Preto sa Babylon vola "Sauna pre dospelych" a ostatne su "nocne kluby" "eroticke bary" myslim ze za styk s prostitutkou tiez fakturu nedostanesAj verejne domy su nemoralne a neazatvaraju ich.
Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Ved o tom som pisal, ze ludia si budu citat viac a viac nazory ludi nie nazory zaplatenych pseudoodbornikov.

-
javatar
Hardcore addict
Ale vsetci vedia co sa tam deje. Skus si otvorit "kaviaren" kde budes predavat jointy a uvidis ako rychlo skoncis 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano tvrdim. Vojna proti drogam nijako nebrani ludom brat drogy, tak ako prohibicia alkoholu v USA ludom nijako nebranila chlastat. Rovnako tak zatvaranie uzivatelov drog nijako nebrani prekvitaniu drogovych kartelov a dilerov. Ved staci sa ist pozriet do Vrakune. Vsetci vedia, ze sa tam diluje jak o zivot a stat s tym nevie spravit ani mastny prd.javatar napísal:Takze tvrdis, ze vsetky drogy by mali byt legalne (samozrejme, ze ak zrusis stat tak vsetko bude legalne ale myslim v statnej spolocnosti)? Samozrejme, ze rekreacne uzivanie marihuany pre spolocnost nebezpecne nie je. Ludia to ale IMHO musia pochopit skor takto ako cez lekarske vyskumy o skodlivosti.
A ako povedal Milton Friedman, keby nebolo prohibicie marihuany, tak synteticke sracky (ktore su ozajstnym problemom a z ludi robia trosky) by pravdepodobne nikdy ani nevznikli.
A samozrejme fakt, ze uradnik NEVIE co je najlepsie pre INYCH ludi (lebo kazdy clovek je jedinecny a kazdy ma ine potreby a teda sa jedno uradnicke rozhodnutie neda napasovat na vsetkych), tiez hovori v neprospech statnych prohibicii na cokolvek, nie len na drogy.
Cital som nejaky jeho clanok, sice spolocensky neunosny nazor avsak logiku to samozrejme ma... To ci budu drogy legalne alebo nelegalne nemeni nic na nejakej uzivatelnosti drogy.
Alkohol je legalny a ajtak nepijem (ani kvapku, nikdy) a trava legalna nieje a tu si zase rad dam.
Heroin, metamfetamin, crack... To by som si nedal aj keby to pribalovali v Tescu k rohlikom, takze prohibicia akurat vytvara velku ciernu dieru na trhu s drogami, ktoru sa snazia patricne skupiny vyplnit.
Alkohol je legalny a ajtak nepijem (ani kvapku, nikdy) a trava legalna nieje a tu si zase rad dam.
Heroin, metamfetamin, crack... To by som si nedal aj keby to pribalovali v Tescu k rohlikom, takze prohibicia akurat vytvara velku ciernu dieru na trhu s drogami, ktoru sa snazia patricne skupiny vyplnit.
-
TommyHot
Addict
A preto si ludia vyrabaju v garazach kdeake lacne svinstvo, lebo neexistuje konkurencia a "drogy" ako marihuana, ci LSD na ktore mimochodom neexistuje fyzicka zavislost su relativne nedostupne (drahe). Gram travy (casto je to aj menej ako gram) sa predava za 10 eur, naproti comu volny predaj takej salvie (co su este vyraznejsie stavy ako z THC) dokazal stlacit jej cenu na 1/10 a preto uzivatelia salvie nemusia fetovat okenu.
-
javatar
Hardcore addict
Ano, to video som videl pred par rokmi a nemozem ho oznacit za blbost ani nic podobne. A jedine co ma presvedcilo o tom, ze uplna legalizacia asi nebude spravna cesta boli nutne protidrogove zasahy v Christianii koncom 70tych rokov.
Alternativnu "boja proti drogam" ale nemam. Co sa tyka marihuany (predmet tejto temy) tak nemam problem s dekriminalizaciou a som prudko za leaglizaciu v priemyselnych oblastiach.
Alternativnu "boja proti drogam" ale nemam. Co sa tyka marihuany (predmet tejto temy) tak nemam problem s dekriminalizaciou a som prudko za leaglizaciu v priemyselnych oblastiach.
Akoze tvrde drogy su pre mna uplne tabu, preto ma vlastne ani moc nezaujima co s nimi bude. Ilegalna trava je vsak blbost a argumentacie preco je ilegalna su este vacsia blbost.
Ale tak... Uz sme si zvykli cim akymi kravinami nas lubia krmit
Ale tak... Uz sme si zvykli cim akymi kravinami nas lubia krmit
Preto treba mat chatu na vikendy a cierny sklenik z bokov, priesvitny z hora. 
-
Nadeo
Guru wannabe
http://www.teraz.sk/slovensko/trestny-z ... lanok.htmlPrezident nesúhlasí ani so znížením trestnej sadzby zo štyroch na tri roky v prípade drogovej trestnej činnosti, čo umožní súdu uložiť aj podmienečný trest. "Nemôžem súhlasiť so znížením dolnej hranice trestnej sadzby trestu odňatia slobody zo štyroch rokov na tri roky pri trestnom čine nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, nakoľko by sa tak nezvýhodnili len držitelia takýchto látok, ktorí ich prechovávajú pre vlastnú potrebu, ale by sa utvoril priestor na zvýhodnenie osôb, ktoré s takýmito látkami obchodujú, ergo aj priestor na rozšírenie dostupnosti drog," upozornil Gašparovič.
V USA masovo dekriminalizuju, pripade az plne legalizuju a u nas sa boja znizit dolnu hranicu trestu.
U nas tusim znizili trest za mensie mnozstvo ale zase sa to niekomu nelubi lebo fetaci potom volne behaju po Slovensku co je prudko dolezity a jediny problem nasej vlasti 
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2013, 11:25)
Underwasserman fono +
Cyaaaaaa
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2013, 11:25)
Underwasserman fono +
Cyaaaaaa
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ale ta fyzicka zavislost neexistuje ani na pervitin a je to asi najvacsi bordel (ked neratam krokodila a podobne fajnsmekroviny)...TommyHot napísal:"drogy" ako marihuana, ci LSD na ktore mimochodom neexistuje fyzicka zavislost
len nechapem preco "neoddelia" marihuanu od ostatnych drog a nedekriminalizuju ju uplne, tam nech si chytaju narkomanov s
pikom, heroinom atd a chlapcom co si chcu zakurit nech daju pokoj... aj ked osobne nekurim tak za chore aky cirkus dokazu robit ohladom par gramov...
ArkanoviTigrovi - trava, ako sa tu uz vela krat pisalo, ma velmi priaznive lekarske ucinky vo vela odvetviach
farmaceutickym firmam by sa legalizovanie rozhodne nepacilo
farmaceutickym firmam by sa legalizovanie rozhodne nepacilo
Navyse porovnavat s nejakym pikom travu je tiez nemiestne, ano na piko je sice ''iba'' psychicka zavislost, je ale na uplne inej urovni ako ganja, ved piko samotne ti v mozgu sposobi vacsiu euforiu nez heroin, ludia co to beru pravidelne maju stihomana, paranoje, toxicku psychozu, to je uplne ina uroven nez travka.
// pochopil az moc dobre, nie je psychicka zavislost ako psychicka
// pochopil az moc dobre, nie je psychicka zavislost ako psychicka
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
wladas, no sak toto, niekto sa chce nabalit a policia nahana chlapcov co ani nic zle nerobia...
koraq, asi si ma zle pochopil... skor si to pochopil uplne naopak...
koraq, asi si ma zle pochopil... skor si to pochopil uplne naopak...
Som si spomenul na pripad ako chalana v petrzalke niekto bonzol, pestoval si na balkone kytku, zrazu razia bordel 8000000 obvykle jednorazovych davok a vymera 10rokov+ ... Nevedel som ci sa mam smiat ci plakat.
Mna by zaujimalo podla coho posudzuju kolko davok to je? Ved to je pre kazdeho individualne nie?
Nejaka tabulka to rozhoduje... Podla obsahu THC na mnozstvo rastliny sa vypocitava "obvykle jednorazova davka" ktora je tez dana ako hodnota.
Viem ze je to dost chore cislo a uz jedno G moze byt na basu...
Viem ze je to dost chore cislo a uz jedno G moze byt na basu...
Tie davky su uplna hlupost, kazdy stat to ma na gramy, len my tu rozlisujeme nejake davky. Navyse vela krat som videl ze pomer davky/gramy absolutne nesedel, vacsinou bolo daviek o dost viac, nez keby sme to rozratali na klasicku gramaz, takze toto je len vymysel nasho hlupeho naroda.
Nj preto ta jeden blunt moze usadit do chladku na nejaky cas :X
Dobre že je to tak ako to je pretože business must go on !! I keď mi je smutno sa pozerať na týpka zatvoreného za jedného špeka