Ak by bola trat v trochu horsom stave a menili by stopu, tak by to bolo pre auto horsie, ale neviem ci by to bolo viditelne. Vyzeralo, ze sa drzi celkom dobre. Ale nebolo to az take velke prekvapenie, podla toho co vidim okolo seba maju francuzi problem skor s elektronikou a vrzgajucimi plastmi, nie s odolnostou podvozku.
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Cely test bol trochu pokazeny tym, ze jazdili stale jednu stopu, aj sami povedali, ze na konci to uz bolo skoro ako asfalt. V jednom zabere bolo aj pocut ako autu piskaju gumy 
Ak by bola trat v trochu horsom stave a menili by stopu, tak by to bolo pre auto horsie, ale neviem ci by to bolo viditelne. Vyzeralo, ze sa drzi celkom dobre. Ale nebolo to az take velke prekvapenie, podla toho co vidim okolo seba maju francuzi problem skor s elektronikou a vrzgajucimi plastmi, nie s odolnostou podvozku.
GothaR > a odkedy je HDi motor na pretekanie? 
Povedz co znamena pretekanie lebo ak isiel spotrebou 6 litrov, tak ti garantujem ze sa tam vozil ten test je len naoko ikonicky, toto zvladne uplne kazdy hnoj srot co si zmyslis.
A ako pisem, nech sa vozia 24hodin, cez stare mesto, zabi majer, zlate piesky, vajnorska/roznavska,tomasikova, racianska, raca a potom si pozriem na vole v podvozku
Co nejaka autokrosova draha proti kvalitnej Bratislavskej komunikacii
A ako pisem, nech sa vozia 24hodin, cez stare mesto, zabi majer, zlate piesky, vajnorska/roznavska,tomasikova, racianska, raca a potom si pozriem na vole v podvozku
Co nejaka autokrosova draha proti kvalitnej Bratislavskej komunikacii
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ak by sme sa mali bavit o "spolahlivosti" ako o vydrzi na takejto drahe, osobne by som si stavil napriklad na Daciu Logan
tam sa konstrukteri dusovali, ze ma oproti konkurencnym modelom omnoho tuhsi a odolnejsi podvozok na tie ich rumunske cesty 
Rumuni majú lepšie cesty ako my.
-
RATZINGER666
Darca
to je kludne mozne, ale takto si to pamatam... otazne je, ci su aj lepsie ako v zvysku Europy, ja to neporovnavam so Slovenskom... alebo mozno neslo prave o cesty prvej triedy napriklad... taktiez tam boli spominane vychodne krajiny, export do indie ci kam apod...
ma niekto skusenosti, resp. vie sa aspon relevantne vyjadrit k CLK (W208)? aj vseobecne, ale aj konkretne ku 230 kompressor (a celkovo ako su na tom kompresory, vela o nich neviem... problemy, servis, ND, spolahlivost atd)
zaujima ma vsetko, cize cim viac niekto napise, tym lepsie pre mna
nieco som si uz kde-tu po forach pocital, ale nebolo toho vela
zaujima ma vsetko, cize cim viac niekto napise, tym lepsie pre mna
nieco som si uz kde-tu po forach pocital, ale nebolo toho vela
-
KaptMichal
King
Pani, tak zaujimalo by mi ci by ste mi vedeli nejak rozsirit obzory. Hladam auto cenovo do asi 1000E, hladky dizel je podmienkou. Auto by jazdilo BA-Brno raz tyzdenne tam aj spat, cize 90% dialnice a zbytok mesto. Rozmyslame nad Feliciou 1.9D ale tam je relativne dost nevyhod, dalej Mercedes 190D, tu je problem, ze ich je malo na predaj a su aj drahsie, dalej Golf 1.6D rsp. Jetta 1.6D... Ma niekto skusenosti s tymito autami/motormi, kam sa rozhliadnut co radsej zobrat a co radsej nie?
Jednoduchsie opravy by sa dali spravit aj doma cize vyhodou je co najjednoduchsi motor. Dakujem za kazdu radu.
priklad:
http://volkswagen-jetta.autobazar.eu/16d-id3985286.html
Jednoduchsie opravy by sa dali spravit aj doma cize vyhodou je co najjednoduchsi motor. Dakujem za kazdu radu.
priklad:
http://volkswagen-jetta.autobazar.eu/16d-id3985286.html
-
AXO
Professional
Ahoj, kedze toto je pripnuta tema na pomoc s kupou, tak moju otazku umiestnim sem, ale tyka sa nie auta, ale motocykla. Pripadne poprosim presunut
Co ma hlavne zaraza je to, akym sposobom su od seba zavisle obsah motora a vykon v kw. Napr.
400ccm s 32kw
450ccm s 25kw
535ccm s 34kw
650ccm s 24kw
600ccm s 74kw
Takze pri vybere stroja treba pozerat len po vykone v kw/ps alebo ma nejaky vyznam aj objem(predpokladam okrem spotreby, kedze cim viac natlaci paliva, tym viac zozere).
Dakujem za objasnenie
Co ma hlavne zaraza je to, akym sposobom su od seba zavisle obsah motora a vykon v kw. Napr.
400ccm s 32kw
450ccm s 25kw
535ccm s 34kw
650ccm s 24kw
600ccm s 74kw
Takze pri vybere stroja treba pozerat len po vykone v kw/ps alebo ma nejaky vyznam aj objem(predpokladam okrem spotreby, kedze cim viac natlaci paliva, tym viac zozere).
Dakujem za objasnenie
No v podstate plati to iste co pri kazdom motore - dolezity je pomer vykonu a objemu. Ak mas teda 2 motory s rovnakym objemom, ale jeden ma vyrazne vyssi vykon, tak je predpoklad, ze o ten motor sa bude treba viac starat, bude mat vyssie otacky, bude potrebovat kvalitnejsi olej, atd.
Ak uz mas vybrate nieco konkretne, tak si pozri povinne servisne intervaly na vymenu oleja a rozne kontroly. Motory s mensim litrovym vykonom by v tomto mali byt vo vyhode - menej prehliadok = mensie prevadzkove naklady.
Ak uz mas vybrate nieco konkretne, tak si pozri povinne servisne intervaly na vymenu oleja a rozne kontroly. Motory s mensim litrovym vykonom by v tomto mali byt vo vyhode - menej prehliadok = mensie prevadzkove naklady.
Potreboval by som poradit s kupou auta. Rozpocet by som mal tak 3500-4000€ ... najlepšie však tých 3500 aby boli ešte peniaze na prípadné nejaké opravy, keby sa vyskytlo niečo čo predávajúci zatají.
Nejazdím veľa, ale ako pozerám tie benzínové motory 1.4 a 1.6 tak tá spotreba v meste je veľmi vysoká. Doteraz som mal Golf 1.4 ale už bol veľmi zle na tom, tak sme ho lacno predali. Spotreba tam bola tiez aj 10l v meste, mimo mesta bola fajn, kym nebolo auto nalozene. Nerad by som uz kupoval auto s takouto vysokou spotrebou v meste, kupil som benzin za 20€, presli sme 180km po meste a uz som jazdil na rezervu. Preto rozmyslam nad dieselom, kedze ten aj v meste zerie menej ako takyto benzin, no zas som pocul, ze diesel dostava v meste zabrat a nici sa.
Tak neviem, co by ste mi poradili kupit ? Ake auto ?
Nejazdím veľa, ale ako pozerám tie benzínové motory 1.4 a 1.6 tak tá spotreba v meste je veľmi vysoká. Doteraz som mal Golf 1.4 ale už bol veľmi zle na tom, tak sme ho lacno predali. Spotreba tam bola tiez aj 10l v meste, mimo mesta bola fajn, kym nebolo auto nalozene. Nerad by som uz kupoval auto s takouto vysokou spotrebou v meste, kupil som benzin za 20€, presli sme 180km po meste a uz som jazdil na rezervu. Preto rozmyslam nad dieselom, kedze ten aj v meste zerie menej ako takyto benzin, no zas som pocul, ze diesel dostava v meste zabrat a nici sa.
Tak neviem, co by ste mi poradili kupit ? Ake auto ?
-
RATZINGER666
Darca
maly benzin...
ake su naroky na auto?
na toto je velmi slusna cena: http://fiat-punto.autobazar.eu/12-class ... 73060.html
ake su naroky na auto?
na toto je velmi slusna cena: http://fiat-punto.autobazar.eu/12-class ... 73060.html
Klasické mestské vozítko..je z čoho vyberať:
Peugot 206 1.1
Fiat Punto 1.2
Renault Clio
Skoda Fabia možno aj HTP
VW Polo
Najlepšie sa mi vidí Fabia, Punto a 206-ka. Ale rátaj, že mimo mesta potom tá spotreba bude ta-dá.
Peugot 206 1.1
Fiat Punto 1.2
Renault Clio
Skoda Fabia možno aj HTP
VW Polo
Najlepšie sa mi vidí Fabia, Punto a 206-ka. Ale rátaj, že mimo mesta potom tá spotreba bude ta-dá.
-
RATZINGER666
Darca
Fabiu HTP? urcite nie...
to Punto sa mi zda dost male, este fabia vyzera celkom priestranna. Obcas chodim aj mimo mesta ... tam by bola asi aka spotreba pri takej 100-vke ?
A to sa mi kus nepaci, ze to je take slabe, aj ked viem, ze ked mi ide o spotrebu tak nemozem chciet dobry vykon, tak s tym sa asi budem musiet zmierit. Aj tento Golf 1.4 sa mi zdal slaby co sme mali, hlave do kopca to bolo hrozne.
Nejaky ten diesel by bola velmi zla volba, keby sa jazdilo prevazne mesto ? Lebo zas ked tak pozeram, ze diesel ma spotrebu nejakych 4.5 mimo mesta a vykon celkom dobry .. tak to by som mozno chodil aj castejsie mimo mesta, do skoly autom... pozbierali by sme sa kamarati na naftu a chodil by som 2-krat tyzdenne - tam a naspät 80 kilometrovú trasu a vyslo by ma to rovnako ako busom. Ale taktiez aj po meste by sa casto chodilo. Takto by sa ten diesel znicil ?
A to sa mi kus nepaci, ze to je take slabe, aj ked viem, ze ked mi ide o spotrebu tak nemozem chciet dobry vykon, tak s tym sa asi budem musiet zmierit. Aj tento Golf 1.4 sa mi zdal slaby co sme mali, hlave do kopca to bolo hrozne.
Nejaky ten diesel by bola velmi zla volba, keby sa jazdilo prevazne mesto ? Lebo zas ked tak pozeram, ze diesel ma spotrebu nejakych 4.5 mimo mesta a vykon celkom dobry .. tak to by som mozno chodil aj castejsie mimo mesta, do skoly autom... pozbierali by sme sa kamarati na naftu a chodil by som 2-krat tyzdenne - tam a naspät 80 kilometrovú trasu a vyslo by ma to rovnako ako busom. Ale taktiez aj po meste by sa casto chodilo. Takto by sa ten diesel znicil ?
-
Hellboy248
Guru wannabe
chod do punta. z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze spotreba v meste max 6litrov (ak sa ponahlas), bezna jazda 5,5L a ak sa naucis s tym autom ist na spotrebu neni problem aj 4,5L
-
RATZINGER666
Darca
M4rek: nespekuluj s naftou... Punto je o polovicu lahsie ako Golf, tam ten vykon staci...
punto je moc male
-
Hellboy248
Guru wannabe
M4rek: co presne do toho auta chces dat? lebo ak si myslis ze fabia je vacsia a budes si tam moct tancovat tak sa zobud
tak nei ze by som tam chcel nosit neviem aky naklad, ale pri takom vacsom rodinnom nakupe bol kufor golfu IV tak akurat, takze velkostou nieco podobne by som potreboval a to punto na fotkach vyzera o dost mensie ... ale tka mozno skocim pozriet niekde osobne.