Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Hegy »

LuksKE napísal:Hegy:
Vo svojich príspevkoch si pekne prizvukoval svoju osobu, že TY nepociťuješ žiadnu fyzickú ani psychickú závislosť. Ale čo si ty, nejaká norma, smernica, že si dovolíš vypustiť takéto tvrdenia:

Presne kvôli tráve je moja bývalá partia kamošov, bývalá. Každý jeden, druhý, tretí deň si museli dať, aj podľa toho jak sa poskladali na trávu. Cestovali sme cez pol mesta a naspäť, len aby si na 5 minút zahúlili. A pre nejaký relax či odreagovanie to tiež nerobili, keďže húliť za každého počasia, vonku pod oknami paneláku mi ako relax nepríde. A najviac ma dostávala hláška, "Nuda je, poďme sa zhuliť."

Čiže mi nehovor, že si človek nemôže vypestovať závislosť na tráve. Závislosť môžeš mať aj na sladkosti, a tiež pri tom nedostávaš neviem aké absťáky.
Mas pocit ze ked chalani nevedia co od dobroty a zhulia tak su zavisly na trave?
Je XYZ studii o tom, ze na marihuanu tvoje telo zavisle nikdy nebude. A ak psychicka zavislost, tak to potom je pol sveta zavisleho na cokolade a za to odsudzovany niesu...
Vacsina toho mraku okolo zavislosti a podobne sposobuju prave vlada a organizacie, ktorym zalezi na tom aby sa nezistilo ze trava vlastne vobec nieje taka nebezpecna droga ako farmaceuticke spolocnosti po druhej svetovej deklarovali.
Smernica niesom, ale poznam ludi ktorí hulia, poznam ich vela od 15 do 40rokov, dokonca ludi co huli denne niekolko gramov travy a ked ide za pracou do DE tak par mesiacov je zase out a podobne.
Preto si ja osobne nemyslim ze marihuana je droga, proti ktorej je treba bojovat, osobne by som vedel atakovat na tvrdy alkohol a cigarety, u ktorych by sa argumenty pouzivane proti trave dali aj pouzit aj dokazat...
AVŠAK, tu uz ide o ryžu pre vládu takze tu uz akekolvek pochybnosti o zdravi a zavislostiach relevantne niesu...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

LuksKE napísal:Čiže mi nehovor, že si človek nemôže vypestovať závislosť na tráve. Závislosť môžeš mať aj na sladkosti, a tiež pri tom nedostávaš neviem aké absťáky.
To je problem slabej psychiky. Fyzicka zavislost na travu naozaj neexistuje. Teda mozno v ojedinelych pripadoch hej, ale nie je to koser.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Prosim ta LukasKE to co si opisal s partiou nie je zavislost ale puberta. Urcite je lepsie sa prejst cez mesto kvoli slukom ako kvasit doma. Zahod niekde na chate od mesta poslednu krabicku cigariet niekomu alebo posledny gram a sleduj reakciu. To je zavislost. Tak ju spoznas.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Skôr tak spoznáš nasratosť.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

najprv ano, po pol hodke pride na rad zavislost - len u cigariet ovsem :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To ako keby som šiel ja s partiou na chatu, niekto mi otvoril ruksak, chytil fľašu a rozbil o zem. Moja reakcia by nebola prejavom závislosti na alkohole, ale nasratosti. :lol:
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

http://hnonline.sk/c1-59683490-alkohol- ... rdi-studia
Tu to mate, cierne na bielom, zaujimave ze z pohladu alkoholu ide o dalsi vyskum co to potvrdzuje, alkohol vacsinou evokuje v mysliach beznych ludi, ze je to neskodne piticko, objavit ho dnes, bol by zakazany.
Som tu kedysi pridaval podobnu studiu, ktora s touto nemala nic spolocne a tiez alkohol vysiel ako najhorsi, zaujimave.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Takychto statistik je hned niekolko obvykle vsak napreduju alkohol a heroin, do prvej polovice sa vsak vzdy vleze marihuana.
Pravda je vzdy na pol ceste, kto tvrdi ze trava neskodi nieje na mieste, ale ked stamgast od piva s borkou krici ze trava zabija a je to nebezpecna droga, je tiez na uvazenie... :smt098
Korag
Professional
Professional

No ved prave ten stamgast s borovickou krici aky su ludia narkomani a pritom takych individuii tu my mame pozehnane. Bohuzial.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Bohuzial u nas v zaopicove su ochlastovia bezne akceptovany spolocensky jav a clovek co si zapali obcas jointa je oznacovany za drogoveho delikventa co mi prijde chore kedze tvrda navykova droga je tu prave alkohol...
Ale veci okolo chlastu sa zahraju na spolocenske gesto a teda vsetka tiaha a cernota ostava na tu hroznu travu co nici ludske zivoty :smt033
Beato47
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Beato47 »

Veľmi zaujímave čítanie z pohľadu 16ročného chlapca ktorý to skusil 5-6 krat (raz negativny účínok) snaď nevadí keď sa občas zapojím do temičky :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dalsi zaujimavy clanok, podotykam ze zo zivota, nie clanok odbornika cez liecbu drogovych delikventov :mrgreen:
http://www.krajskelisty.cz/praha/1021-h ... ovinou.htm
Korag
Professional
Professional

Slovensko sa dostalo do takeho stadia, ze aj prepite hlavy v parlamente museli zmenit drogovy zakonnik, ktory mal v sebe tolko nezrovnalosti a chyb, ze to bola len otazka casu.
Co ale dalej? Podla mna sa dlhu dobu nebude diat nic, sucasna sitaucia je to maximalne co mohli spravit, redukovat opatrenia sa uz urcite nebudu, nato nie su ludia pripraveni, takze vysledok vsetkych marihuana march a ktovie akych akcii je to ze za 10 jednorazovych davok nepojdes do basy, ale na liecenie alebo VPP, uzasny posun, hlavne ze my sme jedina zaostala krajina, ktora konope deli na davky, nie na gramaz ako to maju skoro vsade vo svete.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mna vobec nesere stat i ked tato tema bola zalozena primarne pre to... :P
Ja hovorim o tom, ze pomaly sa zacina hovorit, ludia vdaka internetu slobodne zverejnia svoj "pribeh" a mozno to dalej porozlepuje oci a ak nie tak co uz... fajcit budem tak ci onak.
Povazovat vsak Marihuanu za ilegalnu drogu, za ktoru mozes posediet povedzme par rockov v chladku, je prinajmensom chore a potom sa docitas v platkoch ako Zitny dovolenkoval rok za ukratenie rozhliadajuceho sa zivota... svet v ktorom zijeme ma nuti nerespektovat zakon.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Treba hlavne vysvetlit ludom preco vobec clovek ma ist za drogy do vazenia. Od toho sa nasledne moze odvijat dalsia diskusia a skumat dalej. Osobne si myslim, ze ludia maju nejasno uz v tomto.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Oficialne? Pretoze je to nieco zle, nemoralne a spolocensky neunosne ovplyvnujuce chod civilizacie.
Neoficialne? "A ako sa z toho da odviest DPH, spotrebitelska dan, ako sa to da ustrazit? Ako zakazeme ludom si to pestovat?, co ak prestanu menej pit alkohol?"
Myslim ze v tom by malo byt jasno vsetkym...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako vidim mas v tom mismas aj ty. Aj verejne domy su nemoralne a neazatvaraju ich. Vazenie ako institucia bolo vytvorene pre ludi "nebezpecnych pre spolocnost". Az budu mat ludia v tomto jasno tak presvedcit ich, ze rekreacne uzivanie drogy nie je pre spolocnost nebezpecne bude o kus lahsie.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Vazenie imho bolo v prvom rade vytvorene pre ludi nebezpecnych pre (statnu) doktrinu. Ako uz len moze mlady 15 rocny chalan s jointom vo vrecku ublizit spolocnosti? Jediny, kto ublizuje spolocnosti je politicka luza cez svoju vojnu proti drogam. Z tejto prohibicie nevznika nic ine, len mafia s neobmedzenou mocou, ktora aj tak zakony nedodrziava, takze akykolvek boj proti drogam sa mina ucinku.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze tvrdis, ze vsetky drogy by mali byt legalne (samozrejme, ze ak zrusis stat tak vsetko bude legalne ale myslim v statnej spolocnosti)? Samozrejme, ze rekreacne uzivanie marihuany pre spolocnost nebezpecne nie je. Ludia to ale IMHO musia pochopit skor takto ako cez lekarske vyskumy o skodlivosti.
Napísať odpoveď