Hobbit

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Hobbit

Príspevok od používateľa peceman »

hughito napísal: Česi.

Tie efekty mi proste prišli úplne ako z rozprávky, slabé. Všetko akési farebné..

takto, Hobbit vo svojej podstate je rozprávka, je to dobrodružné fantasy, ale je to vlastne z knihy pre deti, podla filmárskeho hladiska to rozprávka nieje, ale v jednoduchosti, ako nás to učili v škole, čo je poviedka, čo je rozprávka a čím sa vyznačuje- tak vtedy to je rozprávka- aj keď tam je vraždenie- to je aj v Šmolkoch- tých chce Gargamel zjesť v každej časti- sorry za spoiler :D

"slabé efekty"- asi patríš k náročnejším divákom, pretože efekty boli špičkové, možno ti nesadli, ale trolla s tak detailne spracovanou tvárou- tým myslím napríklad chlpi, ak ste si všimli, to nemá každý film

"moc svetlé"- neviem, ja uznávam svetlejšie filmy, tým to myslím tak, že mám rád napríklad Tima Burtona, ale tmavý film, tmavé scény v ktorých iba škúlim čo to tam je, nemusím- farbami hrala aj príroda Nového Zélandu, keby to mali hodiť do tmavého filtra, neviem či by to vylepšili.

a v skratke, čo bolo svetlé, okrem Azoga, ale ten bol albínn :) troli, goblin, škrati, vlci, kamenný obri, mne to svetlé neprišlo, ale každý má svoj názor :wink:
.
.
.
a neviem či viete, ale na DVD a Bluray budú ako bonusy všetkých 10 videoblogov a amozon už dal von (neviem kedy, ja som to kukal len dnes) oficiálne obaly na všetky edície :) - http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... rds=hobbit
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

peceman napísal:Pán prsteňov mal určite niečo viac do seba, bola tam tá sila lásky s Arwen a Aragornom, ten úžasný návrat Gandalfa bieleho, to podliactvo Golluma, tá dojímavá pravda, že "Žiadna spiatočná cesta nás nečaká pán Frodo..." , posledný boj pred čiernou bránou s vyvrcholením priateľstva Legoasa a Gilmliho, a Aragornové slová : "Za Froda!". To sú nezopakovatelné scény
Som síce fanúšik Tolkiena aj LoTR-a, ale takto napísané mi to príde o dosť patetickejšie, než to v skutočnosti je :D

Ale k Hobitovi - konečne som si film pozrej aj doma a už ma to veru neohúrilo tak, ako v kine. Efekty sú pekné, Martin Freeman skvelý a celkovo sa na to dobre pozerá. Lenže vôbec sa mi nepáčilo, ako to celé Jackson pojal. Knižná predloha má žánrovo bližšie k rozprávke než k fantasy a i tak sa z toho P.J. snažil spraviť temné a seriózne dielo.
Thorina tlačí do pozície Aragorna, z Azoga spravil Witch King-a a tá hudba :nono: To, čo v LoTR-ovi hralo počas bitky na Pelenorskom poli teraz môžeme počuť, keď trpaslíci hádžu šišky na vrkov. Rovnako je to aj s ďalšími "rovnako vážnymi" situáciami.
Takže zhrnutie asi takéto - ako neznalcovi Tolkiena by sa mi film istotne veľmi páčil. Ale keďže som v Stredozemi odžil polovicu môjho detstva, som dosť sklamaný.

//karmista: wtf? :lol:
peceman
Medium Star
Medium Star

Muffi napísal:
Som síce fanúšik Tolkiena aj LoTR-a, ale takto napísané mi to príde o dosť patetickejšie, než to v skutočnosti je :D

Ale k Hobitovi - konečne som si film pozrej aj doma a už ma to veru neohúrilo tak, ako v kine. Efekty sú pekné, Martin Freeman skvelý a celkovo sa na to dobre pozerá. Lenže vôbec sa mi nepáčilo, ako to celé Jackson pojal. Knižná predloha má žánrovo bližšie k rozprávke než k fantasy a i tak sa z toho P.J. snažil spraviť temné a seriózne dielo.
Thorina tlačí do pozície Aragorna, z Azoga spravil Witch King-a a tá hudba :nono: To, čo v LoTR-ovi hralo počas bitky na Pelenorskom poli teraz môžeme počuť, keď trpaslíci hádžu šišky na vrkov. Rovnako je to aj s ďalšími "rovnako vážnymi" situáciami.
Takže zhrnutie asi takéto - ako neznalcovi Tolkiena by sa mi film istotne veľmi páčil. Ale keďže som v Stredozemi odžil polovicu môjho detstva, som dosť sklamaný.

mal som snáď prepísať celú synposu filmu s latinskými pomenovaniami?? napísal som čo sa páčilo mne a čo aj podla viacerých recenzí a filmových kritikov bolo v Pánovi Pretenov skvelé...

keď píšeš že Peter Jackson z toho spravil temné dielo, ako inak mal nadviazať k LOTRovi?? nechápem prečo veľa ludí vypisuje prečo bude v HOBITOVI Legoas, prečo tam bol Frodo, prečo je tam Azog a pod. Úprimne, keby si bral LOTRa ako film, ktorý si si kukol, ale nič o ňom nevedel a nečítal a rovnako teraz si kukol HOBITA bez prečítania o čom to je a načo to nadvezuje, bez Froda, starého Bilba a pod, dal by si si to vôbec do kopy, že to k sebe patrí- síce ak vezmeme do úvahy Goluma a prsten dal, ale nebolo by to "pokračovanie ságy LOTRa..."

Z Thorina robí Aragorna, ale potom každý režisér robí z hlavného hrdinu Aragorna, inak by Achyles v Tróji, Batman v Temnom rytierovi, Harry Potter v knižnej ságe a pod. nestáli za nič, keby boli "PRIEMERNÝ BOJOVNÍCI"- film musí mať super namakaného týpka, aby tam bol ten chlapčenský vzor: "More kukni jaký je to brutal!" Preto tam museli dať aj Azoga- musí byť hlavný nepriatel (so Smaugom by si to asi tak zaujímavo nerozdal) ktorý môže dotvoriť vedlajší príbeh a môže v poslednej časti spraviť úžasný a veľkolepý súboj :)

hudba bola skvelá, ale nie zakaždým je nevyhnutné ju použiť len pri scéne miliónov škratov proti miliónu ludí... to čo si napísal sa trochu odporuje- šišky sa ti nepáčili, asi by si prijal !!napríklad!! nejaký super nájazd dobrého vojska, ale písal si že z rozprávky spravil PJ temné dielo, v tom prípade sú šišky rozprávkovejšie než nejaká iná armáda a ďalší boj :wink:
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

ja som si pozrel film v kine,a potom som zacal citat knihu. Film a aj kniha sa mi velmi pacili,je jasne ze hobbit bol pisany pre deti a je to viac menej rozpravka.. len podla mna v knihe su trpaslíci opisovani ako take neviniatka co sa boja bojovat a vo filme sa ohanaju zbranami,vrcia atd.. :D ale celkovo som spokojny :)
Muffi
Addict
Addict

Záporák mal byť Smaug a super namakaý týpek mal byť Bilbo (ale nie mečom, ale ľstivosťou a odvahou). Tak či onak, tento film sa snaží hrať na niečo, čím nikdy nemôže byť, lebo je príliš obmedzovaný predlohou. To je môj celý názor na vec.
peceman napísal:ale písal si že z rozprávky spravil PJ temné dielo
Písal som, že sa o to snažil. To je veľký rozdiel.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

peceman napísal: hudba bola skvelá, ale nie zakaždým je nevyhnutné ju použiť len pri scéne miliónov škratov proti miliónu ludí... to čo si napísal sa trochu odporuje- šišky sa ti nepáčili, asi by si prijal !!napríklad!! nejaký super nájazd dobrého vojska, ale písal si že z rozprávky spravil PJ temné dielo, v tom prípade sú šišky rozprávkovejšie než nejaká iná armáda a ďalší boj :wink:
Ak narazas na tu hudbu, v LoTR bola vytvorena pre temu ciernych jazdcov, preto v Hobitovy ked zaznela, sa mi vybavil nazgul a preto bola v hobitovy dost odveci. Osobne sa mi to vobec nepacilo, ako ta hudba bola pouzita. Preto si myslim ze na nieco podobne narazal aj Muffi.
Belgabad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Belgabad »

ja som si najprv prečítal knihu, kt. bola napísaná kvalitne, aj keď bolo vidieť, že je viac pre deti

film sa mi celkom páčil, ale niektoré pasáže sa mi zdali až príliš natiahnuté a nudné
Algren
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Algren »

Tí čo čítali najprv knihu predsa nemohli očakávať od Jacksona, že natočí rozprávku a odchýli sa od pána prsteňov, ktorý vlastne nadväzuje na Hobita. Niekomu vadí, že sa príliš držal knihy a keby sa nedržal boli by zase námietky, že sa odchýlil od knižnej predlohy. Tak isto, niektoré scény vám prídu dlhé a zbytočné, keby neboli tvrdili by ste, že tam chýbajú scény pre lepšie spoznanie charakteru postáv.

Hold, každému sa asi nezavďačí. Čo treba povedať je, že to je krásny film s charismatickými hercami, úžasnou hudbou Howarda Shoreho a s primeranými efektmi.
peceman
Medium Star
Medium Star

nevie sa nič nové za trailer?? pozerávam stále stále správy a pravdepodobnom dátube vydania, ale nič... a ešte toto, čítal som si zaujímavosti na CSFD a toto som moc nepochopil:

Ian McKellen, představitel Gandalfa, se při prvním shlédnutí traileru roplakal, neboť ho zasáhlo masivní použití technologie zeleného pozadí pro počítačové animace. Konkrétně scéna, kdy sedí všichni trpaslíci v Dnu Pytle, a on stojí nad nimi.

Veď už pri natáčaní mu muselo prísť že keď hraje pre zeleným pozadím, asi ho použijú, kvôli výške postáv- bolo to kvôli tomu že pri LOTRovi viacej pracovali s dablérmi, a strihom z herca na herca... alebo??... a vlsatne kvôli čomu?? že prakticky ani v jednej scéne nehrá naraz spolu ani s jedným z hlavných postáv, či?? :)
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

No ľuďom nevyhovieš, nech by to natočil akokoľvek bolo by to zle. Všetci ste tu kritici a experti na všetko, ktorý okrem rannej stolice pochybujem že niečo vyprodukovali vo svojom živote.
peceman
Medium Star
Medium Star

tento príspevok je dosť od veci... za

1. je tu 10 strán príspevkov a (neviem to iste) ale nikto nenapísal že ten film stál za hovno- väčšina písala že sa im páči a dodali pár vecí čo na tom nebolo podla nich úplne top, alebo ako by sa im to páčilo viac...

2. ty si čo vyprodukoval vo svojom živote?? - táto otázka neplatí, pokiaľ si buď nikdy v živote nepovedal na nič že je zlé a každá pesnička, film, atď. sa ti 100% páčila- čo pochybujem, lebo nič nesadne každému, alebo po druhé že si super uznávaný režisér alebo osobnosť, čo má právo kritizovať názory všetkých- čo asi tiež pochybujem...
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Podľa mňa je úplna hlúposť polemizovať nad tým ako by to kto spravil. Samozrejme každý sme iný a každý máme iný vkus. Som dizajnér, (taktiež som pracoval ako 3D environment artist pre jedno české začínajúce herné štúdio.) produkujem toho celkom dosť, nie som žiadna špička ale ani nezahadzujem všetko pod čiernu zem. Preto veľmi dobre viem aké ťažké je niečo vytvoriť a popritom vyhovieť širokému okruhu obyvateľstva. Všetci vedia prísť a spustiť nával kritiky. Ale pozastaviť sa nad tým množstvom práce ktoré si také niečo vyžaduje, koľko informácií musí mať človek v hlave. Je podľa mňa normálne že sa na nejaký detail pozabudne alebo sa to spraví inak (či už z dôvodu nižších nákladov alebo zložitosti realizácie).
Muffi
Addict
Addict

un_know napísal: Ale pozastaviť sa nad tým množstvom práce ktoré si také niečo vyžaduje, koľko informácií musí mať človek v hlave. Je podľa mňa normálne že sa na nejaký detail pozabudne alebo sa to spraví inak (či už z dôvodu nižších nákladov alebo zložitosti realizácie).
Pozastavím sa nad množstom práce (plný obdivu) u Tolkiena, P.J. natáčal podľa predlohy, mal k dispozícii obrovský rozpočet, svoju prácu zvládol dosť dobre, ale z môjho pohľadu to mohlo byť ešte lepšie.
un_know napísal:Všetci vedia prísť a spustiť nával kritiky

Prísť a spustiť nával kritiky je rovnako zlé, ako prísť a spustiť nával chválospevov. Uviedol som, čo sa mi na tom filme nepáčilo a taktiež prečo sa mi to nepáčilo. Podľa mňa je to lepšie vyjadrenie názoru, než slepé vychvaľovanie (alebo hatovanie) a určite to predčí aj neoverené generalizovanie (
un_know napísal:Všetci ste tu kritici a experti na všetko, ktorý okrem rannej stolice pochybujem že niečo vyprodukovali vo svojom živote.
)
peceman
Medium Star
Medium Star

un_know napísal:Podľa mňa je úplna hlúposť polemizovať nad tým ako by to kto spravil. Samozrejme každý sme iný a každý máme iný vkus. Som dizajnér, (taktiež som pracoval ako 3D environment artist pre jedno české začínajúce herné štúdio.) produkujem toho celkom dosť, nie som žiadna špička ale ani nezahadzujem všetko pod čiernu zem. Preto veľmi dobre viem aké ťažké je niečo vytvoriť a popritom vyhovieť širokému okruhu obyvateľstva. Všetci vedia prísť a spustiť nával kritiky. Ale pozastaviť sa nad tým množstvom práce ktoré si také niečo vyžaduje, koľko informácií musí mať človek v hlave. Je podľa mňa normálne že sa na nejaký detail pozabudne alebo sa to spraví inak (či už z dôvodu nižších nákladov alebo zložitosti realizácie).

ak sa tento príspevok odvíja od predošlého príspevku a tých mojich... ja som prácu nikde nespochybnil či sa mi film páčil alebo nie... Hobbit dal dosť práce všetkým, ešte v minimálnom čase a páčil sa mi, je pravda že nie všetko mi sadlo, ako napr, kamenný obri, sánky so zajacmi,... ale práve niekomu inému sa najviac páčilo toto- a mne vôbec nevadilo že to tam bolo- ale nebolo to pre mňa top... napríklad Transformers je pre mňa totálna žumpa, ale práca ktorú na napríklad efektoch odviedli si zaslúži obdiv...

každý to vidíme inak.. napr. Muffi to berie takto... ja na to čo sa mi nepáči nehodnotím, nejdem sa k tomu vyjadrovať ani o tom písať príspevky a ani nič... to čo sa mi páči tak k tomu hej... ale necítim nejakú silnú potrebu písať čo sa mi všetko nepáčilo- lebo to by nikdy nenatočili žiadny film, lebo každému by sa nepáčila aspoň 5 sekundová časť a teda by nemalo ako vyhovieť každému, to je skrátka nemožné...

a brať film tak že mohol byť lepší tiež moc nemusím, lebo napríklad LOTR sa mi páčil od začiatočnej čiernej scény iba so zvukom až po scénu zatvorenia dverí... alebo dá sa povedať že to mohli spraviť lepšie... a protestovať že nie sa nedá, lebo nevieme aké by to bolo...

a ak sa toto začalo od môjho príspevku o plači Iana McKellena, tak tu si myslím že niečo ako nedostatočná práca, rozpočet vôbec nehraje rolu... ak zoberieme scény kde sú aj trpaslíci aj Gandalf, boli spravené dobre... občas sa zazdá že majú inú výšku než inokedy (teda napríklad rozdiel Thorina a Gandalfa) ale to kontrolovať pravítkom aby sme našli chybu je nezmysel, lebo aj to sa musí brať že je to "akože ozajstný príbeh ktorý sa niekde odohráva, a nie iba film na ktorý čumíme" a postavy sa môžu niekedy zhrbiť, potom vzpriamiť alebo to závisí aj od pozície kamery ktorá môže spôsobiť efekt rozdielu..
a celkovo mi príde hlúpe plakať pre režisérom: "Vy idioti ako ste len mohli zhnojiť takto tú scénu" ale že by zatým mohlo byť asi niečo iné
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Na FB vyšiel trailer na 2 , vyzerá to ešte krajšie ako prvá časť , čo mi bilo do očí boli Monkey-elves :D Teším sa
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

;) vyzera to zaujimavô

// to cakanie do 12teho decembra ma zabije .. :D
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

snazil som sa googlit, ale nenasiel som nic normalne.. dostane sa 48fps verzia aj von mimo kin? ponachadzal som len softverom prerobene :smt017
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Trailer na dvojku je super, už sa neviem dočkať decembra :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Wishmaster napísal:

;) vyzera to zaujimavô

// to cakanie do 12teho decembra ma zabije .. :D
Už len tento trailer sa mi páčil viac ako prvý diel. :lol:
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

hughito, tak musel sa, neviem ci si cital knihu, ale ked si vezmes ze prvy diel je len uvod, tak teraz sa to konecne rozbehne... tiez sa tesim ako maly na ten film :D
Napísať odpoveď