Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
No a, dennodenne niekto dostane na hubu. Beriem, takéto lynče sú menej časté, ale hlavná príťažlivosť spočíva v tom, že útočníkmi boli cigáni. Ale ako neviem o čom sa tu bavíme, je samozrejmé, že takéto akty sú odsúdeniahodné. Ja som však kritizoval to, ako to podávajú tie videá/kompiláty.
Ten clanok je uplne mimo reality, co sa o tom primitivnom videu neda povedat.hughito napísal:O vašom zmýšľaní. Inteligentne napísaný článok, aj keď s ním nemusíte súhlasiť, je NA SMIECH a primitívne video bez zmyslu, plné stereotypov, predsudkov a gramatických chýb - to sa tu buď podporuje, či priamo, alebo nepriamo mlčaním.
Hold, teba proste sere, ze ludia za tymito problemami vidia rasu a navyse su presvedceny ze je to opravnene.
V čom je mimo? Môžeš urobiť rozbor.
uplink, k tvojej otázke. Dzurinda.
Tu máš dôkaz:
uplink, k tvojej otázke. Dzurinda.
Tu máš dôkaz:
Ten clanok je plny sentimentalnych sraciek a autorkyne nepochopenie faktu ze dotycna rodina patri do etnika s ktorym tu je vazny socialny problem, takze ta tzv "zavist" a "nenavist" je celkom logicka.hughito napísal:V čom je mimo? Môžeš urobiť rozbor.
Mimo realitu si aj ty, takze moc nema zmysel to cele rozoberat, v podstate princip sa tu rozobera neustale, takze ked sem postnes nieco co tu principialne opakujes snad kazdu stranu a snad kazdu stranu sa ti to niekto snazi vysvetlit ze to tak neni a ze je to minimalne tvoj kratkozraky a sentimentalny pohlad na problem, mi nic ine neostava iba povedat ze je ten clanok uplne na smiech, presne tak ako ty.
Takže rasistické predsudky a stereotypy sú normálne, to je to, čo sa snažíš napísať. Od teba ma to ani neprekvapuje. 
no vidis,niekto ma predsudky voci degesom,a niekto voci podnikatelom,"kulakom" a burzujom.si smiesny 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ake predsudky? ked 9z10 ciganov su hoci co len ne slusny ludia tak to su predsudky alebo objektivny pohlad?
ale sak snad ma raz presvedcis o tvojej pravde
potom zacnem aj z jablka vykrajovat zdravu cast ked je na 90% hnile, zacnem kupovat elektroniku s
poruchovostov 90% a mat celkovo taketo uchylne zmyslanie...
ale sak snad ma raz presvedcis o tvojej pravde
potom zacnem aj z jablka vykrajovat zdravu cast ked je na 90% hnile, zacnem kupovat elektroniku s
poruchovostov 90% a mat celkovo taketo uchylne zmyslanie...
Kulakom? A aké predsudky? Prosím ťa, ty vôbec nedokážeš normálne diskutovať, tvoje mentálne mantinely ti to nedovolia. Ušetri má a nás týchto výlevov.Son-Goku napísal:no vidis,niekto ma predsudky voci degesom,a niekto voci podnikatelom,"kulakom" a burzujom.si smiesny
ArkanoviTigrovi: Ale ale, zase vyťahujeme percentá a pomery, ktoré nemáme ničím podložené?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Ale, ale, zase vytahujeme to, ze to neni nicim podlozene? len keby to niekto chcel niecim podlozit, tak ludia ako ty budu prvi vykrikovat, ze to je rasizmus robit taketo statistiky...
spravim kompromis, 75% (sam vies, ze to je male cislo), neni to dostatocny dovod aby som mal nazor, ze nieco s tymto etnikom nie je v poriadku?
spravim kompromis, 75% (sam vies, ze to je male cislo), neni to dostatocny dovod aby som mal nazor, ze nieco s tymto etnikom nie je v poriadku?
Zahrajme sa teda, pristúpim na 75%..a teraz čoho 75%? 75% cigánov je...? doplň.
a) neprisposobivych
b) neprisposobivych
c) neprisposobivych
b) neprisposobivych
c) neprisposobivych
Tvrdim ze predsudky a stereotypy alebo kludne aj nenavist su prirodzene a vidis ich vsade od niekoho voci niekomu, a pri zakone akcia reakcia su uplne logicke. Ci aj rasisticke, to uz necham na kazdeho osobne povazenie.hughito napísal:Takže rasistické predsudky a stereotypy sú normálne, to je to, čo sa snažíš napísať. Od teba ma to ani neprekvapuje.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
neprisposobivych, nezamestnanych, nevzdelanych, kriminalnikov.hughito napísal:Zahrajme sa teda, pristúpim na 75%..a teraz čoho 75%? 75% cigánov je...? doplň.
a ked si teda ty pristupil na tych 75%, pristupim aj ja...
nemusim mat 100%nu pravdu ale na sto 100% viem, ze ju mam minimalne 75%nu
Čo znamená ten novodobý neoliberálny termín neprispôsobivý? To je čosi ako extrémizmus..pojem, ktorý sa dá ohýbať, ako to vyhovuje tým hore. Dnes sú "neprispôsobiví" cigáni, zajtra budeme my ostatní.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ked uz nic ine tak zase sa chytas slovicok...
no napr sa nevedia prisposobit tomu, ze ziju v 21 storoci...
ich "obydlia" mi skor pripominaju stredoveky sposob zivota
no napr sa nevedia prisposobit tomu, ze ziju v 21 storoci...
ich "obydlia" mi skor pripominaju stredoveky sposob zivota
Otázka je chytanie za slovíčka? Každý operuje s pojmom, ktorý kdesi počul a je úplne vágny, čo si mimochodom dokázal teraz aj ty.
Ešte sa ale vrátim späť: tých neprisposobivych, nezamestnanych, nevzdelanych, kriminalnikov. - to sú všetci tí 75% aj to aj to aj to aj to, alebo sa to ešte nejak rozdeľuje?
___
Ďalší článok, s ktorým sa stotožňujem. Tentoraz triedny pohľad.
http://protikapitalu.org/blog/duchcov-davky-a-slepota/
Ešte sa ale vrátim späť: tých neprisposobivych, nezamestnanych, nevzdelanych, kriminalnikov. - to sú všetci tí 75% aj to aj to aj to aj to, alebo sa to ešte nejak rozdeľuje?
___
Ďalší článok, s ktorým sa stotožňujem. Tentoraz triedny pohľad.
http://protikapitalu.org/blog/duchcov-davky-a-slepota/
Kód: Vybrať všetko
...že anticiganismus je výrazem konkurence uvnitř pracující třídy a hloupou, krátkozrakou a nebezpečnou reakcí na sociální nejistotu, nedostatek pracovních míst a škrty,...-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
dalsia kktina jak mraky...
10% bielych je nezamestnanych, niektori z nich nadavaju pri pive na ciganov a ty sa stotoznujes s clankom v ktorom sa spominaju taketo zvasty...
90% bielych maka, vacsina nadava na ciganov (okrem takych ako ty) a s tym sa nestotoznujes, to je pre teba nehorazne,
to neni triezvy pohlad na situaciu, to je rasizmus
//autoeditácia príspevku (09 Jún 2013, 17:23)
inak ta stranka je fakt uzas
dufam, ze si nezacal podporovat aj marxisticke feministky 
10% bielych je nezamestnanych, niektori z nich nadavaju pri pive na ciganov a ty sa stotoznujes s clankom v ktorom sa spominaju taketo zvasty...
90% bielych maka, vacsina nadava na ciganov (okrem takych ako ty) a s tym sa nestotoznujes, to je pre teba nehorazne,
to neni triezvy pohlad na situaciu, to je rasizmus
//autoeditácia príspevku (09 Jún 2013, 17:23)
inak ta stranka je fakt uzas
Ten článok ale pojednáva konkrétne o situácii v Duchcove, kde je tá situácia taká a nezodpovedá tvojím percentám cucaným z prstu. Pointa je aj tak ale niekde inde a to tam, čo som tu už naznačoval - ľudia v sračkách, v biede a v stále znižujúcej sa životnej úrovni si hľadjú obeť v nejakých cigánoch, ktorí trú ešte väčšiu biedu a žijú na samom spodku spoločnosti. Ten hnev sa smeruje úplne inam, ako by sa mal - čo vyhovuje tým hore, či už tým myslíme politikov alebo šéfov, kapitalistov. Konieckoncov, či ty, ja alebo ten cigán, tvoríme spoločnú triedu a mali by sme mať spoločné (triedne) záujmy, ktoré sú antagonistické voči záujmom šéfov či politikom.
A prosím ťa, nerob si srandu z vecí, o ktorých nič nevieš. Viem a do istej miery chápem, že pre veľa ľudí je spojenie marxistický feminizmus čosi ako pohybujúce sa súkno pre býka, ale rozumný človek by sa k tomu mohol postaviť inak - minimálne ignoráciou.
A prosím ťa, nerob si srandu z vecí, o ktorých nič nevieš. Viem a do istej miery chápem, že pre veľa ľudí je spojenie marxistický feminizmus čosi ako pohybujúce sa súkno pre býka, ale rozumný človek by sa k tomu mohol postaviť inak - minimálne ignoráciou.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ked sa lokalita v ktorej byvam dostane do sraciek tak nebudem "cakat na spasenie" ale vypadnem
niekam kde mam vacsiu sancu sa uchytit... na zapade je normalne stahovat sa par krat v zivote za pracov...
niekam kde mam vacsiu sancu sa uchytit... na zapade je normalne stahovat sa par krat v zivote za pracov...
-
KaptMichal
King
hughito to sa vola hyperbolizacia. A tesim sa spolu s tebou, ze mas tak strasne vela prispevkov.
Ten clanok je absurdita, emancipovana feministka pise "inteligentne" o ciganoch. Pravdepodobne o ciganovi len pocula, neverim, ze ma nejaku relevantnu skusenost....
Preco mas problem debatovat o veciach ako je brutalne zmlatenie paru partiou ciganov? Preco nesedia v base? Keby sa jednalo o bielych tak by som vsadil prst, ze by vacsina z nich uz sedela. Stupidne videa su stupidne kvoli ucinkujucim, ktori su stupidni. Urcite nie je stupidne zverejnovat taketo videa. Su pravdive a to je podstatne, v TV sa k nim clovek nedostnae kedze sa cenzuruju informacie... Ja som rad, ze existuje internet a s nim aj tato moznost sirenia pravdy.
//
Podla teba je rasisticke a primitivne to, ked ludia nemaju radi ciganov lebo ich sustavne terorizuju? To ich maju mat radi a bozkavat im ruky? Ved je uplne prirodzene, ze v tych postihnutych mestach sa vytvori neznasanlivost. Tu pre boha nejde o farbu pleti...
Ten clanok je absurdita, emancipovana feministka pise "inteligentne" o ciganoch. Pravdepodobne o ciganovi len pocula, neverim, ze ma nejaku relevantnu skusenost....
Preco mas problem debatovat o veciach ako je brutalne zmlatenie paru partiou ciganov? Preco nesedia v base? Keby sa jednalo o bielych tak by som vsadil prst, ze by vacsina z nich uz sedela. Stupidne videa su stupidne kvoli ucinkujucim, ktori su stupidni. Urcite nie je stupidne zverejnovat taketo videa. Su pravdive a to je podstatne, v TV sa k nim clovek nedostnae kedze sa cenzuruju informacie... Ja som rad, ze existuje internet a s nim aj tato moznost sirenia pravdy.
//
Podla teba je rasisticke a primitivne to, ked ludia nemaju radi ciganov lebo ich sustavne terorizuju? To ich maju mat radi a bozkavat im ruky? Ved je uplne prirodzene, ze v tych postihnutych mestach sa vytvori neznasanlivost. Tu pre boha nejde o farbu pleti...