hughito napísal:IQ je ošemetná vec, nedávnom som čítal článok, že už x-tisíc rokov hlúpneme. Ono aj ten "divoch" v pralese môže mať pokojne vyššie IQ ako či ty a to preto, lebo k prežitiu potrebuje vedieť veľa vecí a neustále ich aplikuje k praxi. Dnešný moderný človek nepotrebuje k prežitiu nič, ak to preženiem. Hádam si pochopil, na čo narážam.
Nicim nepodlozene dohady, navyse ucelovo zavadzas.
To ze hlupneme moze byt realny fakt, aj ked je to nicim nepodlozene, mozem s tym z casti suhlasit, dovod ale nevidim v pohodlnosti modernej spolocnosti (vysvetlim nizsie) ale v miesani obyvatelstva, v spolocnosti coraz castejsie prevlada trend kde hlupejsi a slabsi jedinci maju stale viac a viac deti, rozoberane v hore uvednej studii. Ano, prave vdaka tomu ze je tu coraz viac takych ako ciganov nam ten priemer klesa.
To ze divoch potrebuje nejaky intelekt k prezitiu ho urcite nemoze davat do pozicie inteligentnejsieho ako moderny a civilizovany clovek a to nehovoriac o priemere? Aj moderny a civilizovany clovek svojim sposobom preziva aj ked uplne inac jak ten divoch. Tiez sa za zivot dostava do situacii kde musi riesit nejake problemy ci uz je to v skole alebo praci, ktore by som povedal ze ovlela viac rozvijaju intelekt ako riesenie toho ze akym sposobom budeme dnes zbierat bobule zo stromu ktory je oproti chatrci.
hughito napísal:To, že by možno bolo možné vysledovať u istých cigánov iné genetické informácie je možné (prídu mi viac odolní).
Toto som potreboval pocut. V tom pripade je uz uplne jasne ze pri tvojom svetonazore hraje hlavnu rolu sentiment, a teda subjektivita, co ma zase logicky opat utvrdilo v tom, ze tento svetonazor je vylsedkom ludksej stupidity a v tom pripade pre spolocnost zly a destruktivny.