
Ja sa len toto chcem spýtať. To akože úplne vážne si v sprche polhodinku?
Napísať odpoveď